Teyze çocuklarından cekiniyor ama yaşı itibariyle huysuz biraz eğer konuşursam orada beni çalıştırmaz teyze galiba bu sebeplerle çok yardımcı değiştirmiş ,konuşup aralarında sorun olsun da istemiyorum. ama çıkmaya karar verirsem anlatacağım sebebini en azından başkasının canı yanmaz.Bence bi çocuklarıyla konuşun. Yetişemiyorum, çok fazla şey istiyor bunu bi düzene koyalım diyin. Bu işleri her gün yaptırmaz herhalde. Eğer zo bulduysanız hemen çıkmayın tabikide.
Hayır öyle bir şey yok daha önce ailelerle çalıştım hiç böyle çıkış saati için sorun yasatmadilar ve her işlerini yaptirmadilar saatine göre planlı işlerdi ..sonuçta o saate göre para anlaşması yapılıyor.Zaten başta rutin ev islerini kabul etmissiniz.
Bilmiyormuydunuz bizim insanlar para verdiyimi her isini yaptirir?
İlanda günlük iş yazıyordu ki uzun yıllar çalıştım ,günlük işle genel ev işinin ayrımını biliyorum..günlük değil resmen tüm ev işleri ayrıca çok titiz hergun ev siliniyor supuruluyor , tuvalet banyo balkon ,ütü ,çiçek sula ,yatak düzeni ,çamaşır bulaşık,ve yemeğe titiz ama onada yardım ettiriyor 5 saate yetisirmi ? Birde ara ara cam ,vitrin,mutfak dolabı yapılacak mis sigarmi bilmiyorum ,ve kahve vs hizmetide dahil ..ve saatim yaklaşınca laf sokuyor hemen yeni iş buluyor çıkış saatimi geciktirme için..sabredeyim diyorum ama beni çıkarır yakında suratı düşüyorCocuklariyla konuş ve anlasma saatlerine uymazsan ayrilacagini söyle.
zaten yuksek ihtimalle annesinin kotu huylarını bildikleri icin kendi bakmak istememislerdir,taniyorlardir annelerini.
Onlar yardimci olurlar.
Bugun yarım saat temizlikçi 75 liradan asagi gelmiyor. O evde ortaligi toplamak disinda temizlik yapmak zorunda degilsin
Ben sizi anliyorum ama bizim bazi insanlarin calistirma hevesini yazdim sadece.Hayır öyle bir şey yok daha önce ailelerle çalıştım hiç böyle çıkış saati için sorun yasatmadilar ve her işlerini yaptirmadilar saatine göre planlı işlerdi ..sonuçta o saate göre para anlaşması yapılıyor.
Gözüm saatte değil ,saate bakmanın sebebi işlerle yarışma yetiştirebilir miyim diye koşuşturmaktan oluyor..zaten çıkış saatim uzun olmadığı için iş anlasmam öyle..asıl gözü saate olan teyze saatimde cikmayim diye son dakikada en az yarım saatlik bir iş çıkarıyor malesef ve bana laf sokuyor ,Ben çok büyük bir sorun görmedim. Şimdi yeni işe girdiniz diye teyze gaza gelmiştir bir sürü iş yıkmıştır. Her gün ütü yaptırıp cam sildirmez bence.
Gözün saatte demiş size. İstemeden suratınız düşmüş olabilir mi çalışırken?
Bayadır iş bulamıyormuşsunuz bence ayrılmayın teyzeyle iyi anlaşmaya çalışın
Beş kuruş verip on kuruşluk iş yaptıracaksa çıkın tabi. Annem de yaşlı, kolay kolay temizlik beğenmez. Parayla tuttuğu kadının ardından bir de kendi temizler. Yani sen o işleri yetiştirsen de üstüne yenisi eklenir de eklenir
Gözüm saatte değil ,saate bakmanın sebebi işlerle yarışma yetiştirebilir miyim diye koşuşturmaktan oluyor..zaten çıkış saatim uzun olmadığı için iş anlasmam öyle..asıl gözü saate olan teyze saatimde cikmayim diye son dakikada en az yarım saatlik bir iş çıkarıyor malesef ve bana laf sokuyor ,
U teyzeyle mi konuşup anlaştın yoksa arada başkasıyla mı? Bu denli temizlik yapacagın söylenöişmiydi? Eger temizlik le ilgili önceden bir anlaşma yoksa çık işten. Benim evime çocugum için bakıcı geldi iş yapmayacaksın sadece çocuga bakacaksın dedim ve öyle oldu yani anlaşma ne ise esas olan odurArkadaşlar maddi olarak ise ihtiyacim var, uzun zamandır iş arıyordum buldum şükür ,ilanda bir yaşlı teyzeye yardımcı yazıyordu ,saatleri şartlari ideal ,evimede ,bebeğinde vakit ayirabilecegim bir iş..
İş Görüşmede çocukları çok nezih iyi bir insanlardı ,teyze tek yaşıyor ,günlük rutin işlerden bahsettiler yaparım dedim..
Gelin görün ki teyze iki günde bel fıtığı etti beni niyemi saatler içinde sığmayacak işler yaptırıyor (ev ,sil şupur ,tuvalet ,banyo ,balkon ,ütü ,cam ,yemek çalışma saati 5 saat ben koşturmaktan nefes alamadım bana diyorki örnek 2 ye kadar anlaştım diğer yardımcim 4-5 de işi bitmeden çıkmazdı diyor ben saatim gelince çıktığım için yüzü asılıyor ,ve titizlik hastası hiç bir şey beğenmiyor hergun o işler yapılacakmış ,galiba işten çıkaracak yada ben cikacagim.yasi geçkin olduğu için bir dediği bir dedigini tutmuyor ona takilmiyorum ,saygısızlık etmiyorum asla ama dün senin gözün saatte deyince içerde bir aglayasim geldi ,çünkü zaten yarim gün çalışma tercihim küçük çocuğum olduğu için ..ben ne yapayım siz söyleyin ,iş buldum diye sevinirken yine issiz kalacağım ,bu teyzem beni çok üzüyor..
Teyzenin gözü bence önceki yardimcida oda yarım gün anlaşmış ama yeri gelince akşama kadar kaliyormus bana sürekli onu örnek gösterdi,aile sorunu sebebiyle ayrılmış bir kaç aya dönerim demiş teyzede ben o kadar bekleyemem diye yeni arayışta beni buldular ,bende tam saatinde çıkınca teyze hoşlanmıyor alismamis diğer yardımcılarıda aynı psikolojik baskıyı yapinca kimse saatinde çıkamıyordu ben çıkınca teyze bundan hoşlanmıyor ..Anladım. Zaten sizin işe çok ihtiyacınız varmış eski konularınıza da baktım. Öyle gocunacak biri değilsiniz.
Teyzenin çocukları ile konuşun bence. İşten ayrılmayın. Bir de kulağınızı kapatın siz işinizi yapın. Teyze ne derse desin. Gerekirse inatlaşın.
Çocuklarına söylediğinizde teyze size trip atar mı diye düşünmeyin, sizin eliniz daha güçlü. Yaşlıya yardımcı bulmak çok zor oluyor.
Teyze sağlıklı bakıma ihtiyacı yok ama bana sadece günlük işleri dendi ve saat konuşuldu ,artık yaptığın işin önemi yok her işi yaparım ama sorun saat teyze saatimde cikmami istemiyor,çıkış saatimde sürekli yeni isler ekliyor ,laf sokuyor bende buna nereye kadar dayanirim bilmiyorum ( bende uzun yıllar çocuk baktım ,hiç iş yapmadım çok iyi ailelerle çalıştım ilk defa böyle bir işe denk geldim ,saati uygun ve maaşı iyi olduğu için sabredeyim diyorum ama galiba pes ederim yakında)U teyzeyle mi konuşup anlaştın yoksa arada başkasıyla mı? Bu denli temizlik yapacagın söylenöişmiydi? Eger temizlik le ilgili önceden bir anlaşma yoksa çık işten. Benim evime çocugum için bakıcı geldi iş yapmayacaksın sadece çocuga bakacaksın dedim ve öyle oldu yani anlaşma ne ise esas olan odur
Çocuklarıyla anlaşma yaptim ,teyze tek yaşıyorTeyze sağlıklı bakıma ihtiyacı yok ama bana sadece günlük işleri dendi ve saat konuşuldu ,artık yaptığın işin önemi yok her işi yaparım ama sorun saat teyze saatimde cikmami istemiyor,çıkış saatimde sürekli yeni isler ekliyor ,laf sokuyor bende buna nereye kadar dayanirim bilmiyorum ( bende uzun yıllar çocuk baktım ,hiç iş yapmadım çok iyi ailelerle çalıştım ilk defa böyle bir işe denk geldim ,saati uygun ve maaşı iyi olduğu için sabredeyim diyorum ama galiba pes ederim yakında)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?