• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Haftadan Şiddet

KK' nın bi fiske ile boşan diyen, bi favori çeken öğretmeni "şiddetçi öğretmen" olarak yaftalayan kadınlarına hiç bir sey anlatamazsınız.... boşuna çaba sarfetmeyin...

En Büyük KK
kendi küçük dünyanda dayakçı kocayla dilediğin kadar takılıp, dayakçı öğretmenleri dilediğince övebilirsin. ama herkese açık bir sosyal platformda bunun şakşakçılığını yaparsan orada sana dur derler.
yazık vallahi sana ya, ciddiyim üzüldüm durumuna. ideal yaşamın ne olduğu konusunda çok hatalı düşüncelerin var, işin kötüsü hatalı olduğunu da kabul etmiyorsun..

bi hocamız vardı ılkokul.öğrenci ayırır kayırıdı şimdi lanetle anıyorum kendısını.sırf maddi durumdan dolayı ayırmıştı bızı.ıyıkıde ayrımış bizi o ayırdıkları öğrenciler şimdi en ıyı mesleklerde..ağzı kopürene kadar cırlardı..cetvelle butun sınıfı sıra dayağına çekerdi.

beden eğitimi hocamız pıslık okulun bahçesinde tenefuste ıkı elıyle çıt yapsan yanakarımıza oyle sert vuruyordukı hem rezıl oluyoduk hem canımız yanıyordu.yer yarılsada gırsek içine dıyoduk..

anaısnıfı öğretmeni gıtmedım ama ılkokuldayken butun okul dınlerdı sesını Allah ım oyle bağırma cırlama yok..biz bıle korkardık kadından kaçardık..

bazı oyle guzel öğretmenlerımız vardıkı hem ders su gıbı akıp gıderdı.hemde çok severdik kendılerını Allah razı olsun onlardan..

ılkokul çağından 27 yaşa kadar unutulmuyor bunlar..

Bence öteki çocuğun annesine de ulaş ve birlikte idare ile konuşun.
Şimdi tek gidip konuşursan öğretmenin öfkesi oğluna yönelebilir. Hatta başka çocuklar varsa (oğluna sorabilirsin bunu)onların ailelerine de ulaşıp kalabalık şekilde konuşun.
Bunu savunanlar olmuş şok oldum yani ne münasebet benim çocuğumu hırpalayacak?
Şiddet kesinlikle kabul edilemez kimse kusura bakmasın ama biz evde delirme derecesine geliyoruz yeri geliyor ama yinede vurmuyoruz,itip kakmıyoruz çocuklarımızı,öğretmene ne oluyor da daha 2.haftadan kendine hak görüp şiddet uyguluyor? Hani şiddetin her türlüsüne karşıydık? Böyle böyle şiddeti meşrulastırıyorsunuz işte,bunun aması,osu busu olmaz,şiddet çözüm değil.

Öğretmen bu kadar tahammülsüzse yapmasın o mesleği zira işi çocuklarla.

Mesajimi alıntılayanlara ortak cevabımdır...

Şiddeti tasvip ettiğimi belirten bir cümle yazmadım, aksine şiddeti hiç bir canlıya karşı doğru bulmadığımı belirtmek isterim...

Annenin tavrını doğru bulmadım... öğretmenin davranışı da yanlış...böyle bir davranışla karşılaşan velinin öğretmen suçlamak yerine "oğlum neden öğretmenin böyle bir şey yaptı" diyerek sorması eğer öğrenci davranışı doğru değil ise çocuğuna yanlış davranış sergilediğini belirtmesi gerekir, böyle fevri davranmak doğru değil...

Benim ilkokul 1 e ve 5 sinifa başlayan iki kızım var, her sabah okula gönderirken okulla ve derslerle ilgili yanlış davranışları anlatarak yapmamasini söylüyorum, örneğin; öğretmen ders anlatirken kızım konuşursa kaybedecek olan benim kızımdır, öğretmen değil "bir baltaya sap olmaz" cümlesini bu nedenle kullandım.....

Soranlar olmuş, lise ogretmeniyim. Öğrencilere şiddet uygulamayi geçin, bir cok öğretmenin kullandığını olumsuzluk içeren kelimeleri dahi kullanmam... öğrencilerimle diyaloğum gayet nezihtir... bugüne kadar ne bir öğrencimden ne bir velimden ne de idaremden şikayet almadım...bunu da eklemek isterim...
Iyide sormuş oğluna, oğlu da yalansız dolansız dertse konuştuğum için demiş. Daha ne yapsın konu sahibi. Okulda çalışıyor ayrıca,gidip öğretmenle yada idare ile konuşmamış hemen,fikir alıyor kadın.
Nesi yanlış bunun?
Ayrıca ilk mesajınız gayet şiddeti meşrulastırıyordu. Bir baltaya sap olamaz ne demek?

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Yanı öğretmen ders işleyemiyorsa bunun çözümü çocuğun kulağını çekmek mi? Biz çocuklara bu şekilde mı saygılı olmayı etrafı sevmeyi öğreteceğiz. Bende eğitimci sayılırım ama bu dediğinize inanamıyorum şu an

Bunda hemfikiriz zaten ben azaldı derken kinaye yaptım. Sağır sultan bile biliyor azalmadığını
Demekki döven öğretmenlerde topluma birşey kazandıramamış. :işsiz:
İlkokulda herkesin sessiz olduğu zaman bile sınıfta bağıran çağıran psikopat öğretmenim vardı . Hakaretlerini hiç üstüme almadım ama bu sinirle fazla dayanamasa gerek yarım dönem sonra gitmişti.

Bir de lise öğretmenim var ki kendisini çok severim.ilk sene önüne gelene hakaret aşağılama vs ile geçti. İkinci sene sınıf olarak dayanamadık 1 ders boyunca öğretmenimize neden böyle yaptığını sorup uzun uzun konuştuk. Sonunda öğretmenin yaptığının farkında olmadığını anladık. O kadar şaşırdı ve üzüldü ki ders sonunda hakaretleri için biz özür diledik . Tabi o günden sonra öğretmenimiz hiç öyle birşey yapmadı ve en sevdiğimiz öğretmenler arasında yer aldı. İlkokuldaki çocuk bizim gibi karşısına geçip böyle konuşamaz ki . İlkokul daha özen isteyen bir aşama.

kesinlikle Kabul edilemez gereken neyse yapin bence ... gercekten Cocukken yasanan bu tip olaylar Insan da travma / blokaj olusturuyor sonra yetiskinlikte farkina variyorsun. Ben de Lise de Sunumumu begenmeyen Ögretmenin sözlü siddetine maruz kaldim diyebilirim bütün sinifin önünde rezil etti o gün bugündür Toplum önünde konusamam zaten cekingen bi cocuktum.

Cocuklarimizin ilerde böyle korkular engeller yasamamasi icin dikkatli olmak lazim ... hele ki Siddet. Umarim o Ögretmen her dersine girmiyordur Okuldan sogumasina sebep cocugun ...

Bence öteki çocuğun annesine de ulaş ve birlikte idare ile konuşun.
Şimdi tek gidip konuşursan öğretmenin öfkesi oğluna yönelebilir. Hatta başka çocuklar varsa (oğluna sorabilirsin bunu)onların ailelerine de ulaşıp kalabalık şekilde konuşun.
Bunu savunanlar olmuş şok oldum yani ne münasebet benim çocuğumu hırpalayacak?
Şiddet kesinlikle kabul edilemez kimse kusura bakmasın ama biz evde delirme derecesine geliyoruz yeri geliyor ama yinede vurmuyoruz,itip kakmıyoruz çocuklarımızı,öğretmene ne oluyor da daha 2.haftadan kendine hak görüp şiddet uyguluyor? Hani şiddetin her türlüsüne karşıydık? Böyle böyle şiddeti meşrulastırıyorsunuz işte,bunun aması,osu busu olmaz,şiddet çözüm değil.

Öğretmen bu kadar tahammülsüzse yapmasın o mesleği zira işi çocuklarla.

Yeğenim derste konuşuyor diye kolu sıkıca tutulup dışarıya atılmış. Kolundaki parmak izi olmasa çocuk soylemeyecekti.

Sonra gündeme gelince okul bahçesinde bir çok anne atıp tutmuş. Yapamaz edemez , gidip yıkalım ortalığı. Iste benimkine de böyle olmuş v.s

Okulun toplantı istemişler öğretmenle. Yengem konuşmaya girmiş sert bir şekilde. Diğer veliler hepsi birde susmuş. Hatta aralarından biri " eti sizin kemiği benim " başka türlü uslanmaz bizim oğlan demiş.

Bir diğeri biz sizi çok seviyoruz , kızımda çok seviyor ama biraz yumuşak olmanızı rica ediyoruz v.s tarzında konuşmuşlar.

Sonuç öğretmen gerçekten yeğenime tavır almış. O yıl bitene kadar o dersten nefret etmişti.

Kimseyle hareket etmemek lazım. Artık ben kimseye güvenmiyorum. Anca gaz veriyor bizim yalaka toplum.

Yeğenim derste konuşuyor diye kolu sıkıca tutulup dışarıya atılmış. Kolundaki parmak izi olmasa çocuk soylemeyecekti.

Sonra gündeme gelince okul bahçesinde bir çok anne atıp tutmuş. Yapamaz edemez , gidip yıkalım ortalığı. Iste benimkine de böyle olmuş v.s

Okulun toplantı istemişler öğretmenle. Yengem konuşmaya girmiş sert bir şekilde. Diğer veliler hepsi birde susmuş. Hatta aralarından biri " eti sizin kemiği benim " başka türlü uslanmaz bizim oğlan demiş.

Bir diğeri biz sizi çok seviyoruz , kızımda çok seviyor ama biraz yumuşak olmanızı rica ediyoruz v.s tarzında konuşmuşlar.

Sonuç öğretmen gerçekten yeğenime tavır almış. O yıl bitene kadar o dersten nefret etmişti.

Kimseyle hareket etmemek lazım. Artık ben kimseye güvenmiyorum. Anca gaz veriyor bizim yalaka toplum.
Bu da bir ihtimal tabi haklısınız.
Bana da öğretmen arkadaşım demişti tek başına sivrilme bu gibi durumlarda ,ne kadar kalabalık o kadar iyi diye ama muhakkak geri vites yapacak birileri çıkabilir.

Ya bana kimse tepki vermesin lüften şiddete karşıyım hele çocuğa asla.Ama eşimin babası sınıf öğretmeni.Veliler artık eskisi gibi değil hocaları denetler olmuşlar.Adam çocukların seviyesini ölçmek için deneme yapmış bütün veliler hurraa adamı arıyorlar akşam akşam.Adam yemeğini yiyemedi 'yok sınav değil,deneme yaptım,not vermicem 'açıklamalarını yapmaktan.Gerisinde arayanları da açmadı artık.Onun söylediği şey şu eskiden bizim elimize cetvelle vururlardı,hafif kulak çekerlerdi babamız annemiz gibi kızarlardı çok yaramazlık yaparsan bunu yaparlardı.Ben yapacağımdan değil de artık eskisi gibi hoca hocalık yapamıyor öyle yaramaz çocuklar var ki aileler seni sürekli denetlediği için çocuklar da sen bağırsan sana saygı duymuyor.Çünkü aile öğretmiş öğretmenin sana şunu yaparsa bunu yaparsa diye diyor.Demem o ki küçükken benim de kulağım çekildi kız halimle hoca yanağıma küçük bir şaplak da attı ama yerim onu çok seviyorum hala görüşürüm.Bize bir şey olmadı gayet güzel okuduk adam olduk.
size birşey olmaması olayın yanlışlığını değiştirmiyor. hem şiddete karşısınız hem de hoca şaplak attı yerim onu. bu ne yaman çelişki!?
beş parmağın besi bir olmadığı gibi her birimiz farklı karakterleriz. sizde travmaya sebep olmayan olay başka bir çocukta ozguvensizlige sebep olabilir.
şiddetle eşinizin babasinin yaşadığı olayın en ufak alakası yok. bütün veliler aynıymış gibi de genellemeyin lütfen.
ne bağırma çağırma ne dayak çocuğun öğretmenine güven ve saygı duymasını sağlar. bunların eğitimini öğretmenler alıyor ama en kolayı kaba kuvvet, eğitim hak getire!

Bazı yorumları gerçekten ağzım açık okudum. Yok çocuk derste konuşmamayı öğrenir, neymiş öğretmenler sınıfta 40 kişiyle uğraşıyorlarmış. Hal böyle olunca çocuklara şiddet gayet normal karşılanmalı öyle mi? Hayır efendim kimse kimseye zorla öğretmenlik yaptırmıyor, sabrı yoksa o mesleği seçmeyecek. Evet çocuğu derste konuşmaması için ikaz eder, ceza verir bunları anlarım ama şiddeti anlayamam, anlamamda mümkün değil.

Back
X