• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

hafta sonu açılmış bir konu vardı. öğrencilerin anne baba mesleklerinin sorulmasıyla alakalı gayet kibar dille yazılmış bir dert. ekrandan çıkıp konu sahibesini parçalayacaklardı ellerinden gelse kimi üstüne alınanlar. yani aralarında 8 yaşındaki çocuğun dayak yemezse "bir baltaya sap olamayacağını" iddia edenler var, kime ne anlatıyoruz.

Bu toplumun bazı temellerini bizim yetiştirdiğimiz bireyler değiştirebilir ama baksanıza bir gıdım öteye gidememişiz. Hala şiddeti savunan bir kesim çıkıyor.
İşte bizim yetiştirdiklerimizi o kesim bozuyor, doğrularını sorgulatıyor çocuklara. Ne güzel çocuğunuz size anlatmış, sessiz kalırsanız diğer şiddetleri anlatmayacak belkide.

Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
yooo, benim ailem hiç de öyle değildi. 32 yaşındayım, eğitim öğretim hayatım boyunca sadece bir kere vurdu bir öğretmenim bana 2. sınıftaydım, hala aklıma geldikçe bela okuyorum kendisine. çocuklarını döven anne babalar var diye de öğretmenin uyguladığı şiddet yanlış olmaktan çıkmıyor, sapla samanı karıştırmayın bence.

Hocam emin olun çocuğuma ilk söylediğim bir daha derste konuşma oldu. Ben de farkındayım işin çok zor olduğunun ama 8 yaşında 30 çocuğun 40 dk sessiz oturması mümkün müdür?

Sessiz durmazlarsa çözümü kulak çekmek midir? Asla öğretmenini kötülemedim kötülemem de.
Asla savunmam şiddeti. Ki o yaş grubu evet çok küçük ve kıpır kıpır oluyor. Doğrudur çocuklar 40 dk boyunca sessiz duramaz. Ama inanın bazen o kadar çok konuşuyorlar ki başım donmeye başlıyor. Siz öğretmenle görüşün . Ne olursa olsun yaptığının kabul edilemez olduğunu söyleyin . Tekrarı halinde müdüre değil direkt il milli eğitime durumu bildirin .

Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
Şu anda konumuz eğitimci sıfatını taşıyan birinin küçük bir çocuğu şiddet yoluyla derste susturmaya çalışması...
Evde anne babalar çocuklarını elbette dövmesin ve dövmemeli ama bu durum öğretmen şiddetine gerekçe oluşturamaz.
İki durum birbirinden tamamen ayrı, sapla samanı birbirine karıştırmaya gerek yok.

Bence biz hep bu "bizim zamanımızda" kafası yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.

Bir adam karısının kulağını ve favorilerini çekse tepkiniz yine aynı olur mu? Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz. Ancak fiziksel ve psikolojik diye ayrılır.

Şiddete ben de karşıyım . ama kulak çekilmesini şiddet olarak görmüyorum . Benimde küçük oğlum 2'ye gidiyor .Geçen sene öğretmen yakasından tutup silkelemiş "Lütfen yapma oğlum, lütfen yapma , tırmanma bu duvara " diye . Arkadaşım görmüş durumu . Bana söyledi . Söylerken şunu iletmeyi de unutmadı . Öğretmen haklı , oğlun kadını delirtecek .
Tek bir kelime demedim öğretmene . Oğlum zaten suçlu olduğu için konuyu anlatmadı bile bana .
Sonuç ; O duvardan düştü! Hem de kafa üstü.
Tokat vs başka tabi ki ama arada olabilir diye düşünüyorum . Kulak çekme de dahil buna .Bence tabi ki

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Bi defolun gidin...2.sinif cocuguna siddet mi!! Bende ogretmenim sizi kiniyorum

Burada kadına uygulanan şiddete tepki gösterenler konu çocuk olunca "konuşmamayı öğrenir"diyor.
Hakkat bu kk çok değişik biyer !
Şimdi bu mantığa göre müdür öğretmenin kulağını çekecek ki öğretmen çocuklara fiziki müdahalede bulunmaması gerektiğini öğrensin

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Baltaya sap olmak ne demek ya, illa dayak mı yemek gerekiyor Baltaya sap olmak için

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
bunu yapan öğretmenle konuşun bu konuyu...

Ciddi misiniz acaba?
Çocuğu eğitmenin yolu dayaktan favorilerini çekip kulaklarını acıtmaktan mı geçiyor?
Hayvan mı terbiye ediyorlar yoksa topluma ahlaklı eğitimli bir birey mi yetiştiriyorlar?
Ceza verilmesini anlarım fakat dayak asla asla asla.
Yapana da asla masum gözüyle bakmam.
2. Haftadan bunu yapan öğretmen 3. Hafta tokatta atar,sıra dayağına da çeker.
Aramızda hiç öğretmeninden dayak yemeyen insanlar var -bkz:ben- onlarda mı bir baltaya sap olamamışlar?
İyi madem sizin evladınızı öğretmeni bol bol dövsün,en azından baltaya sap olur (!) ama özgüveni yerinde olur mu bilemem.

Son düzenleme:
ilkokul 1. sınıftayken derste bir ara pencereden dışarı bakmıştım. dikkatimi bişey çekmişti. sınıf öğretmenim yanına masasına çağırdı ve herkesin önünde bir tokat atmıştı. neden dinlemiyormuşum.. sorunlu bir çocuk degildim hatta fazla sessizdim. hiç unutmadım. çok üzüldüm çok mahçup hissettim .. ama unutmadım, hala da içerlerim hatırladıkca...

yooo, benim ailem hiç de öyle değildi. 32 yaşındayım, eğitim öğretim hayatım boyunca sadece bir kere vurdu bir öğretmenim bana 2. sınıftaydım, hala aklıma geldikçe bela okuyorum kendisine. çocuklarını döven anne babalar var diye de öğretmenin uyguladığı şiddet yanlış olmaktan çıkmıyor, sapla samanı karıştırmayın bence.

Şu anda konumuz eğitimci sıfatını taşıyan birinin küçük bir çocuğu şiddet yoluyla derste susturmaya çalışması...
Evde anne babalar çocuklarını elbette dövmesin ve dövmemeli ama bu durum öğretmen şiddetine gerekçe oluşturamaz.
İki durum birbirinden tamamen ayrı, sapla samanı birbirine karıştırmaya gerek yok.

Bence biz hep bu "bizim zamanımızda" kafası yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.

Bir adam karısının kulağını ve favorilerini çekse tepkiniz yine aynı olur mu? Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz. Ancak fiziksel ve psikolojik diye ayrılır.

Abartıyorsunuz demekten başka birşey diyemiyorum. Demiyorum. Deme gereği de duymuyorum. Desem de konuyu farklı yerlere çekeceksiniz, çekmişsiniz de zaten. Siz bilirsiniz. Haklısınız. Çokça haklısınız. Kalın sağlıcakla :deli:

Mesajimi alıntılayanlara ortak cevabımdır...

Şiddeti tasvip ettiğimi belirten bir cümle yazmadım, aksine şiddeti hiç bir canlıya karşı doğru bulmadığımı belirtmek isterim...

Annenin tavrını doğru bulmadım... öğretmenin davranışı da yanlış...böyle bir davranışla karşılaşan velinin öğretmen suçlamak yerine "oğlum neden öğretmenin böyle bir şey yaptı" diyerek sorması eğer öğrenci davranışı doğru değil ise çocuğuna yanlış davranış sergilediğini belirtmesi gerekir, böyle fevri davranmak doğru değil...

Benim ilkokul 1 e ve 5 sinifa başlayan iki kızım var, her sabah okula gönderirken okulla ve derslerle ilgili yanlış davranışları anlatarak yapmamasini söylüyorum, örneğin; öğretmen ders anlatirken kızım konuşursa kaybedecek olan benim kızımdır, öğretmen değil "bir baltaya sap olmaz" cümlesini bu nedenle kullandım.....

Soranlar olmuş, lise ogretmeniyim. Öğrencilere şiddet uygulamayi geçin, bir cok öğretmenin kullandığını olumsuzluk içeren kelimeleri dahi kullanmam... öğrencilerimle diyaloğum gayet nezihtir... bugüne kadar ne bir öğrencimden ne bir velimden ne de idaremden şikayet almadım...bunu da eklemek isterim...

Back
X