• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2 isim koymak istiyoruz.İlki feride ikincisi ne olabilir önerisi olan var mı???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bence Feride ismi çok güzel bir isim.İsimleri güzelleştiren kişilerdir.İsim ne ki?Kendisinden önce ona asıl anlamını veren o simi taşıyan kişidir ki ismin anlamı yazılmış anlamı da çok güzel benceç.Modern isim koyan anne-babaları da gördük bu sitede.Çocuğunun isminin anlamının yengeç yuvası:1:olduğunu 2 sene sonra öğrenip değilştirme yoluna gidenler...Her şeyden önce bir maneviyatı varmış.Güzel kızınıza çok yakışacak bence.:69:

çok teşekkür ederm gerçekten sana katılıorm
isim bi aracı anlamı güzel bi isim koymak bizim görevimiz
önemli olan isminin ya da kendinin değil
huyunun bahtının güzel olması :34: içimi ferahlattı mesajın :16:

feride *YAREN : Dost, arkadaş
feride*ZÜLAL : Saf, temiz, hafif tatlı su.
feride*RAVZA: Sulu, su yatağı yer; Bahçe
feride*NİSA: Kadın,kadınlar
feride*LAL: Parlak, koyu kırmızı renkte olan
feride*KUMSAL: Kumla örtülü deniz kıyısı
feride*KAYRA: Yüksek tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik; Tanrıdan geldiğine inanılan iyilik; İhsan, lütuf
feride*GÜLFEM: Ağzı gül gibi olan
feride* eflinay :):54:

feride*KAYRA: Yüksek tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik; Tanrıdan geldiğine inanılan iyilik; İhsan, lütuf

:71::71:

:71::71::71: teşekkürlerrrr

Feride güzel isim bana çalıkuşunu hatırlatır.Gülbeşekerinin ismi şimdiden hayırlı olsun 2.isme gelince işte bu güzel Ferideye yakışmış diyebildiğim bir isimle karşılaşmadım ama sanırım 2.isim kısa olsa daha iyi olacak.

feride sude ismi çok aklıma yattı aslında
ama sude sürülmüş anlamında imiş
:59:
feride naz da çok yakışıyor ama
naz lı bi kızım olsun istemiyorum

sonu de harfi ile biten başka isimler arıorum yardımm

feride "bike": hanım , kadın demek
feride "dide": göz
feride "hale": ayın çevresinde görülen ışıklı halka

ama ben feride ece veya feride nil de kararlıyım feride"eşsiz yegane tek" demek .. sonuçta "ece"ler yani kraliçeler eşsiz olur .. "nil" nehri de eşsizdir .)

feride "bike": hanım , kadın demek
feride "dide": göz
feride "hale": ayın çevresinde görülen ışıklı halka

ama ben feride ece veya feride nil de kararlıyım feride"eşsiz yegane tek" demek .. sonuçta "ece"ler yani kraliçeler eşsiz olur .. "nil" nehri de eşsizdir .)

çok farklı öneriler teşekkür edermm:70::71:

'de' ile biten bir isim aradigini okudum canim:

Feride Sade
Feride Özde
Feride Gözde
Feride Hande
Feride Sevde
Feride Müjde
Feride Asude
Feride Gülde

Bende çok severim feride ismini ,özellikle anlamından dolayı...Adıyla yaşasın ve güzel bir ömrü olsun.
Ben Feriha Ferda
ya da Feriha Feray ı önericem.Benim kulağıma hoş geldi...

'de' ile biten bir isim aradigini okudum canim:

Feride Sade
Feride Özde
Feride Gözde
Feride Hande
Feride Sevde
Feride Müjde
Feride Asude
Feride Gülde
bu kadar çok isim nasıl geldi bi anda aklına ben o kadar zamandır düşünüom :1:
bence FERİDE YAREN de olabilir.bi düşün bence
güzel öneri sağol eşime bi söliimm:69:

feride çalıkuşu geliyor aklıma :)
genelde çalıkuşu gelio o romanı bi daha okucam sanırım :34:
Bende çok severim feride ismini ,özellikle anlamından dolayı...Adıyla yaşasın ve güzel bir ömrü olsun.
Ben Feriha Ferda
ya da Feriha Feray ı önericem.Benim kulağıma hoş geldi...

anlamlarını araştıracam gerçekten yakıştılar sağol:71:

Allah kolaylık versin canım 2. isim gerçekten zordur benim iki kızımda iki isimli didem aleyna ve sevim naz hepsini severek koymuştum ama ikisini aynı anda söylemiyorsan biri mutlaka unutuluyor ve genelde okula başladığında öğretmenler hep ilk ismini kullanıyorlar didemde sorun olmadı çünkü bende didemi kullandım hep ama nazda sorun yaşadım sınıfta öğretmeni sevim dedi arkadaşlarıda öyle seslenince daha 4 yaşında olduğu için kreşte zorlandı isim yüzünden anne sen de sevim de demeye başladı ama ağız alışkanlığı kolay düzelmiyor sevim naz demekte uzun geliyor zor yani iki isim
ben öğretmenim sınıfımdan da bu konuda örnek vermek istiyorum mehmet nuri diye bir öğrencim var bu sene bir aldım ben hep mehmet dedim çocuk bakıyor ama birkaç mehmetten sonra duyuyor sonra yanıma geldi öğretmenim bana mehmet derken nuri de deyin dedi tamam dedim annesi ile veli toplantısında görüştük çocuk evdede söylemiş herhalde öğretmeni nuriyi kullanırız biz genelde siz de öyle çağırın dedi bacak kadar çocuk ne anlar diyorsun ama bazen takıyorlar böyle 2. ismi koyarken ilk ismiyle birlikte söyleyebileceğiniz bir isim seçerseniz sizin içinde çocuk içinde rahat olur düşüncesindeyim ...ismiyle yaşasın kızınız....​

Allah kolaylık versin canım 2. isim gerçekten zordur benim iki kızımda iki isimli didem aleyna ve sevim naz hepsini severek koymuştum ama ikisini aynı anda söylemiyorsan biri mutlaka unutuluyor ve genelde okula başladığında öğretmenler hep ilk ismini kullanıyorlar didemde sorun olmadı çünkü bende didemi kullandım hep ama nazda sorun yaşadım sınıfta öğretmeni sevim dedi arkadaşlarıda öyle seslenince daha 4 yaşında olduğu için kreşte zorlandı isim yüzünden anne sen de sevim de demeye başladı ama ağız alışkanlığı kolay düzelmiyor sevim naz demekte uzun geliyor zor yani iki isim
ben öğretmenim sınıfımdan da bu konuda örnek vermek istiyorum mehmet nuri diye bir öğrencim var bu sene bir aldım ben hep mehmet dedim çocuk bakıyor ama birkaç mehmetten sonra duyuyor sonra yanıma geldi öğretmenim bana mehmet derken nuri de deyin dedi tamam dedim annesi ile veli toplantısında görüştük çocuk evdede söylemiş herhalde öğretmeni nuriyi kullanırız biz genelde siz de öyle çağırın dedi bacak kadar çocuk ne anlar diyorsun ama bazen takıyorlar böyle 2. ismi koyarken ilk ismiyle birlikte söyleyebileceğiniz bir isim seçerseniz sizin içinde çocuk içinde rahat olur düşüncesindeyim ...ismiyle yaşasın kızınız....​

bu konu aslında beni de düşündürüyor ama 2. ismi daha modern bi isim koyarsak okulda onu söylerler biz de ikisini birlikte kullanırız kısa olursa uzun olursa eşim feride kullanırken ben 2. ismi kullanabilirim
çocuk için başta zor belki ama seçim hakkı olacak ben bunu kullanmak istiyorum diyecek
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sağolun :71:

Back
X