• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftalık evliyim eşimin annesi kaynanasını bize getirecek

Malum Kv beni görmediği yok saydığı için anladığı dil bu oluyordur. Evim icin hükmeden kendisi karşılığını da benim ailem vermeli diye düşündüm zira ben istemiyorum dediğimde buna benim karar veremeyeceğimi söyledi ( evin hanımı ben olmama rağmen)
Siz bilirsiniz tabii.
Ama biraz çocuk işi olmuş üzgünüm.

Valla babaanne gelir mi bilmem ama ben sizi tebrik ederim
2 haftalık evliyken bilr direkt kv ye bana neden sormuyorsunuz deyip hakkınızı aramışsınız
Ezik ezik davranıp sonra ay kızlar napiyim diye konu açmamışsınız

2 günlüğüne gelirse de ailenize gidin
Bir daha emrivaki yapmasınlar

Seninki babanneyi getiriyor benim ki sağolsun direk kendisi ve kocası geldi kaldılar 1hafta yayıla yayıla utanmadan. Şuan muhattap olmuyorum ne bayramda götürdü oğlu ne artık kendisinin gelmesine izin veriyor. Kaynanadan çekmeyenin geline çektirmeye çalışması ayrı geri kafalılık.

Eşine kesin bir dille şuan yeni evli oldugunuzu, daha sonra gelmesini söyle bence. Kayınvaliden bilerek yapıyor. Şimdiden sizi alıştıracak bence. Kaç torun var bilmiyorum ama ileride daha çok kalmasını isteyecek gibi duruyor.

Maalesef kayınvalidenizin üslubu hiç hoş değil..
Babanne gelecek artık yapacak birşey yok şu saatten sonra..
Babanne gittikten sonra eşinizi alın karşınıza konuşun.. Eşinizin annesi ve sizin aranızdaki dengeyi iyi sağlaması lazım. Belli ki annesi dominant biraz.

Ben olsam madem torunu bakacak gelsin babannen torunu olarak sana kolay gelsin der ve bir güzel 2 gün çeker giderdim. Ha bir daha aynı şeyi yapacak olırsan da ben gitmem sen komple toplanır gidersin derdim.
Tavrınızı beğendim net olmuş bunı devam ettrin alttan almayın. Ama kendi ailenizi karıştrmayın.

Babaanne gelmeden evi terk edin. Çünkü ben evliliği benim hakkımda hüküm veren, kendi sorumluluğunu bana mecburiyet olarak dayatan saygısız bir kv ye zorunlu bir kölelik olarak görmüyorum. Kendisi baksın kv sine, ya da Eşiniz tek başına baksın madem tek yönlü karar veriyor! Benim evim hakkında kararlar verecek üçüncü bir kişi ve buna izin veren bir eş tercih etmedim ve etmiyorum diyin giderken de. Bu emrivakiyi kabul etmenin biri ikisi olmaz. Ya kabul edersiniz hayat boyu yok sayılır, saygısız kv nin kararlarıyla yaşarsınız ya da benim evime ben karar veririm dersiniz o kv ile de mesafeli ve Çin seddi kurarak bir yaşam sürersiniz. Zira kendisine Çin seddi bile yeterli olmayabilir. Olay yaşlı bir insanın iki gün sizde kalması asla değil. Yeni evli insanlara kendi sorumluluğunu saygısızca ve ısrarla yıkan bir kv ve bu durumda eşinden yana olmayan pısırık bir koca olayı. Bir yaşlıya ömür boyu seve seve de bakılabilir ama iki eşin ortak kararı, rızası ve kabulü ile!. Çocuğum da olsanız aynı şekilde düşünürdüm.Daha da büyük bir tepki verirdim. İzin vermeyin bu duruma

Bunun aynisini benim amcamin karisi kendi gelinine yapti. Kendi evi kirlenmesin diye gelininin evine goturup bakti kaynanasini. Kiz sonra bosandi amcamin karisi 5 yil aglaya aglaya torununa bakti geline torunu vermemek icin. Burnundan geldi o torunu butun evinin icine etti herkes adina. Gelinle oglu tekrar baristi simdi yine ayni halti yiyor.

Kendi sinirinizi cekin bosanmaya gitmesine gerek yok isin. Ben kabul etmiyorum sen bak oglun da gelip sana yardimci olabilir diyip isin icinden siyrilin. Kendi evi pislenmesin diye baskasina kitlemesinin anlami yok.

torunlar neden babanneye bakacakmis😂 gelin olarak kendisi baksin madem😐😂 buarada evin hanimi benim vs hos olmamis bence..gelsin kalsin 1-2 gun sende odana gir cikma.. biliyorum zor evde misafir yedir icir vs sorumluluk hissediyorsun ama.. olan olmus.. bi yandanda tepki gostermen iyi olmus.. yuz verince astar isterler yoksa

Emrivakiden hiç hoşlanmam.

Gelsin 1, 2 gün kalsın kimse geri çevirmez lakin bu şekilde bir tavırla yaklaşım hoş olmamış kaldı ki eşinizin babaannesi bile istemiyormuş.

Kv niz çok fena aleni oyununu oynuyor. Eşinizin gözünü açın akıllıca konuşma tarzıyla kendinizden soğutmadan. Annesine bazı konularda duvar örecek kişi siz değilsiniz eşiniz sonuçta.

Normalde böyle konularda yasli insanlar hurmet gostermek lazim ne var gelsin kalsin derdim ama sizin konu farklı.

Hadi desenki babaanne heves etmis torunumun evini goreyim diye bir nebze ama babaanne gelmek istemiyor kayinvalide gelecek kalacak nokta diyor es kisiside annesinden yana bu cok itici.

Sizi haklı buldum 2 haftalik evli insana gıcıklık yapmak icin yapılmiş bir plan bu.

Babaane geleceği zaman evden gidin madem torunu bakmak zorunda baksin torunu o zaman.

Back
X