2.hamilelik için çok mu erken ????

brn_2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
141
4
46
İzmir
arkadaşlar henüz 7 aylık bir bebeğim var 5 haftalık hamileyim çok erken oldu hiç beklemiyordum benim çok zor olucak ne yapacağımı bilemiyorum kararsız kaldım bana yardımcı olacak kimse yok eğer doğurursam tek başıma bakıcam sizce ne yapmalıyım şuanda bebeğimde aşırı meme düşkünü hep memede uyur gün içerisindede hep meme ister çok yaa ne yapıcağım bilmiyorm

yengemlerin hep söylediği birşey var peş peşe yap 30una varmadan gencecik bitirirsin doğumları çok rahat edersin diyolar.bende 3 çocuk düşünüyorum yaşım 22 2 yaşını geçmiş kızım var ben 35 lerimde bebekle dolaşmak istemiyorum yada o zamanlarda kocamla 2.balayımızı felan yaşamak isterim.bilemiyorum bende erken istiyorum önce şu ameliyatlarımı olıyım kızıma kardeş gelsin yani.sende üzülme herkezin oluyo bence bencillik etmemek gerek çocuklar çok güzel büyürler arkadaş olurlar kuşak farkı olmaz.yaşını bilemem ama bence böyle en güzeli..hayırlı olsun tatlım

sakın aldırmayı aklından bile geçirme
ikiz ücüz hatta dorduz doguranları düşün
Rabbim nasip ettiyse vardir bi hikmeti
ikisi birlikte büyür, üzülme hiç

en azından bebeğim 2 yaşında filan olsa tamam ama yalnız nasıl yapabilirim yaa bilmiyorum aslında hiç aldırmakta istemiyorum pskolojim çok bozuldu (((

ikisinede bakmak zor olcak belki ama bide olaya iyi yonunde bak ikiside birlikde buyuyecekler.
benimde yasim 30 suan bi bebek bekliyorum, yani erken daha tam karar vermedik ama hemencik kardeside olsun istiyoz

durumun çok zor gibi gözüküyor ama güzel yanlarını görmeye çalış ve sakın aldırmayı düşünme Oğlum 1 yaşına gelmeden 2.bir bebek düşünmüştüm bakabilirmiyim diye sonra vazgeçtim zor gibi göründü gözüme ama inan çok pişman oldum keşke yapsaymışım şimdi dahada zor görünüyor..herşeye sil baştan başlamak çok zor ..çocuklar o kadar çabuk büyüyor ki.. bir kaç sene zorluk çekiyorsun ama 4. yaştan sonrası çok rahat ve bebekliklerini özlüyorsun sonrada ama tekrar herşeyi göze almak zor oluyor işte..Bence bu sana verilmiş güzel bir fırsat ikiz gibi büyüyecekler çok harika

bebek ıcın cırpınan bırı olarak sana sunu yazmak ıstıyorum
ne olursun aldırmayı dusunme
onun demekkı rızkı varmıs gelmıs
rabbm kolaylıgınıda verır rızkınıda

ayy canım ne şanslısın bak maşşallah dünyada rıskı varmış onun.rabbimden en büyük istediğim benim sağlıklı hayırlı bi bebeğimin olmasını..bence allaha şükrett.ve asla aldırmayıda düşünme derim ben..

Ben uzun zamandır uğraşıyorum bebek için ama olmuyor.Ne olur içinde taşıdığın canın kıymetini bil ve kendi evladının katili olmayı aklından bile geçirme.Ya ilk hamileliğin ikiz olsaydı ne yapacaktın?Birini aldıracakmıydın?
Ne güzel ikisi bir arada büyürler evet zor bir dönem olur ama alllah gücünü verir.

arkadaşlar siz böyle konuştukça aldırma konusuna dahada soğuk bakmaya başlıyorum bazen karamsarlığa kapılıyorum bir olumlu birde olumsuz yönlerini düşünüyorm
bir iyi bir kötüyüm yani desteklerinizi ve yardımlarınızı bekliyorm

sizce iki çocuğa bakabilirmiyım etrafınızda yada kendiniz böyle örenkler var mı
birde korkuyorum ya çok zor bir bebek olursa diye...

Arkadaşım sakın aldırma hem günah hem de sonradan çok pişman olabilirsin. keşke ben de senin gibi olsaydım ne güzel birlikte ikiz gibi büyüyecekler.

merhaba canim ben kendimizden ornek vericek olursam annem 4 cocuk sahibi bir kadin ve bizim aramizda kiz kardesimde 1 bucuk yas var diger kardesimle 4 yas var genelde aramiz azdir ama suan ben her bunaldigimda beni anlayan benim gibi dusunen kardeslerim var benim cok rahatliyorum herseyi birlikte yapabiliyoruz geziyoruz alisveris yapiyoruz bu harika birsey arkdasinla kotu olursun ama kardeslerle olmuyor ve senin iyiligini dusunuyor benim bu yuzden dusuncem suan hamileyim bu bebegimi kucagima almak nasip olsun insallah arkdan bir kardes istiyorum arasinda fark olmasini istemiyorum hem cocuk evde paylasmayi ogreniyor arkadasligi ogreniyor ve dusun onceden camasir makinasi bulasik makinasi elektrikli supurge falanda yokmus nasil yapmislarki eger allah sana bunu nasip ettiyse vardir bir hikmeti eger bunu aldirirsan allah diger evladinla seni imtahan etmezmi? o bir can cocugunu dusundugun kadar suan sana daha cok ihtiyaci olan icindeki canliyida dusunmelisin karar senindir ama pisman olmayacagin tarafi secmeni tavsiye ederim etrafimda cok boyle arka arkaya dogum yapan ve cokta memnunlar benim annem 30 da 4 cocuk sahibiydi bu arada

Canım bence şuan hayatta olan evladınla,karnındaki bebeğin hiç bir farkı yok. Sadece sen onu daha henüz görmediğin için ve henüz yeterince büyümediği için ona kıymayı aklından geçirebiliyorsun. Ama şuan 7 aylık olan bebeğini öldür deseler öldürebilir misin? Aklından bile geçiremezsin değil mi? Nolur diğerine de kıyma,o da senin evladın.. Hem Allah'ın verdiği canı ben alamam,onu veren Allah,rızkını da verir kolaylığını da, diyerek hamileliğini devam ettirmeye karar verirsen eminim için çok rahat olacak..
Endişelenmekte haklısın,ama "Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" İNŞİRAH SURESİ. Diğer arkadaşların da dediği gibi belki başlarda zorlanırsın belki ama sonra senin için rahmet olur inşallah. Hem benim yengelerim de üstüste doğum yaptı. Birinin iki tane kızı bir buçuk yaş arayla.. Maşallah aralarında kıskançlık yok,birbirlerini çok güzel benimsediler. Yengem de 2 çocuğa rağmen hiç bir şeyden eksik kalmadı. Gezdi,tozdu.

İnşallah hakkında olan en hayırlı kararı verirsin.

arkadaşım lütfen sakın aldırma onun günahına girme rabbim sana o bebeği nasip etmişse mutlaka kolaylığını da verecektir inşallah
evet ilk başlarda zorlanırsın belki ama aldırırsan da onun vicdan azabını ömür boyu çekeceksin
örnek istemişsin eltimden örnek vereyim sana canım benim eltimin 3 tane çocuğu var birisi hafif engelli yani zor bi çocuk konuşma problemi var özel okula gidiyo eğitim alıyo bide ondan küçük var annesi babası kimsesi yok yanında ben elimden geldiğince yardım ediyorum tabi ama bütün sorumluluk onda ve gayet güzel büyütüyo
rabbim sanada güç kuvvet verecektir canım merak etme kimseye kaldıramayacağından fazlasını vermezmiş

herşey kısmetiyle gelir. bebişin kısmetide buymuş hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli doğur derim. ama karar senin. ikisi bir arada çıkmış olur hem de

Bende hamileyim doğsun 1 sene sonra bizde istiyoruz hiç üzülme ben kardeşimle ikiz gibi büyüdüm eşimde tesadüf işte bebeğimde inşallah bu kadar şanslı olur Allah korusun aldırma

o bebeğe kıyıpta aldırma sana bir örnek vereyim yegenim sekiz aylıkken bizim gelin tekrardan hamile kaldı o da çok düşündü nasıl yaparım aldırmayı bile düşündü sonra vazgeçti beraber büyürler dedi kasımda doğum yapacak işte..birde şu yönünü düşün rabbim o çocugu sana nasip etmiş kimide para döküyo maddi ve manevi yıpranıyo yinede çocugu olmuyo,elindekinin kıymetini bil..

slmlar benim iki kuzum varr.. sene 9 ay var aralarında
yağmurum başta ikizdi sonra teke düştü sonra oğlum geldi dünyamıza.
zorlukları oluyo benim kızım zor bir çocuk hala da öyle oğlum daha sakin .Allah yardım ediyoo sağlıkla gelsin kısmetleriyle geliyolar...

sana soruyorum. iki çocuğunuda gözünün önüne getirseler ve deselerki bakımları zorsa hadi öldür birini. sen hangisini seçerdin. elindekinimi yoksa görmediğin hiçbirşeyden habersiz masum bebeğinimi.bebeğini görmüyorsun diye onun yaşama şansı yokmu.?bakımı ne kadar zor olabilir. inanki benim şu an gözlerim doldu ve senin bebeğin için ağlıycam sakın. sakın. Allah aşkına aldırma. şeytanı sevindirme. o sana zor yanlarını göstererek tuzaklar kuruyor. onun oyununa gelme. Allah kolaylığını verir. benimde bir akrabam arka arkaya doğurdu ve şimdi görsen varya ikiside hemen hemen aynı boyda bıcır bıcır oynuyorlar. :119:

Son düzenleme:

tabiki bakarsın.sen sağlıklı olması için dua et.gerisi olur gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…