- 27 Nisan 2012
- 15.812
- 19.034
- 498
sorması ayıp ne kadar maaşınızTeyze sağlıklı bakıma ihtiyacı yok ama bana sadece günlük işleri dendi ve saat konuşuldu ,artık yaptığın işin önemi yok her işi yaparım ama sorun saat teyze saatimde cikmami istemiyor,çıkış saatimde sürekli yeni isler ekliyor ,laf sokuyor bende buna nereye kadar dayanirim bilmiyorum ( bende uzun yıllar çocuk baktım ,hiç iş yapmadım çok iyi ailelerle çalıştım ilk defa böyle bir işe denk geldim ,saati uygun ve maaşı iyi olduğu için sabredeyim diyorum ama galiba pes ederim yakında)
Bence bebeginizden bahsedin imkanınız varsa yaşlı teyze görsün bebeginizi içine merhamet gelir kendi der bugün de erken çık der belki sıkılmak yerine çareler aramalıyızTeyzenin sürat asmasida beni üzüyor bu sefer ,saatimdende fire vermek istemiyorum iki arada bir derede kaldım , bilmiyorum biraz daha sabredeyim belli olur herhalde durum .
Takıntılı değilim takıntılı olan teyze iş yaparken peşinden hiç ayrılmıyor ,yaptığım her işi kontrol ediyor vs vs. Uzaktan davulun sesi size hoş geliyor ama hoş değil...Size katılıyorum konu sahibi biraz takıntılı geldi bana üsten yap geç banada kaynanam çok iş buyurur mesela ben evi silerken evi sil der tm derim geçerim biraz meraklı biri sorsa bilmiyorum ki derim bilsemde sırf dedikodu laf çıkmasın diye konuyu kapatırım eşimle bile paylaşmam ne gerek var bu hayatta hiç bir şeyi takmamak gerek
Bebeğim olduğunu biliyor zaten bakanin var diyor ,sen bebeği unut diyor çıkış saati banaBence bebeginizden bahsedin imkanınız varsa yaşlı teyze görsün bebeginizi içine merhamet gelir kendi der bugün de erken çık der belki sıkılmak yerine çareler aramalıyız
İstanbul'dayım maaşı söylemek istemiyorum saatine göre iyi ,(düşük ,yüksek değil )..beni cezbeden öncelikle iş saatiydisorması ayıp ne kadar maaşınız
birde nerde yaşıyorsunuz?
siz bilirsinizİstanbul'dayım maaşı söylemek istemiyorum saatine göre iyi ,(düşük ,yüksek değil )..beni cezbeden öncelikle iş saatiydi
söylemek istemiyormuş maaşı :)Önce konuşun, teyzenin bakımı ki , ağır işler için mi alindiniz ?
Muhtemelen bütün işlerini yaptırmaya çalışıyor. Bir kaç güne ağır işler biter , rutine biner .
Yine de muhakkak konuşun ailesiyle.
Kaç tl . Alıyorsunuz ?
Allah yardımcın olsun bence ara ara bebeginizi getirin sevsin kadın yanlız kalmaktan mı böyle oldu acaba zamanla tanırsın umursamazsın ben yatalak diye düşündüm filimlerdeki gibi kadına yola getir bence müzik aç oynayın beraberBebeğim olduğunu biliyor zaten bakanin var diyor ,sen bebeği unut diyor çıkış saati banabu teyze hiç bildiginiz gibi degil
Istanbul gibi bi yerde asgari ücret veriyolar birde sgk yapıldıysa oh ne güzel böyle bir iş keşke bizlere nasip olsasiz bilirsiniz
Maşallah size cidden bu dediklerinizin hepsini her gün yapıyor musunuz. Çok takdir ettimEv süpürme, silme, tuvalet banyo, balkon, çamaşır bulaşık, ütü, toz alma, dağınık yerleri anında toplamak vs, bizim evin de rutin her gün yapılan işleri
Çok hızlı. hızlı yapıp yormamaya çalış kendini. Kadın yaşlı diyorsun, takıntısı olur.
Dolabı sildiriceği gün sadece dolabı sil mesela dolabı sil mutfağı temizle çık. Çok her şeye yetişeceğim diye yorulma.. İşe ihtiyacın varsa çalış Biraz daha
Iyi de sizde açık açık konuşun teyze benim çocuğum var ben yarim gün diye bu ise girdim 1 dakika bile geç çıkamam yetişmeyen iş yarına kalsın deyin ve çıkın.Sorun iş değil örnek dolabı silecegin gün sadece dolap sil cik olmuyor tüm yukarıdaki sayılan işleri yapacaksın her gün artı dolap çıkıyor araya vb ,tabii saatle yarisiyorum ama yinede saatimde cikmami istemiyor bu seferde çok hızlı çalışıyorsun diyor ,bende yetismez başka türlü teyze diyorum sende geç çık diğer yardımcim 3_4 _5 e kadar kalıyordu diyor ,ben o kadar saat için anlasmadimki ? İşimi hızlı yapıp cikiyorum yinede çıkmış diye suratı asılıyor ,laf sokuyor bu büyük bir sorun aslında bu şekilde çok uzun vadeli calisilmaz ..bu teyzeye niye yarım gün tuttular bilmiyorum ama çocuklar yarım gün diye anlaşıyor teyze geri planda bu şekilde davranıyor bence çünkü tek yaşıyor ,..yoksa çocukları çok iyi birisine benziyor. .
Istanbul gibi bi yerde asgari ücret veriyolar birde sgk yapıldıysa oh ne güzel böyle bir iş keşke bizlere nasip olsaBen çok cıvır cıvırım teyzeye de bir bez verirdim hadi iki elden yapalım derdim
[/QUOTE
Yok ne asgari ücret ,ne SSK si o kadar kimse vermez yarım gune..yarım günlük maaş alıyorum
Yatakta yattığı kıyafetler bile her şey ,sorun iş değil ,sorun iş çalışma saatleri öncesindeki psikolojik baskıKadın huysuzluğundan önceki bakıcıları kaçırmış, çocuklarıda şikayetçidir ondan bakıcı bulmuşlardır. Ya katlancaksın, yada bırakcakdın. Çaresi yok gibi. Tek yaşayan bi kadının her gün ütülencek neyi oluyo.
Çıkınca arkada hiçbir iş kalmasina tahammülu yok ,o sebeple her gün herşey dört dörtlük Muş gibi olacakIyi de sizde açık açık konuşun teyze benim çocuğum var ben yarim gün diye bu ise girdim 1 dakika bile geç çıkamam yetişmeyen iş yarına kalsın deyin ve çıkın.
Gittiği yere kadar çalışın bence paranızı alırsınız sonra çıkarırsa çıkarır keyfi bilir.
Zaten hergun gitmiyor musunuz illa ki o işler yapılacak yani .
Bu acele neden?
Çıkınca arkada hiçbir iş kalmasina tahammülu yok ,o sebeple her gün herşey dört dörtlük Muş gibi olacak
[/QUOTE
İnanın ev bayram havasındaki temizlik gibi ,orada yapılan günlük temizliği ben bayramda yapmiyorum
Ya o teyzenin kullandığı bir taktik.En cokda iş saatlerini ovuyor o 3_4-5 de çıkardı diyor , teyzeciğim benim küçük çocuğum olduğu için bu saatlerde anlaşma yaptim diyorum ,çocuğa bakanin var çocuğu boşver sen işine bak diyor ,bende olurmu teyzeciğim saatim belli ben bu şekilde anlaştım diyorum oyle deyince suratı düşüyor
Iste tahammül etmeyi öğrenecek mecbur.Çıkınca arkada hiçbir iş kalmasina tahammülu yok ,o sebeple her gün herşey dört dörtlük Muş gibi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?