2. Haftadan Şiddet

Öğretmenin yaptığı davranış hatalı orası tartışmasız ancak sürekli ders akışını bozan, laf söylendiğinde kızılan davranışı kesmeyi bırakın yüzü bile kızarmayan, pişkin pişkin sırıtmaya devam eden, dahası ukala ukala cevap veren çocuklar neredeyse sınıfın tamamını oluşturuyor. Ne kadar acı ki bu çocuklar şiddet gösteren ya da sert olmasa bile sadece sert görünen öğretmenlerin dersinde çıt çıkarmıyor. Diyeceğim o ki çocukları bu şekilde yetiştiren sizlersiniz. Çocuklarınız normal insani davranışlardan laftan sözden kesinlikle anlamıyor şiddetten çekiniyorlar.
Sınıfta 20’den fazla öğrenci oldu mu sınıf yönetimi zorlaşır. Çoğu sınıf kalabalık, sınıfta kalma yok, öğrenci nottan korkmuyor zaten davranışı kötü diye de not düşürmüyoruz, doğru düzgün işletilen bir disiplin sistemi yok. Dahası sistem, kurallar, müdür, veliler ve öğrenciler sadece öğretmenle uğraşıyor. Kimse bu çarkta bizim hatamız ne diye düşünmüyor. Bence veliler de yetiştirdiği çocuğa bakmalı biraz.
Kızabilirsiniz ama ben meslektaşımı anlayabiliyorum. Siz annelerin bile zaman zaman kendini tutamadığı olabiliyor. O yüzden öğretmeni oraya buraya şikayet etmeden gidip kendisiyle konuşun çocuğunuzdan özür dilesin. Baktınız devam ediyor istediğiniz yere şikayet edersiniz.
Her meslekte olduğu gibi biz öğretmenler de hata yapabiliriz ve tecrübeyle öğrene öğrene ilerleriz.

hı hı evet gözlerimizle beynimiz arasındaki bağlantıda sorun var. yani rezil oldun, yalan söylediğin de ortaya çıktı, bence erdemli bir şekilde özür dile ve konu kapansın. ya da söylediğinin arkasında dur evet şiddeti savunuyorum de. kusura bakma ama gayet doğru anlaşıldı ne dediğin, demek istediğin... şimdi de üste çıkmak için kıvırıyorsun. düştüğün durum çok trajikomik benden söylemesi.
yahu hangi cümlem şiddeti savunuyor? Ben şiddeti savunmadım, yalan da söylemedi o yüzden özür dilemiycem. Kıvırmak sizin ve sizin gibilerin meziyeti.

Neden dun yazdiklarini bugun inkar eden birine laf anlatmaya calisiyorum acaba :olamaz:
Once suc orani konusu simdi bu...
Tekrar söyliyim madem anlamıyorsunuz. Öğretmenin yaptığı doğru değil, gidilir konuşulur ve tekrarı halinde gereken yapılır ama bunda kıyameti koparıp ortalığı ayağa kaldıracak bir durum yok diyorum. Her sabah öğretmen sınıfa girip favorilerini, kulaklarını çeksin haklıdır öğretmen demiyorum. İstatislik konusunda da hala aynı fikrim asgari oranda derken kinaye yaptım kinaye. Umarım bu sefer anlamışsınızdır.

Özellikle şiddeti savunan öğretmen üyelerin mesajlarını okuyunca aydınlandım.(!)
Artık ben de şiddetten yanayım ama öğretmene şiddetten.
Neden?
Çünkü küçük ve savunmasız olan 7-8 yaşındaki çocuğuma şiddet uygulayan öğretmen tam da benim dengimdir.
Şiddetine şiddetle karşılık vereceğim. Çünkü tam da savundukları gibi dayak cennetten çıkma ne de olsa.
Öğretmenleri demek ki döve döve eğiteceğiz.
Hadi bakalım, hodri meydan.

Kızım seneye ilkokula başlayacak. İlk günden öğretmenin kulağını çekeyim de kızım şiddete düçar kalmasın.

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Ve bu sebepden dolayi ögretmenler cocuklara siddet uygulayabilir. Peki tamam.

Sizin de o isi para icin yapan ogretmenlerin elinden ciktiginiz kesin. Tarz uslup tam yani
Ogretmenlik bir meslek degildir o bambaska bir durumdur sig insanlar bunu anlayamaz.
Kutsalligini tartismayacagim bile o siradan gordugunuz insanlar bu toplumun temelini atiyor

Benim sığ olduğuma nasıl karar verdiniz çok bilgili derin ve kutsal öğretmen hanım?

Öğretmenin yaptığı davranış hatalı orası tartışmasız ancak sürekli ders akışını bozan, laf söylendiğinde kızılan davranışı kesmeyi bırakın yüzü bile kızarmayan, pişkin pişkin sırıtmaya devam eden, dahası ukala ukala cevap veren çocuklar neredeyse sınıfın tamamını oluşturuyor. Ne kadar acı ki bu çocuklar şiddet gösteren ya da sert olmasa bile sadece sert görünen öğretmenlerin dersinde çıt çıkarmıyor. Diyeceğim o ki çocukları bu şekilde yetiştiren sizlersiniz. Çocuklarınız normal insani davranışlardan laftan sözden kesinlikle anlamıyor şiddetten çekiniyorlar.
Sınıfta 20’den fazla öğrenci oldu mu sınıf yönetimi zorlaşır. Çoğu sınıf kalabalık, sınıfta kalma yok, öğrenci nottan korkmuyor zaten davranışı kötü diye de not düşürmüyoruz, doğru düzgün işletilen bir disiplin sistemi yok. Dahası sistem, kurallar, müdür, veliler ve öğrenciler sadece öğretmenle uğraşıyor. Kimse bu çarkta bizim hatamız ne diye düşünmüyor. Bence veliler de yetiştirdiği çocuğa bakmalı biraz.
Kızabilirsiniz ama ben meslektaşımı anlayabiliyorum. Siz annelerin bile zaman zaman kendini tutamadığı olabiliyor. O yüzden öğretmeni oraya buraya şikayet etmeden gidip kendisiyle konuşun çocuğunuzdan özür dilesin. Baktınız devam ediyor istediğiniz yere şikayet edersiniz.
Her meslekte olduğu gibi biz öğretmenler de hata yapabiliriz ve tecrübeyle öğrene öğrene ilerleriz.
Hocam işin içinde olmayan ortalığı ayağa kaldırıyor. Gerçekten çocuklar ne laftan anlıyorlar ne başka bir şeyden. Benim yaş grubum küçük ilk aylarda sürekli kuralları hatırlata hatırlata disiplin ediyorum çocukları . Çoğu zaman taviz vermiyorum zannediyorlar ki öğretmenlerin vicdani yok. Mesleğe ilk başladığım yıllarda çocuklara çok çok sıcak davranıyordum anneleri gibi yaklaşıyordum ama sonunda benim sözümü hiç dinlemeyen uyarmama rağmen yaptığı yanlış davranışa devam eden öğrenci topluluğuyla karşılaştım ve 10 kişiden 8 ı böyle davranıyordu ve ıyi öğrenciyi de bozuyorlardı . Sonraki yıllarımda öğrencilerime tatlı sert oldum anneleri değil öğretmenleri olduğunu sürekli hatirlattim sürekli kuralları öğrettim ve şu an sadece ilk 3 hafta zorlaniyorum o da çocukların uyum sürecinde. Sonra bana alışıp adapte oluyorlar bana saygı duyuyorlar ve seviyorlar. Bu branş öğretmeni 8 yaşında çocukların bu tavrını görünce bu şekild e bir durum sergilemiş . Şiddet çözüm değil ama bağırsak da suç oluyor veliye yaranamıyorsun. Bir gün bir öğrencime kızdım başka bir veli geldi hocam siz yaramaz çocuğa kızıyorsunuz ama diğer çocukların sucu yok onların da psikolojisi bozuluyor benim çocuğumun ne suçu var diyor. Ya hu nerede kızayım çocuğa gitmiş arkadaşına vurmuş veya patates kızartmasana arkadaşının sırtina koymaya çalışmış ne yapayım gel dışarı çıkalım orda mi kızayım diyeyim yani .

yahu hangi cümlem şiddeti savunuyor? Ben şiddeti savunmadım, yalan da söylemedi o yüzden özür dilemiycem. Kıvırmak sizin ve sizin gibilerin meziyeti.

zaten kabul edip özür dilesen çok şaşıracaktım. siz ve sizin gibiler derken medeniyetten yana olan, insana insan gibi davranılmasını isteyenleri kastediyorsun sanırım.
bir üyenin yorumuna yaptığın yorum burada işte:

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz

İnanamıyorum normal bir insan tepkisi :KK57: ağzınız bal yesin

bende mi var bi gerizekalılık anlamadım?

ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.
Mesajımdaki kinayeyi anlamayıp istatisliksel verileri derleyen ve şiddet yanlısısın, 30 yıl önce dayakla sindirilenler bugünün zanlıları diye açıkşama yapan arkadaşlara sevgiler :KK70:

zaten kabul edip özür dilesen çok şaşıracaktım. siz ve sizin gibiler derken medeniyetten yana olan, insana insan gibi davranılmasını isteyenleri kastediyorsun sanırım.
bir üyenin yorumuna yaptığın yorum burada işte:

İnanamıyorum normal bir insan tepkisi :KK57: ağzınız bal yesin

bende mi var bi gerizekalılık anlamadım?
Bence gayet anlamışsınız :halay:

Bence gayet anlamışsınız :halay:
neden yanıt vermek yerine evet sen gerizekalısın anlamına gelen bir cümle kurdun ki? ben böyle şeylerden gocunmam o dandik emojiyle de "off ne laf soktum ama" diye düşünüyorsun muhtemelen. neyse açıklayıcı bir cevap veremediğine göre hem yalancısın, hem şiddet yanlısı bir cahil :)

bir anca ilkokuldaki ingilizce öğretmenim geldi aklıma aynı kişi mi acaba, yoksa ingilizce öğretmenleri hep mi böyle.
bence müdüriyet ile görüşmelisiniz.

neden yanıt vermek yerine evet sen gerizekalısın anlamına gelen bir cümle kurdun ki? ben böyle şeylerden gocunmam o dandik emojiyle de "off ne laf soktum ama" diye düşünüyorsun muhtemelen. neyse açıklayıcı bir cevap veremediğine göre hem yalancısın, hem şiddet yanlısı bir cahil :)
Söz gümüşşse süküt altındır ama anlayana tabi :)))

Sırayı çizmiştim baya cilasini sıyırıp yani . Öyle kurşun kalem falan değil yani . Ben hiç öğrencimi dövmedim ama bir kulak çekmeyi de ooo çocuk dayak yedi vay efendim benim çocuğuma nasıl yapar demem yani . Şu mesleğin içine girmeyen bizi anlamıyor. Öğretmenlerin çoğu demissiniz bilin bakalım neden ? Onların çocuğu yok mu sizce ? Benim öğretmen arkadaşlarıma bu animi anlatıyorum o babanın eli öpülür diyorlar . Onların da çocuğu var öğretmenleri var ama çocuklarının arkasında durmuyorlar çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe yani . Beni destekleyenler de sınıf öğretmenleri . Çocuğunuzu zaten uyarmışsınız . Öğretmenle görüşün niye yaptığını sorun bazen çocuklar size anlattıkları kadar masum olmuyor . Ilkokul bünyesinde çalışıyorum ve sürekli onları görüyorum. Yanı ki çok tatlılar çok sevimliler ama inanın yeni nesil öğretmenler eski öğretmenlere göre yüz kat daha sabırlı ve yeni öğrenciler eski öğrencilere kadar yüz kat daha şımarık .

Keşke o arkadaşlarınızın öğretmenliği bırakmaları için yapabileceğimiz bir şey olsa. Babanız okuldaki hatanızdan dolayı sizi dövdü diye ellerini öpecek öğretmenlere bu ülkenin hiç ihtiyacı yok

Bakıyorum da,

Çocuklarla iletişim kuramayan,

Ögretmen-ögrenci sınırını çizemeyen,

Sınıfta saglamasi gereken otoriteyi ,aldigi egitimle saglamayi beceremeyenler şiddeti övüyor.

Mesleki yeterliligiyle degil şiddetin verdigi korkuyla sınıfta düzen saglayacagina inananlarin sayisi hic de az degilmis,cok sasirdim.

Madem saygisizligi ve şiddeti savunuyorsunuz,

Siz de kimseden saygı beklemeyin . Doktor azarladi,avukat suratima bakmadi,bankacı tersledi diye aglamayın...

Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.

Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.

Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.

Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.

Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
önce hocayla konuşun..bizim hoca da kulak çekerdi ama çekmek değil yani. iki parmak arasında hafif dokunurdu. öyle acıtma falan gbi birşey değil sadece uyarı mahiyetli.. kulağa dokununca biz susardık.. ama azarlamaymış, rencide etmeymiş öyle şeyler asla olmazdı.bildirim gelmesi gibi bişeydi yani :-) ama durumun ciddi olduğunu hissettiyseniz tabiki sessiz kalmayın. önce öğretmen sonra müdürle konuşun. cimer işi en son bence. emin olmadan kimsenin ekmeği ile oynamayın

KK' nın bi fiske ile boşan diyen, bi favori çeken öğretmeni "şiddetçi öğretmen" olarak yaftalayan kadınlarına hiç bir sey anlatamazsınız.... boşuna çaba sarfetmeyin...

En Büyük KK

sanırım "öğretmensiniz" diyecektim ki profilinizde de öyle yazıyor. gerçekten böyle düşünen sözde eğitimcilerden ve yetiştirdiklerinden ülkeye ne hayır gelebilir.. üzüldüm siz ve sizin gibi "eğitimcilerin" yetiştirebileceği(?) çocuklara.

Back
X