Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canim benim esimde ilk baslarda ogleydi bisey olsa igneleri yapmam diye tehdit ederdi bende o zmanlar saf gibi oturup aglardim..

ama simdi ben soylemiyorum bile her gun saatinde kendisi gidip yapiyo bazen vitaminlerini unutuyorum o bana hatirlatiyo..

hersey zaman sabir isi bi sure sonra eminim bebk ozlemi cogalicaktir ozmanda o senin pesinden ayrilmicak ne dersen yapicak..

bozma moralini olurmu sabir sabir..

Teşekkür ederim. Ne biliym gayret edeyorum, çırpınıyorum, bir ümit kapısı. Ama bazen insan kötü hisediyor kendini. ne yapacağını bilmiyor. Allah doğru yolda ilerlemeyi nasip etsin. Verecek olan Rabbim. Umarım bir gün hepimzn yüzü güler, bizde evlat sahibi oluruz.

bıdıklarımız gelsin inşallahhh gamzem sen neler yapıyorsun anlat sorun çözümlerini dinlesin infertilite ablan:119:

ins canim ya ins.. ne anlatiyim canim..4 tupden sonra simdi dogal yolla deniyorum iste..hayirlisi bakalim am nedense hep icim kipir kipir boyle ya her an olucakmis gibi..bebegim gelicekmis gibi..

sen nasilsin son durum ne simdi neler yapiyosun kac yillik evlisin ay biraz fazla sordum galiba

Hadi yaaaa :) Canım Allah aşkına söyle bunu nasıl başardın. Bende bişiey var o zaman. bu konudan çok bahsedince sıkılıyo, hemen kapattırıyo. çok üstüne gidemiyorum. Allahtan vitaminlerini kullanıyor. Tüp bebekte de ben acele etmiştim ve benim dediğim yere gittik. Transfer sonrası negatifi görünce doktorun yanına gittim, neden böyle oldu, bundan sonra ne yapabilirz gibilerinden asla suçlamak için değil sonuçta kısmet herkesin oalcak diye bişey yok. bilgilenmek istedim. Ama doktor beni o kadar çok üzdüki senin yumurtaların kalştesiz hiç bişey yapılmaz, tekrar tüp bebek denemekten başka bişey yok. yani aynı şekilde yine aynı yolumu izleyecez . evet. sorunun sebebine inmeyecekmisiniz . ben çok soru sorunca adam bana demez mi ben aynı hastayla çalışmak istemem, şaka gibi o gün bütün gün ağladım sinirimden.). bu olaydan sonra eşim bana dedi sen herşeye kanıyorsun, herkesin de4diğini yapıyosun falan filan. inşallah Allah isteyen herkese verir gerçekten zor bir imtihan yaşta geçiyo. Ama ben ümitiliyim Allahım nasip edecek inşallah çabalayan herkese.

ben 5 bittii 10 aydır eşim variköselden ammellyat oldu aşılamaya gidecekkken tüp dediler tüpe gidemediğim için dogalla baş etmeye çalışcam artık nasip canım yaaaaaa gelecek inşallahhhhh

merhabalar..
13 aydır evliyiz, ilk 4 ay korunduk ama sonra vazgeçtik ve 9 aydır korunmuyoruz. hiçbirşey olmadı doktora gittik bende herşey normal birde eşimden spermiogram istendi. oda gitmişken muayene olayım dedi ve bir urologa gittik ve sonuç olarak : Sol grade III varikosel teşhisi konuldu.
doktor hemen ameliyat dedi biz kararımızı vermedik bile daha pazartesi başka bir doktora gideceğiz ondan sonra bilmiyorum. İnternet den araştırdık bizi biraz ürküttü çünkü ameliyat da kesin sonuç vermiyormuş..

Spermiogram değerlerimiz şöyle:

Hacim : 2.1
Likefaksiyon : 28 Dk.
Renk : Opelesan
Lokosit : Yok
Ml hücre sayısı : 53 milyon
Anomali : %12
İleri hareketli : %2
Yavaş hareketli : %40
Yerinde hareketli : %25
Hareketsiz : %33
Canlı hücre sayısı : %78
Toplam Hücre sayısı : 111.3 milyon
Spermatozoidlerin : %2 Iribaşlı, %2 kıvrıkkuyruklu diye belirtilmiş sonunda.

Yardımcı olursanız, bizi aydınlatırsanız çok seviniriz ne yapacağımızı bilemiyoruz; Allahım a dua etmek ve sabır dilemekten başka..
buraya sizinle paylaşmakla, aynı sorunu sadece kendimiz yaşamıyor olduğunu bilmek çok kötü çok ama yinede bir umut veriyor insana çünkü Allahım veriyor kuluna..

hoş geldin öncelikle geçmiş olsun variköselde amelyat şart canım düzelme oranıda yüksek ilk işin amelyat olsun eşin varikösel kaldıkça hasar bırakır inşllah kürdü ilaçtı duaydı nasipti derken hamile kalırız inşallah

canim aslinda benim bebek kayiplarimin cok etkisi oldu..bide esim tedavi goruyo zaten tedavi iyiye gittikce istegide cogaldi.cok sukur ben uzerine artik fazla gitmiyorum
esimin doktoruda cok iyi onu ikna edicek sekilde iletiism kuruyo ya danimarkali ama gecen sefer gittigimizde dediki artik gerisi ALLAH a kalmis ne kadar sasiridk o bile biliyo yani herseyin ALLAH tan oldugunu..senin tup bebk doktorun cok kotuymus ya o nasil sey oyle bende ilk negatif almistim sordum nedenlerini cok guzel aciklamisti..sonrasinda 2 kez pozitif aldim ama malesef bana veda ettiler..sonucta hersey ALLAH tan eger yien tup dusunursen..umut tup bebékteki ulun beyi tavsiye ederim..biraz pahali ama en azindan insanlari incitmiyo.

umut hep var cok sukur..

Merhaba nergisciğim
Bu topikte varikosel ameliyatı olan arkadaşlarımızın çoğu ameliyatın kesnlikle olmasından yana. Ameliyattan fayda gördüler ve çoğu hamile kaldı. Bence yaptırın. Sizin sperm sayınız çok iyi, sadece ileri hızlınız düşük . onuda bazı vitaminler kullanabilirsiniz. mesela proxeed, balıkyağı, arı sütü- bal- polen. ayrıca senin preesed kullanman spermlerin rahim içinde ömrünü uzatıyor,ileri hız probeleminde işe yarıyor. allah sanada anne olmayı nasip etsin

Evet canım ben çok acele etim 6,5 milyar harcadım ama hiç memnun kalmadım. O kadar harcamışken 1-2 milyar daha verip alman grubu bahçeci yada umut yada memoriali tercih ederdim. düşün eşimde sorun varken bir kere bile ürolojik muayene olmadı, sperm sayısına tüp bebeğe itelendik. bilinçsizdim o zaman sanki heme olacak diye düşündüm sizin doktorunuz kim ? yurt dışındamısın canım

evet canim turyt disindayim ama tuplerimi istanbulda yaptirim..esimin doktoiru danimarkada prof doktor..benim esim zaten tedavi gordugu icin bizi tupe yonlendirmisti..ama simdi cok sukur normal deneyebilirisniz diyo..bende cok bilinsizdim simdi aklim olsa kesinlikle 1 sen icinde 4 kez yaptirmazdim...ilk taze emriyo tutmadi sonra donduurlmus dnemedik hep cok sukur tuttu ama.....hepimizin bi tecrubesizligi oluyo mutlaka bu site ban cok fayda sagladi arkadaslarim sagolsun cok yardimci oluyolar ALLAH onlardan razi olsun dualari kabul olsun ins..

Canım beniimm Allah kalbine göre versin. Umarım en kısa zamanda anne olursun. Dualarım bütün arkadaşlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…