2. Evlilik

Elbette var çıkarı oturup tabiki de çıkarlarımızı evliliğin getirisini götürüsünü düşündük, o yaş gelmiş bi hayat arkadaşı istiyo 7 yıldır bekar, bir kırulu düzen bir aile ortamı, hastalandığında bir destekÇocuklların önünde bence kendi çocuğu da olsa dikkat edecek edilir yani . Elbette o da benim gibi çıkarlarını düşünmüştür yoksa böyle de gidebilirdi
Eşinden niçin boşanmış ?bu çok önemli

Merhabalar üyeliğim yeni. Başlıktan da anlaşıldığı üzere 2. Evliliği öneren var mı ya da gerek duyulabilecek bir durum mu.. Ben 3 yıldır 3 çocukla maddi durum olarak ayaklarımı yorganıma göre uzattığım sürece ayakta kalabildim ama hep böyle nere kadar dediğim gelecek kaygısına girdiğim sanki biriyle evli olduğumda hayatımda kolaylıkların olacağına kapıldığım anlar oluyor. Sonrası eğer birine bi duygu besliyorsam da bunun evlilikle sonuçlanmasını öteki türlü sadece görüşme üzerine biri olmak istemiyorum kendime yakıştırmıyorum. Ya evliliğe gitmeli ya da hiç kimse hayatıma girmeden çocuklarla bir ömür sürmeli... Sizce?
Not: Değerlendireceğim bir aday var..
Üç çocuğa ben evleneceğiniz kişinin iyi davranacağını sanmıyorum. Ne kadar iyi bile olsa üç çocuğa kendi anne babası bile zorlanir bakmakta. Sabretmekte. Olan huzurunuzu bozmayın. Siz rahat etseniz bile çocuklarınız rahat edemez. Yediklerine giydikleri e laf eder illaki. Hiç bulaşmayın.

Öyle beklentim yok inanın kimseden, kendimize yetıyoruz bi şekilde ama şöyle düşünün bu kişi hayatımda olunca rutinim devam ediyo evet ama işe yarayacak noktaları da çok oldu...
Sizin memur olmanız ve yaşınızın genç olması adam için büyük artı, açık konuşayım memur olmasanız bu adam asla sizle evlenmez. Çocukları çok sevdiğini falan söylemişsiniz ama aynı eve girmeden bilemezsiniz, yaşları da ufak zaten çocukların.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ağlamak derken üzülmüştü o çocuklar bana alıştı ben de onlara hani zaten babalarının eksikliğini yaşıyorlar bir de ben olmayınca kötü olurlar bunun gibi.. Üstelik o zaman da bitirme sebebim acaba evliliğe gerek yok mu gibi yine kafamda soru işaretiydi.. Millet ağlıyo falan demiş düzeltmek isterim ilişkinin bitmesine ve çocukların bu şekilde olumsu etkilenmesine üzülmüştü

Sizin memur olmanız ve yaşınızın genç olması adam için büyük artı, açık konuşayım memur olmasanız bu adam asla sizle evlenmez. Çocukları çok sevdiğini falan söylemişsiniz ama aynı eve girmeden bilemezsiniz, yaşları da ufak zaten çocukların.
Tabiki de memur olmasam kimse evlenmez, ona yürekten katılıyorum.

Siz de cinsellik yaşamak istiyorsunuz haklısınız tabii ama özellikle kız çocuğum varsa ben geleneksel düşünürüm adam 44 yaşından sonra 5,6,12 sorumluluğunu niye alsın maddi manevi yıpratıcı ortam kendi çocuklarımız olduk halde

Tabiki de memur olmasam kimse evlenmez, ona yürekten katılıyorum.
Hayır, öyle bir şey yok siz de biliyorsunuz bunu. Yorumlar pek istediğiniz gibi olmayabilir tabi, büyük ihtimalle evlenecek gibi de duruyorsunuz ama bari bu adamla ortak çocuk yapmayın.

Çocuklara verilecek disiplini ben sağlıyorum, kızılması gereken yerde de ben kızıyorım, karşı kişiye fırsat vermem fırsat da kalmaz, yeri geliyo karşıdakş kişi bırak çocuktur deyip bana fırsat vermiyor. Belki de öyle bir an olacak ki benim gözümün görmediğimi o görüp gözüne batıp kızacak laf edecek... Ne bilim alnında da yazmıyo kimsenin ne olacağı.

Üç çocuğa ben evleneceğiniz kişinin iyi davranacağını sanmıyorum. Ne kadar iyi bile olsa üç çocuğa kendi anne babası bile zorlanir bakmakta. Sabretmekte. Olan huzurunuzu bozmayın. Siz rahat etseniz bile çocuklarınız rahat edemez. Yediklerine giydikleri e laf eder illaki. Hiç bulaşmayın.
Yani kendi evliliğimden örnek vereyim oğlum geçen orada ne kadar yastık kırlent vs varsa dağıttı yerleri boya vs yaptı eşim bir şey demedi sonra birşey desem söylesem adım üvey baba olacak ama çok daralıyorum dedi sadece oğlum ısrarla bile bile yapıyor sinir uçlarımiz ile oynuyor ben birşey deyince oğlum bak yoruluyorum heryeri mahvettin hadi bir el at toplayalım deyince toplayiver ne olacak zaten evlendin hayatını yaşıyorsun babamdan boşanmak yerine sabretseydin vs vs bin tane laf söylüyor
Aldatti oğlum başkasına gitti nasıl sabredebilirdim diyorum orası beni bağlamaz sen annesin bin kere dagilsa yine topla o adamda rahatsizsa gelsin kendi toplasın evi yada gitsin diyor
Sonra bir akrabamız aldatıldı boşandı 2 kızı var adam çocukları kabul etti başta sonra eve gelmesinler laf söz olur iki kız çocuğu ben zaptedemem dedi kadın 2 tane daha doğurdu çocukları seneden seneye görüyor
Oz babaları içip içip çocukları dövüyormus ona o kadar dedim bak ailen arkanda kendin gençsin çalış ise gir iki kız çocuğu ile evlenme diye aşık oldum dedi

Siz de cinsellik yaşamak istiyorsunuz haklısınız tabii ama özellikle kız çocuğum varsa ben geleneksel düşünürüm adam 44 yaşından sonra 5,6,12 sorumluluğunu niye alsın maddi manevi yıpratıcı ortam kendi çocuklarımız olduk halde
Konu cinsellik değil de hayatın getirdiği sorumluluklar.. Bi ev taşıdım her işin altından ben kalktım faturalar ev arama ev taşıma ev yerleştirme çarşı pazar manav hastane işleri bende bakkala bir ekmek almaya gitme bile , çöp atma ya aklınıza gelecek en ufak şeyler...çocupa öğretmeni akşamdan bişe yazıyo hadi çık dışarı 3 çocukla gez bul ara yani nice nice şeyler hayatınızda eşinizin yaptığı onca şeyi tek başınıza üstlendiği bizi düşünün.. O yüzden ihityaç duydum evliliğe.. Bilmiyorum çocuklar bi yiyince gerek kalmaz mı evliliğe..

Çocuklara verilecek disiplini ben sağlıyorum, kızılması gereken yerde de ben kızıyorım, karşı kişiye fırsat vermem fırsat da kalmaz, yeri geliyo karşıdakş kişi bırak çocuktur deyip bana fırsat vermiyor. Belki de öyle bir an olacak ki benim gözümün görmediğimi o görüp gözüne batıp kızacak laf edecek... Ne bilim alnında da yazmıyo kimsenin ne olacağı.
Siz kararınızı vermişsiniz hayırlısı

Yani kendi evliliğimden örnek vereyim oğlum geçen orada ne kadar yastık kırlent vs varsa dağıttı yerleri boya vs yaptı eşim bir şey demedi sonra birşey desem söylesem adım üvey baba olacak ama çok daralıyorum dedi sadece oğlum ısrarla bile bile yapıyor sinir uçlarımiz ile oynuyor ben birşey deyince oğlum bak yoruluyorum heryeri mahvettin hadi bir el at toplayalım deyince toplayiver ne olacak zaten evlendin hayatını yaşıyorsun babamdan boşanmak yerine sabretseydin vs vs bin tane laf söylüyor
Aldatti oğlum başkasına gitti nasıl sabredebilirdim diyorum orası beni bağlamaz sen annesin bin kere dagilsa yine topla o adamda rahatsizsa gelsin kendi toplasın evi yada gitsin diyor
Sonra bir akrabamız aldatıldı boşandı 2 kızı var adam çocukları kabul etti başta sonra eve gelmesinler laf söz olur iki kız çocuğu ben zaptedemem dedi kadın 2 tane daha doğurdu çocukları seneden seneye görüyor
Oz babaları içip içip çocukları dövüyormus ona o kadar dedim bak ailen arkanda kendin gençsin çalış ise gir iki kız çocuğu ile evlenme diye aşık oldum dedi
Çocuklarım gerçekten de çok akıllı çok disiplinli yetiştirmişm istemeden..bunu herkes söyler..malesef hayatın zorlukları karşısında öfkemi yorgunluğumu yaşadığım zorlukları gördükleri için annemiz üzülmesin zaten yorulıyor diye çok bilinçle davrandılar birbirlerine yol gösterdiler sağolsunlar bahtları güzel olsun inşallah.. Saygısız değiller anlayışlılar ama Rabbim devamını getirsin yine de.

Israrla adamında sizinde neden boşandığınızı yazmamaniz da bir tuhaf

Ben aldatıldım ve evliyken o kadınla dini nikah kıydı o yüzden boşandım
2.5 3 yıl direndim cirpindim oğlum için ama ailem dul kadınsın git evlen çocuğunu istemiyoruz vs vs sonra biriken nafakalar ve tazminat için dava açacağım zaman hile hurda ile velayet davası açtı benim sigortam olmadığı ve kazancım az oldugu çocuğun odası vs vs olmadığı için çocuk elimden alındı mahkemede ailem bizde bakamayiz vs deyince

Hayır, öyle bir şey yok siz de biliyorsunuz bunu. Yorumlar pek istediğiniz gibi olmayabilir tabi, büyük ihtimalle evlenecek gibi de duruyorsunuz ama bari bu adamla ortak çocuk yapmayın.
Yok çocuk olmaz sağlık ve bazı sebeplerden dolayı.. Yani ya kimse olmayacak hayatımda ya da olacaksa evlilikle olmalı düşüncesindeyim.. Hayırlısı olsun inşallah

Çocuklarım gerçekten de çok akıllı çok disiplinli yetiştirmişm istemeden..bunu herkes söyler..malesef hayatın zorlukları karşısında öfkemi yorgunluğumu yaşadığım zorlukları gördükleri için annemiz üzülmesin zaten yorulıyor diye çok bilinçle davrandılar birbirlerine yol gösterdiler sağolsunlar bahtları güzel olsun inşallah.. Saygısız değiller anlayışlılar ama Rabbim devamını getirsin yine de.
Siz meseleyi yanlış algılıyorsunuz bunlar çocuk illaki yaramazlık vs yapacaklari sürtüşme yaşayacakları zamanlar gelecek
Ergenlikte işler değişiyor malesef yetiştirme vs. yalan oluyor oğlum sen bana annelik mi yaptın ki konuşuyorsun dedi en son oysa masada kalma ihtimalini göze alarak doğurmuş kimseden yardımsız büyütmüştüm
Bulaşık yıkayarak bakmıştım ama sırf yeniden evlenip yuva kurdum (başka çarem yoktu aile evinde yediğim lokma bile göze batıyordu)diye bunları duydum babasına ise tek kelime etmiyor
Neyse

Son düzenleme:

2.5 3 yıl direndim cirpindim oğlum için ama ailem dul kadınsın git evlen çocuğunu istemiyoruz vs vs sonra biriken nafakalar ve tazminat için dava açacağım zaman hile hurda ile velayet davası açtı benim sigortam olmadığı ve kazancım az oldugu çocuğun odası vs vs olmadığı için çocuk elimden alındı mahkemede ailem bizde

2.5 3 yıl direndim cirpindim oğlum için ama ailem dul kadınsın git evlen çocuğunu istemiyoruz vs vs sonra biriken nafakalar ve tazminat için dava açacağım zaman hile hurda ile velayet davası açtı benim sigortam olmadığı ve kazancım az oldugu çocuğun odası vs vs olmadığı için çocuk elimden alındı mahkemede ailem bizde bakamayiz vs deyince
Yani sizinki gibi bişe diyeyim boşanma sebebim.maddi manevi destek 0.Sadece olacaksa evlilik dahilinde biri hayatımda olsun olmayacaksa çocuklarla bir hayat. Yaparsın tek başına evlenmeden de olur ya da zorlanırsın erkek büyük kurtarıcıdır cümleleri duymak istedim. Çoğunluk olarak evlenilecek kişi önemli etken. Adam iyiyse evlilik yapılabilir olarak yorumladım genel olarak

Yani sizinki gibi bişe diyeyim boşanma sebebim.maddi manevi destek 0.Sadece olacaksa evlilik olmayacaksa çocuklarla bir hayat, yaparsın evlenmeden ya da zorlanırsın erkek büyük kurtarıcı cümleleri duymak istedim. Çoğunluk olarak evlenilecek kişi önemli etken diyor haklı olarak. Adam iyiyse evlilik yapılabilir olarak yorumladım genel olarak
Kendi öz babasının bile maddi ve manevi destek olmadığı çocuklara bu adamın destek olacağına dair inancınız var öyle mi?
Yani işsiz güçsüz olsanız bir nebze çaresizlik der anlarim da o da değil
Bence siz ya fakesiniz yada farkında değilsiniz olayların vs vs

İnanın yeniyim ve nasıl cevap verilir bilmiyorum herekese gördüğüm kadarıyla cevapla kısmından inanın tek tek cevap verdim. Kaçtığım bir soru yok aksine göremediğim taraflatı görmeye çalışıyorum. Evleneceksem bu kişi olır zaten helal dairede.. Öteki türlü huzursuluk içindeyim. Sorun evlenilecek kişiyi değerlendirmek değil tamamen evlilik dediğimiz şeye gerek olup olmadığı, bir erkeğe gerek var mı sorusu da olabilir
adam kaç yaşında diye sordular hala bu cevabı veriyorsun. demek ki 60a yakın.

Kendi öz babasının bile maddi ve manevi destek olmadığı çocuklara bu adamın destek olacağına dair inancınız var öyle mi?
Yani işsiz güçsüz olsanız bir nebze çaresizlik der anlarim da o da değil
Bence siz ya fakesiniz yada farkında değilsiniz olayların vs vs
Öyle bir destek beklemiyormuş. Bu adamla evlenirse konu sahibinin artısı kira ve birkaç fatura ödememek ve adamın dışarıdaki her işe koşması olacakmış. Ben bir yorumundan bunu anladım.

Back
X