- 20 Eylül 2018
- 109
- 34
- 13
- 32
Öğretmenlik kutsal falan değil. Önce bunu kabul edelim. Para karsiligi yapilan sey kutsal olmaz. Once ogretmenler bu zihniyeti birakip isini is olarak yapmali. Ben ozverili ogretmenlere de kiziyorum. Yok cebimden fotokopi cektim, yok sinifa kalem dagittim vs. Gerek yok bunlara. Bunlari yaparak zorluklarla basa cikmayi ya da sorumlulugu ogretmiyor, kendi sovunuzu yapiyorsunuz. Bu sizin göreviniz değil.
Ogretmen olmak için ciddi sabra, yol gostericilige ihtiyaç vardır. Bunlar yoksa kpss derecesi yapmış bile olsa kişi meslekten uzaklaştırılmalıdır. Is layıkıyla yapanın olmalıdır, kural budur.
Işine kutsiyet atfedip kanatları olduğunu düşünen öğretmen de yanlış, iletişimden bihaber, şiddet ve baskıyla iş yapan ogretmen de yanlış.
Kutsal bir meslektir çünkü gelecek nesil ne kadar bilgili olursa Türkiye de o kadar ilerler.Para karşılığı yapılan meslek kutsal değildir diyorsun ama bu ülkenin polisleri,askerleri ve hatta imamları da belli bir ücret alıyor...
Nasıl kalem falan dağıtılmasına şov diyebiliyorsun?Doğuda arkadaşım öğretmen ve kız soba yakıyor zili eliyle çalıyor ve geçen senelerde evinin önündeki parkta bomba patladı.Ama o kız o çocukların hepsine eğitim vermek için uğraşıyor çantasında dua kitabı gece köyde korkarak uyuyor.