Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

olmazmı canım ağrılar başlar artık ben 31. haftada doğuruyorum diye gittim sabah yataktan kalkamamıştım öyle ağrım oldu meğer bizimkisi dönüp duruyormuş, 33. haftada kasılmalarım başlamıştı nst de düzenli bile çıkıyodu doktorum hazır ol heran doğurabilirsin demişti, ama 39. haftaya kadar kasılmalar devam etti suni sancıyla doğurttular sonunda açılma olmayınca, Rabbimin izniyle az kaldı, herkes söylüyodur mutlaka ama bende söylemeden geçemeyeceğm bu günlerin tadını çıkar, çok rahat günler bunlar, özgürlük bitiyor hayat boyu başlayacak en tatlı bağımlılık başlıyor, çık gez dolaş ankarada moda haftaları başladı ohhh valla tadını çıkar, ağrılarından korkma ama içine en ufak bir şüphe düşerse doktora git kontrolünü yaptır, nasıl doğurmayı planlıyorsun bu arada..

canım canını sıkma, benim 8.gün kanda 20 idi betam idrarda yapsaydım asla gözükmezdi, sabret iki gün daha dayanamıyorsan onuncu gün kanda baktır,

Ayyy papatyam nasıl güzel anlatmışsın ..
Ben hala kan sulandırıcı iğne kullanıyorum , birde bebeğimin baş ölçüleri 3 hafta önde gidiyor , dr çok önemli bir sorun değil ama normal doğumu zorlar dedi, birde kan sulandırıcı doğuma 2 gün kala keselim sezeryan olsun diyor .. Bu özeldeki dr'um ..
Diğer devlet hastanesi ise daha doğum hakkında konuşmuyolar .. 38 haftalık gebelere soruyorum doğum hakkında bişey diyolar mı diye , demediler diyolar ..
Kafam çok karışık .. Normal doğum isterdim ama zor görünüyor .. Devlet sezeryan yapar mı onuda bilmiyorum ..
Son haftalarda vereceğiz artık kararımızı..

Bu arada benimde kasılmalarım var magnezyum içiyorum hergün ..
Karnım sertleşiyor kasılma dediğin bu değil mi?
Ama 2 kere nst'ye girdim bişey çıkmadı , belkide nst esnasında kasılmadığım içindir..
Şuan bir sorun gözükmüyor en son ragim ağzı uzunluğum 31mm di .. İyi dedi dr , geçen hafta oğlumda 30+1 de 1650 gr 41 cm çıktı ..
İyi değil mi?

canım canını sıkma, benim 8.gün kanda 20 idi betam idrarda yapsaydım asla gözükmezdi, sabret iki gün daha dayanamıyorsan onuncu gün kanda baktır,

Ben bu betalarıda anlamıyorum hiç..
İlk tedavimde 10. gün 60 tı ..
İkinci tedavimde 14. gün 1300 ..Demekki 12. gün 600 , 10. gün 300 oluyor ..
Farka bak :))

Ayy bilgem senin doguma az kaldı sanırım bende hala öyle şeyler yok kız ne kasılma ne kasık agrısı sadece kilo almış gibiyim o kadar oynamasa hamilemiyim demiycem yani o derece ne bebegin gelmeye niyeti var nede benim hazırlık yapmaya galiba ikimizde yerimizde sayıyoruz

canım sonuna doğru bakmışsın ki o üç hafta kapanmış, ben onun 41 cm boyunu yerim gayet güzel ölçüleri zaten şimdiden sonra çok hızlı büyüyecek benim 32. haftada 1500 gramdı 3850 doğdu, rahim ağzı uzunluğum hep kısaydı 2.5 en çok 3 olmuştu, sağlıkla doğsun inşallah,bana doktor hiç ilaç vermedi kasılma için normal doğumu çok istiyordum, galiba magnezyum doğum sancılarınn başlamasını geçiktiriyor. 35. haftaya kadar kendini yorma diyodu bebeğin hareketlerini takip et,azalma durma olursa , kasılmaları çok hissedersen hemen gel demişti zaten 32.den sonra haftalık kontrole gittim her gidişimde nstye girdim.35 den sonra doktorum artık özgürsün gez dolaş demişti. kasılmada canım karnına dokununca heryeri sert oluyor bazen bebek hareketiyle karışıyor bebek hareketi yada bebek bir yere toplandığında karnın heryeri sert olmuyo ama kasılmada her yeri sert oluyor, öyle ayırt edebilirsin olursada korkma rahim kendini doğuma hazırlıyor, doktorunun yada devletin ne istediği değil senin ne istediğin önemli, özeldeki doktorun tüp olduğu için sezeryan diyodur, ben de özele gittim doktorum biz kıymetli bebeklere sezeryan öneriyoruz ama sen normal doğurmak istiyorsan bende en güzel şekilde seni normal doğurtmak isterim , hayati bir tehlike görmezsem sezeryana almam, sağolsun doğumumda çok güzel oldu sonrası faciaydı ama :)))

Ben bu betalarıda anlamıyorum hiç..
İlk tedavimde 10. gün 60 tı ..
İkinci tedavimde 14. gün 1300 ..Demekki 12. gün 600 , 10. gün 300 oluyor ..
Farka bak :))

öyle ttlım valla sonuç kağıdında bile referans aralıkları çok, benim ilk tedavimde 12. gün 300 dü kucağıma almak nasip olmadı bunda 20 idi hiç umudum yoktu şimdi ayağımda uyusun diye sallıyorum çok şükür :))

ohh ne güzel ikinizinde keyfi yerinde, sen hazırlıklara başla yinede arkadaşla aynı dönemde hamileydik başından beri bende sıkıntılar erken doğum tehlikesi kasılma açılma herşey vardı 39 da artık sancı vererek zorla doğurttular, arkadaş da senin gibi ne kasılma ne açılma 37 de pırt diye kendiliğinden doğurdu, belli olmuyo bu kuzuların işi artık ne zaman nasıl keyflerine gelirse öyle davranıyorlar :)

ayy inşallah kolay olur kız dogumum fazla önemli bişey kalmadı canım en büyük olarak beşik kaldı onuda kendimi gezecek kadar iyi hissettigimde hemen alacam bugün bacagım daha iyi çok şükür hafta içine geçerse alırım inşallah zaten şimdilik minik kıyafetlerini aldık onuda çok almadıgımız için yıkayıp ütülemek kolay ah bide ben çamaşır asınca yagmur yagmasa ne güzel olacak
ben cam kenarında yatıyorum normalde artık alışalım diye eşimle yer degiştirdik ben beşigin konulacagı yere yattım sabaha kadar ikimizde döndük durduk hiç uyuyamadık nasıl alışacaksak artık eşim bugün yerimde yatarım ben dedi

biliyorum bilgem,inşallah Rabbimin izniyle ne güzel bir anne olacaksın

inşallah kolay olur hepinizin doğumu, valla ankaranın havası beni bezdirdi hergün kıyafetleri yıka ütüle öyle zor oluyoduki gittim kurutma makinası aldım, hatta bebekler için proğramı var ütülemeye gerek yok, rahatladım biraz, kusuyoz kaka yapıyoz terliyoz zırt pırt üst değiştiriyoruz valla.. yatağın yönünü değiştirin olmazsa bizde dondy aldık öyle boş boş duruyo koynumda yatıyo sabaha kadar gündüzz bir iki saat dondisinde beşiğimiz odada boş boş duruyo :)))) ha bide park yatağımız var oda dolabın üstünde duruyo hiç yatmadı hiç sevmedi kullanamadık..

Son düzenleme:

papatya dondy ne kız ilk kez duydumda maşallah magaza gibisiniz beşik alamazsam size yollarım berrayı yerimizede alışamıyoz zaten

Senin rahatlığın yaradılışından .. Bakma rahat olmak aslında en iyisi .. Stres yapmıyorsun ..
Ama eksiğin varsa hazırlıklarına başla , çok sıcaklar gelicek .. Ben 34. haftmada herşeyi bitirip artık dinlenmeye geçeceğim Allah'ım nasip ederse..
bebeğin niye gelmeye niyet etsin daha küçücük zamanı geldiğinde gelicek .. Sanki 40 haftalıksın .. Daha dur göbüşler iyice büyüyüp ağırlaşınca anlarsın gebiş olduğunu..

Paptya'm ben kasılma 16. haftada başladı , 20 . haftada çok şiddetlenmişti aynı tarif ettiğin gibi rahimin tamamının sertleşmesi olayı ..
Kısmen sertleşince bebek haraketi diyordum bende..o yüzden magneyuma başladım , birde kabızlığa bire bir , bacak kramplarına ve ağrılarınada çok iyi geliyor..
Şimdilerde de hala tamamen kasılıyor rahim .. Ama artık kafaya takmıyorum çünkü şu sıralar olması çok normal , yalancı doğum kasılmalarıymış. Nst'de sancı çıkmıyor çok şükür..
32. haftadan sonra bizi keşke her hafta çağırsalar .. Şimdilik 2 haftada bir gidiyorum 28. haftadan beri..
Özeldeki dr'umun sezeryan demesinin bir sebebide evet tüp bebek olması , riske atmayalım diyor ..
34. haftadan sonra doğum işinide netleştireceğim .. Eğer devlet hastanesi sezeryana tamam derse önceliğim sezeryan yoksa bakacağız artık bi çaresine .. Yeterki oğlum iyi olsun ..
Maşallah senin yakışıklınada , tam tatlı belalar değil mi?
Allah'ım korusun hep onları..
biliyorum bilgem,inşallah Rabbimin izniyle ne güzel bir anne olacaksın

Ekintos'ummmmmm

papatya dondy ne kız ilk kez duydumda maşallah magaza gibisiniz beşik alamazsam size yollarım berrayı yerimizede alışamıyoz zaten

sallanan beşik varya kraftın mama sandalyeside oluyo, öyle valla odasını teyzesi hediye etti ondaki beşik büyük oldu odaya park yatak aldık odaya yanımıza ama 2 dakika yatmadı kıyametler koptu, sonra sallanıyo diye dondy aldık onda yattı ama geceleri onun içinde çok terliyo değiştirirken üşütüyorum diye yanıma aldım hemde omurga sağlığı için ortapedik yatakta yatsın istiyorum, birlikte yatıyoruz, yerim ben onu annesi gönder alıştım ben, berrada solumda yatar uyuruz birlikte :))

amin canım,hem çok tatlı hem zor hem keyfli işte dünyada hiç bir şeye değişilmeyecek varlıklar, Rabbim gönlüne göre versin sizide yavrularınızıda sağ salim kurtarsın inşallah...

Amin paptya'm sağolasın ..

Ceylan sen ne uyanık ne akllı bir hatunsun ..
Benim etimden sütümden , papatyanın yatağından ohhhh valla ..

BANADA DİYORKİ AYNI ANDA DOĞUM YAPALIM AYNI HASTANEDE..
SEN BANA BAKARSIN ..

Bana acıyan yok hiç

iyi diyonda papatya ortada sen dahi olsan ben kızımı oglunla aynı yatakta yatırmammmm vazgeçtim ben

bilgem sen hafifsin kız ben agırlaşırım nolur yardım etsen sezeryanlı olma ama normal dogur dikişlerini bahane edersin sonra

cok normal tatlım 30. hatta 32. haftadan sonra hamılelıgın agırlıgı artıyor yuruyusler belkı bıraz rahatlatır dr tavsıye edıyorsa yurumekte fayda var ben doguma kadar gunde 1 saat(gercı son bıkac hafta 30 dk dusurdum)yurudum cok guzel gectı hamılelıgımsızlerın hamıslıgı yaza geldı bızımkı kıştı farkı vardır mutlaka sıcakta bıraz daha yorucu olur buyuk ıhtımal Allah yardımcınız olsun tatlım

Ekintos'ummmmm son haftalarda kasık ağrın oldumuydu ?

kasık agrıları sanırım vucut kendıne hazırlıyor ondan olabılır benım o bolgedekı kemıklerım cok sızlardı sankı boyle bırbırınden ayrılıyormus gıbı agrı olurdu dedıgım gıbı vucut dogal olan ıcın hazırlık yapıyor.

lorke beni hatırlıyormusun?bende de adetim 1 hafta gecikmesine rağmen çizgi çıkmamıştı..
moralini bozma kısmet bu işler belli olmaz...

dogurda o dılını kescem senın

(((((((
bugun 8. gununmu senın
bellı olmaz daha
neden test yaptınkı ?

gunaydın arkadslar
gecmıs olsun bılgemmmmmmmm
dogursaydında hayırlısıylan sende kurtulurdun

yaptım ıste dıom ya ben meraklıyım hem ıcım rahatladı hem uzulsem de ıyıkıde yapmısım suan negatıfı alınca uzulme dozumu azaltmıs oldum benım mantıgım bole ıslıyo

hayırlısı nabalım olcaksa olur ıllakı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…