• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftalık evliyim eşimin annesi kaynanasını bize getirecek

Toparlanin, ben bikac gün annemlerde kalicam, evlatlar ailelerini ziyaret etmek zorunda. Diye çıkın gidin annenize. Hem kafanız rahat rahat çalışırsınız. Daha şimdiden kv yuzunuze yüzünüze emrivaki yapiyosa sonrasını düşünemiyorum. Tepkinizin arkasında durun, emrivakilerle sizi sindirebildiklerini görürlerse bunun devamı gelir

Farkındayım. Ayrılmak istiyorum
Yaşınızı merak ettim.
Eşimin babaannesi iki gün bizde kalacakmış, ben de ayrılırım o zaman gibi bir tavır çok doğru değil. Aile mevzularına şimdiden girerseniz zaten huzurunuz kalmaz. Sonuçta yaşlı bir kadıncağız, gelsin iki gün kalsın, ne eksilir ki. Emrivaki hoş değil ama siz karşılıklı restleşmişsiniz kayınvalidenizle.

yok ben bababnne hic gelmesin demedim tabi ki agırlarım 1 2 gün ama bana hic sorulmadan dün kaynana kişisi oğluna dönüp yarın gidip alacaksınız sizde kalacak diye hüküm verdi. bana sormadı müsait miyim diye belki misafirim var ya da bizim işimiz var. evimizi çekip ceviren benim. kendimi savundum ama sallamadılar.
Bu kaynananin fazlası var bende.
Laftan asla anlamaz yönetir surekli emreder vs ama ben bu tarz şeyleri gördükçe mesafe koydum mesafeden bile anlamaz.
Eşinize şuan olmayacağını uygun olmadığınızı işlerin yoğun olduğunu vs açıklayın.
Eş idare edecek artık.
Annesine o desin.

yok ben bababnne hic gelmesin demedim tabi ki agırlarım 1 2 gün ama bana hic sorulmadan dün kaynana kişisi oğluna dönüp yarın gidip alacaksınız sizde kalacak diye hüküm verdi. bana sormadı müsait miyim diye belki misafirim var ya da bizim işimiz var. evimizi çekip ceviren benim. kendimi savundum ama sallamadılar.
Esin anasının ağzına bakan biri ise her seyde zorluk çekersiniz sizi çok iyi anlıyorum
Yukarı tükürsen bıyık asagi tükürsen sakal.
Gozunu korkutun eşyalarını topla gidiyorum de ne kadar ayıp ve çiğ bisey 2 haftalık evli geline yaşlı kadını bırakmak kaynana aklına geldikçe sana bırakacak bnm babaannede anneme yeni evli iken kaynanasini bırakmış kadin ölene kadar annemde kalmış. Hatta yatalak.
Taviz verme . Senin yerine kendimi koydum da galiba toplanıp giderdim .

Yaşınızı merak ettim.
Eşimin babaannesi iki gün bizde kalacakmış, ben de ayrılırım o zaman gibi bir tavır çok doğru değil. Aile mevzularına şimdiden girerseniz zaten huzurunuz kalmaz. Sonuçta yaşlı bir kadıncağız, gelsin iki gün kalsın, ne eksilir ki. Emrivaki hoş değil ama siz karşılıklı restleşmişsiniz kayınvalidenizle.
29 yasındayım

Bu kaynananin fazlası var bende.
Laftan asla anlamaz yönetir surekli emreder vs ama ben bu tarz şeyleri gördükçe mesafe koydum mesafeden bile anlamaz.
Eşinize şuan olmayacağını uygun olmadığınızı işlerin yoğun olduğunu vs açıklayın.
Eş idare edecek artık.
Annesine o desin.
Es ana ağzına bakan tiplerden ise kendi kendini yer insan. Bnm basimda da var ana ağzına bakan iyi davrandım olmadi kotu davrandım olmadi :KK43: anasi benden ilerde ........

Aşırı saygısızca. Cümleler özenle seçilmiş.
Size değil sadece oğluna söylüyor.
Zaten önceden de beraber yaşıyorsunuz diye saçma sapan vurgu hali.
Burada esinizin-oglunun olayı çekip çevirmesi lazım. Size baskı yaptığı kadar annesine biz yenibir hayat kurduk ben yalnız yaşamıyorum ki o evde en azından düzgün bi üslupla söyleseydin demesi gerekiyor bence.

Ben şahsen bir iki günlük misafiri dert etmezdim ama bu konusma-davranis tarzına tepkimi koyardim

İşte bu tip durumlar evlilikte hep var olacak.
Kesin kes konusuyorsunuz da ileride diyelim sizin aileden biri geldiği zaman da eşiniz aynısını yapacak.
Diyorsanız ki benim ailemden kimse gelmez sonuna kadar yürüyün o zaman.
Valla evlilik hep karşılıkli işler durumu.
Bir adım atarken diğer adımı da düşüneceksiniz.
Domino taşı gibi herşey.
Yalnız eşin babaannem bizde kalacak demesiyle kayınvalidenin babaannen sizde kalacak demesi arasında dünyalar kadar fark var.

Yalnız eşin babaannem bizde kalacak demesiyle kayınvalidenin babaannen sizde kalacak demesi arasında dünyalar kadar fark var.
Bir şekilde idare edecekler olayi.
Bundan dolayı hemen bosanirim lafi da doğru değil.
Çünkü bu sorunlar kimle evlenirse evlensin olacak.
Bu toprakların kaderi.
En fazla hizmet etmez surat asar.
Bu da adamın doldurur.
Eğer kaynanasınin sözü geçsin istemiyorsa şimdi kabul etmesin sonra istediği zaman kabul etsin.

Kvniz fena
Eşiniz de karısına sesi çıkanlardan
Babaanne gelmek istemiyormuş zaten onun kabahati yok
Ben olsam babaanneyi misafir ederdim kvnin yaptıklarını tatlı dedikodu halinde ona anlatırdım
Ertesi günde kaynanam kaynanasının gelmesi şerefine mangal yakacaktı hadi gidelim de mangal yiyelim der herkesi galeyana getirirdim :KK53:
Kv ne mangalı falan derse aa mangal yakcam dememiş miydin sen? Kaynanam için yakıcam falan demiştin ondan öyle anlamışım neyse derdim
Madem herkes kafasına göre hareket ediyor bende ortama uyardım :KK53:

Kvniz fena
Eşiniz de karısına sesi çıkanlardan
Babaanne gelmek istemiyormuş zaten onun kabahati yok
Ben olsam babaanneyi misafir ederdim kvnin yaptıklarını tatlı dedikodu halinde ona anlatırdım
Ertesi günde kaynanam kaynanasının gelmesi şerefine mangal yakacaktı hadi gidelim de mangal yiyelim der herkesi galeyana getirirdim :KK53:
Kv ne mangalı falan derse aa mangal yakcam dememiş miydin sen? Kaynanam için yakıcam falan demiştin ondan öyle anlamışım neyse derdim
Madem herkes kafasına göre hareket ediyor bende ortama uyardım :KK53:
Malesef babanne de unutkanlık rahatsızlığı var.. kulakları da duymuyor

peki babaanne ne kadar kalacak sizde , onun için bi şey dediler mi ?
bir kaç günse sorun değil ama sürekli kalacaksa işin rengi değişir. Kayınvalide evlenseler de onlara göndersem diye beklemiş resmen.
Benzer bir durumu ilk evliliğimde ben de yaşamıştım. 2 yıllık evliydim sanırım. Eski eşimin babaannesine 5 evlat dönüşümlü bakıyordu yaz-kış olarak. Kaynana ve kayınpeder de bizimle yaşıyordu (evlendiğimizin ikinci haftasından itibaren)
Sıra onlarda olmamasına rağmen eski eşin amcası kaynanayı arayıp annemi yolluyorum. 1 sene kalsın maaşı da sizde kalsın Biraz da torunu baksın demiş.
tek torun eşim değildi. Diğer evlatları da kabul etmek istemedi kadını.
o sıralarda bizim evde de kaynanayla çok büyük sorunlar vardı eşimin dahil olmak istemediği …. Çözemediğimiz…Şu an bizim ev böyle bi duruma müsait değil. Olmaz huzursuz olur hem kadın hem biz dedim kabul etmedim. Böylelikle eşimin tarafı sülalece hatta bütün köy bana bilendi.
sonrasında dikiş tutmadı zaten. Başka şeyler de oldu ve boşandık.

peki babaanne ne kadar kalacak sizde , onun için bi şey dediler mi ?
bir kaç günse sorun değil ama sürekli kalacaksa işin rengi değişir. Kayınvalide evlenseler de onlara göndersem diye beklemiş resmen.
Benzer bir durumu ilk evliliğimde ben de yaşamıştım. 2 yıllık evliydim sanırım. Eski eşimin babaannesine 5 evlat dönüşümlü bakıyordu yaz-kış olarak. Kaynana ve kayınpeder de bizimle yaşıyordu (evlendiğimizin ikinci haftasından itibaren)
Sıra onlarda olmamasına rağmen eski eşin amcası kaynanayı arayıp annemi yolluyorum. 1 sene kalsın maaşı da sizde kalsın Biraz da torunu baksın demiş.
tek torun eşim değildi. Diğer evlatları da kabul etmek istemedi kadını.
o sıralarda bizim evde de kaynanayla çok büyük sorunlar vardı eşimin dahil olmak istemediği …. Çözemediğimiz…Şu an bizim ev böyle bi duruma müsait değil. Olmaz huzursuz olur hem kadın hem biz dedim kabul etmedim. Böylelikle eşimin tarafı sülalece hatta bütün köy bana bilendi.
sonrasında dikiş tutmadı zaten. Başka şeyler de oldu ve boşandık.
Ne kadar terbiyesiz insanlar
Tüm sülalaye bakacaksınız
Ne için ne hakla?

Ben iki haftada ayrilmak istemene takildim oncesinde beraber yasiyomussunuz. Her sey cok guzeldide, nikahtan sonrami bozuldu. Kvnin tavrı normal demiyorum, ayrilmayi dusundurcek kadar ne var. Iki haftada ne yasadiniz
kv sorunu malesef.. bencil ilgi delisi bir kv. hep o ne derse olsun ne yaparsa yapsın istiyor. evi komple ben dizdim benim ailem yaptı kendi istemeye bile gelmedi.
ben bu aileye dayanamıyorum eşim de beni savunmuyor ben ne yapayım bu adamı süs bitkisi gibi

Çok fevri davranıyorsunuz sanki
Hemen boşanmaya gelmesi olayların hiç mantıklı değil
Ayrıca yeni bi birliktelik de değilmiş
Zaten beraber yaşıyormuşsunuz
Her şey evlenmeden normalken nikahtan sonra böyle değişmesi de çok ilginç

Kayınvalidenizin ve eşinizin tavrından hiç hoşlanmadım
Ama sürekli gelip kalmıyorsa babaanneyi ben de dert etmezdim sanırım
Sizinki direkt inada bindiği için konuyu sağlıklı değerlendiremiyorsunuz sanırım

Back
X