Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
orası biraz karışık işte canım şöyle anlatıyım
iki ayrı yerde yaptırdık testler öncekinde mil sayı 7 milyon toplam hareketlilik %47 ,toplam ileri hareketli sperm 8 milyon,ileri doğru hızlı hereketli %16, tatlım
dünkü testte ise;
top 45 milyon sayı milimde 10 milyon oluyor
toplam hareketlilik %60
hızlı doğrusal hareketli : yok,
yavaş doğrusal harekettli:%40
yerinde hareketli:%20
morfoloji:%2
ayrıntılı yazdım karşılaştırma yapmak istersin diye canım

melisa testin kenarında kabul edilen normal değerlerin oranları yazıyor canım
bizimkinde şöyle yazıyor:
erkek: ml de minumum 1,5 maksimum 12,4

anladım canım çok saol..sence hangi test daha güvenilir? 2sinde hareket artmış görünüyor, inş bizdede artar yaa..valla çok heyecanlanıyorum ben..başta çok üzülmüştüm, çünkü herşey sıfırdı bizde, sperm bile yoktu yani..çok şükür rabbime bu günleri gördük..

melisacım biz hepimiz kader ortağı sayılırız ve aynı mücadeleyi veriyoruz bak bizde hareketlik var ama 1,5 -2 yıldır hiç hamile kalamadım
ben değerlerimiziz düşük olduğunu ilk öğrendiğimde konuyu araştırırken nette neresi olduğunu hatırlamadığım bir sayfada bir yazı okumuştum canım,bir bey hihayresini yazmıştı yıllarca çocuğu olmamış yani soryun erkekten kaynaklanıyormuş ve yurtdışşında tanıdığı bi doktorun tavsiyesi üzerine her gün bir tne avakado yemiş ve kısa süre sonra çocuğu olmuş,ne kadar doğru bilmiyorum ama adam teşekkürvari yazmıştı,ben eşime yedirmeye çalıştım ama midesi hassas biraz yiyemedi hareketlilik sıfırsa denemeye değer bence ,tanedsi 6-7 lira kadar pahalı yani ama aklında bulunsun

mutluluğunun devamıda gelicek inşallah canım
hangisi daha güvenilir bilmiyorum ikiside özel hastane son yaptırdığımız ortadoğunun enbüyük hastanesiymiş ve tüp bebek merkezi olan bi yer,diğeri biraz daha sıradn bi hastane,biz istanbuldaydık hep çapada yaptırıyoduk daha güvenli oluyodu temmuzda tayin çıktı şimdi çok bilmediğim ve imkanların kısıtlı olduğu biyerdeyim canım

canım artık valla paradan falan geçtik..ama bazen paranda olsa bir işe yaramıyor, Allah şifa vermedikçe malesef..mutlaka denerim tabii..ama benimde bulunduğum yer malesef küçük ve o varmıdır yokmudur emin değilim..kesin yoktur ama bir araştırayım bakayım..

bizde doğudayız ve burda adam gibi bir hastane yok, devlette zaten bunları bilen doktor yok..adam eşime 100 bin sayısı çıktığında, tüp bebekle bile olmaz sizin demiş..o kadar moralimiz bozuldu ki anlatamam..sonra 5 ay bi tedavi gördüm ama ben malesef..çatlatma iğneleri falan..eşime o tedavi boyunca bir test bile yapmadılar düşenebiliyomusun..gerçeği doktor değiştirince anladık malesef..buralar böyle..

inş canım ama bizim hepsi sıfır, çok korkuyorum nedense..yükselmezse diye, hareketin artması biraz zor oluyormuş sanki..sizin inş vardır hareket? keşke bizimde azda olsa bir hareket olsaydı ama yok işte..yaza kadar proxedi kullanalım diyoruz, aslında kaan hoca şubata tüp bebek dedi ama ben nedense yaza bırakmak istedim..normalde kaan hoca şubata kadar proxedi ve klomeni kullanın dedi..bakalım ne olacak, ocak sonuna doğru test yapcaz inş..[/QUOTE]

CANIM BİZ HENÜZ SPERM TESTİ VERMEDİK KAAN HOCA SPERMLER ZATEN ŞUAN SIFIRDIR DEDİ O YÜZDEN ŞUAN HORMON TEDAVİSİ GÖRÜYORUZ AYRICA PROXEED PLUS BENCE İYİ GELECEKTİR AYRIYETEN BAŞKA VİTAMİNLER KULLANIYORMUSUN CANIMM İNŞ TÜP BEBEĞE İHTİYACIN OLMADAN HAMİLE KALIRSIN OCAKTA YAPACAĞIN TESTLER İÇİN ŞİMDİDEN HEYECANLISINDIR ANLAYABİLİYORUM

CANIM BİZ HENÜZ SPERM TESTİ VERMEDİK KAAN HOCA SPERMLER ZATEN ŞUAN SIFIRDIR DEDİ O YÜZDEN ŞUAN HORMON TEDAVİSİ GÖRÜYORUZ AYRICA PROXEED PLUS BENCE İYİ GELECEKTİR AYRIYETEN BAŞKA VİTAMİNLER KULLANIYORMUSUN CANIMM İNŞ TÜP BEBEĞE İHTİYACIN OLMADAN HAMİLE KALIRSIN OCAKTA YAPACAĞIN TESTLER İÇİN ŞİMDİDEN HEYECANLISINDIR ANLAYABİLİYORUM[/QUOTE]

ya bizimde niye azo olduğumuz belli bile değil ona sinir oluyorum..ama bizim çok şükür sadece ilk testimiz sıfır çıktı, sonra 100 bin..sonra kaan hocayla tanıştık ve 1 ay klomen ve pharmaton kullandık sayı 26.6 oldu, ilaçları kestik, hoca yanına çağırdı işte bayram sonrası ordaydık ama orda 8 milyon çıktı ve hareket sıfırdı hepsi..ondan önceki test 52.2 milyondu ama hareket yine yoktu..biz aslına bakarsan fazla bişi kullanmadık canım sadece keçiboynuzu kürü yaptım, bide bal ceviz, fındık, badem falan yedi..işte şimdi hoca yine klomen verdi birde proxeed..bakalım oaktaki test nasıl çıkacak..çok merak ediyorum..Ya valla Allah'ın mucizesi..başta resmen şok olduk, 1 hafta ağladık sonra çok dua, bir ışık ver bize rabbim dedik, oda 100bini verdi bize..böle başladık ve şuan bu durumdayız..binlerce şükür..3 aydırda eşimde bende sigarayı bıraktık..2mizde günde birer paket içiyorduk ama çok şükür bitti..rabbim inş bunun mükafatını verir bize..Rabbim bu duyguları yaşamayı sanada nasip eder inş en kısa zamanda..rabbimden yeterki iste..

ya bizimde niye azo olduğumuz belli bile değil ona sinir oluyorum..ama bizim çok şükür sadece ilk testimiz sıfır çıktı, sonra 100 bin..sonra kaan hocayla tanıştık ve 1 ay klomen ve pharmaton kullandık sayı 26.6 oldu, ilaçları kestik, hoca yanına çağırdı işte bayram sonrası ordaydık ama orda 8 milyon çıktı ve hareket sıfırdı hepsi..ondan önceki test 52.2 milyondu ama hareket yine yoktu..biz aslına bakarsan fazla bişi kullanmadık canım sadece keçiboynuzu kürü yaptım, bide bal ceviz, fındık, badem falan yedi..işte şimdi hoca yine klomen verdi birde proxeed..bakalım oaktaki test nasıl çıkacak..çok merak ediyorum..Ya valla Allah'ın mucizesi..başta resmen şok olduk, 1 hafta ağladık sonra çok dua, bir ışık ver bize rabbim dedik, oda 100bini verdi bize..böle başladık ve şuan bu durumdayız..binlerce şükür..3 aydırda eşimde bende sigarayı bıraktık..2mizde günde birer paket içiyorduk ama çok şükür bitti..rabbim inş bunun mükafatını verir bize..Rabbim bu duyguları yaşamayı sanada nasip eder inş en kısa zamanda..rabbimden yeterki iste..[/QUOTE]

HAYIR CANIM NE UZUN OLMASI ÇOKTA GÜZEL ANLATMIŞSIN ŞU SİGARA OLAYI BİZDEDE VAR EŞİM BIRAKALIM DİYO BEN PEK YANAŞMIYORUM MAŞALLAH CANIM TEBRİK EDERİM SENİ NASIL BIRAKTIN YA :)
VİTAMİNLER KONUSUNDA KRİSHAZEL ARKADAŞIMIZA DANIŞ ZATEN TANIYOSUN MESELA ARI SÜTÜ BAL POLEN KARIŞIMIDA ALABİLRİSİN L-ARGİNİNE MESELA TABİ SEN BU KONUDA ONA DANIŞ :) İNŞALLAH EMEĞİNİN KARŞILIĞINI GÖRÜRSÜN CANIM ARKADAŞIM

bizde doğuda görevdeyiz canım çok şükür küçük biyer değil ama aşağı yukarı aynı işte ilk devlet hastanesinde yaptırdık sperm tessti testi yapan uzmanın who kruger ondan bile haber yok durumlar aynı sayılır,bizimki biraz meslekten kaynaklanıyor galiba galiba sizinde öyle eşin nerde çalışıyor stres vs varmı biz meslek hastalığı diyoruz

HAYIR CANIM NE UZUN OLMASI ÇOKTA GÜZEL ANLATMIŞSIN ŞU SİGARA OLAYI BİZDEDE VAR EŞİM BIRAKALIM DİYO BEN PEK YANAŞMIYORUM MAŞALLAH CANIM TEBRİK EDERİM SENİ NASIL BIRAKTIN YA :)
VİTAMİNLER KONUSUNDA KRİSHAZEL ARKADAŞIMIZA DANIŞ ZATEN TANIYOSUN MESELA ARI SÜTÜ BAL POLEN KARIŞIMIDA ALABİLRİSİN L-ARGİNİNE MESELA TABİ SEN BU KONUDA ONA DANIŞ :) İNŞALLAH EMEĞİNİN KARŞILIĞINI GÖRÜRSÜN CANIM ARKADAŞIM[/QUOTE]

pamuk bişey sorucam ben eşime L -arginine de almıştım ama krisin yağmura yazdığı yazıyı okuyunca vermemiştim yani kris yağmura fsh düzelince verirsin demişti ne dersin onada başlasammı artık

NE İŞ yapıyorsunuz mericim siz neden meslek hastalığı olsun

eşim emniyette canım ve tam 5 yıl istanbulda beyoğlunun kahrını çekti hacıüsrev istiklal de çaluışıyodu gece gündüz yok stres tavandı ,arda motorda kullanıyodu üstüne birde sigara
bende 4 yıl atatürk hava alanında radyasyonun ortasında bol stresli bi ortamda çalışıyodum şükür bende bi sorun çıkmadı ama stres etkiliyo malesef bide şu sigara olayı malesef bendede var

ozaman benim eşimde meslek hastalığında canım :))) oda istanbulda gayrettepe asayiş şubesinde çalışmış 8 yıl şimdi ankaradayız sendemi emniyettesin ?aynen dediklerine katılıyorum canım buarada l- arginine krishzael bizede şimdilik kalsın demişti ama ben bu sabah kaan hocaya mail yolladığım ne zaman kullanmaya başlayabilirz diye senin fsh yükseldiğine göre kullanabilirsin diye düşünüyorum

saol canım, zaten hazel abla ile görüşüyoruz..o maşallah aşmış kendini..ben bu konularda bilgisizim daha..canım valla sigara işi nasıl oldu bende anlamadım..ben 2000den beri eşimde ortaokuldan beri içiyormuş..düşün yani ve günde 1er paket..ramazanda ömer hoca var kanal 7 de..sahurda onu izliyorduk..bigün hicretten bahsetti, sizde dedi bir hicret yapın mesela sigara içenler sigarayı bıraksın dedi..peygamberimiz,Allah çok sevinir dedi..eşim dedi ben bırakıyorum, bende sen bırakırsan bende içmem dedim ve bölece başladı..ama o güne kadar kaçkere bırakmak istediysekte bırakamadık..yani anlayacağın onuda Allah nasip etti bize :)) bizim hikaye böyle..inş hepimize güzel günler yaşamak nasip olur bebeklerimizle..ama inanıyorum ki er geç rabbim bana bebeğimide verecek..imtihan şuandaki sabır..

mericim çoğu zaman özellikle akşamları eşime vitaminlerini verdikten 1 saat sonra falan sigara yakıyo içimden düşünüyorum ya acaba sigaradan dolayı verdiklerim boşunamı gidiyo diye bırakmak lazım aslında ama zor işte ((

evet canım haklısın Allah vesile etmiş ve bu şekilde bırakmışsınız darısı bizim başımıza inşallah hikayende çok hoş olmuş :))))

inş canım ama mutlaka bırakmaya çalışın..biliyorum bırakmanın çok zor olduğunu..ama en azından azaltın..inş tamamen kurtulursunuz bir gün..sizler çalıyormusunuz peki?

inş canım ama mutlaka bırakmaya çalışın..biliyorum bırakmanın çok zor olduğunu..ama en azından azaltın..inş tamamen kurtulursunuz bir gün..sizler çalıyormusunuz peki?

inşallah ya aslında hamile olduğumda bebeğimi düşünerek asla içmem de ozamana kadar kendimi oyalıyorum :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…