2. Haftadan Şiddet

Öğretmenlik kutsal falan değil. Önce bunu kabul edelim. Para karsiligi yapilan sey kutsal olmaz. Once ogretmenler bu zihniyeti birakip isini is olarak yapmali. Ben ozverili ogretmenlere de kiziyorum. Yok cebimden fotokopi cektim, yok sinifa kalem dagittim vs. Gerek yok bunlara. Bunlari yaparak zorluklarla basa cikmayi ya da sorumlulugu ogretmiyor, kendi sovunuzu yapiyorsunuz. Bu sizin göreviniz değil.
Ogretmen olmak için ciddi sabra, yol gostericilige ihtiyaç vardır. Bunlar yoksa kpss derecesi yapmış bile olsa kişi meslekten uzaklaştırılmalıdır. Is layıkıyla yapanın olmalıdır, kural budur.
Işine kutsiyet atfedip kanatları olduğunu düşünen öğretmen de yanlış, iletişimden bihaber, şiddet ve baskıyla iş yapan ogretmen de yanlış.

Kutsal bir meslektir çünkü gelecek nesil ne kadar bilgili olursa Türkiye de o kadar ilerler.Para karşılığı yapılan meslek kutsal değildir diyorsun ama bu ülkenin polisleri,askerleri ve hatta imamları da belli bir ücret alıyor...
Nasıl kalem falan dağıtılmasına şov diyebiliyorsun?Doğuda arkadaşım öğretmen ve kız soba yakıyor zili eliyle çalıyor ve geçen senelerde evinin önündeki parkta bomba patladı.Ama o kız o çocukların hepsine eğitim vermek için uğraşıyor çantasında dua kitabı gece köyde korkarak uyuyor.

Yapılan araştırmalara göre kulak çekmek , dövmek , kızmak , bağırmak çocuğun davranış değiştirmesinde hiçbir etkisi yok.
Bunu biz biliyoruz da ne yazık ki öğretmen sıfatını taşıyan meslektaşlarımıza bile kabul ettiremiyoruz, kaldı ki veliler kabul etsin...
Davranış değiştirme, uygun davranışı kazandırma nasıl yapılır? Erken ve orta çocukluk dönemi nasıl bir psikolojik yaklaşım gerektirir?Bunlardan bihaber olduğumuz gibi doğrusunu anlatana da kulak vermiyoruz.
Bize kızıp atarlanan, öğretmenliğin ne kadar zor ve kutsal! Olduğunu anlatıp şiddete gerekçe bulduklarını zanneden ve sadece adı öğretmen olanlara ise söyleyecek hiç sözüm yok, onları muhatap almıyorum zira aynı düzlemde değiliz.
Onlarla meslektaş olduğum için utanıyorum.

Kutsal bir meslektir çünkü gelecek nesil ne kadar bilgili olursa Türkiye de o kadar ilerler.Para karşılığı yapılan meslek kutsal değildir diyorsun ama bu ülkenin polisleri,askerleri ve hatta imamları da belli bir ücret alıyor...
Bence imamlık polislik ya da askerlik de kutsal değil, sizden çok fazla fedakarlık beklendiginde ağzınıza çalınan bir parmak baldır kutsallik. Dediğim gibi iş iştir. Böyle kabul edilirse kutsallığın doğurduğu egolar ve dev aynaları kaybolur. Insanların işini düzgün yapmaları için kutsal sıfatına gerek yok. Vicdanları ve sorumluluk sahibi olmaları yeter.

Bence imamlık polislik ya da askerlik de kutsal değil, sizden çok fazla fedakarlık beklendiginde ağzınıza çalınan bir parmak baldır kutsallik. Dediğim gibi iş iştir. Böyle kabul edilirse kutsallığın doğurduğu egolar ve dev aynaları kaybolur. Insanların işini düzgün yapmaları için kutsal sıfatına gerek yok. Vicdanları ve sorumluluk sahibi olmaları yeter.

Sizin bu yazdığınızı da beğenenleri de Şehitlerimizin hatrına Allaha havale ediyorum.

Nasıl kalem falan dağıtılmasına şov diyebiliyorsun?Doğuda arkadaşım öğretmen ve kız soba yakıyor zili eliyle çalıyor ve geçen senelerde evinin önündeki parkta bomba patladı.Ama o kız o çocukların hepsine eğitim vermek için uğraşıyor çantasında dua kitabı gece köyde korkarak uyuyor.
Gelecek neslin bilgili olmasında öğretmenlerin payı tartışılır.
Bilgi bir tık ötede.

Son düzenleme:
Bizim sorunumuz tam da bu işte. Demagoji.

Ben demagoji yapmadım.Bizim sorunumuz ülkenin bireyisiniz diye sizin gibi insanlara da bu fedakar insanların hizmet etmesi maalesef.Sanki kıymet biliyormuş gibi...

Şaşırdım açıkcası artık kimsenin hiç bir mesleğe saygısı kalmamış.
Ben öğretmenim.
Ama artık eskisi gibi bana bir şey öğretenin 40 yıl kölesi olurum mantığı gütmeye gerek yok.
İsterlerse benim öğrettiğimden çok fazlasına saniyeler içinde ulaşabiliyorlar.

Ben öğretmenim.
Ama artık eskisi gibi bana bir şey öğretenin 40 yıl kölesi olurum mantığı gütmeye gerek yok.
İsterlerse benim öğrettiğimden çok fazlasına saniyeler içinde ulaşabiliyorlar.

O zaman öğretmeyin yatın.

Ben demagoji yapmadım.Bizim sorunumuz ülkenin bireyisiniz diye sizin gibi insanlara da bu fedakar insanların hizmet etmesi maalesef.
Ovv.
Neyse ki ima ettiğiniz gibi asalak bir yasam formu değilim. :)
Ne diyorduk ülkenin sorunu, görüyor ve arttiriyorum: demagoji+linç kültürü.
Hmm vicdan rahatlatan üst insanın olmazsa olmazları.
Saygılar.

Ovv.
Neyse ki ima ettiğiniz gibi asalak bir yasam formu değilim. :)
Ne diyorduk ülkenin sorunu, görüyor ve arttiriyorum: demagoji+linç kültürü.
Hmm vicdan rahatlatan üst insanın olmazsa olmazları.
Saygılar.

Sen buralarda pro üye olana kadar millet hayatın içinden önemli işler başarıyor.Çocuklar için,vatan için,din için...Ama kadınlarkulubunun prof üyesi bunu beğenemiyor ne kadar şahaser.Kutsal bulamadılar hanımefendiler.
Sana da saygılar çok saygı değer üyelerin üyesi :)

Bunu biz biliyoruz da ne yazık ki öğretmen sıfatını taşıyan meslektaşlarımıza bile kabul ettiremiyoruz, kaldı ki veliler kabul etsin...
Davranış değiştirme, uygun davranışı kazandırma nasıl yapılır? Erken ve orta çocukluk dönemi nasıl bir psikolojik yaklaşım gerektirir?Bunlardan bihaber olduğumuz gibi doğrusunu anlatana da kulak vermiyoruz.
Bize kızıp atarlanan, öğretmenliğin ne kadar zor ve kutsal! Olduğunu anlatıp şiddete gerekçe bulduklarını zanneden ve sadece adı öğretmen olanlara ise söyleyecek hiç sözüm yok, onları muhatap almıyorum zira aynı düzlemde değiliz.
Onlarla meslektaş olduğum için utanıyorum.
Onun için diyorum keşke herkesi ÖĞRETMEN yapmasalar.

Sen buralarda pro üye olana kadar millet hayatın içinden önemli işler başarıyor.Çocuklar için,vatan için,din için...Ama kadınlarkulubunun prof üyesi bunu beğenemiyor ne kadar şahaser.Kutsal bulamadılar hanımefendiler.
Sana da saygılar cicim
:) Muhteşem.
Ha bu arada bu pro üyelik göçük altında kalan madenci ailelerine yardım için alınıp şahsıma hediye edilmiştir.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın dayanılmaz hafifliği ya da tanımadan ahkam kesmenin bulaşıcı yapışkan halleri işte hep buralar.
Iyi forumlar.

Bebeeekk Bebeeekk doğu ve güney doğuda görev yapan öğretmen, polis ve askeri personelin durumu çok farklı.
Fedakarlık yaparak çalışan bu meslek gruplarına minnet duyuyoruz elbette ama bu duruma bakıp bu meslek gruplarına genel bir kutsallık atfetmek bana da doğru gelmiyor.
Kutsallık atfettiğimiz zaman bu meslek erbabının yaptığı her şeyi kabul etme,doğru bulma eğilimi doğar.
Oysa tüm meslek mensupları sorgulanabilmeli, aksi halde yanlış uygulamalar nasıl düzeltilecek?
Kaldı ki kimseyi bu meslekleri seçmesi için zorlamıyor hiç kimse.
Hepimiz artısını eksisini bilerek tercih ettik.
Şimdi ben bir öğretmen olarak niye 'benim mesleğim kutsal, ben diğer insanlardan daha çok saygı görmeliyim' düşüncesinde olayım ki?
Mesleğimi yapıyorum,maaşımı alıyorum, iyi kötü toplumda bir saygınlığım var mesleğimden dolayı ve bu yeterli bence.
Bir de bizi Allah'a havale etmişsiniz, canınız sağolsun bununla birlikte bu tip yaklaşımlar ve yorumlar bizi sağlıklı tartışma ortamından uzaklaştırır.

:) Muhteşem.
Ha bu arada bu pro üyelik göçük altında kalan madenci ailelerine yardım için alınıp şahsıma hediye edilmiştir.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın dayanılmaz hafifliği ya da tanımadan ahkam kesmenin bulaşıcı yapışkan halleri işte hep buralar.
Iyi forumlar.

Konuşma tarzınız çok tiksindirici.Bir kadın olarak muhatabım değilsiniz.

Back
X