Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

duaların için teşekkürler canım1,5 saat değil nerdeyse 2-3 saatte bir emziriyorum yani uğraşoyorum memeyi reddediyor bende koruyucu aparat aldım meme başı görevi için onunla emzirmeye çalışıyorum enjektörlede arada mama damlatıyorum mememe alsın diye ona rağmen başarısız oluyorum


insan heycandan herşeyi unutuyor ama kafasını toplayınca hemen hatırlıyor bol bol dua ediyor dilekte bulunuyor. Emzirmeyi çözersem çok rahat edeceğim

kara kızını sevsinler canım güle güle büyüt en kısa zamanda resimlerini görürüz inşallah:)
ayy emmemesi kötü işte inşallah en kısa zamanda alışır memene

ronyaya derken benim kara kızım oldu babasına benzedi amin canım çok zor ya insan gözünün içine bakıyor o kadar masum ve savunmasızki içim gidiyor. Darısı sana canım güzel rahat bir doğum ve sonrasında rahat bir süreç geçirmen dileğiyle

aaa hadi gözün aydın canım, çok sevindim güle güle büyüt bebeğini mutlulukla sağlıkla

teşekkür ederim canım darısı sizlere olsun
 

teşekkürler canım inşallah emiyor ama ne mücadele su içinde kalıyoruz ve 3 kişi anca emzirebiliyoruz oda azıcık bi zaman emzirmek denirse buna :)

canım gözün aydın ,kara kızını sewerim ben:))

ewet canım kızım olacak:))
çok heyecanlıyım:)

Gözün aydın canım kızın olacağı için çok şanslısın kız bebek çok tatlı içim eriyor.

Selam kızlar ..
İyi dilekleriniz için çooook teşekkür ederim ..


Butter maşallah kızına .. Sağlıcakla büyüsün inşallah .. Gözün aydın ..

teşekkürler canım seninde az kaldı bir avazda doğurmak nasip olsun sezeryen tarihini kararlaştırdınızmı?


teşekkürler canım sonunda kavuştum taklacı güvercinime karnımda hiç durmadı takla atıp durudu şimdide çıktı biz takla atıyoruz ona bişeyler yaptırabilmek için


canım bende aslında onun iyliğini düşününce gaddar oluyorum ama sıkıtı daha ilk günler ve bebeğimde hafif sarılık var aç kalırsa sarılık geçirir diye korkuyorum şu günleri bi atlatalım bende eli maşalı bi anne olucam elimden ne gelirse yapıcam olmazsada dünyanın sonu değil. Sütüm idare eder ama emme sıkıntısı olunca azalabilir
 
canım benim çok saol

ronyam canım çok teşekkürler, özledik seni..gelde senden öğreneceğim çok şey var..


reyyan canım çok saol, benim kızımın adıda Reyyan :) duanı eksik etme bizden :)

bitter canım gözün aydın, kesinlikle ne yap et emzir veya mama ver, bizde başta almaz diye mama az verdik doymadı ve sarılık oldu ve tam 2.5 ay sürdü..aman dikkat et..
 
ekintoum canım çok saol, cihanı kocaman öpüyorum..

krisim canım nasılsın? bir ses ver, merak ediyoruz seni..
 

Herkese güzel günler, herkes iyidir inşallah.
Tam deniz ve tatil havası,
Buharlaşıp uçmama çok azkaldı,
Sabah namazından sonra anca uykuya dalabiliyorum,
Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
 
Son düzenleme:

Herkese güzel günler, herkes iyidir inşallah.
Tam deniz ve tatil havası,
Buharlaşıp uçmama çok azkaldı,
Sabah namazından sonra anca uykuya dalabiliyorum,
Rabbim yardımcımız olsun inşallah.

canım ya çok sıcak(
dok 4 saatlik araba yolculuğuna izin verdi,ama gözüm kesmiyor
göbüşün çok çıktımı??????
 
mues bilgemyagmurumve su an akliam gelemyen tup bebk yaptiran arkadaslarim.benim tup tedavim var..

tranferimde belki sizleri bulamamm

transferden sonra nasil geciriyim 12 gunu neler yapmaliyim biraz anlatirmisniz siz neler yapmistiniuz..

bana yardimci olun lutfen,,gunler yaklastikca cok heyecanlaniyorum..:18::18::18:
 

tatlım ben ilk gün dinlenme,daha doğrusu 3 gün oda yatarak değil ama ondan sonraki günler daha rahat hareket ettim
öyle yorgan döşek yatmadım ,arkadaşlarıma gittim
ama burda asıl amaç senın ne şekilde rahat edeceğin,ama yatmanın tutunmaya faydası yok,sakın stres yapma asıl önemliolan o
pozitif düşün herşey olacağına varır:))
 

sagol yagmurum verdigin bilgiler icin..
bende fazla yatmiyorum zaten tedavilerimde.hayirlisi bakalim ins benimde bebegim bana tutunur...
 
merhaba arkadaşlar. 4 yıldır bekliyoduk bebişimizi. bilen bilir topiğin eski üeylerindenim.
doğum hikayemi paylaşmak istedim.hem bekleyen arkadaşlara ümit olsun, hem de hamile arkadaşlara doktorun gazıyla normal denedim herşey normal gidince. geçen hafta perşembe akşam üzeri nişanım geldi, hafif kanlı akıntı. sancı gelmesini bekledik, doktora gitmedik hemen sezeryan olmasın diye. gece 12de yattığımda hala sancım falan yoktu. gece 4 gibi lavaboya kalktım, ve şaldır şaldır su boşaldı idrarımı yaptığım sırada. ve geliyo diyye çığlık atınca annem bile bebek sanmış. baya bile lavabodan kalkamadım çünkü suyumun akması bitmedi. tarif edilemez bişey. ben azcık falan geliyor sanıyordum. sonra çıktım ama hala geliyo. bi orkid koydum, tekrar geldi, o bile taştı hemencecik. sonra azaldı başka bi orkid koyup, kapının dibinde hazır duran bauvulu alup arabaya atladık. kızlar kapının yanına koyun herşeyi, çünkü o an insna öyle panik oluyor ki. eşim ve annem de benden panikti. hastaneye gittik, yolda doktorumu aradım. hala tam sanıcm başlamamıştı. sonra hafif hafif başladı. sonra şiddetlendi, adet sancısı gibi. dedim bu kadarsa ben dayanırım, adetlerim sancılı olur. ebeler geldi işte muayene falan. zaten alttan zor muayene olan biryim, itişe kakışa muayene oldum. birinin karnına tekme atmışım, hamileymiş.
2 bol parmak dediler. bi taraftan nstye bağlıyolar. sancım giderek artıyor ama ilerleme yok. suni sancı verdiler, bi taraftan da su bile vermiyolar, ameliyata girerim diye. sancıdan dilim damağım kurudu. saat öğlen 12.30 gibi oldu hala pek ilerleme olmadı. doktorum geldi, öğle arasında, bu arada sabahtan da gelmişti. kararını verin eşinle dedi. ben dedim ne kadar dayanırsam açılmam olur. bu şekilde en az 10 saat daha sancı çekmen lazım dedi. ama onda da yine doğum olacağına garanti edemem dedi. zaten suyum da şaldır şaldır geldiği için korktum. bir de dayancak gücüm kalmadı. sezeryanı kabul ettim. apar topar sedyeye bindirdiler, oğlum tam cuma namazı vakti doğdu. 1.20 gece.çok şükür kurtulduk.
ama sorunlar doğunca bitmiyot. sorun demek istemiyorum, herşey için şükürler olsun. bebeğimi hemen kucağıma verdiler emzirmeye başladım, şekerli su gibi bişeyler geldi. ama gel gelelim ameliyat yerimden kucağıma tek başıma alamadım oğlumu. canım acıyodu çok. annemler yan tarafımdan falan sokuşturdular hep. ama çocuk rahat olamayınca bi de göğüs uçlarım olmayınca emmeyi reddeti. 1 gün falan şekerli su verdik. herşey denedim. silikon uç, göğüs ucu çıkartıcı, pompa. ama pompadan anladık ki tam süt yok. pazar günü eve geldik ve ben kendimi tutamamadım. o kadar şeyden sonra nihayet bebeğimle evdeydik, yatağına yatırdık. hüngür hüngür ağladım. hala da daha ağlıyorum baktıkça. o kadar acıdan sonra inanamıyorum. çok değişik bişey. duş aldıktan sonra dedikleri gibi süt geldi. ama pımpayla. bebeğin ağzına veremiyoruz. 4-5 kişi başımda, şöyle tuti böyle ver, zaten havalar sıcak, yavrumla ben ter içinde kalıyoruz. sonra pompayla sağdığımı vermeye başladım, ve de mama. emmedikçe de ağladım, beceremiyorum bişeyi diye. ki kendi annem bile bana tutamıyosun bebeği, beceriksiz gibi laflar etti. insan bu dönemde herşey batıyor, önüne gelene ağlıyorum gerçekten. hamilelkikte böyle olmamıştım, lohusalıkta da olmam sanıyordum.
sonra bir arkadaşım aradı, emiyo dimi dedi. malesef dedim. sonra bana bi doktor tavssiye tti. ona muhakkak git, doğru pozisyınları gömsteriyori moral veryor, ne yapıp edip emzirtiyor dedi, özel bi doktor. hemen gititk koşa koşa. kayınpederim falan ufacık şey için, emmiyo diye bebek doktora götürlür mü falan dedi. eşimd e anne sütü emmemiş, ama o 8 aylık doğmuş. herkes ona benzeyecek falan herhalde dediler. ama doktor gerçketn işe yaradı. dediklerini harfiyen yaptım ve bebeğim ememye başladı. 10luk enjektör alın dedi ve başını kesin dedi, ilk önce onla çıkarttıyorum. ve bebeği yan yatırmak yerine oturur pozisyonda emziriyorum, bacakları benim bacaklarım arasına geliyor. 2 gündür güzel emziriyodum. dün ikimizin de kontrolü vardı doğum yaptığım hastanede. doğum kilosunu kaybetmiş bebeğim 200 gram, bi de anne karnındaki kakasından başka kaka yapamdı diyince yetersiz besleiyo demez mi. hemşireler bunun emzirmesine bakın dedi. bir ssaat kadar hemşire gözteiminde emzirdim. hemşire maşallah çok güzel emiyo, sütün de geliyo dedi. ama yine de günde 2 kez mama takviyesi yap dedi. derken doktor oğlumdan idrar tahlili istedi, ve enfeksiyon çıktı. ben tüm hamileliğim boyunca enfeksiyon taşıdım, ondanndır dedim. sonra kültür istedi, bakteri var mı diye. ama onun sonucu 3 gün sonra çıkacakmış. ama ne olur ne olamz antibiyotk iğne yapalım o güne kadar dedi, ben de kabul etmedim tedaviyi ve bana kağıt imzalattı doktor, bişeyden sorumlu değilim verdiğim tedavi kabul edilemdi diye. inşallah bişey çıkmaz. o hastanenin çocuk doktorunu iyi değil diyolardı, değiştircem onu, bi daha ona gitmeyi düşünmüyorum.
inşallah bakteri üremez de sorun olmaz.
eve gelince ben de bebeğe mamayı dayadım çocuğa. zaten evde herkes aç kalmış bu çocuk, zayıflamış bilmem ne. sonra oğluş nazlandı akşam memeyi almaya tekrar. çok şükür sabah yine verdik ama zor alıyor. iştahsız biraz. 5-6 saat uyuyor, zor uyandırıyoruz. yani doğumum oldu çok şükür, ama annelik gerçekten sabır işiymiş. bu arada hala kendim giydirip bezleyemiyorum. kaynanamdan daha öğrenemedim. biarz da becereiksizliğim var. alıyorum arada ama yapamayınca güzel kaynanam devam ediyor. inşallah öğreneceeğim. bu arada doktordan eve geldik, ilk defa yıkadık. çocuğum kakasını yapyı. biraz rahatladık.
bir de sezeryan olmamda da bir hayır varmış. herşeyde hayır olduğu gibi. daha önce hiç gözükmeyen bir kist almış doktorum 2.5 cm yumurtalığımdan. patalojiye gitti, çok şükür temiz. normal doğum olsaydı alınamazdı ve önceden de görmemiştik hiç ultrasonda. doktor senede bir takibini muhakkak yaptır dedi.

tecrübeli annelerden emzirmeyle ilgili taktikler istiyorum. emiyor ama yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?daha güçlü emmesini sanıl sağlayabilirim?hemen uyuyor mesela.
 
canım ya çok sıcak(
dok 4 saatlik araba yolculuğuna izin verdi,ama gözüm kesmiyor
göbüşün çok çıktımı??????

mues dok benim progestonu hala kesmedi,dünyanın ilacını kullanıyorum ,senınkılerini yazarmısın???


Canım benim adım attığım yok dışarı,
Pazartesi kontrolüm var onun için çıkıcam.
Ben çok ağırlaştım pofuduk oldum. Daha 5. aydayım 10 kg aldım

Bende crinone jeli sabah akşam 13. haftaya kadar kullandım. 14. haftada tek'e indirdim ve bıraktırdı doktor.
O ara kanamam olunca her hafta proluton vurulmaya başladım hala devam.
Erken doğum olma riskim var ya ilerleyen ayda bebişlerin ciğer gelişimi için iğne vurulucam.
 



Canım öncelikle tedavin hayırlı olsun, sonu çok güzel olsun inşallah.
Yağmur'umun dediği gibi nasıl rahat ediyorsan öyle geçir.
Bende ilk 2 gün yattım ama günlük işlerimi yaptım.
Mesela uzanmadan yatağımı düzelttim.
Çok gaz sancım olmuştu yürüyüş iyi geliyordu, eşim işten gelince yarım saat yürüdük hafifçe.
Su, süt içtim bol bol.
Meyve yedim ananas yedim.
Kabız olmamaya çalış, kabak çekirdeği, kayısı, incir yemeye çalış.
Birde işin en zor kısmı ama yapmaya çalış.
Ne ümitsiz ol, tedaviden ümidini kes,
Ne de kaptır, ilk günler çok zor oluyor az birşeyden ümitleniyorsun az birşeyden ümidini kesiyorsun ama ne kadar relax olursan okadar iyi.
İnşallah çok güzel olucak.
Senin için fetih suresi okucam inşallah.
 




Canım hadi gözün aydın.
Rabbim oğluna da sana da sağlık sihat nasip eylesin.
Hayırlı evlat eylesin inşallah.
Gözlerim dolu dolu okudum.
Annelik hem güzel hem zor dimi.
Rabbim hayırlısıyla bizimde sağlıkla sihatle evlatlarımızı kucağımıza almayı ve en yakın zamanda diğer arkadaşlarımında hamile olmasını nasip eylesin inşallah.
Baya badire atlatmışsınız Rabbim bederinden korusun inşallah.
İnşallah emzirme sorununuda en yakın zamanda aşarsınız...........................
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…