• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftalık evliyim eşimin annesi kaynanasını bize getirecek

Buffalosos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
14.254
38.085
598
Herkese selam. 2 haftalık evliyim. bayramın 1. günü benim aileme gittik 2. gün eşimin ailesine. Biz evden calısıyoruz kendi işimiz. Nikahtı balayıydı derken işler aksadı pek kazancımız olmadı. Biz evde durduğumuz işle ilgilendiğimiz zaman para kazanan insanlarız.

Dün kayınvalidemlere gittik eşimin babası yok vefat etmiş. kaynanam tek yasıyor. Dün yemek yerken eşime dönüp ''yarın babanneni gidip alalım sizde kalacak bir kaç gün'' dedi.
Bana sormak yok, müsait misin demek yok.
Eşim sustu.
Ben tepki verdim. Evin hanımı benim bana neden sormuyorsunuz dedim torunları babanneye bakmak zorunda dedi. biz yeni evliyiz dedim, sonucta beraber yaşıyordunuz yeni sayılmazsınız dedi.
Cinlerim tepemde.
Eve geldik kavga ettik.
Eşim tutturdu bayram zaten ne olur kalsa 1 2 gün babannem diyor.
Beni salın, bezdim sizden emrivaki ne demek oluyor dedim iletişimi kestim küsüz. ama beni ikna etmek icin ugrasıyor tutturdu gelecek diye bugün..
Ne yapacağım sinirden bilmiyorum

güncelleme sayfa 10'da

Son düzenleme:
Bu kaynana seni yer😂
Şaka bir yana daha sakin şekilde anlatın isteğinizi.
Kaynana laftan anlayan biri değil belli.
Eşinizle sorunu çözeceksiniz.
Eşte savunmuyor farkettim. Ne varmış gelse kalsa.
ısık hızıyla sogudum resmen

Ben birkaç gün eşimi paket eder yollardım babanesine. Evinde rahat rahat baksın torunu. Kendi içimden gelse bile emrivaki yapıldı diye yapmazdım valla.
Babanne istemiyor aslında dün aradılar beni gelip almayın dedi kadın bende kalmak istemiyor
Zorla gidip alacaklarmış bugün
kaynanamda kalmak istiyor kaynanam kendi kaynanasını istemediği için bana iteliyor :) boşanmam çok yakın hissediyorum

Söyledikleriniz doğru emrivaki yaparak çok ayıp etmişler ama siz de krizi yönetememişsiniz. Bunu da yeni evli olmanıza veriyorum. Eş ailesiyle yaşadığınız sorunların eşinizle aranızı bozmasına izin vermeyin. Eşinize deseydiniz ki “ben de isterim babaanneni ağırlamak ama bak daha yeni evliyiz, işlerimiz var ilgilenmemiz gereken, böyle emrivaki olunca istediğiniz hazırlığı-düzeni sağlayamam, uygun olduğumuzda yapalım” Sonrasında ister çağırır ister çağırmazsınız, daha çok yeni evlisiniz bu sebepten huzurunuzu bozmayın. Daha 2 haftalık evlilikte boşanmayı yakın görüyorsanız xiddi bir sorun var ortada, evlilik idare etme sanatıdır.

Kayınvalidenin size sorması gerekiyordu
Emrivaki yapmıs .

Kırk yılda bir eşimin babaannesi geliyor bizde kalmaya birkaç gün kalıyor . Torununu özlüyor.
Ben hiç bisi demiyorum, alınmıyorum bıle

Artık insanlar kimseyi istemiyor.
Biz de yaşlanacağız unutmayalım.
Sonuçta sürekli olan bisi degil.
Ama sürekli olsa ben de rahatım bozulsun istemem elbette.
Ara sıra sorun etmem ben

Gelsin kalsin esiniz baksin o zaman.
Siz calisma odasini kapatin calisin. Kazancinizi da bölüşmeyin.

Davet etmediginiz kisiyi agirlamak gibi bi sorumlulugunuz yok.

Burdaki sorun emrivaki.
Yoksa gelin neden kayinvalidesine tek bakmak zorunda olsun ki? Torunlar da baksin, aralarinda kanbagi da var zaten. Gelinle yok 🤷‍♀️
Ama uygun sekilde konusulur planlanir, 2 haftalik cifte diretilmez.

Neden kendi çocuklarında kalmıyor da 2 haftalık gelinin evinde kalıyor merak ettim. Torunlar bakmak zorunda falan değil, herkes anne babasına baksın. Kendimize baktık bir de eşin babaannesi kaldı.
Sınırlarınız test ediliyor sayın konu sahibi. Tahammülünüz ölçülüyor. Olaylar karşısında vereceğiniz tepkiye göre gaza basılacak. Özellikle eşinizin yanında teklif edildi çünkü kayınvalide oğlunu sizden daha iyi tanıyan bir kurt. Sizi ne gıcık eder ne etmez, hangi alanda at koşturur nerede sizle yarışa girebilir çok iyi biliyor.

Tavsiyem ailenizi devreye sokun. Anneniz arayıp kaynanaya haddini bildirsin. Bu iki günlük yaşlı bakımı falan değil bayağı güç yarıştırması. Yoksa ne alaka bayramda yaşlı büyüğün yeni evli çiftin evine gelmesi.

Bile bile yaptığını farkındayım. Evim hakkında hüküm vermesini de doğru bulmayıp orada cevabı verdim. Direkt kestirdi gelecek!
Biz de böyle!
o torunu!

eşime yahu tamam evet gelsin 1 2 gün ama bu bir gün evvelden söylenmez biraz rahatsızım da hasta gibiyim (alerjik) dinlenmeye ihtiyacım var dedim.
yok neymiş gelsin cıksın aradanmıs.

Bile bile yaptığını farkındayım. Evim hakkında hüküm vermesini de doğru bulmayıp orada cevabı verdim. Direkt kestirdi gelecek!
Biz de böyle!
o torunu!

eşime yahu tamam evet gelsin 1 2 gün ama bu bir gün evvelden söylenmez biraz rahatsızım da hasta gibiyim (alerjik) dinlenmeye ihtiyacım var dedim.
yok neymiş gelsin cıksın aradanmıs.
Sadece kaynana değil bu adamla da çekeceğiniz var. 🙄

Biraz kriz durumlarını yönetmeyi deneyin triple küslükle haksız duruma düşersiniz istediğinizi güler yüzle öyle bir anlatın ki sanki siz istiyormuşsunuz da eşiniz kalmasını istemeyecek şekle getirin çok yeni evlisiniz ilk baştan aile mevzularına girmeyin

Farkındayım. Ayrılmak istiyorum
Ayrılık düşünmek için erken. Bu tavrın yanlış olduğunu anlatın eşinize. Bence de sınanıyorsunuz şu an. Çizginizi belirleyin. O sınırın geçilmesine izin vermeyin. Bir kere olursa devamı gelir kesinlikle.

İşte bu tip durumlar evlilikte hep var olacak.
Kesin kes konusuyorsunuz da ileride diyelim sizin aileden biri geldiği zaman da eşiniz aynısını yapacak.
Diyorsanız ki benim ailemden kimse gelmez sonuna kadar yürüyün o zaman.
Valla evlilik hep karşılıkli işler durumu.
Bir adım atarken diğer adımı da düşüneceksiniz.
Domino taşı gibi herşey.

İşte bu tip durumlar evlilikte hep var olacak.
Kesin kes konusuyorsunuz da ileride diyelim sizin aileden biri geldiği zaman da eşiniz aynısını yapacak.
Diyorsanız ki benim ailemden kimse gelmez sonuna kadar yürüyün o zaman.
Valla evlilik hep karşılıkli işler durumu.
Bir adım atarken diğer adımı da düşüneceksiniz.
Domino taşı gibi herşey.
yok ben bababnne hic gelmesin demedim tabi ki agırlarım 1 2 gün ama bana hic sorulmadan dün kaynana kişisi oğluna dönüp yarın gidip alacaksınız sizde kalacak diye hüküm verdi. bana sormadı müsait miyim diye belki misafirim var ya da bizim işimiz var. evimizi çekip ceviren benim. kendimi savundum ama sallamadılar.

Back
X