2.evliliğim de yılı dolmadan boşanmayla sonuçlanacak...

Evet konu şimdi anlaşıldı... aşk gözümüzü öylesine kör ediyorki siyahı pembe görüyoruz malesef. Bakın aileme borç verir misin diye sorması niyetinin dışa vurumu. Ben bu adamları anlamıyorum ya. Evi geçindirmek bir kere erkeğin görevidir hadi bunu yapmıyorsun ve utanmıyorsun arlanmıyorsun birde ailen için çalışan kadından borç istiyorsun. Çıkarcı ve menfaatçi bir adam. Üzgünüm ama kesinlikle maddi beklentileriyle evlenmiş sizinle. Sizin mesleğinize güvenmeseydi aylak aylak evde yatarmıydı siz onun için ennnn uygun eşsiniz. 1 sene bir insanı tanıyabilmek için üzgünümki çok kısa bir süre. Zaten daha önce bir evlilik yapmışsınız hayattan ne beklediğinizi isteklerinizi ilk evliliğinizde belirlediğiniz halde neden bu kadar kısa sürede evlendiniz? 6 yıl flört edip boşandım Adamı tanıyamamışım o yüzden 1 yıl sonra evlenmeyi hayal bile edemiyorum. Nasıl bi cesaret. Bile bile ateşe atmışsınız kendinizi. Bikere hayat felsefeniz sadece kendiniz odaklı olsun tek başınıza mutluluk odaklı olsun biriyle mutlu olmak veya birinden mutluluk bekleyerek değil. Aile terapisti işe yarar mı bilmem önce iş bulsun paşamız.

ev işlerinde sorumluluk alıyordu evet,zaten gözümü boyayan bikaç özelliğinden birisi de buydu. Benim 3 abim var ve babam hepsini "sen erkeksin otur kadınlar yapar" diye yetiştirdi. Sonra onu tanıyınca en azından hayatında adil olabilecegini düşünmüştüm. Yani iş yapan erkek Sezarın hakkını veren erkek anlamına da gelmiyomuş.
küs kalmasını da hep psikolojik rahatsızlıgına yordum. az seviyede de olsa Bipolar oldugunu söyledi,kendi dünyasında abartıyo büyütüyor olabilir mi diye çekimser kaldım bu konuda. Ama çok zor bir kişilik. Her zaman suçlu ve sorunlu bendim onun gözünde. Özür diledigini hatasını kabul ettigini nadiren duydum

Aslında bu yanlış erkeklere sığınmanın en büyük sebebi bence baba sevgisi görmemek, aile içerisinde ilgi gösterilmemesi. Benim babamda ilgisiz dümdüz adamdı, bende hayatıma yanlış insanları aldım. Sevgi görmediğimiz için, o adamın sevgi göstermesi bize mükemmel gibi geliyor, bütün yanlışlarını gözardı ederek sevgiye odaklanıyoruz. Aslında seninde en büyük yanlışın o, farketmen çok güzel. Bir terapiyle bu sorunu halledebilirsin. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim, umarım çok mutlu olursun.

Mesela ben burda eş sorunları olan insanlara direkt "boşan! ne duruyosun hala bu adamla?" demiyorum. Çünkü sorun salt o adamda değil, sorun sizde de var içinize dönüp kendinizi değiştirmeden 10 evlilik de yapsanız problemli tipleri çekeceksiniz hayatınıza.. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki her sey ne yazık ki "güç" üzerine kurulu tüm ilişkilerde. Tam anlamıyla kendimizi hayat arkadaşımıza bile yaslayamıyoruz. Kendinizi sevmeyi ve tüm güçlü durmayı öğrenip, gerekirse terapi ile destek alıp yeniden doğmanızı ve hakettiğiniz mutlu hayatı yaşamanızı temenni ediyorum :) <3

Zaten içimde tereddütlerle evlendim.Kimse zorla oturtmadı nikah masasına sevgimi yogun ve tamamlanmış gibi hissetmiştim. Duygularımın agır basmasına izin verdim ve hata ettim. Ara ara maddi kaygılarla evlendigi konusunda aydınlanmalar yaşadım ama yine içimdeki sesi susturdum.Mesela annesi nişanlıyken eve giren maaşlar ortak havuzda biriktirilir biz öyle yapıyozu falan diye konuşuyordu. Benim maaşımın yarısı kadar almıyordu ve ben maaşımı ortaya koyacakmışım. fikri bu. Ben ilk günden beri tavrımı net bi şekilde koydum. Sözleşme dahi imzalattırdım. Sonra sonra kopmalar başladı zaten.. Şükür ki burda duygularımı susturmuşum. Onların bekledigi bu konuda da tüyünü yolabilecekleri bir kazdı belki de. Ne umdular da bulamamış olabilirler ki başka :)
Ha bi de kredi kartı borcu vardı benle bi kaç kez buluşmasında arabasına benzin almış böylelikle milyarlarca borcu olmuş. Bana diyor ki senden bi teklif beklerdim eşim olarak destegini beklerdim falan diyordu. Ben de dedim ki " o borcu nerde yaptın nasıl yaptın ben bilmiyorum bile,yaptıgına göre nasıl ödemen gerektigini de düşünmüşsündür farzettim" dedim. Yani aslında ondaki duygu sandıgım şeyler böyle böyle söndü

Yok yok sadece sen seçmiyorsun bu seçmece karpuzları merak etme haha, benim de baya baya seçmişliğim var.
Ama sorun bizde işte. O adamlarda değil. Onlar hep öyleydi, öyle yetiştiler, öyle davrandılar. Bir süre bizim gibi insanları avlamak için numaradan iyi oldular o kadar.

Ebeveyniyle böyle sıkıntılı iletişim kuran ne kadar tanıdığım varsa hep aynı tornadan çıkmış gibi aynı sorunları yaşıyor.

Doğru adam var aslında, tabi sana göre doğru olan. Önemli olan onu seçebilmek. Bunun için de iyileşmek şart.

ç
çok teşekkür ederim,bu konuda yardım almam lazımdır belki de haklısınız. Yoksa hep aynı hataya düşmeye devam edicem belki de :/ Size de mutluluklar :)

çok teşekkür ederim,bu konuda yardım almam lazımdır belki de haklısınız. Size de çok çok uzun ömürlü mutluluklar dilerim :)

Biliyor musunuz benim bir arkadaşım düğüne 20 gün kala ayrıldı. Nedeni set istemiş adamdan inatlaşmış yapmamış. Bir set için ayrılınır mı dedim.Aldığım cevap Asıl bunun için ayrılınır bu görünen neden alt sebebi daha nişanlıyken değer görmüyorum 10 yıl sonramı düşünemiyorum oldu. Yani bazıları insanların arka plandaki düşüncelerini niyetlerini tek hareketinden bir cümlesinden anlayıp hayatlarına yön verirken bazıları da tecrübe etmek zorunda kalıyor. Ve seviyorum emek verdim nasıl ayrılırım hayatıma nasıl devam ederim elalem ne der demiyorlar. Duygularıyla değil mantıklarıyla hareket ediyorlar. Sizin kaynana niyetini belli etmiş. Oğluda ondan farklı değilmiş ki çok ta iyi yapmışsınız. Boşanma fikrine zamanla alışacaksınız ozaman daha güçlü hissediceksiniz umarım.

Kesinlikle bende de var hata. Kendi degerimin farkında değilim. Bana el bebek gül bebek davranılmadı kendi değerimi kendim öğrenmeye çalışıyorum.30 yaşındayım hala kendimi sevmekle derdim. Umarım öğrenirim. Hayatta kalabilmek için en önemli güç kendini sevmek

Okumadım eski konularınızı biliyorum bilerek lades demişsiniz sizin bu evlenme merakınızdan dolayı daha çok evlenir boşanırsınız
Ben asla evlilik meraklısı bi insan değilim.Hatta keşke bıraksalar yıllarca sevgili hayatı sürebilsem de iyice tanıyıp bu yola adım atsam. Ama benim,yaşadığım şehirde nişanlımla beni birlikte görürse ikimizi de vuracagını söyleyen bir babam vardı

ümit varsa yaşayacak güzel günlerimiz de var demektir.Bu sayfanın kadın desteği şeysini çok seviyorum. İyi ki varsınız gerçekten

ben dunyaya pek maddesel bakmıyorum.türümün nadide örneklerinden biriyim Umarım her şey yoluna girecek

Hayırlısı olsun

ben dunyaya pek maddesel bakmıyorum.türümün nadide örneklerinden biriyim Umarım her şey yoluna girecek
Bende sizin gibiyim. Herzaman kendimden verdim değer gördümmü evet değer de gördüm. Ama şimdi çok pişmanım. Değer görmek için bilinçaltında kendimden birşey vermem gerektiği işlendi belkide karşı taraftan. Hep manipüle edildim. Yine yaranamadım yine yaranamadım anlatsam sayfalar sürer. Ama anladımki bir ilişkinin veya evliliğin yürümeyeceği baştan belli oluyor 10 kere de 20 kere de şans versen olmuyor. En kısa zamanda kestirip atmak lazım daha fazla kendi hayatımızdan çalmamak için.

keşke bunu anlamanın bi yolu olsa ah ahh

ben hala kabullenemiyorum beni sevmedigini
Sevmemiş olabilir. Bunu kabullenebilmelisiniz bunu da en çok kendinizi severek başarabilirsiniz. Var olmak için ille de bu adamın sevgisine muhtaç değilsiniz. Eşimi çok seviyorum, onsuz bir ömür istemem ama beni sevmiyorsa bunu çok rahat kabullenebilirim, ben kendi başıma da var olabilicek güce sahibim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…