Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yok canım benn hep burdayım hpinizi tanıyorum ama beni zaten kimse tanımıyor muesin yağmurun lorkemin tedavilerinde ağzım yüreğimde hep bekledim gözyaşı, meri, azra gökcen ve diğerlerinin hamişliğine de en az sizin kadar sevindim ben sessiz takipçiyim

hele bir tutunsunlar başın ağrıycak diyim sanaa

canım allah nasip ederse gerçekten çifte bayram yaşayacağız. tam bayram zamanına denk gelicek sonucumuz

Böyle baş ağrısına can feda,
Heyecanlandım şimdi inşallah çok çok çok güzel olur...

ağzından balmı damlıyomuş benim arkadaşımın canım duana kocaman bi amin diyorum

ALLAH razı olsun

bebişlerin nasıl iyimi

İyiler çok şükür,
İnşallah güzel olucak herşey canım benim...

canım arkadaşalrım..
hakkınızı helal edin hemencecik yazamadım hikayemi..
çok şükür rabbime bu günleri de gösterdi bana..
şkayet değil ama biraz bulantılarım var o yüzden çok sık başında duramıyorum netin..

ben iki yıllık evliyim mucizem kapımı çaldığında evlilk yıldönümüme bir gün vardı.. çok şükür ki bu müjdeyle girdik ikinci yılımıza..
iki yıldır ilk bir hafta dışıda hiç korunmadık. eşimle beş yılıık bir görüşme dönemimiz vardı o yüzden evlenir evlenmez çocuk istemeye başladık
bir hafta sonra çalışmalara başladık ilk beş ay geçtiğinde ben çok farkında değildim bişeylerin. hep umutluydum olacak diyordum
çocuk isteğiyle değil de adet düzensizliği şikayetiyle beşinci ayımda doktora gittim. genç kızlığımdan beri adet düzensizliği şikayetim vardı bende bu şikayetle gittim doktora. doktorum
gebelik istediğimi de öğrenince rahmimde polip olduğunu ve gebeliğe tutunmaya bunun engel olabileeğini söyledi
aynı zamanda adet düzensizliği de yaptığını söyledi ve bunu alalım dedi. hemen histereskopi ile rahimden polip alındı. bu sefer üç aylık bekleme süreci verdi doktor.
üç ay beekleme sürecinden sonra tekrar gittim ve klomene başladık. çok şükür yumrtalarım cevap veriyordu ama geç büyüyorlardı.
yanlız doktorum hiç çatlatma iğnesi vermedi dört ay bu şekilde yumurtamın çatlayıp çatlamadığını bile anlamadan klomen kullandım ve hep sonu hüsran..
aslında benim çatlama problemim varmış maalesef ki bu hiç düşünülmedi.. bu şekilde evlilğimizin bir yılını doldurduk.
doktro en sonunda eşimden de test vermesini istedi. eşim ilk önce biraz nazlandı fakat yine iki aylık bir tatil dönüşünde iyiyce çocuk isteğiyle bilenmiş olarak soluğu bu kez ürologda aldık
eşimin test sonucu ml de 500 bin çıktı. ve doktor bize sizin tüp bebeksiz aşla çocuğunuz olmaz hiç vakit kaybetmeyin yıpranırsınız diyerek bizi yolladı..
o günü hiç unutmuyorum başımdan aşağı kaynar sular döküldü biz o gün tüp bebekle ve hatta evlat edinme ile ilgili her şeyi araştırdık öğrendik eşimle..
hatta bir de evlat edineye yaşımız da tutmuyor diye üzüldük:)))
ama o gün itibariyle o kadar sarıldık ki birbirimze işte bizim mücadelemiz asıl o gün başladı.
nette sperm sayısıyla ilgili yaptığım her araştımada karşıma kk çıktı ve bu topikle ilk kez o zaman tanıştım
önce sessiz takip ettim sonra üye oldum sağolsun buradaki arkadaşalrım çok sıcak karşıladılar beni..
ekin ekintos gamzelim gözyaşı.. ve daha pek çok arkadaşım beni takviyeler konusunda yönlendirdi ve bizde bu yola girdik..
bizim ilk testimiz çok kötüydü ama birer ay araya ikik test daha verdik çok şükür onlar tüp bebek değerlerrinden daha yüksek çıktılar
ikinci testimizde mlde 23 milyonu üçüncü testimizde ml de 10 milyonu gördük ileri hızımız hep %10 morfolojimiz hep %3 tü.
doktorlar aşılama değerleri diyerek bizi aşılamaya yönlendiriyorladı.
derken eşimde vaikosel olduğunu öğrendik ve ocak ayında variosel ameliyatı oldu eşim.
aeliyat sonrası takviyelere daha da yoğunlaştık arada ihmal ettiğimiz zamanlar olmuyor değildi ama hiiç bir zaman tamamıyle bırakmadık
bu arada klomen sonrası benim adet düzensizliğim hat safhaya ulaştı ve 40 günde 35 günde olan adetlerim 60 günleri bulmaya başladı
gittiğim kadın doğumcular kist göremeyince pco dan şüphelenmiyorlardı ve bişeyin yok sorunnuz eşinden diye gönderiyorlrdı
nerdeyse bir yıldır yumurtalarım hiç çatlamadan düzensiz adetimle verimsiz bir ççalışma dönemi geçirmiştik
iyice ümidimi kaybettim eşimin değerleri iyi olsa bile benim yumurtalalrımla tedavisiz hiç bişi olmaz diye düşünmeye başaladım.
en son gittiğim bir prof bana senin yumurtan çatlamıyor eşinin de spermleri az dedi teavisiz mümkün değil bir aşılaam yapalım deyince
nisan ayında rahim filmim çekildi mayıs ayında da aşılmaam yapıldı ameliyaımızın dördüncü ayındaydık vitaminler kullanıyordk
eşimin değerleri bu şekilde ne güzeldir diye düşünürken aşılama sırasında eşimi değerleri ml de 12 milyon ileri hız 0 çıktı
sayıda nerdeyse hiç ilerleme yoktu ileri hızımız ise sıfıra düşmüştü
çok ağladım ameliyat bize hiç bir fayda sağlamadı diye kendimi heder ettim
tabiki aşılama tutmadı ve 24 mayısta son adetimi oldum:)))
adet olduğum gün herşeye yeniden başladım artık hedefim doğal yoldan çocuk sahibi olmak değildi eylülde tüp bebek yaptırma kararı aldık ve artık amacım tüpe kadar
benim yumurtalarımı eşimin spermlerini en kaliteli hale getirebilmekti
bunnun için adet olduğum gün ibrahim saraçğlunun sitesinden keçi bonuzu pekmezi ve arı sütü bal polen karşışmı getirttim
ayn zamanda günde 4 adet arginmax men ara ara çinko hergün balık yağı vereye başladım zaten eşim bir aydır doktor kontrolünde klomen trental ve evicap kullanıyordu
o bunları kullanırken bende yumurtalarıma çok kızmıştım ve onları adam etmeye kararlıydım
her sabah üç dört kuru incir hergün balık yağı ve sabah akşam hayıt otu hapı içtim
bunu bir ay yaptım zaten tatile çıktık sonrasında ve eşim de bende ilaçları bırakmıştık tatil dönüşü devam edecektik
çok şükür rabbime ki o ara yaptıklarımız vesile oldu rabbim de izni verdi ve benim yumoşum doktorun çatlamıor dediği yumurtam
kndiliğinden çatladı döllendi ve bebiş bile oldu:)))
bunların dışında hiç bişi yapmadık arkadaşlaım ne presedd ne ovulasyon testi ne bacakları dikme:)))
çünkü o ay tedavisiz olacağına dair umumdum hiç ama hiç kalmamıştı o yüzden hiç bişeye dikka etmedim her şeyi bıraktım ama vitaminler hariç:))
zaten yumurtalama dönemim diye bişi olmadığı için çalışmlaarımız hep plansız olduğu istediğimiz zaman istediğimiz şekilde:))

zaten sonrasının biliyorsunuz öğrenmem büyük bir sürpriz oldu
olabileceğine hiç mi hiç ihtimal vermedim ta ki bulantılarıma kadar..

sonuç olarak şu çıkarımları yapabiliyroum ben kendi hikayemden:
ameliat değerlerimize yansımasa da demk ki kalityi arttrdı yani ameliyat işe yaradı:))
sadece eşlere yoğunlaşmaktansa stresten etkilenen yumurtalarımız için de bişi yapak lazımmış:))
birazcık stresten uzak ililşki yaşamak lazımmış:))
ve tabi ki rabbimin yazdığı zamanı sabırla tevekkülle dua ile beklemk çok önemliymiş:))

rabbimi tüm arkadaşlarıma bekleyen dileyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inşallah..

msj kutun yine dolu canım inş görürsünnn

canım naber nasılsın benım sna bir sorum olacak ben pkoluyum biliyorsunn 2kez yumurta takıbı yaptırdım kloemn kulalndığım halde yumurtalam olmadı bende bu ay serophene kullandım 50mg sabah akşam 2-3 gün bal tarçın çörekotu ve incir yedim dün adetim 12günü doktora gitim vee20 mm yumurtam vardı bu sabah çatlatma iğnesi verdi doktor yaptım c.tesi p.tesi ilişki dedi salıda çatladımı diye kontrole cagırdı bana önerbileceğin bişeyler varmı:) benım için dua et tutsun bebeişim :))) hamıle kalamsamda tyumurtlamak süpermiş

ronyammmmm.. hakikaten nerelerdesin..
gel bak ama gökçenin hamilelki haberini kaçırdın..:)))
senin bana verdiğin tüyolar gel de bir gör ne yaptı gökçeni:)))
sen ve ekinin hayıt otu linkleri olmasa ne yapardım:)))

işin şakası canım inşallah iyisindir her şey yolundadır hiç görünmüyrsun merak ettik seni..

midyecim çokk teşekkür edrim canım.. alalh razı olsun.. darısı sana ikinciyeeee:))))

gamzelimmm maaşalah embriyolarına taammm 11 tane.. maaşalalh çok sevindim canım..
annesi bebiş olup konacaklar mı onlar göbüşüne yaaa:))) az kaldı az.. 12 ağustossss gel artık...

antalyam mavikızz.. az kaldı canlarım size de.. sabırsızlıkla bekliyırum o günleri..

azram çokk sağol canımın içi.. yaptım bakalım.. 9. hafta dyor yaaaa.. o kadar oldu mu kii:)))

krisim çok şükür kanamalar bitmiş çokk sevindim bitanem..

muesimm canım inşalalh geçecek bu günler o miniklerin var ya minklerin işte onları görünce unutuvericen her şeyi..
allaha emanetsiniz canım benim..

canlarım atladığım unuuttuğum varsa kusur bakmayın kendinize çok iyi bakın..

gökçen bişey sorabilir miyim canım??
peki ilişkilere dikkat ettiniz mi yine de çünkü benim hayal kırıklığına uğrayıp bıraktığım çok aylar oldu. ama böyle stresten uzak duralım derken biz ipin ucunu kaçırtıyoruz sanırım nerdeyse hiç ilişki olmuyor da

bu arkadaşlarımız doğal yollamı hamile kaldı. hayırlı olsun inşallah.

gökçenim rahim filmi bence sende kilit noktası olmuş

topiğe çok uğramasanda her cuma dualarına AMİN diyorum.
Rabbim gönlünün muradını versin en tez vakitte:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…