Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar, benim eşimde hem sperm sayısı, hareketliliği hem de morfoloji sorunu vardı. 2010 yılında tespit ettik. Farklı testlerde farklı sonuçlar çıktı. Morfoloji %0 da çıktı, %1'de, sperm sayısı 8 milyon da çıktı 1,5 milyonda. Hareketlilik epey azdı. Bende bir sorun yoktu. Gürgan klinikte iki tüp bebek denemesi yaptık, biri dondurulmuştan olmak üzere. İkisi de negatif oldu. Sonra ben ara vermek istedim. Bu arada epey araştırdım. Düşündüm ki bizim sorunumuz erkek infertilitesi. Biz neden tüp bebek çalışan bir üroloji uzmanından yardım almadık diye düşündüm. Forumlardan bizimle benzer durumda olanları okudum ve forumlardan Prof. Dr. Kaan Aydos'u buldum. Giden hastalar forumlarda çok iyi şeyler yazmıştı. Tam o sıralarda eşim bir ay yurtdışına gidecekti. Hocanın randevusu çok doluydu, bir ay sonraya ancak gün vardı randevu alamadık. Kendisine tüm sonuçlarım, yaptığımız tedavileri ve durumu anlatan bir mail attım. Mailime epey uzunca bir cevap verdi ve mailde ilk aşama tedavi reçetesini yazmıştı, eşimin bir ay kullanmasını ve sonra istediği tahlillerle birlikte randevu alıp gelmemizi söyledi. Biz ilaçları aldık. Eşim kullandı ilaçları. Bir ay sonra eşimden istediği hormon sonuçlarıyla sonra yanına gittik. Kendisi FSH, testesteron seviyesine baktı, muayene etti. Verdiği ilaçları yeniledi.

Sonra spermlerin DNA hasar düzeyi nedir diye tahlil yaptırdı. DNA hasar sonucu tam sağlıklı DNA'lı sperm oranı %3 çıktı.doktor Bey bize sağlıklı sperm sayısını ne kadar arttırırsak, tüp bebekte başarı oranı değişeceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi çünkü tüp bebek denemesinde sağlıklı sayı çok oldukça sağlıklı seçilme olasılığı artıyor tabi ki. Biz Hocanın verdiği tedaviyi 2 ay kullandık. Bu arada ben de rahim filmi çektirdim. Rahim filmini hem doktor önerdi hem de ben önceden çektirmemiştim, bir arkadaşım önermişti, o da bir arkadaşı da çektirdikten iki ay sonra hamile kalmış. Devlet hastanesinde filmi çektirdim. Kasım ayında Hoca'ya mail attım. Verdiği ilaçlara devam etmesini, Ekimde aynı hormanlara baktırıp mail atmamızı istedi. Mail attık. Hormon seviyesi Hocanın istediği şekilde yükselmiş. Bu çok iyi dedi. Bir 20 gün sonra, Hocam ilaçları daha ne kadar kullanmalıyız, maddi olarak bizi zorluyor diye mail attım. Aralık'ta başka bir doktorla tüp denemesine başlayacaktım. Tam da o ay adetim 3 gün gecikti. Sabah erkende idrar testi yaptım hamileyim, sonucu gördüğümde hıçkırarak ağladım, eşim de yanımdaydı, çok sevindi. Bu bizim için biz mucizeydi. İkişer dün aralıkla beta HCG testi yaptırdım, sonuç doğrulandı.

Arkadaşlar sizleri o kadar iyi anlıyorum ki...Benim dileklerim duaya dönüşmüştü. Allah'ım 2 sene sonra bize bu mucizeyi yaşattı. Tabi Kaan Hocanın da sayesinde. Şimdi 3 aylık gebeyim. Allah hepinize versin inşallah. Yüce Rabbim dualarınızı kabul etsin, emeklerinizi görsün. Ben de bu uzun süreçte yıprandım. Şimdi benimle aynı durumda olanlara yardımcı olmak istiyorum buradan. Benim uyguladığım, bazılarını doktorun verdiği ve Sizlere yardımı olacağını düşündüğüm tavsiyeler var aşağıda:

1. Allah'a dua etmeniz ve duanız kabul olmuyor diye düşünmeden sabırla istemeye devam etmeniz.
2. Erkek kırmızı eti yemeyecek, sperm için olumsuz oluyor çünkü. Özellikle baklagillerden yenecek, sebze ağırlıklı, nohut çok tüketilecek doktor humus her akşam sofranızda olsun demişti.
3. Keçi boynuzu tozu satılıyor. Hergün kaşıkla ve suyla içilecek.
3. İçki yok, sigara yok. Çok nadir erkek içki içerse kırmızı şarap tercih edilecek.
4. Kaan Hoca'yı öneririm. Para hırsı olmayan bir doktor. O kadar iyi ki. Ona mail atın, tedavilerinizi, eşinizin tüm sonuçlarını maile ekleyin, durumunuzu yazın mutlaka cevap veriyor. Sonra tahlillerle muayenesine gidersiniz. Biz bir kere muayeneye gittik diğer herşeyi maille hallettik.Lütfen onun gibi insan olan doktorlara gidin. Kaan Hoca mükemmel bir doktor, Allah ondan razı olsun.
5. Doktorun verdiği ilaç tedavisini tam olarak eşiniz uygulasın, biz yükselişleri gördük. Eşimin Ekim ayının başında sperm sayısı 15 milyon olmuştu. Benim döllenme tahminim 1 Kasım gibi olmuş. Bu arada Hindistan temelli bir ilaç var Y-virilin (M-sure). Eğer tedavinizde o da varsa (bizimkinde vardı mümkünse yurtdışından 4-5 kutu birden getirtin çünkü tanesi 30 dolarken Türkiye'de internetten sadece bir yerde satılıyor tanesi 400TL).
6. Bayanlar rahim filmi çektirin, ihmal etmeyin. Ben çektirdikten sonra, 2. adetimin sonrası hamile kaldım.
7. Eşinizi bu süreçte yıpratmayın, her şeyi biraz da oluruna bırakın hemen tüp demesi yapmaya sabırsız olmayın. Bırakın tedaviniz 3-4 ay devam etsin. tüp bebek hiç kolay bir süreç değil.Yaşınız elveriyorsa bir süre bu tedaviye izin verin ve inşallah normal yolla bebek sahibi olun.

Allah'ım isteyen herkese nasip etsin, Yüce Rabbim'den canı gönülden istemeye devam edin, daha zamanı gelmemiştir ve zamanı geldiğinde göreceksiniz mucizeler oluyor. Bunu yaparken de modern tıbbın imkanlarını kullanın arkadaşlar.

Sevgiler.

HAYIRLI CUMALAR KIZLARRRRRRRRRR

Cennetkokulum maşallah yumoşuna ..
İnşallah bebeğinin gelişine sebep olur ..
Rabbim yardımcın olsun.
Allah razı olsun cnm dün net biraz yavaştı ve sayfayı geçmiş yazını göremedim kusura bakma SEnde mink kuşunu görmüşsün gözün aydın olsun kucağını aldığın günleride gör inş HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN......

CEYLANNN bebişini görmüşsün senin de gözün aydın olsun canım Maşaallah 10 hafta olmuş inş son haftaları veee kucağına aldığın günleride görürüsün ALLAH BEBEĞİNİZİ SİZE BAĞIŞLASINNN

BUTTER canım İnş hayırlısı olur kötü şeyler düşünme herşeyin hayırlısı içini ferah tut ve RABBİME TEVEKKÜL ET. şüphesiz RABBİM sıkıntılarınızı giderecektir....
ESRAA inş herşey yoluna girer ve sıkıntılarınız gider evet bazen erkekleri anlamak o kadar zor oluyorki üzülüyor insan...
ama inş bunları da aşacaksınız RABBİM MUHABBETİNİZİ, SEVGİNİZİ KENDİ RIZASI DOĞRULTUSUNDA ARTTIRSINN

TURKUAZ arkadaşım senin adına çook sevindim Rabbim kucağuına almayı da nasip etsinn ne güzel doğal yoldan gelmiş meleğin sağlıklı bir gebelik geçirmen dileğiyle Tebrik ederimmmmmm

lorkem 1 ay önce gittim dr bişi yok herşey normal dedi gönderdi.adam gibi bi dr bulursam önümüzdeki ay gidicem.
incir yedim bu ay zaten.sebep ne geçici bişimi bilmiyorum.

Teşekkür ederiz canım verdiğin bilgiler için. senin adına çok sevindim. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bizlerede nasip etsin :)

Ahh esram ne diyim ben eşine bilmiyorum.hepsi aynı sorunla uğraş onlarla uğraş bizler yıpranıyoruz hep.
sabır tatlım inşallah herşey yoluna girecek.

EKİN adetin erken gelmiş hormon testi yaptırsan anlarsın neden böyle olduğunu cnm Geçmiş olsun inş bi daha ki güzel haberlerini alırız. RABBİM CUMA GÜNÜ HÜRMETİNE HAYIRLI BEBİŞLER NASİP EYLESİN SANA CANIM

kızlar ben geldim:)))
dok gittim ama sonuç iyi mi kötümü çıkamadım içinden(
şişliğin nedeni lenflerle alakalı değilmiş,kist var dedi 7 cm boyunda,içi su dolu
kolon kisti olabilirmiş bunun içinde emar çekilecekmiş,kolon kisti çıkarsa sıvı iğneyle çekilip patolojiye gidecekmiş miş miş miş..........
bu arada smer testi yapmıştım onun sonucu da pek vahim çıktı,riskli dedi,3 ay sonra tekrarla gel(( seviyem 2 çıkmış
eşimin morali bozuldu ,çok kızdı doktorlara haftaya daha iyi yerlere götürecek beni,hepsi kafamızı karaştırmaktan başka işe yaramıyor dedi
benden böyle
allaha emanet olun:)

lorkecim kusura bakmayın tarih verirken gece olduğu için bu cuma dedim
yani yarım saat sonra inşallah enes bey dünyaya gözlerini açacak ada saat
1 de demişti ayılınca ancak haber verebilir bende size haber veririm inşallah

aaa ben 30 aralıkmı demişim bende 30 ocak diyecektim sen demiştin tarihini ordan hatırlıyorum
ayy elleri kolları olmuşta hareketmi ediyo bidee
o zaman benimkide ediyodurr bende biraz daha zaman geçsinde özele gidecem eşimle cinsiyet zamanı gitmeyi düşünüyorum kalp atışını dinlettimi bilgem

amiiin canım inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla yaşatsın sizede herşey yolunda çok şükür rabbim sonuna kadar sorunsuz nasip etsin inşallahh
Ceylan sana 10 haftalık bir çizelge yaptım , istersen bunu koyabilirsin ..
http://lbdf.lilypie.com/hL0Bp2.png
bilgemm ben geri 10 a dönmek istemiyorummm belki yetişir ilerde haftasına 11 görmek çok hoşuma gidiyo

esraamm canım arkadaşım çok sagol allah razı olsun bütün bu sorunlar bebiş olmadıgı için oluyo zamanla bizde öyleydik sık sık herşeye tartışıyoduk ama şimdi herşey yoluna girdi allahın izniyle inşallah en kısa zamanda bebişiniz gelir ve bütün sorunlarınız halolur seni çok seviyorum tatlım

merhabalar arkadaşlar, epeydir giremiyorum herkes iyidir umarım.

ceylan ve bilgem; Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, darısı diğer arkadaşlara olsun inşallah.yeni yılın ilk ayı bitmeden en az 2 hamiş daha olsun mesela

biz iyiyiz çok şükür(gece nöbetlerimiz hariç)

listeyi gördüm esilanurun ismi aşağı kaymış, sanırım kötü bişey yaşadı Allah sabır versin, tez zamanda acısını dindirsin inşallah.

sevser de tedavideymiş inşallah bebeğine vesile olur.

herkesi öpüyoruz Allah a emanet olun..

hayırlı cumalar kızlar
yağmur geçmiş olsun inşallah bişi çıkmaz canım
ceyalan bebeyine maşallah inşallah hep sorunsuz bir çekilde devam eder
bilgem senin bebeyinede maşallah senin çizelgene baktıkça benim tüp bebeyim tutsaydı
bnimde şimdi bilgemin bebeyi kadar olmuş tu düşüncesi hep geçiyo içimden rabbim bizlerede nasip etsin
eda doğuruyomuş rabbim yardımcısı olsun kuzusunu ömür buyu ayırmasın

ronyacım benim doğum günümde 26 mart

dediğin gibi LORKEM ankara yolları gözüktü
gidip bi kar havası alalım ,hasretiz kara:))
19 oacak randevu tarihimiz bi aksilik çıkmazsa ordayız
yarın hormon testlerimi yaptırıcam ,ayarlayabilirsek gitmeden eşiminde semen vermesini istiyorum
hazırlıklı gidelim en azından
arka arkaya gidicez ilk sıradada ben varım galiba
tecrübelerimi anlatırım sizlere

tamam cnm haber edicem mutlaka pazar güzel haberlerle dönücem inş. eve.
sınavında başarılar.....

melisela nasıl kızıyorum sana
cnm neden böyle yapıyorsun neler çektiğimizi biliyorsun sende geçtin bu yollardan ne olur dikkat et bebişine yaa...
şu sınavı bi atlatta bişey kalmadı zaten sende bebişte bi rahatlarsınız.

merhaba arkadaşlar,
dna hasar testimizin sonucunu mail atmıştık kkan hocaya o da aynen şöle yazmış;

Buna göre spermlerinizin iç yapısı da gayet sağlıklı. Önceki denemelerdeki başarısızlık, ya başka nednelerden ya da şansa bağlı. Yeniden tüp bebek denemenizi ama öncesinde 3 ay destek amaçlı Proxeed plus kullanmanızı önereceğim. Sabah akşam 1 tane. Tüp bebek sırasında embriyo biyopsisi (PGD) yapılarak başarı artabilir. Sperm yönünden herhangi ek bir işlem uygulamaya gerek yok. Sigarayı da mutlaka kesin. Gelişmelerden de lütfen beni muntazam haberdar edin.

demiş. proxeed kullanan arkadaşlar nerden aldınız, her eczanede bulunuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…