Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tünaydın kızlar ..
Hava çok sıcak , Rabbim herkese kolaylıklar versin ..

Ceylan kuzum sen kendinde yazmışsın , bebek başından beri 2 hafta geride gidiyorsa bu gelişme geriliği olmaz ..
Rahim içi gelişme geriliği çok farklı bişey , her hafta kontrolünde bebek geriye düşüyorsa 1 hafta sonra 2 hafta sonra 3 hafta vs vs o zaman gelişme geriliğinden bahsedilir..
4 haftadır bunun sınırı , bebek 4 hafta ileri yada 4 hafta geri gitmesi tolre edilir fakat bu 5 haftaya çıarsa doğum yaptırılıyor ..
Sen bebiş genetik olarak ( annesininde kızken çıtır olmasından dolayı ) minyon bir bebiş olabilir..
Bu gelişme geriliği değil 1-2 hafta geriden gelmesi demek ..
Kk bak istersen anneler topiklerinde bebekleirnin kilolarını paylaşıyolar ..
32. haftada 1800 kilosu olan bebek te var yine 32. haftada 2300 gr olan bebekte var ..
Sen kafana takma artık ..
Ztb'de zaten her seferinde başka dr'a muayene oluyorsun , odalar değişiyor dr değişiyor usg cihazı bile değişiyor ..
Ölçümler de değişecektir haliyle ..
Ben sırf bu yüzden vazgeçtim Ztb'den ..Sabit bir dr olmadığı için .. Keşke herkese sürekli gideceği bir dr ayarlasalardı ..

lorkeem hoşgeldin:))
geçmişte olsun babana vede yengene:)))
nasılsın,bakıyorum hiççç durmuyorsun,ohhhhh sefan olsun,:)

hosbuldum yagmurum
nasılsın bulantıların azaldımı
havalar cok sıcak helekı ıstanbul yapıs yapıs dun yolda ızmıte gırınce yapısmaya basladık valla eve geldıgımızde kabus gıbıydı ..

eskte aksamları usudugumuz yelek gıydıgımız oluyordu ne guzeldı
valla suan ramazan bayramına kdr ıstanbuldayım hatta evden cıkmayı da pek dusunmuyorum
desem yalan olabılır

merhaba canım tesadüfen yazını okudum bu dna hasarıyla ilgili, benim eşimin değerleri de çok düşük %1 morfoloji var ve sayı 72 bin ile 100 bin arasında ileri hareketli değişti, genetik test ve y delesyon testi istedi doktor kanla yapıldı bunblar temiz sorunsuz çıktı, ama sizin bahsettiğiniz dna hasar testi farkliı birşey mi, acaba eşimin değerleri düşük ve bu çıkan spermlere de hasar testi yapılması mı gerekiyor ben samsundayım bu her merkezde yapılmasa gerek, bilgin varsa paylaşabilir misin?

karanfilce aşılaman nasıl gitti. pazar günü demiştin. merak ediyorum gelişmeleri. paylaşırsan sevinirim.

merhabalar canım güzeldi çok şükür bir problem yaşamadık. gayet güzel geçti.
hastane bomboştu zaten o da çok iyi oldu.
yanlız spermiyogramı görememiştik şimdi eşim almış.
telefondan çok da düzgün bilgiler olmasa da okudu..
vee elimde değil ama üzüldüm..
hız sıfır ve morfoloji sıfır sanırım
bunlar sıfır değildi. evet düşüktü ama sıfır değildi. sayı da toplamı okumamışsa 170 milyon.
baş kuyruk bilmeme ne hepsinin karşısı boş diyor.
evlendiğimizde yaptığımız bi spermiyogram vardı. o zaman korunuyorduk ama bi iltihap durumundan dolayı yaptırmıştık.
ileri hız %13 toplam hız %80 morfoloji % 6 sayı 115 milyon.
ve şimdi 2 buçuk yıl sonra git gide düştü ve düşe düşe bu hale geldi yani sıfıra nerde yanlış yaptığımı anlamıyorum. sağlıklı desen besleniyoruz proxeed kullanıyoruz, ballar baharatlar..
isyan etmiyorum kendime kızıyorum ben bi yerlerde yanlış yaptım ya evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istememekle ya da başka yerlerde.. çok üzgünüm kızlar kendimdeki hatayı bulmaya çalışıyorum ve Allaha çok mahcubum

Canım Lorkem: Ben dahil kimse inanmazdı emin ol evde oturacağına

Umut'un son tahlilleri iyi çıkmadı, geçen hafta hastaneden ayrılmıştı 2 günde 1 hastaneye gidip kemoterapi alıyordu ama bugün tekrar yatış yapılacak sanırım. Şimdiden o kadar değiştirmişki ilaçlar, insanın çok gücüne gidiyor, dokunamıyorsun uzaktan bakabiliyorsun anca, Umut'ta balkondan bakıyor oynayan çocuklara. Sürecin her aşaması oldukça yıpratıcı, Rabbim şifasını versin bugünümüzü aratmasın yeterki.

canım boncuğum yağmurum bende sizleri hepinizi çok özledim.eve şimdilik net almadım cepten giriyorum.herkes iyidir inşallah

canım benım kendınıde esınıde uzme nolur bak bızlere bu degerlerle kendılıgımızden hamıle kaldık senle daha once yazısmıstık hatırlarsan bızım degerler ne kadar dusuktu hatta sen sasırmıstın nasıp canım bu ısler vazgecılmemelı bılıyorum bazen ınsan dayanamıyor uzuluyor ama bu ısın pesını bırakmak yok hayırlı guzel sonucu alana kadar devam...ben ılerı hız sıfır dendıgınde cok aglamıstım hatta cok ıyı hatırlıyorum drun yanında aglamıstım hatta morfolojı sıfır cıkınca ne oldugunu bılmıyordum o zamanlar ama kötü biseylerın oldugunu ıdrak edebılıyordum:) bak ne gunlerden ne gunlere geldım bu degerlerle evladım kucagımda Rabbım tez zamanda sızlerde nasıp etsın...bız sayının dusuklugunden asılama bıle yaptıramıyorduk dırek tup bebek denılıyordu hatta asılama vakıt kaybı bosuna para harcarsınız dıyen drlar merak edıyorum aysenurumu gorseler ne derler acaba

evet canım senin yazdıklarını da hatırlıyorum çok iyi hatırlıyorum. ama insanın elinde değil o kadar uğraşıdan sonra daha da düştüğünü görünce insan bi sebep arıyor ve üzülüyor. herşeyin farkındayım. her şey Rabbimin ol demesinde tek bir sperm bile yeter.
hoş vermese de ne yapabiliriz ki. onun hazinesinden istiyoruz ister verir ister vermez.
senin yazını okuyunca da boşaldım artık salya sümük yazıyorum.n eşime belli edemiyorum. hatta vaaoww sayı ne kadar yüksekmiş öyle filan yapıyorum napcaksın bi de adamın moralini mi bozayım. iş konusunda nasibi az aile konusunda desen daha dün annesine gitmiş yine dırdır yapmış koymuş gelmiş. her konuda nasipsizim diye üzülüp duruyor. bi de bununla üstüne tuz biber üzülüyor farkındayım ama elimden geldiğince ona çaktırmamaya çalışıyorum. bitanem o benim oysa altın gibi kalbi var bu da imtihanı işte canım benim.. zaten yumuşak huylu olduğundan annesi üstüne geliyor diğer kardeşini el üstünde tutar buna nazı geçtiğinden üzer durur bir de ben mi üzeyim onu..

kızlar sizce burda morfoloji hiç bakılmamış mı yoksa hepten sıfır yazmaya gerek yok mu demişler.
öncekilerde dolu olurdu. aynı laboratuar testlerinde.

boncugum Allah sıfasını en erken zamanda nasıb etsın ınsallah dedıgın gıbı ınsanın elı kolu baglı oyle ızlıyor sadece cok koyuyor ınsana ..
ama yapabılcegın en buyuk sey duaya destek olmak ınsallah sonucu guzel olacak ..
canım boncuğum yağmurum bende sizleri hepinizi çok özledim.eve şimdilik net almadım cepten giriyorum.herkes iyidir inşallah

ronyam bende ozledım senı
almayacakmısınız yoksa eve ınternet
ole bısey yapma sakın oldumu
kızlar sizce burda morfoloji hiç bakılmamış mı yoksa hepten sıfır yazmaya gerek yok mu demişler.
Eki Görüntüle 451618

canım asılama ıcın yapılan spermıyogramda yıkama vs oldugu ıcın morfolojı bakılmaz ...
yanı 0 degıl merak etme bakılmadıgı ıcın karsısı bos bırakılmıs ..
hayrılısı olsun hakkınızda ınsalah

Eki Görüntüle 451618

karanfilce.. canım benim öncelkle hayırlı olsun aşılamanız diyorum kendini yiyyp bitirme lütfen.. bence değerleriniz gayet iyi..
yani ben çok anlamıyorum ama gördüğüm kadarıyla yıkama sonrası hızınız gayet iyyi...
benim aşılamamda ileri hıız sıfırdı.. yıkama sonrası ileri hız yine sıfırdı((
sizinkisi sanırım yıkama sonrası artmış hızınız..
bilmiyorum ama biz de aşılamaya kadar ileri hızda hiç sıfırı görmemiştik en kötü testimizde bile ileri hızımız %10du
ama aşılama yapıldığı gün sıfır.. sanırım
eşlerimiz biraz stres yapıyor doğal olarak..
kolay bişi değil çünkü..
sayınız falan çok güzel daha ne olsun..
bence sizini biraz kafanızı rahatlaatmaya ihtiyacınız var.. kolay olmadığını biliyorum
aama gerçekten bu böyle..
morfoloji ben göremedim..
aşılama yapıldığında bizde de morfolojiye bakılmamıştı tüp bebek merkezi olmasına rağmen..
herhalde bazı merkezler bakmaya gerek görmüyor yoksa sıfır olsa bile orada yazması gerekirdi bence..
yoksa o da mı sıfırdı bizim de..
bilmiyorum ki..

canım rabbimden hayırlısı inşallah böyle üzülürsen aşılamamnın olacağı varsada olmaz biliyorsun..
birazcık sakin rahat..
rabbim vaktini biliyor en hayırlı zaqmanın ne zaman olduğunu.. inşallah o vakit bu vakittir canım..

sağol canım ben bilmiyordum Allah razı olsun

evet canım üzüldüm giderek düşüp gitmesine üzüldüm. ama gerçekten insanın elinde değil. sakin bi insanımdır eşim de ben de tamamiyle teslimiz ama arada insan üzülüyor. bu da insanın nkendi elinde olmayan bişey. bir de vicdan azaplarım var tabi..
biz olur gider diye bakıyoruz ama duayı ihmal ediuyoruz yeterince dua etmiyoruz. ama bazen utanıyorum da tabi bu kadar eksik ibadetlerle birşeyler dilenmeye de.. ama yine de duasız kalmamak gerek..
evet çok şükür yıkamadan sonra ileri hız artmış. demek artmayadabiliyormuş.
tabi işin ilginç yanı morf. ve hız giderek azalırken sayı da giderek artıyor:44:

aslına bakarsan benim üzülmeme neden olan şey ilaçlar proxeedler kullandık ya kötü olan değerlerin giderek düşmesi. zaten Rabbim nasip edecekse 1 spermle olacak bu iş.
Rabbim çekemeyceğimiz yük vermesin. hayırlı bir şekilde evlatlarımızı nasip etsin ama nasip ettirmeyecekse de sabrını ve şükrünü versin amin.

kızlar öncelikle herkese selam lar nasılsınız..

karanfilce yıkama sonrası total sayı 27 milyon ,hareketlilik %100 yazıyor.
niye üzülüyorsun anlamadım..
bence süper canım
Rabbim nasip ederse sizin aşılamanın olacağına inanıyorum ben.
hayırlısını versin Rabbim inşallah..

gelbebğim.. sen nasılsın bakalım:))

karanfilce gelbebeğime kesinlikle katılıyorum canım değerleriniz çok iyi maaşallah
keşke diyor insan keşke ileri hız biraz daha olaymış ama ben kesinlikle bunun sizde bir düşüş olduğundan kaynaklandığına inanmıyorum
muhtemelen diyorum eşin strese girdi verirken..
benimki çok stresliysi çünkü..
dediğim gibi hiç görmediğimiz halde sıfırı gördük bizde aşılamada..
sen şimdi hiç üzülmüyorsun teslimiyetle ve dualarla sonucu bekliyorsun inşallah..
hep beraber bekliyoruz olursa ne ala hep beraber halay çekeriz ki olma ihtimali yüksek:))
olmazsa da vardır rabbimin bir bildiği deyip ilaçlara takviyelere ve dualara tam gaz devam ediyoruz..
sizin varikoselinizde yoktu hormonal bir durum da yok sanırsam..
kaan hocayla irtibata geçtiniz mi hiç canım..

Canım iyiyim çok şükür..
haftasonu daha önceki vatanımızdan canım arkadaşlarım, eşleri veee arkadaşın bebişi bir minnak kuş 1,5 yaşında bi oğluş geldi..
tayinci olunca sürekli vatan değişiyor tabi... :)
biraz yoruldum yemek yatak gezme derken..
ama çok güzeldi.
sen nasılsın canım..

geçmiş olsun lorke allahın izniyle ablandan güzel haberler al inşallah annenlerde saglıkla dönsünler
kızlar bugün dopler çin gittim bebegin beslendigi damarlar temiz çıktı bi problem yok dedi haftalık kontrol edecez bebegin büyümesini dedi hastaneye yatabilirsin yada her hafta gelebilirsin dedi bende burda çok sıra bekliyorum özele gitsem olurmu dedim olur dedi en azından bi hafta özele bi hafta hastaneye gidiyim diyorum romatizmalarım azdı sıra beklemekten duruma göre bebegi erken alabiliriz dedi

ceyooo.. canım benim çok sevindim bir sıkıntı çıkmamasına..
biraz seni uğraştıracak kızımız ama değecek inşallah sonu çok güzel olacak..
çıtı pıtı bir kız:))
iyi karar vermişsin canım o şekilde gidersin özele 10 gün içinde gitmeye tekrar ücret almadıkları için hep haftada özele gidebilirsin aslında
ya da iki hafta özele gidersin bir hafta devlet bu şeklide de yapabilirsin..
inşallah az kaldı canım dualarımız sizlerle inşalalh..

lorkem bu arada hoş geldin fıstığım sana yazmayı unuttum:))
yengene ve babacığına çok çok geçniş oslun canım..
umarım yengeninki beklediğiniz kadar kötü bişi çıkmaz..
baabcığına da kutsal yerlerin havası suyu şifa olsun inşallah..
rabbim kavştursun sizi tez vakitte...

boncukk... umutcuğa rabbmi şifa versin.. inşalalh hepimizi şaşırtır tez vakitte tedaviye güzel cevap verir de hepimizi mutlu eder minik melek..
inşallah her şey youlna girecek dualarla..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…