2 kisilik mi 4 kisilik mi?

aquarius_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
82
6
48
kizlar bu sene uni.yi kazandim.kyk yurdu cikmadi ozel bakiyoruz.2 ya da 4 kisilik bir odada kalacagim.ama karasizim.4 kisilik oda ferah ote yandan 2 kisilik daha sakin olacak.oda arkadaslarimi da henuz gormedim.ne onerirsiniz kizlar?sizce hangisi iyi olur?

Sakinliğe önem veririm diyorsanız 2 kişilik odayı tercih edin. Ama gerek odanın boyutu gerekse oda arkadaşınızın bazen odada olmayışı sebebiyle can sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Eğer arkadaşlarıma uyum sağlarım, gürültüde ve ışıkta uyuyabilirim, benim için eğlenmek daha önemli diyorsanız 4 kişilik oda.

Burada önemli olan oda arkadaşlarınıza karşı tahammülünüz ve sakinlik/hareketlilik konusundaki karakteriniz...

ben sakinlikten yanayim fakat 2 kisi de olunca da karsindakitle anlastin anlastin.baska caren yok.o yuzden karasiz kaldim.

kesinlikle ve kesinlikle 2 kişilik odayı seçmelisin canim,
4 kişilik odada arkadaşları vs de gelcek olcak 8-9 , sen yorgun olcaksın , yada dersin olcak , finalin bütün en önemlisi, etüt odası olsa bile ya çok doluyor her masayı bi kişi kapladığı için ya ordada konuşuyorlar ya soğuk oluyor vs, birde ikinci öğretimle normal öğretim aynı odada kalması çok kötü onu mutlaka sor , sen normal öğretimsen tam yattığında gelcekler gece 3-4 lere kadar vır vır, yada sen ikinci öğretimsen 4-5 te okula gideceğin için öğlene kadar yatmak isticeksin ama sabah 7 de uyancaksın normal öğr. ler hazırlandığı için seslerine, her türlü sorun yani, başta ne var diyebilirsin ama her gün her gün bunlar artık sıkıcak seni, ayrıca 2 kişi diyorlar ek kontenjanlardan sonra yurt doluyor ya bi yatak atıyorlar ya ranza oda oluyor 4 kişilik , 2 kişiliğinde garantisi yok yani tatlım, birde bi kızla anlaşmak var 3 kızla anlaşmak var, 4 kişilikte ister istemez bölünmeler oluyor yada tipin biri mutlaka çıkıyor bi bakıosn ii bi bakıosn kötü ordada yediğin içtiğin ayrı gitmesede dedikodunu yapıolar sonuçta söz konusu olan KADINLAR yani, o yüzden kesinlikle 2 kişilik odayı seçmelisin , yurtta çamaşır makinası çok önemli, birde banyo, 24 saat banyo açık derler ama günlere bölerler odaları, şu gün yapcaksın die, kilitlenir banyo müdüreden alırsınız, çamaşır mak. da öyle 1 yıkama yada 2 yıkama izin verirler o kadar kişinın sığmaz bilmem ne, ama banyoda ,diğer arkadaşlarla kaynaştığında başka odadan birbirinizden gizlice alırsınız yada onlarla girersiniz gizlice , en kötü ihtimal reglim bitti banyo yapmam lazım deyip alırsın yolu çok , ama 2 kişilik en güzeli canim sakin ve huzurlu , 4 kişilik hareketli eğlenceli ama huzursuz olur , ayrıca sürekli zırt pırt olmamak şartıyla sıkıntılı durumlarda odanı değiştirebiliyorsun, becayiş gibi, yer olmasada geçmek istediğin odada da varsa değiştirmek isteyen karşılıklı da değiştirebilirsin.

Oda arkadaşıyla uyumlu olunca, 2 kişi kalmak en iyisi
Bastan bazi noktalarda anlasirsaniz sorun olmaz
Ayrıca yurt yönetimine mumkunse sizin gibi 1.sinif olacak yeni öğrenciyle kalmak istediğinizi belirtin

cok tesekkur ederim canim cok guzel tavsiyeler bunlar

kesinlikle 2 kişilik oda. kalabalık olunca herkesin yatışı kalkışı ayrı olabilir. uykusuzluk ise hem sinir sisteminizi hemde derse adapte oluşunuzu zorlaştır.

4 kişilik çok daha eğlenceli oluyor.
4 sene 4 kişilik odada kaldım.
mesela 2 kişlikte 1 arkadaş tatilden geç dönerdi ya da hafta sonu bi yere giderdi odada yalnız kalırdı diğeri.
ama bizim odada illaki biri olurdu, yemekhaneye beraber giderdik iyi oda arkadaşlığımız vardı. gruplaşma da uyumlu insanlar olduğu sürece olmuyor.
hem diğer 3 arkadaşın da arkadaş çevresinden bir sürü ortak arkadaşımız oldu.

Tek kişilik oda varsa tercihinizi önce tek kişilik odadan yana kullanın.
Eğer bu mümkün değilse kesinlikle 2 kişilik odayı tercih etmelisiniz.
Okul zamanında 4 ve 2 kişilik odalarda kaldım ama tek kalmayı tercih ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…