• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kiz annesi olmak

kız olsun bizim olsun :-)

iki kız kardeş olmak çok güzel bişeydir bana göre en yakın arkadaş olur :) kız kardeşim olsun isterdim :KK50:

hala illa erkek olsun diye diretenlerin olması ne kadar sinir bozucu :KK12: kız evlattan fayda var bence de :)

ayy kızlar benimde 4 yaşında bi kızım var ve şuan bende 26 haftalık hamileyim buda kız..öğrendim biraz üzüldüm yalanmı söyleyim yani ben ikisinide tatmak istierdim ama ALLAH böle uygun görmüş şükretmek lazım...benimde çevrmde herkez böyle acır gb.yaaa buda mı kız neyse falan diyorlar amannn boşverin bin şükür..

benimde iki kızım var ılkı kız oldugunda keske ılkı oglan olsaydı ( garantı oluyo herlade ) dıyenler oldu

ıkıncınınde kız oldugunu ogrenenler sankı benım elımdeymıs gıbı ustelık hepsı coluk cocuk sahıbı ısmarlama olmadıgını bılen ınsanlardı sacma sapan konusanlar

bense daha cocugum yokken hep kızım olsun ıstemısımdır cunkı bız uc kız bır erkegız, erkek kardesım bızı erkek evlada o kadar doyurdukı halada oyle hıc ıstemedım oyuzden
cok sukur kızlarımın bırı 9 dıgerı 6,5 yasında okadar guzel vakıt gecırıyorlarkı cok ıyı ıkı arkadaslar allaha cok sukurler olsun kı cok akıllılar dısarıdan bakıp ımrenen cok kısı var bahtlarıda cok guzel olsun ınsallah daha ne ısteyebılırımkı

Biz iki kız kardeşiz, aramızda 4 yaş var. Annem onu bana kardeş diye değil de canıma yoldaş olsun diye doğurmuş sanki. Hicbir zaman abla olmadık, her zaman en yakın arkadaşım, en iyi sırdaşım oldu.
Bizim bir arada olduğumuz her yer kahkaha ile dolar. Babam daha evin kapısına yaklaşırken, sizin sesinizi kahkahanızı duyunca hayatın tüm yükü omuzlarımdan gidiyor derdi.

Amcamın da 3 tane oğlu var. Her biri kendi kafasında, birinin elinde kumanda ötekinde telefon ötekinde tablet. Kös kös oturuyorlar, ne zaman kardeşimle ben onların olduğu ortama giriyoruz o zaman başlıyor şenlik.

Şunu söylemeye calısıyorum; kız evin neşesidir, eminim sizin eviniz de her daim kahkaha sesleri ile inleyecek

sinir oldum konuyu okuyunca. anlayamıyorum böle düşünen zihniyeti oldu olacak kız çocuk die toprağa gömsünler. neyse sağlık olsun der gibi... ama toplumdaki genel yargı bu. erkek bebek üstün ırk sanki. benim görümcede iki kızdan sonra erkek doğurdu havalandı gibi ne olusa erkek olunca...Bir evin bir oğluymuş(peh) benimki de bir evin bir kızı dedim. benm bi kızım var bi kızımın daha olmasını isterim cünkü benim iki tanede kız kardeşim var çok güzel bi duygu.. bazen erkek kardeşime üzülüyorum tek die. o da kuzenlerle idare edio... Rabbim hayırlı evlat nasip etsin vatana milletine annesine babasına.

Aynisini gecen benim annem de yasadi
Yasli teyzenin teki kac oglun var diye soruyor. Annem oglum yok kizim var diyor. Kadin hic mi yok diyor :KK53: Annem hic yok diyor kizim var dunyaya bedel diyor kadin cidden mi oglun yok diyor :KK53: Annem yalan soyleyecek halim yok ya yok iste oglum diyor bu muhabbet boyle devam ediyor :KK53:

Benim yas 21 bu arada :KK53:

Yaradanın verdigine laf etmek, onu begenmemezlik etmek hic dogru degil bence:KK64:
Herkes hem erkek hem kiz evlat duygusu tatmak ister
Ama iki kiz ya da iki erkek olmasi daha iyi bence:KK50:
teyze cinsiyet degistirsin bari kel kotu bi cubuk takiverirlet ona da zira kendisi de KİZ oluyor

Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........

benim ilk çocuğum erkek ikincisinin kız olacağını öğrendiğimizde sevinçten ağlamıştık sağlıkları yerinde olsun önemli olan o ama kız çocuk çok başkaymış onu anladım oğlumun yeride ayrı ikisinide çok seviyorum böyle saçma fikirlere sahip insanlarada uyuz oluyorum bunu diyenlerde bayan ya sende kız doğdun tövbe yarabbi

hayırlı olsun canım öncelikle
çocuğun cinsiyeti değil hayırlı evlat olması önemli
hayırsız 10 erkek evladın olacağına merhametli hayırlı 1 kız evladın olsun yeterde artar bile

saçının telini yaratmaya gücü yok bu cahillerin Allahın verdiğini beğenmiyolar
kolaysa kendileri erkek yapsın Allahın isteği olmadan kör cahiller :KK62:

evlat candır, can.
cennet kokusudur onun her kokusu.
kızı da erkeği de Allah'ın hediyesidir, emanetidir. hele bir de sağlıklıysa evlat, daha ne ister ki bir anne?

konuya gelince bu salaklıklar bitmez. boşverin siz o beyinsizleri.

bizde erkek yok o yüzden bahsedemeyeceğim ağbinin, erkek kardeşin veya oğulun tadından ama iki kız kardeş olmak öyle mükemmel bir şey ki hele de böyle yaşları yakınsa... iki kız kardeş her şeyi paylaşır, hayatın dertlerini bölüşür, kahkahaları katlayarak artırır.

kızlarınız çok şanslı.
Allah sağlıkla tamamına erdirsin.

En iyisi iki kız yada iki erkek bence. Yaşları ilerledikçe cinsiyet farkından kaynaklanan paylaşımlarda azalma olabiliyor.
Doğum yapsanız yanınızda kız kardeşiniz rahatlıkla kalır, alışverişe, misafir ağırlamaya kadar ortak yapılabilecek bir sürü şey var. Ne kız diye ne erkek diye diretilmesini anlamıyorum. Benimde etrafımda oğlan doğurunca kendini bişey oldum sanan kadınlarla dolu.Çünkü kocasının gözünde oğlan doğurursa daha değerli olacağı hissettirilmiş. Yazık bu kadınlara kendi değerinin farkında değil. Hiç kafana takma, cevabını da ver. Sen kadın olduğuna pişmansın heralde de.Kendin de onlar gibi düşünmediğin için çok sevindim adına. Allah kızlarından güldürsün inşallah.

Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........

takma kafana sağlıklı olması en güzeli ne olmuş kız yada erkek olmuş çok konuşur böyleleri

Kız, erkek ne farkeder ki? Allah sağlıklı ve hayırlı evlat verdikten sonra?

Biz iki kardeşiz. Erkek kardeşim var benden 5 yaş küçük. Canım o benim, bende onun küçük annesiyim. Öyle derdi bana küçükken (:

Kardeşlerin aynı cinsten olması ya da farklı olması hiç farketmez. Önemli olan güzel yetiştirmek, ayırmadan, haksızlık yapmadan sevmek.

Kız evlat daha hayırlıdır, erkek evlat çok ilgilenmiyor sözlerine katılmıyorum. Siz çocuğunuzu nasıl yetiştirirseniz, kısaca ne ekerseniz onu biçerseniz. Bu şekilde düşünür, erkek çocuğa bu mesajı verirseniz, o da büyüdüğünde, sizi haklı çıkarır.

Bende, kardeşimde ailemize çok değer veririz. Ben nasıl anneme yardım ediyorsam, o da öyle yardım eder. Annemi hiçbir yerde yalnız bırakmaz, hasta olduğunda bebek gibi bakar, haftasonu kahvaltı hazırlar, çarşıya-pazara annemle gider, poşetleri taşır, mizaç olarak elbette farklıyız, ama ben nasıl annemle ilgileniyorsam, onunla her şeyimi paylaşıyorsam, kardeşimde aynı şekilde davranır. Okuldan gelince yaptıklarını anlatır, birine kızmışsa anlatır, mutluysa anlatır, mizacı gereği üzüntüsünü kolay kolay paylaşamaz ama o konuda da ben girerim devreye, annemi üzmekten korktuğu için genelde paylaşmak istemez, o yüzden biz konuşuruz dertleşiriz.

Ben ailemden ayrı yaşıyorum, kardeşim benim evime geldiğinde de bana yardımcı olur. Sofrayı kurmama, evi toplamama hep yardım eder. Canım sıkkınsa paylaşırım, bazen kocaman adam gibi akıl verir bana, abilik yapar. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Kızla erkeğe aynı davranır, ikisine de aynı sorumluluğu verirseniz, ikisinden de aynı meyveyi alırsınız. Ben kendimi bildim bileli, annem ikimizden de aynı şeyleri bekledi, ikimize de aynı sorumluluğu verdi, ikimizi de eşit sevdi, ikimizi de çok sevdi. Tartışsak kavga etsek, kim haklı demedi, ikimize de kızdı, eğer birbirinizi üzerseniz, beni de üzersiniz, küser konuşmazsanız, benle de konuşmayın dedi. Dedim ya, kızımı kendime daha yakın hissediyorum demedi, erkek çocuk aileden daha kolay uzaklaşır da demedi, ikimizi de bastı göğsüne, kalbine yakın tuttu hep, eşit tuttu.

Benim kardeşim canımdır benim. Onun ağzından duyduğum sen dünyanın en muhteşem ablasısın gülüm, iyiki varsın cümlesi dünyalara bedeldir. Kız kardeşim olsaydı diye bir gün düşünmedim, sadece keşke 3, hatta 4, 5 kardeş olsaydık derim, çünkü kardeşlik muhteşem bir şey.

İlerde de hem kız annesi hem erkek annesi olmak isterim. Annemin bize her baktığında duyduğu gururu duymak isterim. İnşallah sağlıklı olsunlar da hiç önemli değil cinsiyet, yeter ki anne baba doğru olsun...

Çocuk bir hamurdur, suyunu katan, ununu katan biziz, malzemelerin miktarını belirleyen, hamura şekil veren biziz. Aileler başarısızlıklarını, çocuk yetiştirirken yaptıkları hataları çocukların cinsiyetiyle açıklamaya çalışmasın, en büyük hata bu bence.

Kafa o kadar eski ki laf anlatmaniz mumkun degil.

Ne demisler
"iki kızın varsa sigortalsın, hayatta ortada kalmazsın.

bir kız bir oğlansa bağ-kur'lusun, döner dolaşır kızın bakar.

iki oğlun varsa yeşil kartlısın. devlet bakarsa bakar, yoksa geçmiş olsun."

kız çocuk dha iyi olurmuş anne için boşverin dinlemeyn kmseyi hayırlısı ile kucağınıza alırsınız inşalah

Komik olanda, öyle agir konusan kendi anneannem ya, bi oglu iki kizi var. Dayim la direk yan yana kapilari, dayim hic anneannemin kapisina vurmaz, bide cok sikayet eder. Bikmis yani anneannemden:) ama kizlari sürekli yanindadir...

Ya simdi esimde iki oglan kardesler, bide eltimde de iki oglan var, bide komik olan etrafta kuzenlerinde birertane var hepsi oglan:) bi benimki kiz ve gercekten cok seviliyor...

Esimde hep derdi zaten kiz isterim ben diye, benden daha cok sevindi gercekten, bide böyle bos konusanlara cok kizar.

Eltimin daha ikincisi dogmadab kv komsusu sey demisti. Artik surdaki evini onun oglunun üstüne yaparsin, hani erkek torun ya, kv bi kizdim diyor, niye kiz torunumun nesi eksik falan demis benim kiz icin.

Yani kim bilir daha neler duyucaz...

canım benimde 13 aylık kzıım var ikinciyi de hep kız istedim. oğlanı duyunca resmen üzüldüm. ama bi görsen etrafın sevinmesini oğlan merakını. kızım adına ben bozuldum resmen. oğlumun anası falan demeye başladı eşim bir gözüm dönmüş öyle kızdım ki artık cesaret edemiyor ağzını açmaya. bence çok şanslısın çok istediğim bir şeydi. kısmet olmadı. moralini bozma türk halkı böyle yobaz düşünceli bazı konularda özellikle yaşça büyüklerimiz..

Back
X