Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canımmm hoşgeldin. Hayırlı olsun Cihan'ımın incileri. Ananesinin evi uğurlu geldi desene. 6.ayından sonra ayda 400-500 gr alması yeterli canım. Sen geçenlerde sormuştun ne veriyorsun oğuza diye. Canım 8,5 aylık civarında iken sebze çorbası 1 su bardağından çeyrek az, (içinde evde olan sebzelerden azar azar, kırmızı mercimek, azıcık bulgur, kıyma mutlaka ve her çorbaya irmik ki irmik rahat kilo almasını sağlar), bide mercimek çorbası(mercimek, havuç, patates,kıyma yada köy tavuğu) bu 2 çorbadan yapıyordum 2 gün değişimli. Tarhanayıda dene sen, bide yayla çorbasını ama nanesiz yada az naneli dene.

Yoğurt mutlaka, oğuz normal yoğurttan mayaladığım yoğurdu yemedi, ne zamanki sütaşın ilk yoğurdumu keşfedene kadar. Sütü önce kaynatıyorum, sonra küçük parmağımı yakmayacak kıvamda ise, 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı yoğurttan önce sütle karıştırıp sonra bardağa koyup karıştıp ağzını streçle kapatıp iyice sarıyorum. Yoğurdu günde 2 su bardağına yakın verirdim, birini öğleden sonra birinide uyutmadan önce, bu aylarda meyve olarak muz veriyordum.

Sabah öğünü kahvaltı, öğlen çorba, akşam üstü yoğurt, yatarken yine yoğurt, aralarda ise hep emzirdim dediğim gibi bu oğuz 8,5 aylıkkenki menüydü.

Aklına takılan bişey olursa sor mutlaka.

masallh ogluma dıslerınız hayırlı olsun ...
canım kılo meselelerınden anlamam ama boncugum guzel seyler yazmıs sıze de faydası olacagını dusunuyorum ınsallah kabız olmaz bu sefer oglun ..

boncuğum sağolasın...
cihan sabah yarım yumurta sarısı,peynir,pekmez,zeytin,domatesten oluşan kahvaltıyı yapıyor.ben hepsini ayrı ayrı veriyorum.bazen yumurta ile peyniri karıştırıyorum.genelde hepsi bitiyor..

öğlen yoğurt akşamda yoğurda meyve karıştırıp yediriyorum.toplamda yoğurt 1 su bardağı kadar oluyor...

ara öğünlerde meyvelrinide yiyor...

bizim sorunumuz çorbalar...bizimki lezzet istiyor artık...sebze çorbalarına ilk 2 ay sorunsuz yedi ama artık onlara ağzını açmıyor...
mercimeğide sevmedi sıpa...

şimdi tam mevsimi diye bol bol domates çorbası yaptım onu bayıla bayıla içiyor...içine kıyma koyuyorum yeni yeni...
irmik hiç katmadım çorbalarına ama pirinç ve bulgur katıyorum...
birde yoğurt çorbasını içiyor.bu kadar...
aslında yemesine bakınca bir problem yokmuş gibi...ama yaramıyor sanki çocuğuma....

8150gr çıktı bu ay...8400 olmalıymış...2 aydır standartın altında çıktı bizimki...

kemik suyuna ne zaman geçtin boncuk sen...

masallh ogluma dıslerınız hayırlı olsun ...
canım kılo meselelerınden anlamam ama boncugum guzel seyler yazmıs sıze de faydası olacagını dusunuyorum ınsallah kabız olmaz bu sefer oglun ..

sağolasın lorkecim...
kilo meselesi bir tuhaf işte...oğlana kilo aldıramıyorum,kendime kilo verdiremiyorum:)))

kilo diyince aklıma ceyo geldi..hamile iken zaten çok az almıştı şimdi hiç kalmamıştır heralde:)

sen yine nereleri gezdin kız.............

oyyyy ben senin o güzel menünüde oğuz'unu da senide yerimm hammm yaparımm :))
kızzz uçak uçak hammm yapıyonmu heheee ben oğlumada yaptım bu cadıyada yapıyomm
sadece güldürmekten çocuğu ağzının içindekileride dışarı akıttırmaktan öteye geçemiyorum
boncuk benim görümcemin bi çocukları var aman Allahım her eve lazım
sofrada bişeycik kalmıyor herbişeyi silip süpürüyorlar
2 yaşındaki çocuk bir buçuk kilo mandalinayı bir oturuşta yemiş :)))

cihanımın incileir hayırlı uğurlu olsun canımmm
ekintosum bence kilosuda menüsüde çok güzel
benim kız bir hafta sonra 7 aylık olcak daha 6800 gram çok cılız
ama maşallah çok hareketli
sen boşver kilosunu gelişi eğrisinin içindeyse sorun değildir

canım çok sağol...
inciler çıktı....
bugünde demir damlasına başladık .benim 1 damla midemi bulandırdı...8 damla oğluşu mahvetti

yerim ben senin cılız kızı...büyümüştür mutlaka.görelim bir ara ..........

canım pek anlayamadım testi ama...2 milyon sperm sayısı içinde morfoloji gayet iyi...
sperm sayısı az ama sayıyı artırabilirsin zaten morfoloji de güzel.sayı ile beraber oda artar zaten...

Canım inşallah iyi haberlerle gelirsiniz.

inşallah canım ya..
bu varikoselin tekrarlaması olayını hiç duymamıştım olabiliyormu ,yaa olmasın (

yine ameliyat denirse Allah muhafaza! Kaan hocaya gitmeyi düşünüyoruz...

ama kaan hoca son birkaç mailime doğru düzgün cevap yazmıyor geçiştiriyor beni..

slm cnm,

varikosel ameliyatı ne zaman olmuştunuz? bizde düşünüyoruz ama oyle düşünüyoruz sadece..nedense sonucundan korkuyorum galiba.. ya daha kötüye giderse.. birde ameliyat sonrası bekleme süresi çok uzun geliyor galiba..

Canım çorba çok önemli çünk hem bebeği tok tutması hemde besleyici olması lazım. Domates çorbası güzel benimkide yiyor ama ben çok tercih etmiyorum çünkü bebeği ne kadar tutacak, tutmaz. Mercimek çorbasını mutlaka tavuk suyuyla dene, benim sıpa anca tavuk suyuyla yiyor yoksa mümkün değil, yoğurt çorbası bolca pirinçli olursa güzel.

Ay şu kahvaltı olayın süpermiş, ayrı ayrı verişinde süper. Ben tembel anne hala bulamaç olarak veriyorum. Tek tek uğraşmak hem zor geliyor hemde zor geliyor(2 kere zor:)))

Kemik suyuna 9 aylıkken geçtim, kasaptan kuzu incik atıp çorbalarına azar azar ekliyordum. Şuana kadar oğuza yiyebilceği bütün evde pişen yemeklerden tattırdım, aman salçası var aman tuzu var demedim açıkcası, sonuçta kendimin yemeyeceği bişeyiş asla oğuza vermiyorum.

Benimki eğer tadını beğenmiyorsa ne var ne yok kusan bi tip, bazen şööööyle bi uçasım geliyo kendisine. Geçen ufak bi bisküvü geldi ağzına beyefendi beğenmeyince foşşş etti, bebekliğinden beri çekiyorum kusmasını. Bitsede tamamen bi oh desem, Rabbim beterinden korusun,buna da şükür tabiki.

Seninki ozaman pütürlü gıdalara alışkın, makarna pilavada geçebilirsin rahatlıkla.

Trac Hogg ne diyor, çocuklara yemek yediriken uçak hammm yaptırmayın yoksa yedirdikleriniz size ya da başka bir yere uçak olarak uçabilir diye, bundan yola çıkaraktan yemek istemediğinde oğuzu indiriyorum mama saldalyesinden biraz geçince tekrar deniyorum, zaten mama sandalyesine yemek zamanı oturtuyorum çokta sorun çıkarmıyor, kusmazsa:)))

Beni ve oğuzu istediğin kadar yiyebilirsin, ki oğluş ısırılmaktan mıncıklanmak o kadar hoşlanıyorki bize gelip görmelisin yani. Cadı kızını kocaaaaaaman öperim, senide:))

haklısın benim bu çorba işini düzeltmem lazım ama içmeyince o kadar sıkıntı veriyor ki anlatamam...
herşeyi tattırman süpermiş.cesaret edemiyorum ben.damak tadı tuzluya alışacak diye...hoş pek tuzlu yapmıorum ama...
ama benim oğlan çok memnun olur eminim...gözü hep bizim tabaklarda....

süpermiş bu mesaj:)))
beğendimmmmmm

Canlarım hayırlı günler,
Doktordan geldik, sancılarım sıklaştığı ve artık nefes problemi haşadığım için doğum tarihim belirlendi. Kısmetse 22 Ekim Pazartesi günü. :) 35. haftayı tamamlamış oluyoruz bayram tatili 6 gün olunca işi şansa bırakamayız dedi. Garip bir heyecan var içimde. İnşallah doğduklarında hiçbir sağlık problemleri yaşamadan sağlıkla büyürler kuzularım...

Kızlar bu yemek mönüsüne geçtiniz gözüm korktu valla ..
İnşallah bende beceririrm ..
Boncuğum bişey sorucam , mesela ufak bir tencere çorba yaptın diyelim , onu ısıtıp ısıtıp içiriyor musun , yoksa her gün yeniden mi yapıyorsun ?
Hergün yeniden yapmak zordur ablam ısıtıyordu valla .. Ama en fazla 2 gün aynı çorbayı veriyordu gerçi .. Ben yeğenimden hatılıyorum patates çorbasına bayılıyordu ..
Ben ek gıdaya nasıl geçicem bilmiyorum .. Sağlık ocağı yada drlar bilgi verirler mi acaba ?
6. ayda ilk yoğurtla mı başlanıyor mesela .. Meyve sularını önce 1-2 kaşık verip alerjik reaksiyon gösteriyolar mı bakıcak mışız ? E ondan sonra 1 biberon dolusumu vericez vs vs aklıma takılıyor hep bunlar ..
İnternette listeler dolusu var mönüler gerçi ama ölçülü yazan yok pek ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…