Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aşkım ne söylesem ,ne desem boşşş
her satrını hayretle,üzüntüyle ve sıkıntıyla okudum
Canım geçmiş olsun ,başınsolsun
Demekki ywrunun bu dünyada yiyecek ekmeği yokmuş((
Neler çekmişsin sen ya,dünyanın en büyük acısının üstüne ,ne yük binmiş omuzlarına,ne hakaretler işitmissin ,haketmeden
Allah o kaynananı ıslah etsin,nasıl bir yaratık o öyle ,dikkatiniçekerim yaratık diyorum çünki o kadının insanlıkla alakası yok
Bunca zaman yaşamış ama insan nasıl olur öğrenememiş
Tatlım kararını sadce sen vereceksin
Eşinden razısın anladığım kadarıyla
Eşinin önüne birkaç şart sun,mesale yerinde olsam o ewde asla oturmam birdaha,evini değiştir
Dana eskiyi hatırlatan acını hatırlatan her şeyden uzaklaş
okadın eşinin ailesi amacı belli,kessin şeyler söyle ,bizi asla biraraya getirme diye
Tekrar diyorum ailım Allah o kadının kalbine biraz merhamet versin,hatasını anlasın
İnşallah yawrun sana şefaattçi olacak,yeni bebeğin kısa zamanda seni bulacak
Allaha emanet ol:)

herkese tünaydınlar..
herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.
20 gündür yoktum geçmiş baya birikmiş onu okuyayım dedim ama atlaya atlaya okudum hiç birşey anlamadım, umarım herkes iyidir.
benim kanamam olmuştu hastanede yattım 3 gün sonra da evde ,bu sabah doktora gittim bebek iyiydi, evde biraz bunaldım işe gideyim dedim bi iş yapmıyorum oturuyorum öyle. bulantım var pek yemek yiyemiyorum belki iş yerinde birşeylerle oyalanır yerim umuduyla geldim, hayırlısı Allah'tan

karden yazdıklarını gozyasları ıcınde okudum,
ne desem acını haffletrkı
hcbırsey...
kaynannın sacmalıklarınamı yanayım,acını yasayamadıgınamı,yoksa gıden bebegemı
bebegın ıcın allh sabır versın cok ama cok uzuldum
zaten hemen hamıle kalamıoruz böle dusuk oldugu zamn ınsan daha cok moralı bozuluyor..
kaynanın sozlerı cuk dıye yuregıme oturdu sankı
o ınsan deıl kusura bakma ama ,cunku ınsan olsa bu cumlelerı sölemezdı
esınlen evlılıgıne gelınce.
ınsallh hersey yoluna gırer
kendın ıcın psıkolojını yuksek tutmak zorundasın,
yoksa sevınende cok olur,senden uzaklasanda
ne varsa ınsanın kendınden vede aılesınden fayda var
rabbm gercekten senın ıcın ne hayırlıysa onu yasatsın ınsallh.....

BANA GELINCE.....
bugun psıkoljm cok kotu,
sabah kaan hocadan cevp geldı
gelın bakalım testslerı alabılırz dedı
durdum basa done done okudum
öle ekrana baka baka kalakaldım..
testsler alınırsa ıkımızın psıkolojısınımı dusunım
gıden erkeklık hormonlarından dolayı abı kardes gıbı yatısımızımı
bu kadar ugraslarım sonucunda tamamen sıfıra ınısımızımı dusunm yoksa
butun bebek hayallerımın tamamıylan ortadan kalkısınımı ((((
neye yanımkı ben
anneme dıorum nasıl bır sınav bu dıorum
bunaldım cıddı anlamda
cıgrımdan cıkıcagım
ben bu evlılıkten bısı anlamdım
hayatımdakı en buyuk hata evlenmektı,
eger sorunlar bu denlı ılerlerse bnce onunda kararı noktayı koyup yolları ayırmak olacak......

karden geçmiş olsun hayatım,bebeğin için sakın üzülme demek ki hakkında hayırlısı buymuş.
çok ağır şeyler yaşamışsın,nerden nereye gelmiş olay inşallah herşey tez vakitte yoluna girer....

selamınaleyküm

KARDEN canım yazdıklarına çol üzüldüm,malesef hayat böyle herkes bencil,senin ne istediğini ,ne hissettiğini anlayamayan insanlarla dolu oluyor etrafımız,ama eşinle bi problemin yoksa elbet üstesinden gelirsiniz,kaynananıda ALLAH cc havale et O en iyi vekildir
Rabbim tez zamanda yeniden güldürsün yüzünü inşallah Allah cc yar ve yardımcın olsun canım

ESRA CANIM SENİ BÖYLE ÜZGÜN GÖRMEYİ SEVMİYORUM LÜTFEN OLUMLU DÜŞÜNMEYE ÇALIŞ
unutma MEVLAM imanın ölçüsünde imtihan eder ,Rabbim yar ve yardımcın olsun dualarım seninle ama lütfen en kötüsünü düşünme,hatta hiç düşünme bu bebek mevzunu bi müddet ,bak ben topiğe bile girmiyorum,çünkü kafamı çok takıyorum biraz mola iyi gelir bence üzme canını,ama zamana bırakmak tedaviyi ters yönde etkileyeceksede bırakma tabi
[/B]

Son düzenleme:

canım esram daha hocanın yanına gitmediniz,doktor eşini görmedi,bir tane test bile daha yapılmadı....hemen kendini koyuverme senin güçlü olman lazım.
diğer topiklerde yazdıklarına denk geliyorum ,üzülüyorum...
sen daha tedavi için bir adım atmadan boşanmaya kadar getirdin olayı..
Rabbim içinize ferahlık versin,işinizi rast getirsin

Karden çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm okurken gözyaşlarıma hakim olmadım. Bebeğine çok üzüldüm takdiri ilahi böyleymiş. Ama o kayınvalden denecek kişiyi anlamakta zorlanıyorum. Bir insanın kalbi nasıl bu kadar karanlık ve nefret dolu olabilir. Ben anlamıyorum kayınvaldeler gelinlerden ne istiyor. Ne kaprisleri çekiliyor ne nazları oğullarını sanki bir başka kadınla paylaşıyor gibi hissedip kıskançlık yapıyorlar. Acaba kendi kızı bu olayları yaşasaydı davranışları yine böylemi olurdu. Biz büyüklerimiz diye saygı duymalıyız alttan almalıyız ama bukadarda deği.Seni üzmesine izin verme lafını esirgeme (saygı çerçevesinde) biz alttan aldıkça bunlar daha çok üste çıkıyor. Kızlar kendinizi ezdirmeyin hiç kimseye....

ahhh karden yüreğim acıyarak dualar okuyarak okudum yazdıklarını
Rabbim hakkında en aydınlık yolu göstersin
bebeğine çok üzüldüm ama yaşayacak ömrü yokmuş
inşallah tez vakitte meleğin gelcek lütfen bu sefer çok dikkatli ol
folic asit almaya şimdiden başla vitaminlerini kullanmaya devam et
sen güçlü ol bebek zaten gelecek

esraaa sana kızıyorum
bana sen azminle başardın diyorsun lütfen sende azimli ol pes etme
ben senin yerinde olsam 21 tane spermimiz var deyip durmaz
kocamı üç günde bir tüp bebek merkezine götürür o çıkan 21 spermi dondurur
en az 200 sperm yapardım belki daha fazla
ekininn dediği gibi adamı doktora götürmeden hemen olumsuz düşünüyorsun
gerçekten durum çok vahimse hemen bir yerlerden para bulun gerekirse kredi çekin
yollara düşün en iyi doktorlara gidin
ayrıca şunuda söyleyeyim testisler alınsa bile testesteron hormonu dışardan takviye alınabiliyor
pamuğun eşinin ömür boyu hormonları hiç normal erkek gibi çalışmıcak
hep dışardan takviye hormon alacak ama bu durumu bile bile eşiyle evlendi
yani bu durumda eşinin erkekliği gitmemiş oluyor
lütfen bu sözlerim seni incitmesin eğer incinirsem çok üzülürüm
ama aylardır sadece 21 spermimiz var deyip bekliyorsun
git kuzum onları dondurt bişeyler yap bekleme
biliyorum sabrın tükendi ama bize bizden başka kimse yardım edemiyor
tabi bu söylediklerimin tümü eşini hala çok seviyorsan geçerli

uzun süre ne yazayım diye düşündüm Allah içine ferahlık versin, geçmişten pek haberim yok ama acaba yanlış mı anladım testisleri mi alabiliriz yazmış, niye testisleri alıyor, Allah yardımcınız olsun esracım Rabbim gönlünüze göre versin..

merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir. bir çoğunuz gibi bizim de sorunumuz malum morfoloji.
onca doktora gittik testleri hepsi inceleyip durdu. bayramdan önce eşim bir özel hastaneye gitti pek umudu yoktu ama.
ordaki doktor eşime sende enfeksiyon var demiş bir antibiyotik vermiş. Allah razı olsun en az 20 doktor gördü aynı testleri. eşimin devamlı kasıkları ağrıyordu. antibiyotiği içtiği günden itibaren ağrı falan kalmadı.
1. bu morfoloji ve harketlilik düşüklüğü bu enfeksiyorndan olabilir mi. ne dersiniz biraz umutlandım.
2. eşim bugün renkli dopler çektirdi. emin olmak için kimi varikosel var diyor kimi yok diyor. Doplerde sol varikosel çıktı. 2,3 mm damar genişliği derecesini falan bilmiyoruz. daha doktora da göstermedik ama dopleri çeken doktor hafif derecede demiş ne dersiniz hafif mi ameliyat gerekir mi.

yok canım neden kızayım
ben kendıme kızıorum nedır bu cektıgım dıye,
kafamı hangı duvara carpsam dıorum
sperm dondurtuncada sans yarı yarıya ınıor zaten sansımız cok az tupte dondurunca hele hıc gıbı bırsey olacak
bakalım gıdınce neler olacak
ayaklarım gıtmıor
kotu seyler olucagı zamn hep böle hsler olusuyor
ronya cok kotu durumdayım cok hmde
ne yapacagımı sasırdım
bz evlılıgımızden bısı anlamdıkkı
eger ılıskımız bu denlı devam ederse hep aynı mevzular
hep onun ve benım psıkolojımız bozuk olacak
helede onun ıcın hersey bıtecek.
benı sevıor bundan adım gıbı emınım
ama bazen bırbımızı bıle unutyoruz sorunlar boyutunu asıor
pamıgın esı gıbı olmucakkı durumumuz erkeklık hormonu ıcın ıgne olur ama sperm uretımı olmaz
belkı amelıyat gerekmezse ıgne falan verır ne bılım yhaaaaa
tek bıldıgım sey cok korktugum
adını gene anmıorum hastanenın doktorun vede hastalıgın
kendı sımdı ıkıde bır söluor gıdıcez ben su ıslerımı ayarlayım para bulım sen arar randevu alırsın dıor
sesımı cıkarmıorum
cunku ustune dustugum zamn kendı vazgecıor
ama dun ona cok acıdım cok hemde..
hakıkı kecıboynuzu ıcın 3 kısıyı aradı bana getırrmısınız dukkana lazım dedi
bızım hcbırımızın cocugu olmuor dedı abısınınde bınlerde cıkmıs sperm testı
ne yapacagımı sasırdım acıkcası
rabbm gorsun su cabalarımı feryadamı ve mukafatımı versın hayırlısıylan ınsallahhhhhhhh

ekıntosum sagol yavrum ınsallah gıttıgımızde huzurlu donerızz

suan cok kendımı careısz gıbı hısedıorum
cok bunaldım
cok bıktım herseyden kendımden bıle
evet canım dogru anlamıssın
testıste kıst var
alınabılecek durum olabılır
o yuzden cok korkuyorum

canım Allah yardımcınız olsun Rabbim hiç beklemediğiniz anda sevindirsin sizi inşallah, korktuğun gibi olmaz inşallah Rabbim çözümü kolay ve hayırlı eylesin..

sağol canım aminn allah ıslah etsin demekten başka bişey gelmiyo elimden allah senin bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım
bitanem allah razı olsun seninde meleğini tez zamanda kucağına kondursun seni şimdi çok iyi anlıyorum canım 2 defa hamile kalıp kaybettim artık napacağımı bilmiyorum senin kadar güçlü durabilirmiyim onuda bilmiyorum ama bu çok acı yaşamaktan soğuttu beni ama sağolsunlar bu acıyıda az gördüler bana allah o kadının yüreğine merhamet versin ama seninde dediğin gibi insan olan biri bunları yapamaz hemde kendisine karşı okadar saygı duymama rağmen eşim annesiyle hiç anlaşamaz eşimden çok çekinir eğer kötülük yapacak olsaydım adım attırmazdım evime oğluna hasret bırakırdım ama hep iyilikle yaklaştım ama o benim yuvamdan oynadı allah bildiği gibi yapsın ona havale ettim
canım benim allah o güzel yüreğinin mükafatını tez zamanda versin işlerinizde kolaylık göstersin inşallah sadece bi yanılmadır bunlar tez zamanda şifasını versin inşallah ama canım hayat mucizelerle dolu buna inan hiç ummadığın anda senin dışında gelişiyo herşey rabbimin elinde yeterki gönlü istesin ama herzaman hakkımızda hayırlısını versin sadece dua et inan senin için çok çok dua edicem inşallah güzel haberlerle dönersin bize bu acı çektiğin günleri unutup mutlu günlerine kavuşursun tez zamanda inşallah allah ikimizinde yuvamız hakkında hayırlısını versin canım doğru yol neyse onu göstersin bize seni çok seviyorum
çok sağol canım allah hepimizin yardımcısı olsun senin bebeğinide sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin rabbim
amin canım çok sağol allah razı olsun evet insanların bu bencilliğini ben hiç bir zaman anlayamıycam ama rabbim mazlumun ahını yerde koymaz bunu çok iyi biliyorum eşimle aramda hiç bir problem yok ama artık evliliği ve özellikle annesini kaldıramıyorum rabbim doğru yolu göstersin seninde muradını tez zamanda versin
canım benim sizleri üzdüğüm için çok üzgünüm ama sizlerden başka kimseye derdimi anlatamıyorum iyiki sizler varsınız allah inşallah birgün bizim yüzümüzüde güldürür sadece dua edip bekliyorum eğer benden almak istediği oğluysa onu kıskanıyosa kendisine bıraktım çekildim aradan yüreği rahat etsin umarım bigün bu yaptıklarına pişman olur

canım benim ronyam güzel yürekli arkadaşım duaların için çok sağol allah dualarının karşılığı sağlıklı ve hayırlı bi şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin benim evime dönüp dönmemem bile belli değil canım o yüzden hamileliği artık hayal bile edmiyorum ama eğer boşanıcak olursam zaten ömür boyu anne olamıycam demektir çünkü asla başka biriyle evlenmem eşimi çok seviyorum şuan zaten çok bunalımdayım kalbim çok sıkışıyo kapalı yerlerde hiç duramıyorum uykularımı kaybettim :85:

arada kalmış kimse görmemiş bile beni

kardenim kızlara yazmakla çok iyi yapmışsın
az sabret maalesef zaman herşeyin ilacı sora bi silkin kendine gel eşinede söyle vitamin almaya devam etsin tabi sende vitamin al mesajdada yazdığım gibi lütfen pes etme sabret inan bu yaşadıklarının mükafatı büyük olcak

kardenim kızlara yazmakla çok iyi yapmışsın
az sabret maalesef zaman herşeyin ilacı sora bi silkin kendine gel eşinede söyle vitamin almaya devam etsin tabi sende vitamin al mesajdada yazdığım gibi lütfen pes etme sabret inan bu yaşadıklarının mükafatı büyük olcak

canım çok üzüldüm allah sabır versin rabbim yeniden nasip etsin
çok zor bişi bebeyini kaybetmek ama hamile kalmanda umut verici inan
inşallah en yakın zamanda tekrar bebeyine kavuşursun ve kucağına alırsın
aile sorununa gelincede
biraz babanlarda kafanı dinle ve sonra de kaynvalideni birdaha görmemek şartı ile
veine dön eşinin suçu yokmuş burda bebeyini kaybetmek onuda ççok üzmüştür
ne diyeyim allah sabır versin

esracım canım zor çak zor bir durum ama hemen pes etme
allah büyük testislerin neden alınıcağını ben anlamadım
ama pes etme çalışacağım diyodun işe başla tekrar tüp yap olmassa tekrar yap tekrar
ama mücadeleyi bırakma

canım bebeğine çok üzüldüm ama Allah verdi Allah aldı nasip böyleymiş, geçmiş olsun, Rabbim bir daha böyle bişey yaşatmasın inşallah.
diğer hususta Rabbim kayınvalidene hidayet nasip etsin,tabiki onunla görüşmek istemeyeceksin ama eşinin hiç bi suçu yok ki o seni seviyo sen da onu sakın başkasının birlikteliğinizi bozmasına izin vermeyin, siz sağlam durun Rabbim yine verecektir kuzunuzu.
Allah acil şifalar versin tekar, Allah a emanet ol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…