- 12 Kasım 2020
- 199
- 302
- 53
- Konu Sahibi portakalkeki
-
konu sahibi cok pardon yani kusura bakmayin konuyu dagitmak istemezdim. konu disi son mesajimdi cevap vermeyi dusunmuyorum artik. tekrar kusura bakmayin.Bir de konu özelinde cevaplar beklerdim sorum çok dağılmış
Ben internetten salonuma tul perde diktirmistim mune:)Geri gönderim vs tamam da ne bileyim ben çok gerilerde kalmışım galiba:))) illa kumaşına bakacağım, dikişlerine, kesimine göz gezdireceğimAma hepinizin tavsiyeleri göz önünde bulundurarak bir ara deneyim netten alışverişi, bizim burası küçük bir yer o yüzden çok seçenek olmuyor, ben de genelde spor giyinen biriyim arada tarzıma ve zevkime uygun parçalar bulabilirsem alıyorum, sürekli bir şey bulmak mümkün olmuyor İstanbul'un gözünü seveyim bu konularda:)
Çok tuhaf ama yani 34 beden bir bluzun ölçüleri bellidir ama bir markanın 34 bedeniyle başka bir markanın 34 bedeni birbirini tutmuyor, geçen gün bir jean beğendim jeande bedenim 27 ama beğendimin 26 bedeni tam oldu
Sanırım sizin bahsettikleriniz insta satıcılarıHepsi için demeyeyim ama büyük kısmı için pek güvenilemeyeceğine dair şeyler okumuştum, kızım dahi güvenip alışveriş yapıyor ama ben şort yerine patates çıkar, bedeni olmaz kumaşını beğenmem diye diye hiçbir şey almıyorum netten, illa mağazaya gideceğim:)
Ama guzel konu actiniz,dogruya dogruBir de konu özelinde cevaplar beklerdim sorum çok dağılmış
Bu cok sacma bir aciklamaDün konuştuk bana bozuldu samimi olduğumuzu sanıyordum yanlış anlamışsın neden öyle düşündün kötü niyetle demedim dedi benim de canım sıkıldı kuruntucu alıngan biri gibi görünmek istemezdim fakat canımı sıktığı için ifade ettim , gelirlerimiz denk bu arkadaşımla yani beni ezeceği bir durum da yok ama sıfırını pahalı diye almam sanması kendisi alırken bozuldum işte, sonra dolapta etiketli ürünler oluyor daha uygun fiyata ondan dedim diye açıklama yaptı ama bana biri link atınca fiyatına bakıp dolaptan al demiyorum o bunu demeyi samimiyet olarak görüyor belki de fazla hassasım
Dün konuştuk bana bozuldu samimi olduğumuzu sanıyordum yanlış anlamışsın neden öyle düşündün kötü niyetle demedim dedi benim de canım sıkıldı kuruntucu alıngan biri gibi görünmek istemezdim fakat canımı sıktığı için ifade ettim , gelirlerimiz denk bu arkadaşımla yani beni ezeceği bir durum da yok ama sıfırını pahalı diye almam sanması kendisi alırken bozuldum işte, sonra dolapta etiketli ürünler oluyor daha uygun fiyata ondan dedim diye açıklama yaptı ama bana biri link atınca fiyatına bakıp dolaptan al demiyorum o bunu demeyi samimiyet olarak görüyor belki de fazla hassasım
Ben hiç alışveriş yapmadım ama bana mı denk geliyor bilmiyorum ama zaten mağaza fiyatlarını yazıyorlar genelde oradan alacağıma gider magazadan alırım diyorumçok aradığım bir ürünü uyguna bulursam neden almayayım
satın almadım ama ıkız kardesımden 2. el bebek urunu aldım 1 2 ay kullanacagı pusetti anakucagıydı 2000 3000 vermedım cebıme kaldı baska sey aldım hıc de cekınılcek durum degıl :)) ben de alınırdım. da sen de atmayıver lınk kendın sec begen al.:) boss verrrKızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice
Ama iste iyisi de koyuluyor sassy,neden,cunki kilo almis giyemiyor,kayinvalidesi vefat etmis evi bosaltiyor,oyle guzel dekoratif objeler var ki.ya cidden bi tek benim mi “iyi” anlayisim cok farkli acaba? mesela ben bir cizme begenmistim magazada 2000 tlydi ve numaram yoktu. dolaba baktim benim istedigim cizmenin aynisini 2100 tlye yuklemisler, ve iki kez giyildi yazmis. yani iki kez giyilen seye magazadan fazla para vermek de hic icime sinmedi almadim sonucta iki kez giyildigini nereden bilecegim.
onun disinda atiyorum 3 sezon eski zara trikoyu koymus 50 liraya ama onun trikoluk hali kalmamis belli giyilmekten bir hal olmus. buna 50 lira verecegine gider kotondan alir alacak olan. gercekten bu dolapta da mining mi yapmak gerekiyor ben mi hicbir sey bulamiyorumcok iyi olsaydi herhalde bu kadar ucuza koymazdi diye dusunuyorum hep.
Kız bu nasıl konu?
Kavga gürültü, sonuna kadar doğru sassynin cebine kadar gelmiş.
Ben ikinci el kullanmam. Enerjisinden ötürü. Ki gerçek manada temizleyebilecek bilgiye sahipken de tercih etmiyorum. Tercih etmem gerekirse de temizlerim. Kullanana da lafım olmaz. Napayım yani kimse kimsenin ekmeğini suyunu vermiyor herkesin kendi hayatı.
Konu da bence tamamen patavatsızlık+yanlış anlama. İnsanlar arkadaşlarının bu kadarcık şeyini de büyütmemeli.
Çocuklarımız yakın aylarda olduğu için fikir alıyordum ya da beğeniyorum emin olmayınca atıyordum güzel mi sence diye o da bana attığı için hep soruyoruz yani birbirimize emin değilsek,evet daha demem dedi de böyle boşa alınmış gibi hissettirdi atmamak en iyisiydi sanırımBence samimiyetle ilgisi yok. Madem dolapta etiketli ürünler uygun fiyata oluyor diye demiş, kendisi niye mağazadan almış dolaba bakmadan. Parayı sokaktan mı topluyormuş?
Dediğim gibi ben kasıtlı söylediğini düşünüyorum, siz kuruntu ediyor değilsiniz. Ama konuştuğunuza göre bundan sonra dikkat eder herhalde. Siz de neyi nereden aldığınızı paylaşmayın.
Etiketli dahi olsa 2. El 2.eldir. Mağaza fiyatından çok daha ucuza koymak zorunda. Bizim insanımız gerçekten fırsatçı, herkes elinde kazık geçirmek için bekliyor. Başka da bir şey değil. Arada denk gelebilir gerçekten uyguna temiz ürünler satanlar, araştırmanız gerekli. Kullanıcı yorumlarını irdeleyin. Ya ben bi ayakkabı satmıştım, hiç kullanılmamış kutulu aynı ayakkabıyı satıcının biri 2 kat fiyata koymuş.ya cidden bi tek benim mi “iyi” anlayisim cok farkli acaba? mesela ben bir cizme begenmistim magazada 2000 tlydi ve numaram yoktu. dolaba baktim benim istedigim cizmenin aynisini 2100 tlye yuklemisler, ve iki kez giyildi yazmis. yani iki kez giyilen seye magazadan fazla para vermek de hic icime sinmedi almadim sonucta iki kez giyildigini nereden bilecegim.
onun disinda atiyorum 3 sezon eski zara trikoyu koymus 50 liraya ama onun trikoluk hali kalmamis belli giyilmekten bir hal olmus. buna 50 lira verecegine gider kotondan alir alacak olan. gercekten bu dolapta da mining mi yapmak gerekiyor ben mi hicbir sey bulamiyorumcok iyi olsaydi herhalde bu kadar ucuza koymazdi diye dusunuyorum hep.
Çocuklarımız yakın aylarda olduğu için fikir alıyordum ya da beğeniyorum emin olmayınca atıyordum güzel mi sence diye o da bana attığı için hep soruyoruz yani birbirimize emin değilsek,evet daha demem dedi de böyle boşa alınmış gibi hissettirdi atmamak en iyisiydi sanırım
Ben ikinci el satısı yapan biri olarak,sizin neden kompleks yaptıgınızı anlamadım.Kızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice
Valla ver ver bitmiyor bazen.Bana 3 koldan esya geliyor.Kızkardesim,görümcemler.Çocuk kıyafetlerinde ya da eşyalarında tercih edilebilir ancak kendim için tercih ettiğim birşey değil ikinci el. Satmaya da çok sıcak bakmıyorum, ihtiyaç sahibi bir sürü insan var, kullanmadığım her şeyi bağışlıyorum ben.
Sürdürülebilirlik, doğayı korumak falan amenna, ikinci el alana diyecek bir şeyim yok. Ama ben az olsun benim olsun derim. Öyle çok alışveriş yapan dolapları dolduran bir insan değilim zaten. Minimalizm candır. Bir şeyden bir tane olsun, alabileceğimin en iyisi olsun bana yeter.
Bide suan rakamlar öyle ucukki,zaranın cocuk örme takımları vardırBöyle düşünmeyin bence. İnsanlar sadece maddi durumundan dolayı 2. El alışveriş yapmıyor, harcanan tonlarca su, elektriği düşünerek de yapıyor bunu. Açıkçası benim çok işime geliyor, beğenmediğim/bana olmayanları satıyorum; beğendiklerimi alıyorum süper
Cocuklara kullanilmis ayakkabi giydirmemek lazimmis.. onceki giyen cocugun ayaginda bir sorun varsa digerine geciyormus..mesela ice basma vs.Valla ver ver bitmiyor bazen.Bana 3 koldan esya geliyor.Kızkardesim,görümcemler.
1 ayakkabının abartmıyorm 3 tane 1 yası geldi Adidas.
1 ni sattım 1ni verdim birini giydirdim sonra verdim:)
Onlarca cocuk montu var dogal afet durumlarında kargoluyorm hemen deprem bölgelerine.
Onun dısında 1 satısa koyup veriyorm kalanları.(Cünkü satıs yapmak da sıkıntı insanlar kaprisli flaan)
Benimki asırı oldugu icin evden hemen gidecek seyleri satısa koyuyorum.
Cünkü birilerine vermek icin de günlerce beklediği oluyor evde,sinir oluyorm ortalkda esya.
Suana kadar bilmyordm bisey olmadı simdi duydum ya illa olurCocuklara kullanilmis ayakkabi giydirmemek lazimmis.. onceki giyen cocugun ayaginda bir sorun varsa digerine geciyormus..mesela ice basma vs.
Güzel bir şeye vesile olmuşsunuz ne güzelBide suan rakamlar öyle ucukki,zaranın cocuk örme takımları vardır
Magaza fiyatı 500-600 tllerde.Alt üst takım
Ben 125 tlye koydm satısa,bi hanım yazdı 100 yaparsanız alcm diye.İyi dedim olsun.Neyse 1-2 gn sonra aldı.Meger kzıı ameliyata gircekmis,onun icin almıs cıkınca giysin diye.
Ben de ayılar flaan koydm moral olsn diye kargolarken.Kadın onlarca kez dua etti.
Bazı seyler yasıyorm böyle inanılmaz seviniyorm.
Onun mutlulug yeter.
Ameliyata girceğini bilsem önden ücretsiz yollardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?