Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bu arada canım benim tavsiyem başka biy yerde tekrar yaptır 14. haftaya kadar yapılıyor onun sonucuna göre amniyosenteze karar verin

canımm bilgemimmm bu testler sadece riski hesaplıyor biliyorsun demi
yani 290/1 demek 290 kişiden birinde bu hastalık görünmüş demek
ama düşüncek olsan 5000/1 de risktir yani hiç birine kesin var yada yok denemez
bence sen amniyosentez yaptır riske girmeyin
ben yaptırdım biliyorsun çok basit bir işlem hiç korkulcak bişeyi yok
etrafta söylenen hiç bir kötü olumsuz hikayeyi dinleme
benim gönlüm çok rahat bence hiç bir şey çıkmıcak

evet canım haklısın zor elde edince kaygılarımızda çok oluyor. Aksiliklerde bizi buluyor ama hepsi gereksiz şeyler kafa yormamak lazım rabbimin izniyle bı sıkıntı çıkmıycak

Paptya canim amniyosentez 16. Yada 17.haftalarda yapiliyormus.
Ben suan 13 haftalik gebeyim.3 hafta sonra 16. oluyorum.
O gun gittigimde 3lu tarama yapilacak.Yani amniyosentez degil.
Dr o gum kararinizida verirsiniz dedi.
Biz esimle bi karar aldik,bu sonuclar kesin bir durumu ortaya koymuyor.
16.Haftamizdaki 3lu taramamizda kotu cikarsa amniyosentez yaptiricaz.
Temiz cikarsa da yaptirmayip yolumuza devam edicez.
Topiklerde arastirdim daha kotu sonuclar cikip bebekleri saglikli doganlar var.
Bu testleri sirf sitrese sebep oldugu icin yaptirmayanlar var.
Yada ense kalinligi bizim ki gibi normal cikip kan tahliline gerek duymayan dr lar var.
Sonucu ogrenince cok uzuldum agladim ama Rabbim'e guveniyorum ve yavrumun saglikli olduguna inaniyorum.

gözyaşlarınla içindeki yavrunu üzme canım çaresiz dert vermesin Rabbim bak bugün çok güzel bir gün peygamberimizin doğumu nasıl ki aleme rahmet olmuş ise senin yavrununda doğumu sana güneşler açtıracak ne kendini ne de yavrunu üzme annesi o daha çok minik ve seni hissederek büyüyor biliyorsun onu gözyaşı değil umut ve sevgi ile büyüt emin ol ki sevgi her kapıyı açar sevgiler

kızlar malesef sonucum negatif ağlamaktan bittim okadar çok kötüyümki anlatatmam içim yanıyo ciyerim yanıyo maddi manevi olarak bittik bundan sonra napıcam nasıl unutacam nasıl yaşıcam hayatımı nasıl devam ettiricem bilmiyorum sanki bir savaştan yenik ve yaralı çıkmışım çaresizliğim biraz daha düyüdü kocaman oldu ve ben içinde kaybuldum boşluğa düştim öldüm inanın öldüm can çekişe çekişe öldüm allahtan sabır diiliyorum çükü başka yapabileceğim hiç bişi yok ne yazıkkı hiç bişi yok yolda gelirken sesli bir şekilde ağladım insanlar tofaf bir şekilde bana bakıyodum umrumda deyil eve geldiğimde bağıra bağıra ağladım belki benim için bu serüvende bitti çünkü bir daha için gücüm yok param yok herşeyimi tükketttim gücümü umudumu hayalimi paramı canımı herşeyimi ara vericem 3-4 yıl ara vericem ondan sonrasını düşünürüz artık eyer kendimde o gücü bulabilirsem tekrar denerim bulamassamda ömrümün geri kalanını çocuklara hasret geçiririm çünkü başka elimden bişi gelmiyo

evet ya erken dönemde cvs yapıyorlardı. çok güzel karar almışsınız kendinizi sakın üzmeyin, inşallah gönlünüzce olur, ben çok daha riskli sonucu çıkıpta çok sağlıklı doğan bebekler gördüm, moralini yüksek tutmaya çalış,inşallah kuzularımız sağlıkla dünyaya gelecek, hepimiz Allaha emanetiz, O neylerse güzel eyler.

Butterfly,mavi,ceylan,umud ,rooyam cnk sagolun guzel soyleriniz icin.
Bu cumleler beni rahatlatiyor ama gelin gorun ki uzulmemek elde degil.
Ama inancim da sonsuz.
3lu testin sonucuna gore karar vericez amniyosenteze.
Bu esimle ortak kararimiz.

Butterfly bu ikili riskin sonucu ,digerleri normal cikti.
Ense kalinligimiz 1.2mm,mesela burun kemiginin bu haftalarda olusmasi ve gelisiminin geriden (1 hafta 10 gun gibi) gitmemeside saglikli oldugunu gosteren seylermis.

Ronya'm benim hastanem sagolsun hicbir isleme anestezi yapmiyor.
Anestezisiz zor olur mu?
Nasil bir islem?

bilgem, sakın moralini bozup bebişini strese sokma gereksiz. ablam yaptırdı amniyosentez. ve hiçbirşey çıkmadı. temiz çıktı sonuç. yeğenim şimdi 2. sınıfa gidiyor.cin gibi.
daha dün gittiğim doktorumla ( bua arada kendisine başka bişi için gittiğim nefrolog) sohbet ettik uzun uzun. tedavilerimi konuştuk. kendisi 35 yaşında doğurmuş. amniyosentez yaptırdılar bana dedi. şimdi olsam düşünmeden karar vermezdim dedi. hiç düşünmeden yaptırmış. şimdi gereksiz olduğunu düşünüyormuş. sakın 2. bir görüş almadan yaptırma. yaptırmaya karar verirsen de emin ol temiz çıkıcak...

canım çok üzüldüm ama lütfen böyle ümitsiz çaresiz olma böyle şeyler yazma okudum çok ağladım hiç ümidinin olmadığı zaman rabbim mucizeler yaratıyor. Sen tüp bebeği falan bırak doğal akışına bırak inan senin bebeğin olacak sakın üzülme rabbim isteyen ve çabalayan herkeze mükafatını verecek. Ama sakın sıkıntını içine atma çevrendeki insanlarla dertleş ( dostlarınla) bağır çağır ağla içindekileri kus ama sakın umutsuzluğa kapılma. Dualarım seninle

çakır, canım ne desem boş şimdi. teselli etmeyecek biliyorum.
acını, üzüntünü çok iyi anlıyorum. çünkü ben de 5 kez o sonucu gördüm.
ama zaman herşeyin ilacı be gülüm. bir süresi var, ondan sonra diyorsun ki Allah sağlık sıhhat versin.
eşimle mutluyum, sağlığım yerinde. bir gün bir şey vesile olup olacaksa çocuğum olcak. sakın kendini yıpratma.
bu mübarek günde Allahıma sığınmaktan başka bişi gelmiyor elimizden...

saolun kızlar ama dediğim gibi 4yıl ara verdikten sonra belki düşünürüm ama şimdi olmaz çok yorgunum

canım ne denir ne yazılır bilemiyorum, Rabbim gönlünü ferahlatsın yükünü hafifletsin güç kuvvet versin inşallah, herşey nasip kısmet bizimkisi de böyle bir imtihan,Rabbim ona isyana düşmeden layıkıyla bu sınavdan iyi geçmeyi nasip etsin, hiç beklemediğin bir anda derdinin dermanını versin inşallah, dua edelim bol bol vardır Rabbimin bir hikmeti..

çok tuhaf oldum yazdıklarınızı okuyunca ne yalan söyleyeyim daha başlamadan korkar oldum tedaviye konu başlığı malum siz tüp bebek mi yapmıştınızda sonuç böyle oldu merakımı mazur görün lütfen

çok saol papatyam

evet tüp yaptım 4. tüp bebek denemdi ve şimdilik son denemem oldu
korkmayın belki sizin ilk denemenizde olur
benim 4. olduğu için öyle çok üzüldüm

çok saol papatyam

evet tüp yaptım 4. tüp bebek denemdi ve şimdilik son denemem oldu
korkmayın belki sizin ilk denemenizde olur
benim 4. olduğu için öyle çok üzüldüm

Allahım şu mubarek gün hürmetine sizin de yardımcınız olsun inşallah sonunda muradınıza erersiniz kendi adıma korkularım çok büyük ama nasip diyip kabullenmem lazım sanırım üzülün ama lütfen küsmeyin olur mu

(((((( Hay Allahım yaa çok üzüldüm. Canım biraz uzaklaş bu konudan. Rabbim en doğrusunu bilir. zamanı gelince seninde olacak kuzun. niye böyle umutsuz konuşuyosun. yapma Allahın gücüne gider. Herksin imtihanı farklı. birsürü örnekleri var fatma 4 kez tüp yaptırdı tutmadı. ekintos keza öyle . ama şimdi bebişleri aynında. sabır tatlım sadece sabır ve dua

canım ne diyeyim bilmiyorumm ama acını yüreğimde hissettim
elbet Rabbimin bir bildiği vardır diyerek sabret
inşallah sende fatma gibi ekintos gibi doğal yolla gebiş kalırsın
Rabbimden dileğim sana gönül ferahlığı versin tez zamanda

canım öncelikle bencede doğru karar vermişsiniz
hatta üçlü ve dörtlü tarama testide yapılabilir
amniyosenteze gelince ben iki gebeliğimdede oldum
ikisindede anestezi almadım hiçde gerek yok
çok basit bir işlem iğnenin girmesi dışında bir acı yok
oda koluna iğne girer gibi bir işlem
umarım diğer tarama testlerin temiz çıkarda hiç gerek kalmaz

Cok sagol Ronya"m ,artik uzuntumu rafa kaldirip ,hamileligimi keyiflice surdurmeye devam edicem.
Esimde uzuldu ama bana diyor ki,sonuc kotu cikmis olabilir ama tuhaf bicimde icim rahat diyor.
Bende oyle hissediyorum.
Rabbim buyuk.

Cakir"m kisa ve oz yazacagim.
Rabbim sana ve esine sabirlar versin.
Ne denir ki baska...

cakitim canim
inan ne denir ne soylenir bilmiyorum yazdiklarini okuyunca kotu oldum benimde canim yandi simdi sana ne soylesem acini hafifletmeyecek uzulme diyememki uzulursun elbet ama sakin hayata kusme sen inancli bir insansin canim RABBIM hayirlisini hayirli zamanda nasip etsin diyoruz hep bole dua ediyoruz hayirlisi degilmis hayirli zaman degilmis tatlim...
ama gececek bunuda unutacaksin neler yasandi neleri unutmadikki sadece dedigin gibi kendine biraz zaman ver bu konudan uzaklas mubarek gun hurmetine RABBIM sana kucuk mucizesini hic beklemedigin zamanda hayirlisiyla gondersin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…