• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

Abartıyorsunuz demekten başka birşey diyemiyorum. Demiyorum. Deme gereği de duymuyorum. Desem de konuyu farklı yerlere çekeceksiniz, çekmişsiniz de zaten. Siz bilirsiniz. Haklısınız. Çokça haklısınız. Kalın sağlıcakla :deli:
Ne yazık ki sabit fikirlisiniz, keşke biraz özeleştiri yapmayı deneseniz.
Mesele bizim haklı olup olmamamız değil.
Mesele çocuklara doğru davranılması ve eğitimci sıfatını taşıyan bazı kişilerin çocuk psikolojisinden/pedagojiden habersiz olması.
O kadar itiraza rağmen hala fikrinizde sabit kalıp çocuğa gösterilen şiddeti hafifletmeye veya gerekçe bulmaya çalışmanızı anlamakta zorlanıyorum doğrusu.

Mesajimi alıntılayanlara ortak cevabımdır...

Şiddeti tasvip ettiğimi belirten bir cümle yazmadım, aksine şiddeti hiç bir canlıya karşı doğru bulmadığımı belirtmek isterim...

Annenin tavrını doğru bulmadım... öğretmenin davranışı da yanlış...böyle bir davranışla karşılaşan velinin öğretmen suçlamak yerine "oğlum neden öğretmenin böyle bir şey yaptı" diyerek sorması eğer öğrenci davranışı doğru değil ise çocuğuna yanlış davranış sergilediğini belirtmesi gerekir, böyle fevri davranmak doğru değil...

Benim ilkokul 1 e ve 5 sinifa başlayan iki kızım var, her sabah okula gönderirken okulla ve derslerle ilgili yanlış davranışları anlatarak yapmamasini söylüyorum, örneğin; öğretmen ders anlatirken kızım konuşursa kaybedecek olan benim kızımdır, öğretmen değil "bir baltaya sap olmaz" cümlesini bu nedenle kullandım.....

Soranlar olmuş, lise ogretmeniyim. Öğrencilere şiddet uygulamayi geçin, bir cok öğretmenin kullandığını olumsuzluk içeren kelimeleri dahi kullanmam... öğrencilerimle diyaloğum gayet nezihtir... bugüne kadar ne bir öğrencimden ne bir velimden ne de idaremden şikayet almadım...bunu da eklemek isterim...

Ben sizin bu sitenin trollu oldugunuzu dusunuyorum.
Daha once de bir baska konuda siddet goren bir kadin icin ee oyle yaparsan olacagi budur tadinda bir cumlenizle hatirliyorum sizi.
Umarim trollsunuzdur.

Müdürle konuşun bimere de şikayet edin milli eğitimde şikayet mekanizmasına tam hakim değilim gerçi ama. Öğretmenin de gözünü korkutun davacı olacağız diye tüm sınıfın önünde nasıl şiddet uygulayıp rencide ettiyse o şekilde eşek gibi özür dilesin
Allah sizin çocuğunuzun öğretmenlerine sabır versin sayın 4x4 lük Veli. Siz mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar öğretmenler çok rezil ve cahil (!) öğretmenin yaptığı yanlış evet ama siz hata yapınca EŞŞŞŞEK gibi özür diliyor musunuz merak ettim

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz

bu bir baltaya sap olmuş haliniz mi?
konu sahibesinin oğlu baltaya sap olamayacaksa birşey kaybetmiş sayılmaz bence..

Allah sizin çocuğunuzun öğretmenlerine sabır versin sayın 4x4 lük Veli. Siz mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar öğretmenler çok rezil ve cahil (!) öğretmenin yaptığı yanlış evet ama siz hata yapınca EŞŞŞŞEK gibi özür diliyor musunuz merak ettim
Öğretmen haklı mı diyelim yani ...:işsiz:

Şiddeti tasvip ettiğimi belirten bir cümle yazmadım, aksine şiddeti hiç bir canlıya karşı doğru bulmadığımı belirtmek isterim...

Annenin tavrını doğru bulmadım... öğretmenin davranışı da yanlış...böyle bir davranışla karşılaşan velinin öğretmen suçlamak yerine "oğlum neden öğretmenin böyle bir şey yaptı" diyerek sorması eğer öğrenci davranışı doğru değil ise çocuğuna yanlış davranış sergilediğini belirtmesi gerekir, böyle fevri davranmak doğru değil...

Benim ilkokul 1 e ve 5 sinifa başlayan iki kızım var, her sabah okula gönderirken okulla ve derslerle ilgili yanlış davranışları anlatarak yapmamasini söylüyorum, örneğin; öğretmen ders anlatirken kızım konuşursa kaybedecek olan benim kızımdır, öğretmen değil "bir baltaya sap olmaz" cümlesini bu nedenle kullandım.....

Soranlar olmuş, lise ogretmeniyim. Öğrencilere şiddet uygulamayi geçin, bir cok öğretmenin kullandığını olumsuzluk içeren kelimeleri dahi kullanmam... öğrencilerimle diyaloğum gayet nezihtir... bugüne kadar ne bir öğrencimden ne bir velimden ne de idaremden şikayet almadım...bunu da eklemek isterim...
Çünkü en muhteşem anne sizsiniz. Sadece siz çocuğunuzu tembihleyerek yolluyorsunuz biz her türlü yaramazlık serbest diyoruz.

Ben sınıf öğretmeniyle bile konuşmadan buraya yazdım bir fikir edineyim diye siz hangi davranışımı yanlış buldunuz? Daha bir davranışta bulunmadım bile :KK53:

Bakın anlatmak istediğinizi bir baltaya sap olamaz demeden de anlatabiliyormuşsunuz demekki ama o cümleyi kurmayı tercih ettiniz. Uslüp var uslüp var..

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Asıl siz bu düşünceyle öğretmen olmuşsunuz ama bir baltaya sap olamamışsınız bana göre.. Yazık bize ülkemizde böyle düşünen öğretmenler var. Keşke beceremiceğiniz bir mesleği seçmeseydiniz sabırlı değilseniz neden öğretmenlik?

Gözlerim yuvalarından firlayacakti okurken ..sekiz yaşındaki çocuğa şiddet kabul edilemez .hiçbir insan bunu hak etmez fakat 8 yaşındaki çocuğuma el sürenin elini kırarım .ben bir kez bile dokunmamisken hangi hakla ? Şimdi öğretmen olanlar saldırabilir lakin adamın dalağını sökerim . Öğretmene sorsan çocuğun canı hiç acimamistir, peki ruhu ? Şikayet Et ,yanına kalmasın ..

"Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz"

Iımm,hayır. İlk mesajınızda 2. Mesajınızda anlattıklarınızı anlatmış olamazsınız. Çevir kazı yanmasın. :deli:

Şiddete ben de karşıyım . ama kulak çekilmesini şiddet olarak görmüyorum . Benimde küçük oğlum 2'ye gidiyor .Geçen sene öğretmen yakasından tutup silkelemiş "Lütfen yapma oğlum, lütfen yapma , tırmanma bu duvara " diye . Arkadaşım görmüş durumu . Bana söyledi . Söylerken şunu iletmeyi de unutmadı . Öğretmen haklı , oğlun kadını delirtecek .
Tek bir kelime demedim öğretmene . Oğlum zaten suçlu olduğu için konuyu anlatmadı bile bana .
Sonuç ; O duvardan düştü! Hem de kafa üstü.
Tokat vs başka tabi ki ama arada olabilir diye düşünüyorum . Kulak çekme de dahil buna .Bence tabi ki
Yani isyerinde bi arkadasiniz gelip kulağınizi cekebilir rahatlıkla.
Ya da kapi komsunuz.
Ya da kuzeniniz.
Anlayamadim siddetin siniri nerde baslayip nerde sona eriyor aydinlatabilir misiniz?

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
Önce öğretmenle sonra sınıf öğretmeni ile konuşun derim. Daha sonra ise düzelme OlmaZsa idare ile konuşun. Belki başka bir durum vardır. Öyle öğrenciler gördüm ki gerçekten bazen anne olmak istemiyorum. Asla çocuğunuzu suçlamak için demiyorum. Oğlunuz sizi korumacı anne modunda görmesin. Her durumda size sığınmaya başlar. Bir velimiz vardı. Çocuğu okulda üstünü su ile ıslatmış elini yıkarken. Daha sonra bahçede toprak bulaşmış yaş yere. Vay efendim çocuğum yerlerde tepinirken nerdeydiniz. Başka zaman geldi çocuğumu arkadaşları dışlıyor. Çocuk yaramaz ve oyuna almak istemiyorlar. Daha sonra anne geldi diyo ki. Oğlum evde beni dinlemiyor aetık çok şımardı diyor. Çünkü kadın oğlunun her şikayetinde okulu basıyor. Gerçekten basıyor. Ama asla ve asla şiddet yanlısı değilim. Çocuk neticede bu. Siz gereken görüşmeleri yapın umarım sağlıklı bir sonuç elde edersiniz.

Asıl siz bu düşünceyle öğretmen olmuşsunuz ama bir baltaya sap olamamışsınız bana göre.. Yazık bize ülkemizde böyle düşünen öğretmenler var. Keşke beceremiceğiniz bir mesleği seçmeseydiniz sabırlı değilseniz neden öğretmenlik?
Sabirli olmadığımı nereden çıkardınız?

Sizler evinizde 2 çocuğu iki gün idare edemezken biz sabahtan akşama kadar 40 öğrenciyi üzmeden kırmadan eğitmeye ve öğretmeye çalışıyoruz....

Sizler "oh ya tatil bitti, cocuklar okula gidecek rahatlayacağız" diye sevinirken, biz öğrencilerimize kavuşacağız diye mutlu oluyoruz...

Aramızdaki fark bu iken seçtiğim meslek ve kişiliğim hakkında konuşamazsınız....

Yooo gayet de savunmussunuz, bu kadar kisiyiz bir iki tamam da hepimizde mi algi problemi mevcut?

Şımarık öğrenciler yüzünden artık ilkokul birinci sınıfta bile ders islenemiyor. Çocuk ne durdan anlıyor, ne yapmadan anlıyor. 6 yaşındaki çocuk sınıfta at kosturuyor resmen. 6 yasindaki cocukta küfür , hakaret, cirkin el hareketleri, tukurme, lakayt davranıs ne ararsan var. Diger öğrencilerin huyunu da bozuyorlar. Sonra neden egitim sistemimiz kötü. Ailenin evde simarttigi çocuğu okulda terbiye edemezsiniz. Kulagini ceksen, ceza versen hemen şikayet. Ben de ne halin varsa gör diyorum. Olan akıllı uslu çalışkan ogrencilere oluyor. Daha bugün dedim velinin birine. Sen de beraber gelip derse katilacaksin diye. Bir hafta gelsin de çocuğunun halini görsün. Ders işleyemez oldum. Her zaman olduğu gibi halkimiz öğrenci merkezli egitimi yanlış anladı sanırım.

Bu arada istediğiniz yere şikayet edin, çok büyük bir şey olmadıkça bir şey çıkmıyor. En fazla soruşturma geçiriyor.
Okulumuzda dayakçı bir öğretmen vardı, kadını gönderene kadar 3 sene uğraştık. Sonunda da görevden falan alınmadı başka bir okula SÜRÜLDÜ.

Yani isyerinde bi arkadasiniz gelip kulağınizi cekebilir rahatlıkla.
Ya da kapi komsunuz.
Ya da kuzeniniz.
Anlayamadim siddetin siniri nerde baslayip nerde sona eriyor aydinlatabilir misiniz?
Aynı şeyi kayınvalidesi çocuğuna yapsa "Kv'm çocuğumun kulağını çekiyor yardım?!?!?!" diyecekler. :KK70:
Ama öğretmen yapınca "hayır şiddete girmiyor bikbikbik" oluyor.

Şımarık öğrenciler yüzünden artık ilkokul birinci sınıfta bile ders islenemiyor. Çocuk ne durdan anlıyor, ne yapmadan anlıyor. 6 yaşındaki çocuk sınıfta at kosturuyor resmen. 6 yasindaki cocukta küfür , hakaret, cirkin el hareketleri, tukurme, lakayt davranıs ne ararsan var. Diger öğrencilerin huyunu da bozuyorlar. Sonra neden egitim sistemimiz kötü. Ailenin evde simarttigi çocuğu okulda terbiye edemezsiniz. Kulagini ceksen, ceza versen hemen şikayet. Ben de ne halin varsa gör diyorum. Olan akıllı uslu çalışkan ogrencilere oluyor. Daha bugün dedim velinin birine. Sen de beraber gelip derse katilacaksin diye. Bir hafta gelsin de çocuğunun halini görsün. Ders işleyemez oldum. Her zaman olduğu gibi halkimiz öğrenci merkezli egitimi yanlış anladı sanırım.
O zaman şiddet serbest mi olmalı?
Çıkarın kapının önünde beklesin.
Çocuğun hayatını etkilemek özgüvenini kırmak niye?

Back
X