- 4 Şubat 2017
- 455
- 1.236
- 63
- Konu Sahibi GoruyorsunuzMukemmel
-
Evet konu şimdi anlaşıldı... aşk gözümüzü öylesine kör ediyorki siyahı pembe görüyoruz malesef. Bakın aileme borç verir misin diye sorması niyetinin dışa vurumu. Ben bu adamları anlamıyorum ya. Evi geçindirmek bir kere erkeğin görevidir hadi bunu yapmıyorsun ve utanmıyorsun arlanmıyorsun birde ailen için çalışan kadından borç istiyorsun. Çıkarcı ve menfaatçi bir adam. Üzgünüm ama kesinlikle maddi beklentileriyle evlenmiş sizinle. Sizin mesleğinize güvenmeseydi aylak aylak evde yatarmıydı siz onun için ennnn uygun eşsiniz. 1 sene bir insanı tanıyabilmek için üzgünümki çok kısa bir süre. Zaten daha önce bir evlilik yapmışsınız hayattan ne beklediğinizi isteklerinizi ilk evliliğinizde belirlediğiniz halde neden bu kadar kısa sürede evlendiniz? 6 yıl flört edip boşandım Adamı tanıyamamışım o yüzden 1 yıl sonra evlenmeyi hayal bile edemiyorum. Nasıl bi cesaret. Bile bile ateşe atmışsınız kendinizi. Bikere hayat felsefeniz sadece kendiniz odaklı olsun tek başınıza mutluluk odaklı olsun biriyle mutlu olmak veya birinden mutluluk bekleyerek değil. Aile terapisti işe yarar mı bilmem önce iş bulsun paşamız.Fikir ayrılıklarımız evlendikten sonra derinleşti. Zaten genelde öyle olur ya,evlenene kadar her şey çözülebilirdir evlendikten sonra bir sıkıntını paylaşamaz hale gelirsin. Benim 2 evliliğimde de böyle oldu. Bunda öyle olcagını düşünmemiştim,1 sene sonunda evlendik. O zamana kadar ciddi denebilecek kadar tartışmalarımız iletişimsizliğimiz olmamıştı. İdareten işi vardı ama kendi meslegini iş bulamadıgından/begenemediginden yapmadı uzun bi süre. Bu da bazı sorunları gün yüzüne çıkardı. Sorumluluklarını hatırlattım,benim gözümde bi insan,evliyse bi de iş miş ayırmadan çalışmalı.Ben çalışıyosam o da çalışmalı ki illa ki bulurdu harçlık yapacak kadar maaşı olan bi iş. Ama aylarca aylaklık etti. Ben geliri iyi olan bi kurumda çalışıyorum. Bana ailem borç istese verir miydin diye sordu. Yani daha yeni evlenmişiz maddi beklentilerle mi evlendi acaba benle diye sorular dönmeye başladı beynimde. Ben evi tek başıma döndürüyorum ama istiyorum ki o da çabalasın... Bunun dışında herhangi bi sorunu oturup konuşarak çözmüşlüğümüz hiç olamadı evlendikten sonra. Ben dile getirdigimde hep susar sessiz kalırdı. Küserdi. Ben de isterdim ki bunu konuşalım birlikte halledelim isterdim. Her küskünlüğümüzde de ilk adım atan genelde ben olurdum. Hep geri geri adım atarak benim de güvenimi alt üst etti. Baktım ki yapayalnızım ben
ev işlerinde sorumluluk alıyordu evet,zaten gözümü boyayan bikaç özelliğinden birisi de buydu. Benim 3 abim var ve babam hepsini "sen erkeksin otur kadınlar yapar" diye yetiştirdi. Sonra onu tanıyınca en azından hayatında adil olabilecegini düşünmüştüm. Yani iş yapan erkek Sezarın hakkını veren erkek anlamına da gelmiyomuş.Sırtınıza kambur olacak adamla ne diye evlendiniz ki?
Kimine göre yanlış, kimine göre doğru ama ben evlilikte denklik ararım.
Maddi, kültürel, eğitim, görüş farklılıkları hep elinde patlıyor çiftlerin.
Eşiniz çalışmayabilir, ev işlerini yapıyor mu?
Yemeği, temizliği, çamaşırı ütüyü?
Toplum olarak buna da Pek hazır değiliz de, belki siz ilişkinizde bunu yakalamissinizdir diyeceğim ama hiç sanmıyorum
Sizi seven adam, sizi düşünürdü.
Önemser, değer verirdi.
Neden siz küs kalamıyorsunuz da o Kalabiliyor?
Neden ilk adımı o dayanamayıp atmıyor?
Aslında bu yanlış erkeklere sığınmanın en büyük sebebi bence baba sevgisi görmemek, aile içerisinde ilgi gösterilmemesi. Benim babamda ilgisiz dümdüz adamdı, bende hayatıma yanlış insanları aldım. Sevgi görmediğimiz için, o adamın sevgi göstermesi bize mükemmel gibi geliyor, bütün yanlışlarını gözardı ederek sevgiye odaklanıyoruz. Aslında seninde en büyük yanlışın o, farketmen çok güzel. Bir terapiyle bu sorunu halledebilirsin. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim, umarım çok mutlu olursun.benim babam sevgisini gösteren bi adam değildi çok da asabiydi. O yüzden biraz sevgi görünce ne yapacagımı şaşırıyorum. Daha iyisini hak ettiğimi biliyorum ama içgüdüsel olarak sanki her şey mükemmelmiş gibi geliyor,karşıdaki de bu zaafımı kendine göre uyarlıyor artık.. Umarım tekrar aynı tongaya düşmem :) Ayrıldıgımın haberini verdim zaten zihnimde bitirdigimi söyledim,ne söylese samimi gelmicek ben içimde yalnız hissettikten sonra. Hayırlısı :/
Zaten içimde tereddütlerle evlendim.Kimse zorla oturtmadı nikah masasına sevgimi yogun ve tamamlanmış gibi hissetmiştim. Duygularımın agır basmasına izin verdim ve hata ettim. Ara ara maddi kaygılarla evlendigi konusunda aydınlanmalar yaşadım ama yine içimdeki sesi susturdum.Mesela annesi nişanlıyken eve giren maaşlar ortak havuzda biriktirilir biz öyle yapıyozu falan diye konuşuyordu. Benim maaşımın yarısı kadar almıyordu ve ben maaşımı ortaya koyacakmışım. fikri bu. Ben ilk günden beri tavrımı net bi şekilde koydum. Sözleşme dahi imzalattırdım. Sonra sonra kopmalar başladı zaten.. Şükür ki burda duygularımı susturmuşum. Onların bekledigi bu konuda da tüyünü yolabilecekleri bir kazdı belki de. Ne umdular da bulamamış olabilirler ki başka :)Evet konu şimdi anlaşıldı... aşk gözümüzü öylesine kör ediyorki siyahı pembe görüyoruz malesef. Bakın aileme borç verir misin diye sorması niyetinin dışa vurumu. Ben bu adamları anlamıyorum ya. Evi geçindirmek bir kere erkeğin görevidir hadi bunu yapmıyorsun ve utanmıyorsun arlanmıyorsun birde ailen için çalışan kadından borç istiyorsun. Çıkarcı ve menfaatçi bir adam. Üzgünüm ama kesinlikle maddi beklentileriyle evlenmiş sizinle. Sizin mesleğinize güvenmeseydi aylak aylak evde yatarmıydı siz onun için ennnn uygun eşsiniz. 1 sene bir insanı tanıyabilmek için üzgünümki çok kısa bir süre. Zaten daha önce bir evlilik yapmışsınız hayattan ne beklediğinizi isteklerinizi ilk evliliğinizde belirlediğiniz halde neden bu kadar kısa sürede evlendiniz? 6 yıl flört edip boşandım Adamı tanıyamamışım o yüzden 1 yıl sonra evlenmeyi hayal bile edemiyorum. Nasıl bi cesaret. Bile bile ateşe atmışsınız kendinizi. Bikere hayat felsefeniz sadece kendiniz odaklı olsun tek başınıza mutluluk odaklı olsun biriyle mutlu olmak veya birinden mutluluk bekleyerek değil. Aile terapisti işe yarar mı bilmem önce iş bulsun paşamız.
Yok yok sadece sen seçmiyorsun bu seçmece karpuzları merak etme haha, benim de baya baya seçmişliğim var.kesinlikle demiyolar. Demedikleri gibi sorunları gündeme getiren ve "sürekli dırdır eden" de biz oluyoruz bu yüzden. Diğer türlüsü de var mı,konuşan,ilgilenen,uzlaşan,hep bana mı denk geliyo bunlar onu da merak etmiyo değilim
çok teşekkür ederim,bu konuda yardım almam lazımdır belki de haklısınız. Yoksa hep aynı hataya düşmeye devam edicem belki de :/ Size de mutluluklar :)Aslında bu yanlış erkeklere sığınmanın en büyük sebebi bence baba sevgisi görmemek, aile içerisinde ilgi gösterilmemesi. Benim babamda ilgisiz dümdüz adamdı, bende hayatıma yanlış insanları aldım. Sevgi görmediğimiz için, o adamın sevgi göstermesi bize mükemmel gibi geliyor, bütün yanlışlarını gözardı ederek sevgiye odaklanıyoruz. Aslında seninde en büyük yanlışın o, farketmen çok güzel. Bir terapiyle bu sorunu halledebilirsin. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim, umarım çok mutlu olursun. ❤
çok teşekkür ederim,bu konuda yardım almam lazımdır belki de haklısınız. Size de çok çok uzun ömürlü mutluluklar dilerim :)Aslında bu yanlış erkeklere sığınmanın en büyük sebebi bence baba sevgisi görmemek, aile içerisinde ilgi gösterilmemesi. Benim babamda ilgisiz dümdüz adamdı, bende hayatıma yanlış insanları aldım. Sevgi görmediğimiz için, o adamın sevgi göstermesi bize mükemmel gibi geliyor, bütün yanlışlarını gözardı ederek sevgiye odaklanıyoruz. Aslında seninde en büyük yanlışın o, farketmen çok güzel. Bir terapiyle bu sorunu halledebilirsin. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim, umarım çok mutlu olursun. ❤
Biliyor musunuz benim bir arkadaşım düğüne 20 gün kala ayrıldı. Nedeni set istemiş adamdan inatlaşmış yapmamış. Bir set için ayrılınır mı dedim.Aldığım cevap Asıl bunun için ayrılınır bu görünen neden alt sebebi daha nişanlıyken değer görmüyorum 10 yıl sonramı düşünemiyorum oldu. Yani bazıları insanların arka plandaki düşüncelerini niyetlerini tek hareketinden bir cümlesinden anlayıp hayatlarına yön verirken bazıları da tecrübe etmek zorunda kalıyor. Ve seviyorum emek verdim nasıl ayrılırım hayatıma nasıl devam ederim elalem ne der demiyorlar. Duygularıyla değil mantıklarıyla hareket ediyorlar. Sizin kaynana niyetini belli etmiş. Oğluda ondan farklı değilmiş ki çok ta iyi yapmışsınız. Boşanma fikrine zamanla alışacaksınız ozaman daha güçlü hissediceksiniz umarım.Zaten içimde tereddütlerle evlendim.Kimse zorla oturtmadı nikah masasına sevgimi yogun ve tamamlanmış gibi hissetmiştim. Duygularımın agır basmasına izin verdim ve hata ettim. Ara ara maddi kaygılarla evlendigi konusunda aydınlanmalar yaşadım ama yine içimdeki sesi susturdum.Mesela annesi nişanlıyken eve giren maaşlar ortak havuzda biriktirilir biz öyle yapıyozu falan diye konuşuyordu. Benim maaşımın yarısı kadar almıyordu ve ben maaşımı ortaya koyacakmışım. fikri bu. Ben ilk günden beri tavrımı net bi şekilde koydum. Sözleşme dahi imzalattırdım. Sonra sonra kopmalar başladı zaten.. Şükür ki burda duygularımı susturmuşum. Onların bekledigi bu konuda da tüyünü yolabilecekleri bir kazdı belki de. Ne umdular da bulamamış olabilirler ki başka :)
Ha bi de kredi kartı borcu vardı benle bi kaç kez buluşmasında arabasına benzin almış böylelikle milyarlarca borcu olmuş. Bana diyor ki senden bi teklif beklerdim eşim olarak destegini beklerdim falan diyordu. Ben de dedim ki " o borcu nerde yaptın nasıl yaptın ben bilmiyorum bile,yaptıgına göre nasıl ödemen gerektigini de düşünmüşsündür farzettim" dedim. Yani aslında ondaki duygu sandıgım şeyler böyle böyle söndü
Kesinlikle bende de var hata. Kendi degerimin farkında değilim. Bana el bebek gül bebek davranılmadı kendi değerimi kendim öğrenmeye çalışıyorum.30 yaşındayım hala kendimi sevmekle derdim. Umarım öğrenirim. Hayatta kalabilmek için en önemli güç kendini sevmekMesela ben burda eş sorunları olan insanlara direkt "boşan! ne duruyosun hala bu adamla?" demiyorum. Çünkü sorun salt o adamda değil, sorun sizde de var içinize dönüp kendinizi değiştirmeden 10 evlilik de yapsanız problemli tipleri çekeceksiniz hayatınıza.. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki her sey ne yazık ki "güç" üzerine kurulu tüm ilişkilerde. Tam anlamıyla kendimizi hayat arkadaşımıza bile yaslayamıyoruz. Kendinizi sevmeyi ve tüm güçlü durmayı öğrenip, gerekirse terapi ile destek alıp yeniden doğmanızı ve hakettiğiniz mutlu hayatı yaşamanızı temenni ediyorum :) <3
Ben asla evlilik meraklısı bi insan değilim.Hatta keşke bıraksalar yıllarca sevgili hayatı sürebilsem de iyice tanıyıp bu yola adım atsam. Ama benim,yaşadığım şehirde nişanlımla beni birlikte görürse ikimizi de vuracagını söyleyen bir babam vardıOkumadım eski konularınızı biliyorum bilerek lades demişsiniz sizin bu evlenme merakınızdan dolayı daha çok evlenir boşanırsınız
Amiinçok teşekkür ederim,bu konuda yardım almam lazımdır belki de haklısınız. Size de çok çok uzun ömürlü mutluluklar dilerim :)
ümit varsa yaşayacak güzel günlerimiz de var demektir.Bu sayfanın kadın desteği şeysini çok seviyorum. İyi ki varsınız gerçektenYok yok sadece sen seçmiyorsun bu seçmece karpuzları merak etme haha, benim de baya baya seçmişliğim var.
Ama sorun bizde işte. O adamlarda değil. Onlar hep öyleydi, öyle yetiştiler, öyle davrandılar. Bir süre bizim gibi insanları avlamak için numaradan iyi oldular o kadar.
Ebeveyniyle böyle sıkıntılı iletişim kuran ne kadar tanıdığım varsa hep aynı tornadan çıkmış gibi aynı sorunları yaşıyor.
Doğru adam var aslında, tabi sana göre doğru olan. Önemli olan onu seçebilmek. Bunun için de iyileşmek şart.
ben dunyaya pek maddesel bakmıyorum.türümün nadide örneklerinden biriyimBiliyor musunuz benim bir arkadaşım düğüne 20 gün kala ayrıldı. Nedeni set istemiş adamdan inatlaşmış yapmamış. Bir set için ayrılınır mı dedim.Aldığım cevap Asıl bunun için ayrılınır bu görünen neden alt sebebi daha nişanlıyken değer görmüyorum 10 yıl sonramı düşünemiyorum oldu. Yani bazıları insanların arka plandaki düşüncelerini niyetlerini tek hareketinden bir cümlesinden anlayıp hayatlarına yön verirken bazıları da tecrübe etmek zorunda kalıyor. Ve seviyorum emek verdim nasıl ayrılırım hayatıma nasıl devam ederim elalem ne der demiyorlar. Duygularıyla değil mantıklarıyla hareket ediyorlar. Sizin kaynana niyetini belli etmiş. Oğluda ondan farklı değilmiş ki çok ta iyi yapmışsınız. Boşanma fikrine zamanla alışacaksınız ozaman daha güçlü hissediceksiniz umarım.
Her zaman tatlım. Sen de iyi ki varsın.ümit varsa yaşayacak güzel günlerimiz de var demektir.Bu sayfanın kadın desteği şeysini çok seviyorum. İyi ki varsınız gerçekten
Hayırlısı olsunHanımlar uzun diye başka bi sayfada içimi döktüğüm satırların ekran görüntüsünü atmak istedim. Fikirlerinize açığım ve çok çaresiz durumdayım. Kimseye bahsedemiyorum çok özel geliyo. Desteginize ihtiyacım var. Çalıştıgım şehirde yalnız yaşıyorum. Zaten zor geliyor bir çok şey, şimdi bir de bununla savaşıcam. Aileme boşanma gerçekleştikten sonra söylemeyi düşünüyorum yaşlı insanlar üzmek istemiyorum özel saçmalıklarımla...
Başından beri olmaması gereken bi şeyin içindeymişim çok kötü. Allah sizlere mutluluk versin. Atlatması zaman alacak.
Resimden okuyamayanlar için editledim:
sağol öncelikle dinliceğin için. 6 aylık evliyim. 2.evlililiğim. sevdigim ama zaman geçtikçe çok fazla zıt yonumuzun oldugunu gordugum bi evlilik içindeyim. bi sorun oldugunda uzlaşmayı bırak iletişim kuramıyoruz. yanlış anlaşılmalar, öfke patlamaları, agır cumleler.. zamanla kaldıramaz hale geldim.
özlüyorum seviyorum da ama evlilikte duygular yeterli olmuyor. aynı duygu yogunlugu onda ilk zamanlar varken şimdi çok azaldı ve bana kayıtsız kalıyor çabalamıyor gibi geliyor. hep kendi çabalarını dile getirdi bir süre, benim onun için yaptıklarım gozune gorunmuyo ve her tartışmada asılsız şeylerle itham ediyor.
beni sevmiyomuş gibi hissediyorum. yürekler uzaklaştı ama alışkanlık bırakmıyor yakamı. zor anlıcagın, çaba ve inanç yerine mücadele gücünü yitirmiş her şeyi salmış bir insan görmem karşımda, oysa ben konuşarak birçok konuda anlaşabilcegimizi düşünerek evlenmiştim. şimdi yalnız hissediyorum.
o kadar yalnız bıraktı ki beni ayrılık kararını bile ben dile getirmeliyim herhalde. birinin bunu söylemesi lazım. zaten her sorunu dile getiren ben olurum, sorunlardan kaçan kafası şişen de o olur. onu bu kadar yoracak bi şey yapmadım. evliysek çalışması gerektigini hatırlattım, bazı ihtiyaçlarımdan bahsettim duygusal ve kadınsal isteklerimi söyledim. kime söylemeliydim eşime degil de.ama hiç bi söyledigimle ilgilenmedi sadece dinledi ve buz gibi konuştu hep benimle. bana gosterdigi şefkat falan yok oldu. buz gibi bi adam var karşımda bu da içimi acıtıyo.
ben çabalamayı göze aldım da karşımda elimi tutup benle yorulacak biri yok ki. ben var saymışım. kabuguna çekilip geçip gitmesini bekliyo belki de, o kadar uzak benden. ben de sessizce geçip gitmek istiyorum artık hayatından. çünkü bunu dile getirmedikçe çok canımı acıtıyo. bitsin ben de acımı hafifletmeyi ogreneyim. benim de gücüm tükendi. günlerdir konuşmuyoruz. 10 gün oldu. konuşsak bi şeyin değişcegine inanmıyoruz herhalde. bi yerden karşıma çıkar bi sürpriz yapar çıkar gelir diye çok bekledim, telefon çaldıkça koştum o sandım falan ama özledim yazan ben oldum sonunda. ben de yazdı cevap olarak ama onu okuyunca da benim canım acıdı. ihtiyacım olan cevap" ben de "değil ki ....
beni böyle tek başına yürütmeye çalıştıgım bi ilişki türünde yalnız bıraktı. bize noldugunu bile anlayamıyorum bilmiyorum. sence nolmuş, sadece kapana kısılmıs gibiyim
umarım mantıklı bi şeyler söylersin, kimseye anlatmadım çünkü, evli mutlu rolu yapmaya çalışıyorum ....
Bende sizin gibiyim. Herzaman kendimden verdim değer gördümmü evet değer de gördüm. Ama şimdi çok pişmanım. Değer görmek için bilinçaltında kendimden birşey vermem gerektiği işlendi belkide karşı taraftan. Hep manipüle edildim. Yine yaranamadım yine yaranamadım anlatsam sayfalar sürer. Ama anladımki bir ilişkinin veya evliliğin yürümeyeceği baştan belli oluyor 10 kere de 20 kere de şans versen olmuyor. En kısa zamanda kestirip atmak lazım daha fazla kendi hayatımızdan çalmamak için.ben dunyaya pek maddesel bakmıyorum.türümün nadide örneklerinden biriyimUmarım her şey yoluna girecek
keşke bunu anlamanın bi yolu olsa ah ahhBende sizin gibiyim. Herzaman kendimden verdim değer gördümmü evet değer de gördüm. Ama şimdi çok pişmanım. Değer görmek için bilinçaltında kendimden birşey vermem gerektiği işlendi belkide karşı taraftan. Hep manipüle edildim. Yine yaranamadım yine yaranamadım anlatsam sayfalar sürer. Ama anladımki bir ilişkinin veya evliliğin yürümeyeceği baştan belli oluyor 10 kere de 20 kere de şans versen olmuyor. En kısa zamanda kestirip atmak lazım daha fazla kendi hayatımızdan çalmamak için.
Sevmemiş olabilir. Bunu kabullenebilmelisiniz bunu da en çok kendinizi severek başarabilirsiniz. Var olmak için ille de bu adamın sevgisine muhtaç değilsiniz. Eşimi çok seviyorum, onsuz bir ömür istemem ama beni sevmiyorsa bunu çok rahat kabullenebilirim, ben kendi başıma da var olabilicek güce sahibim.ben hala kabullenemiyorum beni sevmedigini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?