• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kiz annesi olmak

İki tane kızım var. 10 tane de çocuğum olsa yine kız isterim. Aynı muameleyi bana da yapıyolar. Üçüncü oğlan olsun diyolar aldırış etmiyorum çünkü ne eşimin ne de benim erkek çocuk takıntımız yok. Tabiki Rabbimin işine karışılmaz o neyi uygun görürse öyle olur. 4 kardeşiz biz 3 oğlan bir kız. Ablalarımla birbirimizden çıkmayız yakın oturuyoruz zaten. Abimler de aynı yerde ama yenge hanım bizlerle muhatap olmayı pek sevmez.Kız olsun da varsın çamurdan olsun derler biz de. Yeğenlerim de hep kız benim. Bir tane erkek var. Ne bilim biraz da ondan herhalde kıza alışmışım hamileliklerimde hep kızım olsun diye dua ettim. Kısacası elalemin ağzı torba değil boşver.
bende tövbe estafurullah ama 10 tanede cocugum olsa bende hepsini erkek isterim

Bunun iki kız olması ile alakası yok bence benim ikizlerime 28.haftaya kadar iki oğlan dediler sonra dan birisinin kız olduğunu öğrendik şimdi bir kızkm bir oğlum var , iki erkek dediğim zaman vah vah gelinlerin eline kalacan:KK70: ya böyle zahmet çeker sin iki çocuğu doğurucam diye el kızları kapa cak:KK70: ayyy kızın yoksa yandın vb sonra 1 kız 1 erkek olduğunu öğrendik herkes sus pus:p demem o ki boşver konuşan konuşsun:KK19:

çalıştığım yerin yakınında sosyal yardım almak için gelen engelli anneleri ve çocukları ile dolu hergün görüyorum onları onlar ne yapsın
Rabbime çok şükür sağlıklı sıhhatli İNŞALLAH hayırlı evlatlar olurlar yavrularımız ne kadar şükretsek az kız erkek farketmez Rabbim herkesin gönlüne göre versin
sizde hiç milleti duymayın onlar hep konuşur kendi ailemiz de dahil Yavrunuzu sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın

Abimin iki kızı, görümcemin iki kızı, benim de bir kızım var Allahım bağışlarsa...Düşünsene etrafı 2.de kız olursa :) 1.de bile bir sürü tantana aynı seninkine benzer, sanki ben üzülmüşüm gibi beni telkin etmeler filan töbe töbe ..ailede herkesin iki kızı beni ne ilgilendiriyorsa benim birtecik kızım var iyiki de var..hep diyorum 2. Olursa o da kız biz de erkek olmaz diye şimdiden alışsınlar. Ama nafile gene kız olsa gene bir sürü tantana sen boşver..üzülecek değil sevinecek bir durumdasın kim ne drse desin salla..

Millet söyler durur.Takma hic kafana benimde bir kizim var.Banada diyorlar yok ikinci erkek olur inş.
Yada bundan sonra erkek olucak yok kizin benziyormus erkeğe vs vs.
Bende öyle diyenlere diyorumki;erkek çocuk isteyen kim inş oda kiz olur.
Ve bunu gerçekten istiyorum hakkimizda hayirlisi tabi.Bugün niyetlenirsem 2.ye
Çünkü ben tek kizin;hep yalniz kaliyorum kizin yalniz kalmasin diye.

Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........
Devir artık kız çocuk devri,hiç üzülmeyin.
Benim çevremdeki herkeste önce bir kızım olsun diyor.
Rabbim önce sağlık sıhhat versin ama kız çocuk daha vicdanlı,daha verici olur.
Günümüz şartlarında erkek çocuk evlendiği zaman gelinin insafına kalıyor genelde anneyle ilişkiler.
Ama kız çocukları her daim anne babayla ilişkilerini sürdürüyor.
Benimde bir kızım bir oğlum var,3. nün kız olacağını bilsem hemen bir tane daha doğururum.

2 kızım var,iyikide var,çok şanslıyım ,herkes aynısını söylüyor,en güzeli diyorlar tabi can sıkanda olmuyor değil,ben kızlarımdan memnunum allaha şükür.anneye destek ,yardımcı,yaşlılığında dayanak arkadaş varmı ötesi.

Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel
terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o
kişi için cennet vardır." (Ebu Davud, Edep, 120,
121).

-"Kimin üç kızı ve üç kız kardeşi veyahut da iki kızı veya iki kız kardeşi olup da geçimlerini güzel sağlar, onlar hakkında Allah'tan korkarsa, o kişi için cennet vardır ." (Tirmizi. Bin. 13).
—"Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına
gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet
günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız".
(Müslim, Bin, 149; Tırmızl Bin, 13).
-"Her kim kız çocukları yüzünden bir sıkıntıya
uğrar da onlara iyi bakarsa, bu çocuklar onu
cehennem ateşinden koruyan bir siper olurlar." (Buhârî, Zekât, 10, Edeb, 18; Müslim, Bin, 47. Ayrıca bk. Tirmizî, Bin, 13).

Bu hadislere göre çok şanslısınız.

Biz dört kardeşiz bir oğlan..
Ablam ile ikimizin arasında iki yas var ve arkadaş gibiyiz.
bizden sonra bir erkek kardeşimiz oldu. en sonda kız oldu :-)
Tabi bu durum en çok anneannemi sevindirdi.
20 lira harçlık verecekse ablamla bana 20 lira erkek kardesime tek başına 20 lira verdi. Tabi annemler bu adaletsizlige hic müsaade etmedi. Bizi sürekli el üstünde tuttu. Özellikle onlara nisbet aman kiz evladı öz evladı falan filan.. annemler kendileri de çok cekmis abilerine çok ezdirmisler.
kadının kadına yaptığıni kimse yapmaz bu dünyada. Bırakın hor görsünler sizde iyi ki kız oluyor deyin içinizin yağı erisin.
Bazı insanlar sırf karşısındaki insanlar sıkıntılansınlar diye o durumu başlarına kalkarlar. Siz kendinizin fikri üzerinde huzurluca yaşayın eşinize de empoze ederseniz arada hic sıkıntı yasamazsiniz :KK66:
babam hep dua edermis üç kizim olsun diye.. annemde bunu soyleyip durur onu soyleyen insanlar :)

Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........

Allah Allahh benim çocuğum olmuyor 2 senedir ama olursa mutlaka kız olsun istiyorum erkek çocuk itici geliyor..Çok şanslısınız kim ne derse desinn:KK37:

bende erkek çocuklarını severim. daha masum ve sevecen olurlar.
kız çocukları genelde içten pazarlıklı ve çok bilmiş oluyorlar. bir erkek evladım var. allah onu bana sizin yavrularınızı da size bağışlasın. hayırlı evlatlar olsunlar. amaa yine olursa yine erkek evlat isterim, hayırlısıyla...
bu arada oğlumla birbirimize aşığız. bana hergün şarkılar besteliyor, aneeem cannım annem güzelim annem diye :)
yerim.....

kız çocukları genelde içten pazarlıklı ve çok bilmiş oluyorlar. bir erkek evladım var. allah onu bana sizin yavrularınızı da size bağışlasın. hayırlı evlatlar olsunlar. amaa yine olursa yine erkek evlat isterim, hayırlısıyla...
bu arada oğlumla birbirimize aşığız. bana hergün şarkılar besteliyor, aneeem cannım annem güzelim annem diye :)
yerim.....

Kız çocukları içten pazarlıklı ve çok bilmiş mi oluyor?

Allah'ım ben daha neler duyup göreceğim bu forumda? Şimdiye kadar kimseyle münakaşaya girmedim burada, ama size bu yorumunuzdan ötürü o kadar kızdım ki.. Deminde bir hanım erkek çocukları itici demiş.

Olacak şey değil, hayret bir şey. Kız çocukları içten pazarlıklı ve çok bilmiş değildir hanımefendi, erkek çocukları da itici değil. Bu sıfatlar bu şekilde düşünenlere aittir.

Kardesler acisindan hemcins olmak bence cok avantajlidir. Gerci hemcins olup kanli bicakli olan kardesler yok mu, var. Benim erkek kardesim var mesela. Her seyimizi birbirimizle paylasiriz, sirdasizdir. Belki kiz kardesim olsa oyle olmayacakti. Allah hayirlisini versin. Hic kafaya takmayin.

Allah Allahh benim çocuğum olmuyor 2 senedir ama olursa mutlaka kız olsun istiyorum erkek çocuk itici geliyor..Çok şanslısınız kim ne derse desinn:KK37:
erkek çocuk iticimi geliyo :KK57: ben 1 yıldır uğraşıyorum senin 2 yıl olmuş çocuk sahibi olmanın ne kadar zor olduğunun farkındasın Allah hayırlısını versin diyeceğine mutlaka kız olsun erkek itici geliyo diyosun
çocuk sahibi olmak için uğraşmayan biri dese belki biraz anlayabilirdim ama 2 senedir çocuk isteyen birinden bunu duymak çok şaşırttı beni :KK57:

yerim.....
benimde oglum bana aşık :D
fakat ben neden erkek cocuk ıstıyorum oncelıkle kesınlıkle ılk cocugum erkek oldugu ıcın , ıkıncısıde evdekı tek cıcek ben olmalıyım :KK68:

yerim.....
Pardon da siz de bundan yıllar önce bir kız çocuğu değil miydiniz? Bu nasıl bir yaklaşım pek anlayamadım. Üstelik annesiniz, sağlıklı olsun da cinsiyeti önemli değil demenizi beklerdim :110:

Pardon da siz de bundan yıllar önce bir kız çocuğu değil miydiniz? Bu nasıl bir yaklaşım pek anlayamadım. Üstelik annesiniz, sağlıklı olsun da cinsiyeti önemli değil demenizi beklerdim :110:

Ya ben anlamıyorum bu zihniyeti.. O kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki.

Demek ki kızı olsa evlat ayrımı yapacak. Kızını çok bilmiş ve içten pazarlıklı olarak görecek. Hayret bir şey ya.. 2 evladını bir tutamayacak demek ki yazık, vallahi yazık böyle düşünenlere.

Bazı yorumlar beni de dehşete düşürüyor.... kız erkek hayırlı evlat dileyin lütfe ben 5 yıl çocuk hasreti çektim ama Allah tan hep hayırlısı nı istedim cinsiyet sipariş i de vermedim tövbe tövbe ... o kız çocuklarına laf eden arkadaş sevgili oğlununun karısına şimdiden üzüldüm . Yukarıda diğer yorumumda yazdım ama tekrar yazayım 1 kızım 1 oğlum var şanslı ve mutluyum.

Ya ben anlamıyorum bu zihniyeti.. O kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki.

Demek ki kızı olsa evlat ayrımı yapacak. Kızını çok bilmiş ve içten pazarlıklı olarak görecek. Hayret bir şey ya.. 2 evladını bir tutamayacak demek ki yazık, vallahi yazık böyle düşünenlere.
ya hu arkadaşlar artık fikirlerimize demi katlanamıyorsunuz. evet anneyim evet ben de bir kız çocuğuydum ve evet erkek bebekler, çocuklar daha sevimli kız çocukları da GENELDE çok bilmiş oluyorlar.
beni neden tü kaka yaptınız anlamadım. erkek çocuk sevgim ağır bastığı için mi?
hem bir kız çocuğum olmadığı için onu oğlumdan ayırır mıyım daha mı az severim bunu ne ben ne de siz bilemezsiniz.
kendi doğrularınıza ve hayatlarınıza bakın rica ederim....

Back
X