1. Çocukların okulu, servisi, kavgası vb durumlarda sana destek olacak mı? Çocukları birlikte mi yetiştireceksiniz yoksa çocukların en ufak işine sen mi koşacaksın?
2. Adamın sadece 1 çocuğu varken 3 çocuk daha olacak, ki hepsi küçük. Adam maddi olarak o 3 çocuğa senelerce bakabilecek mi?
3. İki taraf da gün gelip " senin çocuğun", " benim çocuğum" der mi yoksa hep " çocuklarımız" mı dersiniz?
4. Adamın kendi çocuğuna yapacağı maddi manevi destek senin zoruna gider mi? "Kendi çocuğuna şunu yaptın, benimkilere yapmadın" der misin?
5. 2 memur olarak evde iş bölümü yapacak mısınız yoksa çocukların sorumluluğuyla birlikte ev işlerini de mi sen yapacaksın?
6. Yeni evli olmadan çocuksuz vakit geçirmek isteyeceksiniz, özellikle de adam isteyebilir. Çocukları birkaç saatliğine bırakacağınız bir yakınınız var mı?
7. Hep cümbür cemaat mi tatil yaparsınız yoksa çocuksuz tatilde düşünür müsünüz?
8. Para yönetimi, birikim konularını konuştunuz mu?
9. Adamın ailesi nasıl? Anlaşabilir misin? 3 çocuklu biriyle evliliğe karşı çıkarlar mı?
10. Senin ailen ne der?
11. Çocuklar baba yüzü görmemiş, bu adamı baba yerine koyarlarsa evlenip ayrıldığınızda en büyük zorluğu çocuklar yaşar, sen kendinden çok onlara üzülürsün.
Eğer maddi olarak pek rahat olmayacaksan üstüne evin ve çocukların sorumluluğu sende olacaksa şu anki hayatın 10 numara, bu evliliğe değmez.
İnanın çok mutlu oldum bu soruları görünce.. Bunlar tek tek değerlendirmem gereken şeyler..
1-Çocuklarımın üstünde maddi desteği olsun istemiyorum bunu ben üstleneceğim kimsenin ilerde bana bunu yüzüme vurmasını istemem ve böyle birşey beni birine borçlu kılar
2-Dedipim gibi çocuklarımın masrafı benden, maddi olarak yararı belki onun evinde yaşayarak kiradan kurtulmuş ve kenara çocuklarıma biraz daha birikim yapmış olacağım.Evin masrafları illaki paylaşılacaktır tamamen o bize baksın düşüncesinde değilim. Evlenınce maddi açıdan yüküm yarıya iner şimdiki durumuma göre.
3-öyle bir konu daha çok maddi konularda öne çıkar ama dedipim gibi maddi olarak keseler bi yerde ayrı olacak
4-Demem çünkü ortada bir gerçek var o onun çocuğu bakmak zorunda benim çocuklarımın babası maddi destek olarak yokken ondan birşey beklemem ben üstleneceğim
5-Ufak tefek ev içinde o da rol alır.Zaten ben alışmışım öyle yadırgamam her gün yaptığım ev işleri,dışarı işleri onun olur
6-Ben nere çocuklarım ora hiç bir yere onlarsız gitmedim ve asla bu durımu yadırgamadı kabul etti , tatile falan gidildi uzak yerlere yolculuk yapıldı
7-Ben nere çocuklar ora, zararları olmadı hiç çok şükür çocukların, olsa da beraber üstlendik o durumu, o tatilde çocuklarla olmaktan mutluydu eğlendi güldüler, tam tersi ben anne olarak çocukların bazen ufak tefek isteklerine ofladım pufladm
8-Benim kesen ayrı olacak şekilde, evin bir kısım ihtiyacı bende olup geri kalanınınla çocuklarıma ve kendime kendi ihtiyaçlarıma harcanacak. Ortak bir mal mülk edinme söz konusu mantıklı gelmiyo herkes kendi birikiminden olur
9- Ailesi karışmıyo ve aile üyeleri birbirinden bağımsız kalmış büyük insanlar yaşça.. Herkes kendi halinde yaşı büyğk insanlar
10-Benim ailem iyi biri olursa değerlendir derler ama çocuklarım adına korkuları olur mu bilmem
11 Ayrılık olmasın inşallah evleneceksem ama olgun bir yaşa geldiğim için en ufak şeyde ayrılık durumu isteyecek biri değiliz gibi o olgun yaşa vardık gibi 2. Evlilik daha ciddi bir süreç sonuçta farkındayız