• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

Evet bu bir siddet.
Kimse kimseye vuramaz.
Hemen herseyin de bir gerekçesi var.

Öğretmen çocuğu uyarmak icin susturmak icin az biraz tartaklayabilir diye bir sey de yok yönetmelikte.
O zmn kadina siddetin bile gerekcesi olur. Cok konusuyordu sussun diye dövdüm.
Sonra oteki de der markette yasliya sırasını vermedi dövdüm.
Abarti gelebilir ama isin özü buraya kadr gidecek iste..ne olacak baska

Ha öğretmenlik kutsalsa...
Bende hergun tacizcisi hirsizi çocuk suçluları toplumdan ayiklansin diye ugrasiyorum .
Insanlarla ugrasmakta cok zor.
Bazen asiri sinirleniyorum. Ama kimseye dalamiyorum. Öyle bir hakkimiz varsa bu toplumu anca dayak adam eder diyerek bende dalacam galiba bundan sonra....

Ha tabi biri gelip diyebilir yapma ozmn bu isi diye, hakli mi
Evet hakli.....

Son düzenleme:
Yeğenim derste konuşuyor diye kolu sıkıca tutulup dışarıya atılmış. Kolundaki parmak izi olmasa çocuk soylemeyecekti.

Sonra gündeme gelince okul bahçesinde bir çok anne atıp tutmuş. Yapamaz edemez , gidip yıkalım ortalığı. Iste benimkine de böyle olmuş v.s

Okulun toplantı istemişler öğretmenle. Yengem konuşmaya girmiş sert bir şekilde. Diğer veliler hepsi birde susmuş. Hatta aralarından biri " eti sizin kemiği benim " başka türlü uslanmaz bizim oğlan demiş.

Bir diğeri biz sizi çok seviyoruz , kızımda çok seviyor ama biraz yumuşak olmanızı rica ediyoruz v.s tarzında konuşmuşlar.

Sonuç öğretmen gerçekten yeğenime tavır almış. O yıl bitene kadar o dersten nefret etmişti.

Kimseyle hareket etmemek lazım. Artık ben kimseye güvenmiyorum. Anca gaz veriyor bizim yalaka toplum.
Aynısını yaşadım.Kızımın anokulunda toplantı için öğretmeni bekliyorduk.
Benim kınuşacağım şeyler de vardı.
Aman Allahım herkesin ne çok derdi varmış,"Xin çocuğunun öğretmeni harfleri bile öğretiyormuş,okumayı sökmüş çocuklar,bizimkinde iş yok"ama burası anaokulu,yazı öğretmesi gerekmiyor,başka sorunlarımız var bizim dedim.Öğretmen,okulda başka konularla ilgilenmek istediği için,5ci sınıf çocuklarına teslim ediyordu sınıfı sıkça.Ben bunu konuşacaktım.
Öğretmenin sınıfa girmesiyle iltifatlar yağmaya başladı"Hocam kızım size bayılıyor,kıyafetlerinizi çok beğeniyor,öğretmenim çok güzel diyor"
Benim sorun diye gördüğüm kimsenin umurunda değilmiş,kendi sorun!larından da bahsetmediler,İstiklal marşı ve kapanış:KK48:

Aynısını yaşadım.Kızımın anokulunda toplantı için öğretmeni bekliyorduk.
Benim kınuşacağım şeyler de vardı.
Aman Allahım herkesin ne çok derdi varmış,"Xin çocuğunun öğretmeni harfleri bile öğretiyormuş,okumayı sökmüş çocuklar,bizimkinde iş yok"ama burası anaokulu,yazı öğretmesi gerekmiyor,başka sorunlarımız var bizim dedim.Öğretmen,okulda başka konularla ilgilenmek istediği için,5ci sınıf çocuklarına teslim ediyordu sınıfı sıkça.Ben bunu konuşacaktım.
Öğretmenin sınıfa girmesiyle iltifatlar yağmaya başladı"Hocam kızım size bayılıyor,kıyafetlerinizi çok beğeniyor,öğretmenim çok güzel diyor"
Benim sorun diye gördüğüm kimsenin umurunda değilmiş,kendi sorun!larından da bahsetmediler,İstiklal marşı ve kapanış:KK48:

Evet aynen hep böyle oluyor. Önce yagcilari görmek için en son konuşmak gerekiyor :)

Pohpohlamak ile sanki o öğretmen gaza gelecek, gelen var mıdır acaba ?

Hanımlar,
neden her mesleki içerikli konu da tartışma çıkıyor?
Kimse kimseye şiddeti haklı göstermesin lütfen, kimsenin mesleğine saygısızlık edemem, mesleklerini öğretemem, ebeveynlik nasıl olur bilmişliği yapamam ama şiddeti de haklı göremem, rica ediyorum şiddeti hiçbir koşul ve şartta savunmayalım, kulak çekme de bir şiddettir, çocuklarda nasıl bir etki bıraktığını bilemezsiniz, eşim sırf bu kulak çekmeler yüzünden ilkokul öğretmenini asla sevememiş, ben öğretmenimi sevgiyle yad ederken, o her derste tırnak batırılarak çekilen kulağını hatırlıyor, oysa ilkokul bir çocuk için en güzel anıların biriktirildiği yıllardır, terbiye böyle verilmez.

Evet aynen hep böyle oluyor. Önce yagcilari görmek için en son konuşmak gerekiyor :)

Pohpohlamak ile sanki o öğretmen gaza gelecek, gelen var mıdır acaba ?
Vallahi hiç bilmiyorum,şahsen beni bayıyor bu boş konuşmalar,çözüm odaklıyımdır,kimi konuşur sıfıra sıfır elde var sıfır.Oğlumun öğretmeni de yarı yılda değişecekti.Herkes konuşuyor" aman iyi oldu,ne öğretti sanki,bari daha iyisi gelir"ben de sadece dinlediğim için adeta rahatsız oldular,tedirgin bakmalar filan.
Öğretmen geldi,"Ah hocam demek gidiyorsunuz,ne de çok alışmıştık,telefonla ararız sizi,özleriz,hele çocuklar durmaz sizle konuşmadan":DNe arkasından konuşurum,ne de bunları derim,sığlık bu davranışlar ya.

Hanımlar,
Kimse kimseye şiddeti haklı göstermesin lütfen, kimsenin mesleğine saygısızlık edemem, mesleklerini öğretemem, ebeveynlik nasıl olur bilmişliği yapamam ama şiddeti de haklı göremem, rica ediyorum şiddeti hiçbir koşul ve şartta savunmayalım, kulak çekme de bir şiddettir, çocuklarda nasıl bir etki bıraktığını bilemezsiniz, eşim sırf bu kulak çekmeler yüzünden ilkokul öğretmenini asla sevememiş, ben öğretmenimi sevgiyle yad ederken, o her derste tırnak batırılarak çekilen kulağını hatırlıyor, oysa ilkokul bir çocuk için en güzel anıların biriktirildiği yıllardır, terbiye böyle verilmez.
Mune çok haklısın.Bizim okuldaki en bilgili öğretmen,en despotuydu da aynı zamanda.Tarihi süper öğretirdi her fırsatta,fakat sesini duyan çocukların dizleri titrerdi.Ablam da onun öğrencisiydi.
1ci sınıftaydım,Paydos zili çaldı,ablamla buluşup eve gideceğiz.Bakındım ablam yok,2ci sınıfa gidip baktım.Öğretmen,kendi 2ci sınıfında okuttuğu ablamla,3cü sınıfta okuyan kendi kızına okuma yarışı yaptırıyor.
Kelimeleri saydılar,ablam onun kızını geçmiş.
Eline köşeli bir sopayı kaptığı gibi kızını öyle bir dövmeye başladı ki nutkumuz tutuldu.Kızı"babacığım" diye çığlık atıyor,yine de bırakmıyordu:KK43:
Sonra ne oldu,eve gelip anlattık mı,öyle susup kaldık mı hatırlamıyorum,o öğretmen ölüp gitti,adı anılınca gözümün önüne sadece bu manzara geliyor.
Kesinlikle kesinlikle,şiddet asla kabul edilemez.

Hanımlar,

bir öğretmen örnek vermiş üye ismini hatırlayamadım şimdi.
sıraya yazdığı için hem öğretmeninden hem babasından dayak yemiş . iyi oldu yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim demiş. şok içinde okudum ama anladım ki karakter meselesi bu durum biraz demek ki. böyle bir durumda ben dayak arsızı olurdum. kimse kaba kuvvet, şiddetle benim itaat etmemi sağlayamaz aksine daha çok bilenirdim.
o yüzden bu konudan anladığım herkes kendi yapısı eşliğinde şiddeti normalleştiriyor yada asla kabullenemiyor.
sonuç olarak her iki tarafında birbirine laf anlatması imkansız oluyor.

Ne kadar gurur kırıcı di mi? Ben de yaşadım bu durumu ve asla çocuğum yaşasın istemem. Yıllar geçse de unutulmuyor.

hem avuç içime hem de parmak uçlarımı birleştirip cetvel vurulduğunu hatırladım da gerçekten nerde o eski öğretmenler denecek kadar iyi olmadıklarını farkettim şuan.

haa bir de, 5.sınıftayım yaşlı bir bunağı öğretmen diye sınıfımıza vermişlerdi. kadının tipi canlandı şuan gözümde, emeklilik yaşı gelmiş huysuzun biriydi. (bakın ne kadar kötü hatırlıyorum) konunun ne olduğunu hatırlamıyorum ama biz 5.sınıf öğrencilerine sarfettiği bir cümleyi hatırladım. '' burası sevişme yatağı mı?''

gerçekten bazı öğretmenler fizyolojik/psikolojik şiddeti dibine kadar uyguluyorlar.

Size şu soruyu sormak istiyorum.
Kulağı çekilen çocuk bu yaklaşımdan ne öğrenir?
Bir davranış kontrol yöntemi midir kulak çekmek? Çocuğa verdiği mesaj nedir?
Beni bu konuda aydınlatır mısınız? Rica etsem.
Ayrıca çocuğa uygulanan davranışın şiddet olup olmadığı kişiden kişiye değişir mi? Bu işin ölçüsü nedir? Bana göresi olur mu? Bir düşünelim üzerinde hep birlikte, ne dersiniz?
Ben tartismak icin yazmiyorum ki.
Bana gore derken benim çocuğum icin gecerli demek.
Siz kızabilirsiniz tepki verebilirsiniz.
Ama ben kendim tahammül edemedigim kisimlarda cocuguma tepki koyuyorum ve okulda kurallara uysun istiyorum

Kisaca ogretmen benim oğlumun kulağını cekebilir
Sizinkini cekemez
Bu kadar .

Ama ben kendim tahammül edemedigim kisimlarda cocuguma tepki koyuyorum ve okulda kurallara uysun istiyorum

Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Peki, eşiniz de hoşlanmadığı bir davranışınızda sizi tokatlayabilir o halde:KK51:

Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Yapılan araştırmalara göre kulak çekmek , dövmek , kızmak , bağırmak çocuğun davranış değiştirmesinde hiçbir etkisi yok.

Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Ayrıca korkuya , gururunu incitmeye Dayalı bir davranışın olumlu sonuç vereceğini beklemekte çok ilkel.

Mune çok haklısın.Bizim okuldaki en bilgili öğretmen,en despotuydu da aynı zamanda.Tarihi süper öğretirdi her fırsatta,fakat sesini duyan çocukların dizleri titrerdi.Ablam da onun öğrencisiydi.
1ci sınıftaydım,Paydos zili çaldı,ablamla buluşup eve gideceğiz.Bakındım ablam yok,2ci sınıfa gidip baktım.Öğretmen,kendi 2ci sınıfında okuttuğu ablamla,3cü sınıfta okuyan kendi kızına okuma yarışı yaptırıyor.
Kelimeleri saydılar,ablam onun kızını geçmiş.
Eline köşeli bir sopayı kaptığı gibi kızını öyle bir dövmeye başladı ki nutkumuz tutuldu.Kızı"babacığım" diye çığlık atıyor,yine de bırakmıyordu:KK43:
Sonra ne oldu,eve gelip anlattık mı,öyle susup kaldık mı hatırlamıyorum,o öğretmen ölüp gitti,adı anılınca gözümün önüne sadece bu manzara geliyor.
Kesinlikle kesinlikle,şiddet asla kabul edilemez.

bir öğretmen örnek vermiş üye ismini hatırlayamadım şimdi.
sıraya yazdığı için hem öğretmeninden hem babasından dayak yemiş . iyi oldu yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim demiş. şok içinde okudum ama anladım ki karakter meselesi bu durum biraz demek ki. böyle bir durumda ben dayak arsızı olurdum. kimse kaba kuvvet, şiddetle benim itaat etmemi sağlayamaz aksine daha çok bilenirdim.
o yüzden bu konudan anladığım herkes kendi yapısı eşliğinde şiddeti normalleştiriyor yada asla kabullenemiyor.
sonuç olarak her iki tarafında birbirine laf anlatması imkansız oluyor.

Öğretmenlere hep pozitif bakmışımdır, çok severim ve saygı duyarım çünkü ilkokul öğretmenim dahil gittiğim okulların hepsinde bıcır bıcırım diye öğretmenlerim beni çok severdi, kimiyle resim yapardık, kimiyle şiir okurduk, ilkokul anıları deyince öğretmenimin beni kucağına oturtup karabiberim diye sevmesi gelir mesela aklıma, çok tatlı vizyonu geniş bir kadındı ilkokul öğretmenim fakat eşim aynı şansa sahip olmamış, kötü bir ilkokul dönemi geçirmiş, hiç sevmez öğretmenini, yolda görse görmezden gelecek kadar hoşlanmıyor maalesef, laf lafı açıyor birkaç öğretmen konusunda da dile getirmiştim, kızım ilkokuldayken okula bir resim öğretmeni geldi tüm sınıflara resim dersine giriyordu, çocuk ne zaman resim dersi olsa o gün okula gitmek istemiyordu, uzatmayayım kızımla konuşunca neredeyse tüm sınıflarda çocuklara fiziksel ve sözel şiddet uyguladığını öğrendim.

Kızıma vurmamış ama arkadaşlarına vurulduğunu görünce çok korkmuş, öğretmenle konuşmaya çalıştım, günlerce bekledim bekletildim ama hep kaçtı, müdüre gittim olmadı, şiddetin dozu arttı, beni kim şikayet ediyor çıksın ortaya deyip çocukları sıra dayağına çekmeye kalkmış, koca okulda yalan olmasın galiba toplasan 3 veliydik şikayetçi olan, işi milli eğitime kadar götürdüm, tepki de aldım gerçi, benim çocuğuma vurmamış ne gerek varmış dilekçelere, resmî başvurulara, caydırılmak istendim ama sonuna kadar götürdüm işi, zira konu benim çocuğumun şiddet görüp görmemesi değildi, ha benim çocuğum ha okuldaki diğer çocuklar ne fark eder? Çocuklar benden medet umuyordu, onları dayakla, kafalarında şemsiye kırılıp gözlükleri paramparça edilirken, bu ne biçim resim denip çizdikleri şeyler yırtılırken yüz üstü bırakamazdım.

Sonuç öğretmen gitti, öğretmenlik zor bir meslek, çocuklar da zor, kimi veliler var ki onları dinlerken ben bile çileden çıkardım ama ne evde ne okulda eğitim şiddetle olmaz, şiddet şiddeti doğurur.

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?

Ya ben liseyi bitirene kadar tüm hocalar böyle şeyler yapardı, elimize cetvelle vuranlar mı dersin , kulak çeken mi neler neler bize mi normal gelirdi bilmem hiç bir veli de şikayete gelmedi. Sınıfta çok yaramaz ve arsız tipler vardı hocalar çileden çıkıyordu hatırlıyorum.

Böyle konular çok açılıyor da, biz mi çok saftık, şimdiki çocuklar mu abartıyor yani inanın bilemiyorum. Şiddeti asla tasvip etmiyorum ama, bazen öğretmenler de çileden çıkabiliyor, yani ne desem bilemedim aslında.

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
Bende öğretmenim ama şiddetin her türlüsü hastalıktır küçüğü büyüğü olmaz ikinci sınıf çocuk daha onlar tabiki bağırıp çağırıp konusacaklar söz dinlemicekler normali budur o yaşlar için önemli olan öğretmenin dersi dikkat çekici yapması o yaş aralığına göre metotlar var .. enerji atıp öğrenme stili idare ile konuşun yüzü kızarsın o öğretmenin devir kötü . Tamam bizde öğretmenimiz den dayak yedik zamanında ama insanlık ölmemişti samimiyet babalık analık vardı öğretmenlerde. Şimdi parasını alıp gitme derdinde herkes.

size birşey olmaması olayın yanlışlığını değiştirmiyor. hem şiddete karşısınız hem de hoca şaplak attı yerim onu. bu ne yaman çelişki!?
beş parmağın besi bir olmadığı gibi her birimiz farklı karakterleriz. sizde travmaya sebep olmayan olay başka bir çocukta ozguvensizlige sebep olabilir.
şiddetle eşinizin babasinin yaşadığı olayın en ufak alakası yok. bütün veliler aynıymış gibi de genellemeyin lütfen.
ne bağırma çağırma ne dayak çocuğun öğretmenine güven ve saygı duymasını sağlar. bunların eğitimini öğretmenler alıyor ama en kolayı kaba kuvvet, eğitim hak getire!

Neden buradaki herkes farklı bir düşünce açıklayınca saldırı peşinde?Hoca şaplak attı yerim onu mu yazdım ben oraya direk neden çarpıtıyorsun?Tokat attığını hissetmedim bile.Hoca sevdiğim bir hoca ve bana çok yararı oldu okulda bana güvenceydi çünkü ailem yanımda değildi ve bir çok hoca da baba edasında erkeklerin kulağını çekerdi.Çocuğunun canını çıkarmadı belki sadece tuttu kulağını nerden biliyorsun diyorum sana?Öyle konuşuyorsun ki hoca çocuğunun orasını burasını moratmış gibi.Siz daha iyi biliyorsanız siz öğretmen olun o zaman ben bütün velileri genellemiyorum sizin gibi katı her şeyin en iyisini bilen çocukların psikolojisini sadece kendisinin anladığını sanan velileri söylüyorum.Madem fikre açık değilsin neden paylaşıyorsun bizimle?Git hocayla konuş o zaman hayret bir şey

Öğretmenlik kutsal falan değil. Önce bunu kabul edelim. Para karsiligi yapilan sey kutsal olmaz. Once ogretmenler bu zihniyeti birakip isini is olarak yapmali. Ben ozverili ogretmenlere de kiziyorum. Yok cebimden fotokopi cektim, yok sinifa kalem dagittim vs. Gerek yok bunlara. Bunlari yaparak zorluklarla basa cikmayi ya da sorumlulugu ogretmiyor, kendi sovunuzu yapiyorsunuz. Bu sizin göreviniz değil.
Ogretmen olmak için ciddi sabra, yol gostericilige ihtiyaç vardır. Bunlar yoksa kpss derecesi yapmış bile olsa kişi meslekten uzaklaştırılmalıdır. Is layıkıyla yapanın olmalıdır, kural budur.
Işine kutsiyet atfedip kanatları olduğunu düşünen öğretmen de yanlış, iletişimden bihaber, şiddet ve baskıyla iş yapan ogretmen de yanlış.

Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Ben de tartışmak için yazmadım.
Üslubumdan da bunun anlaşılacağını düşünüyorum.
Ayrıca benim oğlum 18 yaşında yani kulağı çekilecek yaşı çoktan geçti. Hoş küçükken de çekilse bunu onaylamazdım.
Ben sadece kulak çekmeyi fiziksel şiddet olarak görmeyen sizde ve sizin gibi düşünen üyelerde s bir düşünme ortamı oluşturabilir miyiz?
Onun derdindeydim ama daha fazla uğraşmayacağım.
Sevgiyle kalın...

Back
X