2 konuda fikrinize ihtiyacım var

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
merhaba arkadaşlar,çok şükür 2 aylık gebeyim ama hamileliğim biraz ağır geçiyor çok halsizim haftada 1 kadın alıyorum ama yetmiyor eşim sağolsun evde hiçbirşeye elini sürmüyor ben söylersem surat asarsam 1 gün yapıyor ikinci gün aynı, kadını daha sık çağırayım diyorum ama böyle alışmasını da istemiyorum eşim nöbet usulü çalışıyor yani 3 gün falan evde durduğu oluyor evle ilgilenmek yerine bilgisayar oyunu oynuyor
ikinci konu benim meşhur görümcem en son hamileliğimi tebrik etmedi diye yazmıştım ya sonra düşük tehlikesi atlattım onda kv.in ısrarı sonucu geçmiş olsuna gelmişti ben de hiçbirşey olmamış gibi davrandım ama 2 gün geçti laf sokmalar başladı bana da eşime de ,eşime sürekli çocuklarımın masrafları çok yetişemiyorum bana destek ol diye kızıyor eşim cevap vermiyor ama geçen patladı çocuklarını boş yere kreşe gönderme o zaman diye,bu sefer kv. hemen araya giriyor kızıma sahip çıkın diye.ben bu durumlarda sessiz kalıyorum ama ben de sıkıldım riskli hamilelik geçiyorum buna rağmen çalışıyorum düğün ve eşya borçlarımızı ödemek için
sizce bu durumlarda nasıl davranmam gerekir bana bir akıl verin lütfen

Son düzenleme:
Canımm ya kıyamam :S çok zor bi durum ama bebeğini düşün ev işini flan fazla umursama daha rahat ol bence..
(bende olsam senin gbi olurum kesin çünkü tipik başak burcuyum) :))

oh valla sen hamile halinle ise git calis sirf dügün borclarinizi ödeyin diye onlar sizden yardim istesin. ne rahat insanlar var ya aklim almiyor. kaynanan yardim etsin ozaman size mi güvenmisler. siz borclari ödeyelim diye fedakarlik yaparken baskalari niye bunu düsünemiyor ve sizinde yuvanizi durumunuzu zorluyorlar anlam veremiyorum. ama bu devirde nerdeeeeeeeeee öyle insanlar

Madem eşiniz yardımcı olmuyor temizlik için hafta 2 kadın alın.

Bırakın masrafınıda o düşünsün.

Görümcenize yardım konusuna karışmamanızı tavsiye ederim,kabak sizin başınıza patlar.

Henüz çocuğunuzda doğmamışken ev veya arsa yatırımı yapın,hem sizin için iyi olur,hemde borca girerseniz kayınvalidenizinde beklentisi kalmaz.

Bence kimseyi karıştırma bende hamileyim ilk 3 ay çok riskli herşey mümkün olduğunca bişey yapmamaya çalış bende çalışıyorum düğünden kalanları ödemek için zaten tek maaş bu zamanda çok zor hele ki bebek geliyo masraflar artacak o yüzden kendi rızkını görümcene falan verme çok zor durumda olurlar o ayrı ama sadece çoçukların kreşi falan diyeyse olmaz

canım boşver sen bebeğini düşün hiç bişeyi kafana takma kimseylede polemiğe girme sonra eşinlede aran bozulur işlerde olduğu kadar olsun senin artık en önemli şeyin bebeğin unutma bunu

Birdaha lafı geçtiğinde smylecepiniz tek şey; biz kendimize zor yetiştiriyoruz bizim de bebeğimiz olacak masraflarımız 2 katına çıkacak artık herkes kendi ailesine baksın canım bundan sonra de. Sakın utanma bunları söylerken , onlar utansalar borcu olan insanlardan para dilenmezler. Kimseye bakmak zırunda değilsiniz siz. Görümcenşz çalışmıyor galiba.çalışmıyorsa şayet , ben bu halimle çalışıp borç ödüyorum sana da bir iş bulalım diye ekleyebilirsiniz. Ama bunları söylerken sert dil kullanmayın. Anlarsalar tabi

merhaba arkadaşlar,çok şükür 2 aylık gebeyim ama hamileliğim biraz ağır geçiyor çok halsizim haftada 1 kadın alıyorum ama yetmiyor eşim sağolsun evde hiçbirşeye elini sürmüyor ben söylersem surat asarsam 1 gün yapıyor ikinci gün aynı, kadını daha sık çağırayım diyorum ama böyle alışmasını da istemiyorum eşim nöbet usulü çalışıyor yani 3 gün falan evde durduğu oluyor evle ilgilenmek yerine bilgisayar oyunu oynuyor
ikinci konu benim meşhur görümcem en son hamileliğimi tebrik etmedi diye yazmıştım ya sonra düşük tehlikesi atlattım onda kv.in ısrarı sonucu geçmiş olsuna gelmişti ben de hiçbirşey olmamış gibi davrandım ama 2 gün geçti laf sokmalar başladı bana da eşime de ,eşime sürekli çocuklarımın masrafları çok yetişemiyorum bana destek ol diye kızıyor eşim cevap vermiyor ama geçen patladı çocuklarını boş yere kreşe gönderme o zaman diye,bu sefer kv. hemen araya giriyor kızıma sahip çıkın diye.ben bu durumlarda sessiz kalıyorum ama ben de sıkıldım riskli hamilelik geçiyorum buna rağmen çalışıyorum düğün ve eşya borçlarımızı ödemek için

Eşinle temizlik yüzünden aranızı bozma, alışkın değilse yapamaz.
Benimki hala gardolabın kapaklarını kapatmıyor, ben de bıraktım artık bişey demeyi. Öyle açık kalıyo, artık ne zaman kapatırsa.

Görümcen için de sessiz kalma. Sen sessiz kaldıkça daha da üsteler.
Kayınvaliden madem çok düşünüyo kızını, alsın çocuklarına sahip çıksın baksın, kreş masrafından da kurtulurlar böylelikle.

Sen sessiz kaldıkça tepene çıkarlar bunu sakın unutma.
Görümcene de artık laf mı sokarsın, güzelce söyler misin senin bileceğin iş.
Ama güzel dilden anlayan biri değil belli ki. Yoksa zoraki geçmiş olsuna gelmez insan. Altı üstü geçmiş olsun diyecek. Bi de tebrik edecek. Bunları düşünmeyen adamdan çok bişey bekleme.

Yineliyorum, sessiz kalma.
Bunu bin kere söyleye bilirim sana.

Kimseye sesini çıkarmazsan bu böylee devam eder gider, onlar pes etmez emin olun, ama siz sinirden kriz geçirirsiniz. En iyisi bir kez güzellikle söyleyeceklerinizi söyleyin rahatlayın. Sizin gibi tanıdığım biri var , artık yaşkandılar 55 yaşında adam , bu yaşa kadar bacısına anasına baktı . Onlarda hep ver ver ver dediler adama öyle alıştırdı çünkü. Ama artık 55 yaşında tak etti adama artık veremicem çocuk evlendirecem deyince küstüler. Allah razı oldun bize 30 senedir baktın demedi kızkardeşi. Üstelik başında kocası da vardı. Yani bunlar yaranamazsın. Alıştırmayın sakın

Eşinle temizlik yüzünden aranızı bozma, alışkın değilse yapamaz.
Benimki hala gardolabın kapaklarını kapatmıyor, ben de bıraktım artık bişey demeyi. Öyle açık kalıyo, artık ne zaman kapatırsa.

Görümcen için de sessiz kalma. Sen sessiz kaldıkça daha da üsteler.
Kayınvaliden madem çok düşünüyo kızını, alsın çocuklarına sahip çıksın baksın, kreş masrafından da kurtulurlar böylelikle.

Sen sessiz kaldıkça tepene çıkarlar bunu sakın unutma.
Görümcene de artık laf mı sokarsın, güzelce söyler misin senin bileceğin iş.
Ama güzel dilden anlayan biri değil belli ki. Yoksa zoraki geçmiş olsuna gelmez insan. Altı üstü geçmiş olsun diyecek. Bi de tebrik edecek. Bunları düşünmeyen adamdan çok bişey bekleme.

Yineliyorum, sessiz kalma.
Bunu bin kere söyleye bilirim sana.

konuyla alakasız olcak ama bende dolap kapağı kapatmayan bi benim kocam sanıodum ...... türünün tek örneği diilmiş meğer yok zorda bişe diilki kapak kapatmak itse sürgü kendi kapancak ayagıyla bile yapar ama yapmıyo...

canim esini ikna et maddiyat konusunda... yardim falan yapmasin bunu da acikca bir dille gorumcene ve annesine dile getiren o olmalidir sen degil...

sonra senden bilirler... sen simdi bebegini dusun bu tip insanlari dusunme sallla gitsin... esin de yapmiyorsa ki maalesef bazi erkekler boyle benimki de... yapmasin sen yavas kendini yormadan yapmaya calis islerini...

arkadaslarin dedigi gibi maddi olarak musaitseniz eve falan girin... borc oderse kmse agzini acamaz...

Şöyle yattığı yerden yardım et diyenler yok mu! Sinir oluyorum :47: Gitsin çalışsın. Bizim oralarda bu tiplere sadrazam........ derler...

son konundada alıntı yaptımmm eşin aynı eşim huyu yani ikimizde memuruz bana akıl ver sen benden daha kıdemli evlisinnn

Bebeğiniz hayırlı olsun.:) Rabbim minicik ellerini sağlıkla görmeyi nasip etsin inşallah.
Görümcenizle ilgili konuyu tam bilmiyorum eşi yok mu? Kendisi çalışıyor mu? Çok acil veya zorunlu değilse para vermeyin derim ama olayların içine de hiç girmeyin bence doğru yoldasınız bu anlamda.
Evinizin temizliği ile ilgili bir şey diyemeceğim kelin merhemi olsa kendi başına demişler :)

Bebeğiniz hayırlı olsun.:) Rabbim minicik ellerini sağlıkla görmeyi nasip etsin inşallah.
Görümcenizle ilgili konuyu tam bilmiyorum eşi yok mu? Kendisi çalışıyor mu? Çok acil veya zorunlu değilse para vermeyin derim ama olayların içine de hiç girmeyin bence doğru yoldasınız bu anlamda.
Evinizin temizliği ile ilgili bir şey diyemeceğim kelin merhemi olsa kendi başına demişler :)

cnm bu çok eski konusu yeni konusunda yeniden hamile konu 2012 de acılmıs

sende patlarsın gtune güvendiysen bakarsın diye.şu mübarek zamanlarda Allah perişan etsinde sizden el isteyemesinler.

:) çok teşekkür ederim canım. Sözde bir taraftan çalışıyorum bir taraftan burada uğraşıyorum başıma böyle işler geliyor :)

kelin merhemi konusunu ne yapcaz bende ev işi konuısunda çıldırıyorum daha dün sahura kakmadan oruç tuttuk işten geldim kuru fasulye pilav yaptım önce ki günden güvecte tavuk mantar sote vardı yanına bisküüvili pasta yaptım paşamız geldi cok acmıs uyudu sofrayı hazırladım 10 dk kala uyandırdım daha 6 ayık evliyiz kuzenmn yanında neden erken kaldırdım diye azarladı salak karın olursa gibi bi kelime kullandı bastım cıngarı beni bilerek delirtiyo kendi sakince laf sokuo hatalı olan o öfke kontrolü yapamadıım için suçlu duruma düşen ben dağınık hep dağıtıyo destek olmuo cıngarı basınca sahuru hazırlamıs bulaşık makinesini boşaltıp yenilerini yerleştirmiş " hayır abi bn yapıyorum küçücük şeylere takılıo kavga cıkıncada iş yapıo 1 gün sürüo tabi gene aynı

kelin merhemi konusunu ne yapcaz bende ev işi konuısunda çıldırıyorum daha dün sahura kakmadan oruç tuttuk işten geldim kuru fasulye pilav yaptım önce ki günden güvecte tavuk mantar sote vardı yanına bisküüvili pasta yaptım paşamız geldi cok acmıs uyudu sofrayı hazırladım 10 dk kala uyandırdım daha 6 ayık evliyiz kuzenmn yanında neden erken kaldırdım diye azarladı salak karın olursa gibi bi kelime kullandı bastım cıngarı beni bilerek delirtiyo kendi sakince laf sokuo hatalı olan o öfke kontrolü yapamadıım için suçlu duruma düşen ben dağınık hep dağıtıyo destek olmuo cıngarı basınca sahuru hazırlamıs bulaşık makinesini boşaltıp yenilerini yerleştirmiş " hayır abi bn yapıyorum küçücük şeylere takılıo kavga cıkıncada iş yapıo 1 gün sürüo tabi gene aynı

bide o da çalışıo tabi ama sabah istediği saatte gidio iş yoksa evde.. evdeyken de ya yatar ya da telefonun da ingilizce çalışır

Gıcık bir durum gerçekten.
Bende düzenliyorum ve yine dağılıyor, yapıyorum aa yine aynı :)

Back
X