2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

İşte bu.. Ben tek değilim demi.. Bizimki beni israf gereksiz deyip popülistlik yaparak ikna ettile
Bu kızın bebeğe yatak almasına izin vermeyen aile üstelik oldukca zengindirler...böyle kelime oyunları ile kizi yildirdilar.Yazlik,kışlık evleri var...arkadaşımın kendisine ait arabası var.Her sene ama yurt içi- ama yurt dışı tatile gidiyorlar ancak kız bebeğine yatak alamiyor Haftasonu gezinti sonrası eve dönüp yemek pişiriyor ,sokakta bir yeseler ikinci kez yiyemiyor Arkadaşım hastalık sahibi oldu lütfen sen olma

Esının de en az senın kadar ozenıp bırseyler alması gerekırdı. Bende mesela suan hamıleyım ve nasıl desem az kullanılmıs gıysı getıren olsa alırım veya cope atılacak degılde besık vs olsa yıne alırım buyuyen cocuk bosa masraf olmasın dıye ama yıne de kendım 3 parca dahı olsa begendıgım veya bıranda gorup ıcımın erıdıgı o zıbınları falan alırım yanı bu her annenın hakkı ozenıyoruz begenıyoruz. Bizde de aılede kucuk cocuk varsa onun kullanmadıkları yenı dogum yapan kısıye verılır tabı kısı almak ısterse ama oyle lekelı veya cok eskı seylerıde kımse getırmez utanırlar bır kere.

sen mükemmel bir annesin.
imkanlar dahilinde ikinci el de giydirilir bunda bişey yok. o daha bebek önemli olan büyüdüğünde başkasına bakıp da imrenmesin . Çalış para kazan bebeğin büyüdüğünde onun ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gücün olsun .

Neler okuyacağım burada, nasıl itiraz edip alamıyor gerçekten anlamıyorum bu durumu
Canım ,arkadaşımla eşinden önce kayınvalidesi tanışmıştı...kayinvalide teyze öğretmen emeklisi ...tabiri caizse insan sarrafi...
gözünden tanır insanı. Egemenlik kurabileceği, ezebilecegi bir kız olduğuna kanaat edince mühendis oglusuyla tanıştırdı arkadaşımı.

O laf asiri ve gereksiz alisverisler icin soylenir, sizinkiler bildigimiz cimri.
Gerekirse ağlar, tepinir yine de cocuguma ihtiyaci olan her seyi alirdim.

Bundan sonra içinize sineni yapın. Kimseyi karıştırmayın.
Gelen kirli kıyafetleri çöpe atıp yenisini alsaydınız keşke.
Kv ile de mesafeli olun. Kocanızı da dinlemeyin saçmaladığında. İnsan evladına harcamayıp da kime harcayacak?

Benim üç kızım var araları 2 yaş. Yıpranmayaları sırayla giydiriyorum kardeşlere ama evde. Kücüklere haksızlık olmasın diye sıfır kıyafet alıp dışarda giydiriyorum.

tamam olan olmus aglamayin,ikinci el de giydirilir neden giydirilmesin,
ama lekeli esyayi kim neden vermis aklim almadi.

siz de bundan sonra karar alin ve ona gore devam edin,
gelen ikinci el esyalardan isinize yarayani kabul edin, digerlerini etmeyin.
siz kendiniz de sezon basina en az iki takim yeni kiyafet almayi sart kosun. yikayip yikayip aynilarini giydirin, hic gocunmayin. Gocunulacak bir sey yok bunda.

2. el olmasi bence kötü degil sadece lekeli olmasi sorun. Ve tabiki kirilan hevesiniz
Almanyada cogu anne ikinci el alir :) cünkü icindeki zarar verici maddeler cikmisdir cünkp yeteri kadar yikanmisdir :) bebek icin daha iyi diyorlar :)

Ilk oğluma herşeyin en iyisini özene bezene aldım şimdi kardeşi abisinin kıyafetleriyle besigiyle arabasıyla eşyalarıyla büyüyor hiç de haram olmuyor, tabiki gerektiği kadar alinacak fazlası değil bişey öğrenmişler haram, cahil zihniyetler.

Herseyinize bu kadar karismalarina izin vermeyin size tek tavsiyem bu, eşiniz bile olsa herkesin bir aşılamayacak çizgisi olmalı herşeye karışmamalı, yok artık bebeğime alacağım kıyafete bile dır dır eden bir koca istemem yıllar boyu çekilmez bu adam önünü bir an önce alın çeneleri kapansın.

Maddi durumunuz nasıl kv eski kafalı belli ama eşinizin de bu tavırda olması ilginç. Ben hiç duymadım giydiği haramdır diye bişey. Ayrıca kızınız yine küçük yani yine gidip alabilirsiniz ihtiyacı olan herşeyi. Bende küçükken fazla umursamıyordum ama şimdi o kadar cicili bicili şeyler görüyorum ki insanın hamile kalası geliyor :). Büyüdükçe daha çok ihtiyacı oluyor aslında özellikle kız çocuğuna benim kızımın sekiz dokuz tane dış kıyafeti var mesela tabii hepsini biz almadık ama oğlumun iki üç tane kv ve eşiniz kızınız büyüdükçe ne yapacak kim bilir

Çocuğun giydiği haram cümlesi baya saçmalıkta nirvana cümlesi. Melek o bebek, haram maram böyle kelimelerle yan yana kullanmayın. Sizin de ilk bebeğiniz hadi beşinci olsun onlara ne oluyor? İçinizde ukte bırakmayın gereksiz insanlar yüzünden.

Yaklaşık 4 54aylıktan beri artık kimseyi karıştırmıyorum. Eşimle dediğim gibi çok büyğk bş kavga ettik şimdi herkes temkinli yaklaşıyo.. Kimse bişey getirmiyo. Ezdirmedim kendimi ama sustuğum zamanlar aklıma gelince kızıma çok üzülğyorum öyle kimsesiz gibi içim çok acıyo sanki ben yapamadım arkasında duramadım gibi

Mesele kıyafet alıp almama veya iyi annelik değil.
Sizin iç dünyanızda başka bir sıkıntı var.
Bu kadar duygusal olup her şeyi içinize atmanız,meşru istek ve ihtiyaçlarınızı dile getirememeniz hiç normal değil.
Asıl üzerinde durup çözmeniz gereken sorun bu bence.
Normalde sakin ve yapıcı biriyim ama maddi sıkıntım olmadığı halde eşimin ve ailesinin garip huyları nedeniyle,milletin getirdiği lekeli kıyafetleri bırakın parmaklarım su toplayana kadar çitilemeyi,yıkamaya bile tenezzül etmem, sokak ortasında topluca yakarım.
Lütfen bir daha kendinize yapmayın bunu,kimseye de yaptırmayın.

Hasta olur insan böylelerin yanında

Aslında eşimle varolan problemlerim yüzünden de ses çıkarmayıp sabredebildim o kadar kada.daha fazla uğraşmamak için. Çok cahiller normal dediğinize onlar aşırı diye bakıyolar mesela.. Anlatılacak çok şey var da konumız bu değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…