Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gökçennnnnnnnnnnnnnnnnnnn canimmmm dun neler yazmistim o coskuyla hepsi gitmis en bastan okudum yok yok sadece o gun yazilanlar yok Rabbime sonsuz sukurler olsunnnnn bebisin seninleymisssssss beni ektin dedin dedin sen beni bi ay onceden ekmissinnnn megersemmmmm :))))) hamiştaşmi olduk seninle simdiiiiiiiiiii cok mutluyum inanki rabbim saglikla kucaginada almayi nasip etsin insallah mucizeniiiiii:118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118:

Son düzenleme:
mavişimm insallah sende anne olucaksin neden olmasin rabbim yuzunu guldurcek insallah belkide tupten once kimbilebilir yaradandan baska dualarimdasin canim benim

canim benim tedavin hayirli olsun insallah sonucu cok güzel olcak güzel allahimin izniyle

yarin opum var du edin benim icin lutfenn..
gamzelim canim benim geri sayimini birlikte yapicaz insallah dualarla güzel sona az kaldi

skyline ovulasyon testi T cizgisi silik ise negatif anlamina gelir. İki cizgininde ayni koyulukta olmasi gerekiyor pozitif olmasi icin

antisocial canım hayırlı olsun insallah sonunda bebislerin 9 ay birakmasin seni inşallah

teşeşkkürler canım...
bebişin hayırlı olsun, sağ salim inşallah

Aslinda bebeğimin kalp atislarini aldiktan sonra hikayemizi paylasmak vardi aklimda ama dayanamadim artik :))

Gecen sene mart ayinda bebek sahibi olmaya karar vermistik. Ben rutin kontrol icin doktoruma gittim smear testi ultrason muayenesi vs yaptirdim herseyin normal oldugunu soyledi doktorum folik asit verdi yolladi. Aylar aylari takip etti ama her ay husran yasiyordum. İnternette gebelik hakkinda arastirmalar yaparken her link kk ya yonlendiriyordu beni. Ates olcme topigini bu sayede buldum. RONYAmi o topikte tanidim her sorduguma cvp veriyordu saolsun. Onun sayesinde bir cok seyi ogrendim.

Ronya o ara topige yeni geri donus yapmisti ve esinin varikosel ameliyatı oldugundan bahsediyordu ilgimi cekti o zamana kadar hep kendimle ilgiili olabilcek sorunlari arastiriyordum esimde sorun olabilcegi hic mi hic aklima gelmiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam haziran ayiydi. Esime ronyanin basindan gecenlerden bahsettim. Oda varikosel nedir diye bi arastirma yapmaya basladi ve hemen bana bendede varikosel var o zaman dedi. Cunki o damarlanma durumunu o dogustan saniyormus. Bunun bir rahatsizlik olabilcegi aklina dahi gelmemisti o zamana kadar. Ronyamla temasa gectim ona sorular sormaya basladim bu konuyla ilgili oda bu topigi tavsiye etmisti bana hemen en basindan okumaya basladim sessiz sedasiz. Once allahimin sonra Ronyamin sayesinde sorunumuzu biraz daha erken orgenmis bulunduk.

Hemen esim icin urologdan randevu aldik. İlk spermiogramimiz 1 milyon cikti ikincisi 400,000 cc de bu degerler hep. Doktorumuz vakit kaybetmeden ameliyat olmalisin dedi azosperme kadar dusebilir dedi psikolojimizi siz dusunun. Nasil bi dibe vurustu size tasvir etmem mumkun değil. Azosperm nedir varikosel nedir tam kanıksıyamadan ameliyathanede buldu esim kendini. Ameliyatimizi olduk doktorumuz antibiotik disinda hicbir ilac vermedi.

Ben topigimizi en bastan okumaya devam ettim. Bu sefer KRİSHAZELİMLE tanistim onun sizlere verdigi ogutlerin hepsini bilgisayarimin not defterine kaydettim madde madde kullanmayada basladik elbette. Ameliyatimizin 3. ayinda ilk testimizi verdik değerler harikaydi oldukca yukselmisti hic beklemiyorduk bu yukselisi. Tabi bunun rehavetine kapilip ameliyat ise yaradi diyerek biraktik herseyi. Birdaha test verdigimizde değerler cc de 1 milyono tekrar donmustu. İnisler cikislar yasarken krishazelimle direk kontaga gectim. Saolsun cok yardimci oldu hersorduguma bikmadan usanmadan cvp verdi tek tek. onun taktiklerini uygulayarak Morfolojimizi 8 e cikarmayi basardik sayimizda oldukca artmisti. Ama hala sonuc alamiyorduk. Her ay husranlar devam ediyordu. Artik ya tüp bebek yada asilama ikisinden birini deniyelim diye yola ciktik ve devlet hastesine basvurdum. Asilama raporu binbir eziyetler sonucunda cikarabildik derken o ay rahim kalinlasmasi var polip olabilir gebelik testi ver oyle gel gebelik yoksa kurtaj yapicam dedi. Korkumdan nasil kactim o hastaneden bilemiyorum. Sogan kurune basladim hemen. Ve basladigim ay hamile oldugumu ogrendim rabbime sonsuz sukurler olsun.
Cok uzun oldu degilmi basladimmi durduramadim kendimi insallah gebeligiimi sonuna kadar surdurebilirim rabbime siginiyorum on a yakariyorum yalvariyorum boyle olmasi icin. Ben bu mutlulugu bu mucizeyi boyle yasadim darisi aşkla inançla yawrusunun yolunu gozleyen butun arkadaslarima nasip olsun insallah aminnn..

Son düzenleme:

o kadar güzelki bu hikayeleri okumak...
inşallah bizler de paylaşırız böyle..hikayeler genelde aynı :)
Mutluluğun hiç bozulmasın, hiç bir anne adayının ve annenin bozulmasın, bizler de yaşayalım inşallah

Amin skycigim allah razi olsun cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin bende senin gibi burdaki arkadaslarimin mucizevi hikayelerini okurken icimde umutlar filizleniyordu acaba bende bende yazabilcekmiyim diye icimden gecirirdim ve dua ederdim arkadasim. İnsallah sende paylasicaksin en hayirli zamanda rabbime dualarimda varsiniz hep

ay su ceylana cok guldum
nıkın cok zormus nasıl sölıcem dıor yha

AZRA sperm sayınızın okadar dusuk oldugunu bılmıyordum
ne kadar gusel böle bır mucızeyı yasıyor olman
bızım sayıarda sızınkı gıbı
ama bızım hıc 2 mılyondan yukarı cıkmadı
rabbım saglıklan kucagına aldıgın gunlerıde gostersın ınsallahhhhhhh

darısı bana vede tum ısteyenlere

bugunku ruyamda kucagımda br bebek,
yenı dogum yapmısım
dıslerım bembeyaz
annem dıorkı ben böle beyaz br dıs gormedım dıor bana
bebegı emzırıyorum
nasıl sut gelıyor
bebek cok actı,emdıkce gıdıklanıyordum
sonra annem gene dıor benm senın kadar hc sutum olmadı dıye
ALLAHIM BANA EMZIRMEYI NASIP EYLESIN EVLADIM KUCAGIMDA SAGLIKLAN

azracım çok sağolasın canım..
ben de yazını bekliyordum..
siz böyle yazdıkça hemen ümitlenip bişeylere sarılıyorum ama artık sarılacağım bişey de kalmadı her şeyi bıraktık çünkü.
Allah razı olsun Ronya bana da çok yardımcı oldu.hem onun dediklerini hem de burda yazılanları hep uygulamaya çalıştım ama bizde herşey sayıyı artırdı artırdı artıdı...
benim kayınvalidem sağlıklı yemeklerden ziyade pirinç pilav makarna tarzı çok yapar ve evlendiğimizin ilk aylarında rastgele yapılan bi tahlil sonucu harikayken, 1 buçuk yıl sonra herşey tersine döndü. ben sağlıklı beslenen biriyim bi baktık ki hız ve morf düşmüş sayı artmış. ben de koştur koştur kürlere ve sağlıklı şeylere sarıldım. en sonki testde sayı 170 milyona çıktı düşünebiliyor musun ben daha bu kadar yüksek bi değer bu forumda görmedim ama ileri hızımız 0 olmuş ve toplam hız da evlendiğimde 80 di 24 e düşmüş.. o yüzden artık mücadeleyi de bıraktım. şu an aklımda kaan aydos var ama onun da sonu onca para döküp hüsrana düştüğümüz proxeed ve diğer kürler gibi olmasından korkuyorum açıkçası..

Benim hikayemde herhangi bi urolog yok once krishazel-ronya ve bu topicte bulunan butun arkadaslarim var onlarin hikayeleri ve paylastiklari guzel bilgiler var allah hepinizden razi olsun iyiki sizleri tanimisim ve bundan sonra bende bildigim tecrube ettigim herseyi paylasicam insallah burda

şimdi bizlerde olduğu gibi :)
sabır, tedavi, inanç ve nasip ...
Allahım bana ve bekleyen tüm arkadaşlarıma en yakın zamanda bu duyguları yaşamayı nasip et

kızlar hepinizi az çok tanıyorum, yoğun çalıştıgım için yazamıyordum ama artık akşamları da olsa yazışmak bana iyi gelecek çünkü kendimi çok yalnız hissetmeye bu derdin altında ezilmeye başladığımı hissediyorum...etrafımda kimse bilmiyor böyle bir sorunumuz olduğunu, çünkü bir bebek kaybım var...belki bilmemeleri de hayırlıdır..işte öyle

canım ben anlamadım karbonhidrat mı arttırdı sayıyı ?
böyle düşünme lütfen, mutlaka bir nedeni vardır, fsh ölçtürdünüz mü , geçen bir yerde yazıyordu fsh yüksekse keçiboynuzu kürü yapmayın filan diye..
kaan hocaya biz de gidiyoruz.Allah on a uzun ömürler versin..Önce inanç, sonra tedavi ile bu sorunlarımızı aşacagız inşallah

evet esracim biz vitaminleri birakalim yine 1 milyona geri donuyor maalesef amin esram amin insallahh rabbim sanada yasaticak bu mucizeyi o zaman sen gor bu topigin ve facedeki grubun halini topikteki butun mesajlar silinir mesaj depreminden az kaldi insallah
ruyani okurken sicaktan yanarken tuylerim diken diken oldu bu ne tuhaf biseydir bilmiyorum basina geldimi hayrolsun insallah bebesinin habercisidir ben cok beğendim ruyani

Ronya çok dua alıyor yerinde olmak isterdim açıkçası.. Allah dünyasını da ahiretini de kalbi gibi güzel eylesin inşallah..

rabbım yeterkı ol desın
ne olmazkı...
sende onlardan bırısın
hamdolsun kurtulan bırı daha oldu

hayır canım sağlıklı beslenme sayıyı artırıyor sayı artınca da hız ve morfoloji düşüyor..
sanırım fsh ı hiç ölçtürmedik..:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…