2. Haftadan Şiddet

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz

Ya inanılır gibi değil. Siz yetmediniz, bir de sizin gibi 54 kişi daha. 2. Sınıfta ne halt öğretiyor ki bu kadar kendinden geçmiş acaba? Egosunu bu şekilde tatmin eden ezik öğretmen.

Yıllardır eğitim sistemimiz ortada! Toplumumuzun şiddete ve caniliğe meyili de ortada. O çocuk ilerde sizin gibi kadınları ve çocuklarını dövdüğünde, buralarda ağlarsınız ama.

Daha 2. Sınıftan okuldan nefret edecek bir öğrenci. Başarılı insanların arkasında hep cesur bir öğretmen vardır.
O derste anlatılacak hiç bir şey o cocuğun hislerinden önemli değildir!

Ben çocuğuma şiddetin kötülüğünü öğretirken, düştüğünde canım yanarken, güvenerek öğretmenin ellerine bırakırken, ona vuranın elleri kırılsın. Eğer şiddete şiddetse, ellerini bizzat kendim kırarım!

Son düzenleme:
Neden buradaki herkes farklı bir düşünce açıklayınca saldırı peşinde?Hoca şaplak attı yerim onu mu yazdım ben oraya direk neden çarpıtıyorsun?Tokat attığını hissetmedim bile.Hoca sevdiğim bir hoca ve bana çok yararı oldu okulda bana güvenceydi çünkü ailem yanımda değildi ve bir çok hoca da baba edasında erkeklerin kulağını çekerdi.Çocuğunun canını çıkarmadı belki sadece tuttu kulağını nerden biliyorsun diyorum sana?Öyle konuşuyorsun ki hoca çocuğunun orasını burasını moratmış gibi.Siz daha iyi biliyorsanız siz öğretmen olun o zaman ben bütün velileri genellemiyorum sizin gibi katı her şeyin en iyisini bilen çocukların psikolojisini sadece kendisinin anladığını sanan velileri söylüyorum.Madem fikre açık değilsin neden paylaşıyorsun bizimle?Git hocayla konuş o zaman hayret bir şey
öncelikle konu bana ait değil, biraz dikkat.
ikincisi bu cümle tamamiyle size ait, insanların yazdiklarini yadsimasi da çok enteresan geliyor bana :)
"Demem o ki küçükken benim de kulağım çekildi kız halimle hoca yanağıma küçük bir şaplak da attı ama yerim onu çok seviyorum hala görüşürüm"
ha morartmış ha çekmiş şiddetin her türlüsü çirkin ve yanlış, oldu bir de canını çıkarsaydı?! karşısında çocuk var yaşıtı biri değil, ayrica böyle bir hakkı yok öğretmenin.
yine bu cümle size ait, tüm velileri aynı kefeye koyan sizsiniz.
"öyle yaramaz çocuklar var ki aileler seni sürekli denetlediği için çocuklar da sen bağırsan sana saygı duymuyor.Çünkü aile öğretmiş öğretmenin sana şunu yaparsa bunu yaparsa diye diyor."
yaşadığınız bir örnek üzerinden hem tüm öğrencileri hem velileri yargilayan sizsiniz, asıl suçlama sizin yazdiklarinizda "sizin gibi" vs.
beni nereden tanıyorsun da böyle bir ithamda bulunabiliyorsun? katı olmam şiddete karşı olmamdan mi, tamamiyle güldüm yazdıklarına. çocuk psikolojisini sadece ben anlarım demiyorum ama çocuk psikolojisi üzerine eğitim alan öğretmenin ne derecede olursa olsun öğrenciye şiddet uygulama hakkı yok diyorum.
dehşet içindeyim dünden beri bu tarz yorumları okumaktan. lütfen şiddeti normallestirmeyin. çocuklar ilk eğitimi ailede alıyor, anne baba şiddeti normal görürse o çocuktan ne olur, yazık. böyle öğretmenler çıkıyor demekki.

Bebeeekk Bebeeekk doğu ve güney doğuda görev yapan öğretmen, polis ve askeri personelin durumu çok farklı.
Fedakarlık yaparak çalışan bu meslek gruplarına minnet duyuyoruz elbette ama bu duruma bakıp bu meslek gruplarına genel bir kutsallık atfetmek bana da doğru gelmiyor.
Kutsallık atfettiğimiz zaman bu meslek erbabının yaptığı her şeyi kabul etme,doğru bulma eğilimi doğar.
Oysa tüm meslek mensupları sorgulanabilmeli, aksi halde yanlış uygulamalar nasıl düzeltilecek?
Kaldı ki kimseyi bu meslekleri seçmesi için zorlamıyor hiç kimse.
Hepimiz artısını eksisini bilerek tercih ettik.
Şimdi ben bir öğretmen olarak niye 'benim mesleğim kutsal, ben diğer insanlardan daha çok saygı görmeliyim' düşüncesinde olayım ki?
Mesleğimi yapıyorum,maaşımı alıyorum, iyi kötü toplumda bir saygınlığım var mesleğimden dolayı ve bu yeterli bence.
Bir de bizi Allah'a havale etmişsiniz, canınız sağolsun bununla birlikte bu tip yaklaşımlar ve yorumlar bizi sağlıklı tartışma ortamından uzaklaştırır.

Bak olay bu değil sapık öğretmen de var katil polis de...Bizim konuşmamız bu değil arkadaş para ile yapılan hiç bir meslek kutsal değildir diyor.Ve ben ona diğer meslekleri hatırlattığımda da şaşırtıcı bir şekilde demagoji yaptığımı söylüyor.Hakkaride 2 yıl görev yapan eşim ve bizim yaşadıklarımız var.Evet Allaha havale ediyorum o insanlar sizin için canını ortaya koyuyor can gidince kol bacak gidince ne anlamı var o maaşın sanıyorsunuz?Ama size şaka gibi geliyor işte

Bak olay bu değil sapık öğretmen de var katil polis de...Bizim konuşmamız bu değil arkadaş para ile yapılan hiç bir meslek kutsal değildir diyor.Ve ben ona diğer meslekleri hatırlattığımda da şaşırtıcı bir şekilde demagoji yaptığımı söylüyor.Hakkaride 2 yıl görev yapan eşim ve bizim yaşadıklarımız var.Evet Allaha havale ediyorum o insanlar sizin için canını ortaya koyuyor can gidince kol bacak gidince ne anlamı var o maaşın sanıyorsunuz?Ama size şaka gibi geliyor işte
Sizinle tartışmak mümkün değil ne yazık ki.
Allah'a emanet olun.

öncelikle konu bana ait değil, biraz dikkat.
ikincisi bu cümle tamamiyle size ait, insanların yazdiklarini yadsimasi da çok enteresan geliyor bana :)
"Demem o ki küçükken benim de kulağım çekildi kız halimle hoca yanağıma küçük bir şaplak da attı ama yerim onu çok seviyorum hala görüşürüm"
ha morartmış ha çekmiş şiddetin her türlüsü çirkin ve yanlış, oldu bir de canını çıkarsaydı?! karşısında çocuk var yaşıtı biri değil, ayrica böyle bir hakkı yok öğretmenin.
yine bu cümle size ait, tüm velileri aynı kefeye koyan sizsiniz.
"öyle yaramaz çocuklar var ki aileler seni sürekli denetlediği için çocuklar da sen bağırsan sana saygı duymuyor.Çünkü aile öğretmiş öğretmenin sana şunu yaparsa bunu yaparsa diye diyor."
yaşadığınız bir örnek üzerinden hem tüm öğrencileri hem velileri yargilayan sizsiniz, asıl suçlama sizin yazdiklarinizda "sizin gibi" vs.
beni nereden tanıyorsun da böyle bir ithamda bulunabiliyorsun? katı olmam şiddete karşı olmamdan mi, tamamiyle güldüm yazdıklarına. çocuk psikolojisini sadece ben anlarım demiyorum ama çocuk psikolojisi üzerine eğitim alan öğretmenin ne derecede olursa olsun öğrenciye şiddet uygulama hakkı yok diyorum.
dehşet içindeyim dünden beri bu tarz yorumları okumaktan. lütfen şiddeti normallestirmeyin. çocuklar ilk eğitimi ailede alıyor, anne baba şiddeti normal görürse o çocuktan ne olur, yazık. böyle öğretmenler çıkıyor demekki.

Şiddete karşı olabilirsiniz ama insan her şeye de astını astarını bilmeden muhalefet olmasın.Sırf muhalefet olmak için olmasın.Sen nerden bileceksin çocuğun annesine abartmadığını çocuk o değil mi?Ben de anneme kendimi acındırırdım bazen.Dünyadaki bütün veliler yazmadım böyle düşünenleri kastediyorum illa tane tane açıklamam gerekmiyor diye düşünüyorum.Evet şaplak atıldı ama canım bile yanmadı psikolojimde de bir etki yarattığını düşünmüyorum.Ne kadar arsız çocuklar var biliyor musun diğer çocukların ders dinlemesini engelleyen vs vs.Siz onlara bağırılsın kıyameti koparırsınız.Bu kadarını abartı buluyorum.Ortada şiddet olduğu bile kesin değil belki adam çocuğun kulağına sadece dokundu.

her ne olursa olsun bir öğretmenin bu şekilde davranması hiç doğru değil. çocukları derse odaklamanın başka yolları da var. idare ile konuşmalısınız.

Şiddete karşı olabilirsiniz ama insan her şeye de astını astarını bilmeden muhalefet olmasın.Sırf muhalefet olmak için olmasın.Sen nerden bileceksin çocuğun annesine abartmadığını çocuk o değil mi?Ben de anneme kendimi acındırırdım bazen.Dünyadaki bütün veliler yazmadım böyle düşünenleri kastediyorum illa tane tane açıklamam gerekmiyor diye düşünüyorum.Evet şaplak atıldı ama canım bile yanmadı psikolojimde de bir etki yarattığını düşünmüyorum.Ne kadar arsız çocuklar var biliyor musun diğer çocukların ders dinlemesini engelleyen vs vs.Siz onlara bağırılsın kıyameti koparırsınız.Bu kadarını abartı buluyorum.Ortada şiddet olduğu bile kesin değil belki adam çocuğun kulağına sadece dokundu.
başka bir üye daha yazmis, sizinle tartışmak imkansız gerçekten.
hala önyargılı ve suçlar tarzda ithamlarda bulunuyorsunuz. beni nereden tanıyorsun tekrar soruyorum hangi durumda ne tepki vereceğime kadar ?
konu çok net, okulda şiddet olmamalı, tabiki hicbir yerde olmamalı ama onlar cocuk. yok onlara bagirilinca kıyameti koparırmışım, ne alaka?!!! ne tür çocuklar olduğunu gayet iyi biliyorum, geniş bir öğretmen arkadaş çevrem var, ozel egitim gereken cocukları incelemek icin okullara da gittim.
konu sahibinin çocuğunun abartmış olup olmadığını bilemem, ben anlatılanlar çerçevesinde konuya yorum yapıyorum. herkesi kendiniz gibi sanmayın.
psikolojinizin normal oldugunu da düşünmüyorum
konu sahibi oldukça akli basında, eşiyle birlikte çocuğuna gerekli uyarılarda bulunmuş ve konuyu çok üst mercilere taşımayı düşünmüyor okuduğum kadarıyla.
ama tepki gösteriyor ve çok haklı.

Psikolojinize daha ne etkisi olsun? Şuan size 'şaplak' atan öğretmeni koruyorsunuz. Bu sistem sizin psikolojinizi bozmuş. Yani siz diyorsunuz ki, o benim öğretmenim bana yararı varsa tokat atar. İlerde annem babam onlar iyiliğimi istedi de dövdü diyorsunuz. Sonra koca şiddeti. Kocadır, döver oluyor bu. İşte biz böyle böyle özgüvenimizi benliğimizi kaybediyoruz. Hiç mi kendinizi sevmiyor sunuz?

Çocuğa inanmıyorsunuz ama, hiç tanımadığınız öğretmeni koruyorsunuz. Çocuk şiddet ve taciz konusunda hiç bir zaman yalan konuşmaz. BUNU HERKES ÖĞRENECEK ARTIK!

Edit: Ben sizin açmış olduğunuz konuyu çok iyi hatırladım şuan. Böyle bir çocukluk geçirmiş bir kadından bu yazılanları görmek okadar üzücü ki. Şurda yazan herkesi anlarım ama, sizi anlayamıyorum. Üzücü..

Son düzenleme:
asıl saçmalayan sizsiniz hanımefendi ,
bu benım düşüncem ve bu beni ilgilendirir ,

haddinizi bilin lütfen

Öyle bir dünya yok. Burada gelip çocuğa şiddeti koruyamaz sınız siz. Düşünüyorsanız da kendi içinizden düşünün. Vicdanızı artık bıraktım, yasalara aykırı bir kere bu söylediğiniz!

Öyle bir dünya yok. Burada gelip çocuğa şiddeti koruyamaz sınız siz. Düşünüyorsanız da kendi içinizden düşünün. Vicdanızı artık bıraktım, yasalara aykırı bir kere bu söylediğiniz!

bu gune kadar bir tane çocuk dövmemiş ben
size kendimi anlatmak zorunda değilim ,
çocuk falakaya yatırılmamış , disiplini sağlamak yapmıştır dedim ,

neyse yaaa sizle ugraşamam

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?

Bütün bu inanılmaz yorumlardan sonra size bir şey söylemek istiyorum; öğretmeni kesinlikle şikayet etmelisiniz, sonrası bir şekilde ilerler. Bunu da çocuğunuza anlatmalısınız. Kimsenin ona vuramayacağını, bununla ilgili neler yapacağınızı oturup konuşmalısınız.
Tüm bariz nedenleri bir kenara koyun, eğer bir şeyler yapmazsanız çocuğunuz size bir daha güvenmeyecek. Bir gün Allah korusun başına bir şey geldiğinde annem bir şey yapmayacak, anneme söylemesem de olur diyecek. Eğer bunu size anlattıysa, onu gerçekten etkilemiş olmalı ki kimi etkilemez? Takipte kalacağım.

okul kapılarına şu aynen yazılmalı: "çocukların vücutlarına onlardan izinsiz dokunamazsınız".. terbiye etmek, sınıfta otorite sağlamak, dersi dinletmek, üstünlük sağlamak ya da her ne sebepten olursa olsun dokunamazsınız.. dokunursanız şikayet edilirsiniz bu kadar basit.. kaçıncı dereceden kutsal olduğunuz da kesinlikle umurumda değil.. millet harıl harıl sosyal mesajlar, bildiriler, görseller hazırlıyor bilinçlendirmek için, biz de burada şiddetin zararlarını anlatıyoruz şaka gibi..

Psikolojinize daha ne etkisi olsun? Şuan size 'şaplak' atan öğretmeni koruyorsunuz. Bu sistem sizin psikolojinizi bozmuş. Yani siz diyorsunuz ki, o benim öğretmenim bana yararı varsa tokat atar. İlerde annem babam onlar iyiliğimi istedi de dövdü diyorsunuz. Sonra koca şiddeti. Kocadır, döver oluyor bu. İşte biz böyle böyle özgüvenimizi benliğimizi kaybediyoruz. Hiç mi kendinizi sevmiyor sunuz?

Çocuğa inanmıyorsunuz ama, hiç tanımadığınız öğretmeni koruyorsunuz. Çocuk şiddet ve taciz konusunda hiç bir zaman yalan konuşmaz. BUNU HERKES ÖĞRENECEK ARTIK!

Edit: Ben sizin açmış olduğunuz konuyu çok iyi hatırladım şuan. Böyle bir çocukluk geçirmiş bir kadından bu yazılanları görmek okadar üzücü ki. Şurda yazan herkesi anlarım ama, sizi anlayamıyorum. Üzücü..
edit kısmını şimdi gördüm ben de okudum konuyu.
işin ilginç yanı psikolojisinin normal olduğunu savunması.
mutsuz insanlar başkalarına da mutsuzluk bulaştırmaya çalışır, mutlu olanlari görmeye dayanamaz çünkü.
psikolojik destek alması şart, kendisini geçtim, çocuk sahibi olmayı düşünüyormu bilmiyorum ama, mutsuz çocuklar yetistirmemesi için en azından

Pedagojiyi çocuğu döverek yola getirmekten başka yollar olduğunu da öğrenebilmeleri için alıyo öğretmenler.Pedagoji(öğretmenlerin eğitimlerinin yarısında gördüğü dersler) çocukları dövmeden hizaya sokmayı öğretir.Yani sizin çocuğunuzun öğretmeni çocuğunuzu yalnızca döverek hizaya sokabileceğini düşünüyosa onun yemek pişirmeyi bilmeyen bi aşçıdan farkı yoktur, eğitiminde bir sorun var, bilmesi gerekenleri bilmiyor demektir.

Ayrıca eski öğretmenleri örnek veren arkadaşlara bi sorum var.Şu an toplumdaki tiplerden, ülkedeki eğitim düzeyinden memnun musunuz?ülkenin en az yarısı eğitimsiz kara cahil, az bi kısmı ite kaka ünv okumuş çok çok az bi kısmı ise ortalama bi eğitim düzeyine sahip.İşte bu nesli o öğretmenler yetiştirdi.Ülkedeki sapık katil tecavüzcüleri saymıyorum bile.Hiçbişey bilmiyosanız geçmişten biraz ders alın.

bu gune kadar bir tane çocuk dövmemiş ben
size kendimi anlatmak zorunda değilim ,
çocuk falakaya yatırılmamış , disiplini sağlamak yapmıştır dedim ,

neyse yaaa sizle ugraşamam

Evet uğraşamazsınız :)
edit kısmını şimdi gördüm ben de okudum konuyu.
işin ilginç yanı psikolojisinin normal olduğunu savunması.
mutsuz insanlar başkalarına da mutsuzluk bulaştırmaya çalışır, mutlu olanlari görmeye dayanamaz çünkü.
psikolojik destek alması şart, kendisini geçtim, çocuk sahibi olmayı düşünüyormu bilmiyorum ama, mutsuz çocuklar yetistirmemesi için en azından

Aslında biliyor musunuz o başkasını mutsuz görmek istemiyor ama bu berbat çocukluk öyle bir şey ki.. hayatta sürekli bir şeyler için kendinizi suçluyorsunuz. Böylelikle biri madur olduğunda, hemen o maduriyette madurun nasıl bir suçu olduğunu tartıyorsunuz.

Ben üzülüyorum.. bu yüzden kendisinin konusunda yardım almanız lazım, bunu kendi kendinize aşmanız çok zor demiştim. İnsanları eski konularıyla vurmak istememekle birlikte, bu durumu çocukluğun şiddeti nasıl mazur görmemizi sağladığının da bir örneği olarak görüyorum.

Bütün yorumları tek tek okudum arkadaşlar. Toplu alıntı yapamayacağım tek mesajda yazmak istiyorum.

Bugün kulağı çekilen diğer öğrencinin annesiyle birlikte öğretmenimizle konuştuk. Çocukların kendisine bugün derste olayı anlattıklarını, böyle bir durumu asla kabul edemeyeceğini söyledi. Bugün göremedim kendisini katta nöbetçiydim ama yarım ilk işim öğretmenle konuşmak olacak dedi.

Ayrıca önce kendisine geldiğim için de teşekkür etti. Tabi biz daha uzun konuştuk ama size özetledim.

İçim rahat etti. Diğer öğretmenin tavrı da önümüzdeki hafta anlaşılır. Yorum yapan, şiddete karşı duran herkese teşekkürler.

Şiddeti savunan öğretmenlerle ise yolumuz asla kesişmez umarım.

Back
X