2. Evlilik

Yoruldum yoruldum diyorsunuz ama kusura bakmayın, böyle devam ederseniz daha da yorulacaksınız. Üç çocuk yaparken bunları düşünmeniz gerekiyordu. Üstelik çocuklar birkaç yıl içinde ergenliğe girecek böyle bir evliliğin o dönemde sürmesi bile mucize olur.
Bir de ısrarla hem önceki evliliğiniz hakkında hemde adam hakkında bilgi vermiyorsunuz. Kaç yaşında, ne iş yapıyor, neden boşanmış, siz neden boşandıniz, eski esnzi nesne çocuklarina bakmıyor? Bunların hiçbirine net cevap yok. Sürekli aynı noktadayız, şöyleyiz, böyleyiz demekle olmuyor.
Ayrıca evlilik öncesi yaptığı jestleri sanki çok iyi bir insan olduğunun göstergesiymiş gibi anlatıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bunlar evlenmek isteyen erkeklerin yaptığı klasik şeyler. Asıl önemli olan evlendikten sonra nasıl davrandığı. Özetle hayal dünyasında yaşıyor gibisiniz fakat verdiğiniz kaçmak cevaplara rağmen biz bu işin doğuru sonuçlar getirmeyeceğinin çok farkındayız.
Soruları soran kişilere yorumla olarak cevap verdim aslında.. Yeniyim daha nasıl herkesin göreceği şekilde cevap verilir anlamadım henüz. Tabiki de asıl iş evlendikten sonrası. Evleneceksem zaten bu kişiyle olur orasında sıkıntı yok ama evlilik gerekli mıdır sorun bu, öteki türlü inançlarım gereği uzamamalı bu iş diyorum başka türlü de gerek var mı evliliğe diyorum, tek başıma ömür boyu hayatımda biri olmadan yapabilir miyim? Yani asıl sorun kişiyi değerlendirmekten çok evlilik gerek duyulan bir şey mi bu aklımı karıştıran.. İllaki hayatımda olduğu süreçte yararını manevi desteğini gördüm

Ortaklaşa iş halletmeyi istiyorsunuz ama

Evlilik gurmeleri bilir ki ; iş tek halledilirse daha iyi olur.

Yolda, işin ortasında, başında, sonunda, ortamda şu şekil homurdanma olur çünkü.

Son düzenleme:
Evet doğru,biz kimsenin kötülüğünü istemiyoruz ama gerçeklere gözümüzü kapatamayız,keşke adam iyi olsa 3 çocuğu sevse merhamet etse,ama mantığım soruyor"normal bir adam neden kendi çocuğunu anneye bırakırda( çocuğun şimdi yetişkin olması önemli değil,boşanmış çocuğu anneye verip kendine yeni hayat kurmuş)başka bir kadının 3 çocuğuna sahip çıkar????
Valla ben de bakmak istemem. Kaldı ki kadınların büyük çoğunluğunda anaçlık var. Biz daha merhametliyiz. Ama erkekler için durum daha farklı eşiyle boşanınca kendi çocuğuyla da boşanan, kendi evladına merhamet etmeyen bir sürü baba okuyoruz şurda. Konu sahibinin eski eşi de bunlardan biri. Bunları düşününce başka birinin 3 çocuğuna böyle sevgi gösteren insanların farklı bir ajandası varmış gibi geliyor bana. Belki biz yanılıyoruzdur ya da adam istisnadır tabi orasını bilemiyorum. İnşallah öyledir.

Aynı durumları yaşamış biriyle konuşmak beni mutlu etti, hayatımız hep kolay olsun inşallah.Çocuklarıma bir baba olacak bir baba rolünde abi olacak birisi gibi değerlendirdim en çok. Zaten gerekli disiplini hep ben vermişimdir ilk evliliğimde de hep ben disiplin veren taraftım. Bu ilişkide de böyle olır gerekli uyarılar disiplinler benimle gerçekleşir. Ona kalan sadece iletişim manevi destek paylaşım.
Peki siz evlenilecek biri çıksaydı değerlendirir miydiniz.. Onca sıkıntıyla karşılaşmış biri olarak, artık karşıma çıkan sorunları hep ben düşünmeyeyim istiyorum
Disiplin derken çocuk disiplinden bahsediyorsunuz sanırım degilmi? çocuklarınızın yaşı ve düşünceleri nedir tekrar evlenmeniz konusunda?
bir de tabii ki bu beyefendi ile cocuklar konusunda neler konuştunuz? Yani asıl belirleyici olan bu. Tabii ki aynı zamanda da çocukların düşüncesi de asil belirleyici.
Ben, evet tekrar evlenmeyi düşünüyorum, kızım artık 18 yaşında. Hayat bakışıma, yanıma, ruhuma yakisan biriyle tabii ki mutlu bir evlilik yapmak istiyorum, Allah nasip ederse .
Inşallah tez zamanda kolaylıkla nasip olur Yalnızlık Allah'a mahsus çünkü

Çok yüce gönüllü bir insanmış o zaman değerlendirin mutlaka.
Bu arada naçizane yaşınız çok genç. Sevmek sevilmek isteyeceksiniz, bir erkeğin gözünüze, kalbinize hitap etmesini de isteyebilirsiniz bunlar çok normal hiçbirimiz yargılamayız. Bu evliliği bir şirket anlaşması gibi görmenize ya da hayat zor sadece destek istiyorum gibi karşılıklı bir çıkar ilişkisi gibi lanse etmenize gerek yok. Zaten sevginin olmadığı yerde bence kimse karşılıklı çıkarlar için böyle bir riski almak istemez.
İlla evlenilecekse şu hayatta 3 çocuğum da varsa işin ucunda bu kişi olur tanıdım tanıdığımı düşündüm diyelim, mantıklı bakmalıyım duygudan çok. Sorun da bu evlenmek gerekecek mi illa ki, evet sorunlarım oluyor karşı taraftan destek alıyorum ama bu iş artık helal dairesinde olsun gibi bişey galiba ya da hiç olmasın ..

Yaşı büyük diyorsunuz kendi kızını annesine gönderen adam 5,6,12 yaşlarla nasıl uğraşır hemde düzeninizi bozup başka şehre gideceksinİz adam için.Çok seviyorsanız birşey diyemem ama mantık olarak riskli

Çocuğu annesi istemiş, maddi olarak her imkanını karşılıyor ne güzel baktıkça ona çocuklarıma üzülüyorum böyle babaları olmadiği için.. Babaları da böyle ilgilen şeydi var olsaydı keşke diyorum

Soruları soran kişilere yorumla olarak cevap verdim aslında.. Yeniyim daha nasıl herkesin göreceği şekilde cevap verilir anlamadım henüz. Tabiki de asıl iş evlendikten sonrası. Evleneceksem zaten bu kişiyle olur orasında sıkıntı yok ama evlilik gerekli mıdır sorun bu, öteki türlü inançlarım gereği uzamamalı bu iş diyorum başka türlü de gerek var mı evliliğe diyorum, tek başıma ömür boyu hayatımda biri olmadan yapabilir miyim? Yani asıl sorun kişiyi değerlendirmekten çok evlilik gerek duyulan bir şey mi bu aklımı karıştıran.. İllaki hayatımda olduğu süreçte yararını manevi desteğini gördüm

Gonca hanım, sen hangi soruya cevap verdin? Mesela adam kaç yaşında? diye soruyorlar, sen Yoruldum, şöyleyiz, böyleyiz diye anlatıyorsun. Bu cevap vermek değil ki. Özellikle soruların hiçbirine doğru düzgün cevap vermemişsin, hepsini ustaca geçiştirmişsin. Bu konuda gerçekten takdir ettim seni. Vallahi ben olsam bu kadar ustaca geçiştiremezdim.

Valla ben de bakmak istemem. Kaldı ki kadınların büyük çoğunluğunda anaçlık var. Biz daha merhametliyiz. Ama erkekler için durum daha farklı eşiyle boşanınca kendi çocuğuyla da boşanan, kendi evladına merhamet etmeyen bir sürü baba okuyoruz şurda. Konu sahibinin eski eşi de bunlardan biri. Bunları düşününce başka birinin 3 çocuğuna böyle sevgi gösteren insanların farklı bir ajandası varmış gibi geliyor bana. Belki biz yanılıyoruzdur ya da adam istisnadır tabi orasını bilemiyorum. İnşallah öyledir.
İNŞALLAH ama bu dünya masal dünyası değil öyle mucizeler beyaz atlı prensler etrafta koşuşmuyor elbette başkasının çocuğuna iyi bakan adamlar var ama onlar o kadar az ki .Annemin komşusu seneler önce ayrılmıştı 4 çocukla kocası bırakıp gitmişti evlen dediler babasının acımayıp bırakıp gittiğine el hiç acımaz demişti evlenmedi o çocukları büyüttü oğlan polis oldu kızların biri hemşire ikisi de öğretmen oldu......

İlla evlenilecekse şu hayatta 3 çocuğum da varsa işin ucunda bu kişi olur tanıdım tanıdığımı düşündüm diyelim, mantıklı bakmalıyım duygudan çok. Sorun da bu evlenmek gerekecek mi illa ki, evet sorunlarım oluyor karşı taraftan destek alıyorum ama bu iş artık helal dairesinde olsun gibi bişey galiba ya da hiç olmasın ..
Bu adamla ilgili her şey kafanda net olsaydı ve 2.evliliğe çok hevesli olsaydın hemen evlenmek isterdin zaten. Demek ki evlilik şu an sana iyi gelmeyecek. Zamanı değil. Zamanı gelince " öyle mi? Böyle mi? " demezsin .

Gonca hanım, sen hangi soruya cevap verdin? Mesela adam kaç yaşında? diye soruyorlar, sen Yoruldum, şöyleyiz, böyleyiz diye anlatıyorsun. Bu cevap vermek değil ki. Özellikle soruların hiçbirine doğru düzgün cevap vermemişsin, hepsini ustaca geçiştirmişsin. Bu konuda gerçekten takdir ettim seni. Vallahi ben olsam bu kadar ustaca geçiştiremezdim.
İnanın yeniyim ve nasıl cevap verilir bilmiyorum herekese gördüğüm kadarıyla cevapla kısmından inanın tek tek cevap verdim. Kaçtığım bir soru yok aksine göremediğim taraflatı görmeye çalışıyorum. Evleneceksem bu kişi olır zaten helal dairede.. Öteki türlü huzursuluk içindeyim. Sorun evlenilecek kişiyi değerlendirmek değil tamamen evlilik dediğimiz şeye gerek olup olmadığı, bir erkeğe gerek var mı sorusu da olabilir

Bu adamla ilgili her şey kafanda net olsaydı ve 2.evliliğe çok hevesli olsaydın hemen evlenmek isterdin zaten. Demek ki evlilik şu an sana iyi gelmeyecek. Zamanı değil. Zamanı gelince " öyle mi? Böyle mi? " demezsin .
Dediğiniz doğru haklısınız şuan çok gerek yoksa bile galiba nikahsız olmak huzırsuz ediyor olabilir.. Evet şimdilik baş ediliyor sorunlarla zorlansam da ama artık nikahlı olması doğru olan gibi

1 yıl dolmadan adam ya aldatır ya al çocuklarını git der bence.

Çoğu memur ve yalnız yaşayan 1 gram sese gelemez. ( Birde erkekten söz ediyoruz zaten)

İnanın yeniyim ve nasıl cevap verilir bilmiyorum herekese gördüğüm kadarıyla cevapla kısmından inanın tek tek cevap verdim. Kaçtığım bir soru yok aksine göremediğim taraflatı görmeye çalışıyorum. Evleneceksem bu kişi olır zaten helal dairede.. Öteki türlü huzursuluk içindeyim. Sorun evlenilecek kişiyi değerlendirmek değil tamamen evlilik dediğimiz şeye gerek olup olmadığı, bir erkeğe gerek var mı sorusu da olabilir

Başkasının çocuğu için ağlayacak kadar anormal bir hareket sergileyen bu amca kaç yaşında Gonca hanım? Neden bu soruya cevap vermiyorsun? Bak, yine ustaca geçiştirmişsin ama kusura bakma baze geçmiyor

Siz karar vermişsiniz onay için açıyorsunuz negatif yorumlara durumu savunuyorsunuz hakkınızda hayırlısı diyelim inşallah
Evet ben de kendini öyle hissettim negatif yorumlara savunma halinde gibi oldum. Sorum kişiyi değerlendirmek değil zaten evleneceksem o kişi olur. Kafamı karıştıran şey evlilik kurumuna girmeli miyim gerek var mı... Aslında ben helal olarak yola çıkkmak istiyorum herşey için.. Ya helal bir şekilde evleneyim bu kişiyle ya da tek başıma çocuklarla bir hayat..

Back
X