- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #119.861
sevgili krishazel; neden bilmiyorum içimde sana yazma isteği doğdu selam vermek istedim.... proxed i araştırırken tesadüfen ismini gördüm şimdi hatırlamıyom yaklaşık 250 sayfa falan okudum da taa 2010 yılından falan bi yazın dikkatimi çekti ve seni takip etmeye başladım ..doğrusu hayran kaldım yaşadıklarına herkese umut olmana pozitif düşünmene nebilim destek olmana tam tüp deneyecekken hamile kalmana hangisini sölüyüm sonra son sayfada iki çocuk sahibi olduğunu gördüm ağzım kulaklarımda sanki bi film izlemiş gibi hissediyorum kendimi ....allah bağışlasın nazarlardan korusun bende umut edenlerdenim umuda sarılıp bekleyenlerdenim her sayfada her yazılanda umut arıyorum ..rabbim inşalah benimde yüzümü güldürür sevgiler...
peki cnm vitaminlere devam edelim o zaman umutluyum. bekarken bu kadar bebek sevdiğimi bilmezdim şimdi diyorum ki meğer ben ne kadar çok çocuk seviyormuşumSeni tanıdığıma ve yolumun bu topiğe düştüğüne çok mutluyum inş bana da uğurlu gelir keşke martta kağan hocaya gitmemize gerek kalmasa keşke ne kadar çok isterim RABBİM doğru zamanda vereceği günü bilir. Sana yazmayı bırakırmıyım hiççç ... sen bana yolumda ışık tuttun. doktorum tüp bebekten başka olmaz dedi , ihtimal bile vermedi . önce RABBİM sonra buradaki öğrendiklerim sayesinde bebeğim gelir... ben de koca göbüşümle o doktora giderimmm...
herkese merhaba :))) bugün Allahın izniyle çok mutlu bir gün yaşadım çünkü eşimin sperm sayısı 14 milyondan tam 108 milyona yükselmişşşşş :))) rabbime hamdolsun keçiboynuzu kürü sayesinde... çok mutluyum paylaşmak istedimmmm sadece... :)
Merhabalar esim azosperm rahatsizligi vardi 1 yil tedavi ardindan simdi 1 bucuk milyon sperm cikisi var cok sukur bu sekilde olupta vitaminlerle sayiyi arttiran mi var mi acaba gecmisi okumadan heyecan yapip direk sordum ama gecmisi okumaya baslim :)
e sen yakinda hamileyim diye yazarsin:))
hiz ve morfoloji durumu nedir peki ???
ve testi nerede yaptirdiniz
biliyorsun sayi hersey demek degil digerleride ve nerede yapildigida cok onemli
guzel haberini bekliyoruz yaz bize :)
inşallah canım.. ilk öncelikle güvenilir bir yerde yaptırdığımı düşünüyorum Erzurum Atatürk üniversitesi araştırma hastanesinde yaptırdık.. dr sonuçların iyi olduğunu söyledi. öncekine göre çok iyi hamdolsun. morfoloji %5 ileri hızlı hareketli %10.. ama şuna inanıyorum Allahın izniyle daha iyi olacak. ilk önce zeytinyağında beklettiğim inciri yedi her sabah 1 ay boyunca. Daha sonra keçi boynuzuna başladık 1 ay oldu daha 2 ay daha devam edicez inşallah daha iyi sonuçlar alırız Allah özlem çeken herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..............
Canim tup bebek bile denesen tutma ihtimali zayif biliyorsun bu yuzden tedavi sart , normal yolla da olsa , tuple de olacaksa oncesinde tedavi sart ..... Mucadeleye devam sen cok dogru yoldasin ve mukemmel ilerliyorsun !!!!
bu değerler nasıl sizce arkadaşlar ????
arkadaşım bende pek anlamam ama sayınız çok iyiyakında hamile haberini verirsin inşallah . Bende incir veriyorum keçi kürü yaptık 2 ay ama değişmediii
azosperm degildik ama tedavi ardindan sperm sayimiz da artti bebeklerimizide kucagimiza aldik
ama siz dr unuzu dinleyin tedavinizi birakmayin en kotu ihtimalle spermleri dondurun
bu topigi okursan cok sey ogrenebilirsin :)
aramiza hosgeldin
Bak simdi benimde icimden sana yazmak geldi , insan boyle boyle baglaniyor kenetleniyor iste :)
okuduysan benim yasadiklarimi biliyorsun dur ben umutsuz vakaydim kari koca sorunluyduk ve doktorlar tarafindan degil tup bebek evlatlik almaya yonlendirilmistik ama once Rabbimin izni bizimde mucadelemizde normal yoldan 2 bebegim oldu
mucadelemiz kolay degildi insan ustu gayret gosterdik cogu kisinin 6 yilda yapacagini biz 6 aya sigdirdik ama basardik
benim bir sloganim vardi buraya cok yazdim ------ bizim olduysa herkesin olur !!!! ------
o yuzden asla mucadeleyi birakmayacaksiniz , oturup beklemeyeceksiniz
umuda sarilip bekleyenlerdenim lafini kabul etmiyorum mucadele edeceksin
Bu arada ilk buraya ve sana yaziyorum , ailelerimizin bile bilmedigi birsey bu :) esim in istegi bu, Biz 3 cocuga karar verdik ama onu ben dogurmayacagim :) cocuk esirgemeden gonullu aile olacagiz kizlarima bir abla bulup onun da ailesi olacagiz insallah
Rabbim kimseyi evlatsiz , hicbir cocuguda ailesiz birakmasin ...
Krisim , Kağan Hocadan mail geldi... demiş ki şiddettli DNA hasarımız varmış, tedaviniz 3 ay yazmış. Gün aşırı yarım klo... vermiş ayrıca da Emodex vitamin vermiş ben biraz araştırdım içinde L carnitine , L arginine de var fakat kaç mg var onu bulamadım biz hani proxeed kullanıyorduk ya ne palım bırakalım mı L arginine yi de bırakacağız o zaman öff kafam çok karıştı ya ...
kris merhaba bütün topiği okudum ve herkese ne kadar ilgili ve alakalı davrandığını gördüm.senden kocaman bir iyilik isteyebilirmiyim:) eşimin sonuçlarını göndersem banada yardımcı olabilirmisin?aslında bizim sayı sıkıntımız yok hız ve morfoloji problemimiz var..şimdiden teşekkür ederim.
okadar büyük yüreklisin ki eminim bu dediğini yapar kendi evladın gibi de bakarsın tebrik ederim canım :)
ben umuda sarılıp bekliyom derken hani oturup beklemiyom canım bende 5 yıldır uğraşıyom eşim ilk varikosel di ameliyat dediler hemen oldu sonra hiç bişiyiniz yok sizin normal olur dediler bekle beklee olmadı 2 sene ölee geçti bu arada eşimin sayısı çoğalmıştı tam aşılama yapmaya karar verdik testler falan uğraşırken birden eşimde sayılar hızlı düşüşler gösterdi hatta bi ara 100bine düştü hormonları bozuldu bu seferde proklaktini 50 üstüne çıktı lehaşş meehaşş 0 sperm üretim durmuş doktor şüphelendi beyin MR istedi oha dedik beyin ne alaka dedik bişi bilmiyoduk ki sonra öğrendikki beyin hipofiz bölgesinde hormonları yöneten bölgee kist oluşmuş kist diyorum çünkü küçüktü büyüseydi tümör diyolar allah korusun erken teşhiş oldu hemen ilaç tedavisine başladı 6-7 ay öle geçti hormonları düzeldi kistte yok oldu çok şükür tabi benim yaş oldu bu arada 34 sperm sayılarıda 5 milyonun üstüne çıkamadı bikere aşılama olmaz dediler vakit de kaybetmeyin dediler çünkü benim bu sefer amh 0,1 düşmüştü bide haşimato troidi var var da varrr yaniii tüp denedik kasım ayında maalesef olmadı kalite embriyo elde edememişlerdi zaten artık hastaneden mi emriyologdan mı yoksa bizim zayıflığımızdan mı bilemedim yıkıldık tabi ama çabuk toplarlanmaya çalıştık hemen 1 ay geçince ünlü bi profesöre gitmeye karar verdik başarı oranı yüksek ilk verdiğimiz testlerde eşimin varikoselinin tekrarladığını hemende 2.derece olduğunu öğrenedik dert bitmiyoki çok şükür dedik neysee dedik doktor ameliyat önermedi çünkü sperm sayısı kalitesi çoğalmaz dedi kaan hocaya mail attık aynen dedi erken yaşlarda olsak ameliyat derdim ama yaş geç dedi neyse işteee çok uzattım eşime proxed falan yanında ilaçlar verdi önümüzdeki ay adetimle ikinci tüp e başlayacaz bi umuda daha sarıldık yani hayırlısı ............
canim durum netlesti sorununuz meydana cikti bence sevinmelisin cunki artik sebebi biliyorsunuz tedaviylede sorun cozulecek
benim bir yakinimdada ayni durum vardi onunda 3 ayda dna hasari duzeldi
siz simdilik proxeed i ve digerlerini birakin kaan hocanin verdiklerini aynen kullanin onun tedavisi bittikten sonra bunlara devam edersiniz
kafan hic karismasin sonuca cok az kaldi:))
Gonder canim bekliyorum
o kadar da vitamin aldım, o zaman ginko globa, ginseng , bide omega 3 e devam etsek mi acaba ? çünkü onlar o vitamin de yok, ya da sadece omega yı mı alsak ? Seni de çok yoruyorum kusura bakma kris , siz 5 ay klo... kullandınız, 3 ay da iğne sanırım acaba 3. ayın sonunda iğne de verir mi?
kris merhaba eşim 2012 nisan ayında varikosel ameliyatı oldu.amliyattan 6 ay sonraki sonuçlar şöyle
perhis süresi :4 gün
lökosit :0.1 milyon/ml.
volüm:1.4 ml.
konsantrasyon : 127.400.000 ml
total konsantrayon: 178.400.000 ml
toplam motil(a+b+c) %18.1
hızlı : % 0.9
yavaş : % 9.2
yerinde : %8
immotil : %81.9
motil sperm sayısı: 32.2 m
Fonksiyonel sperm : 6.6 m
kruger :%2
who : % 18.3
2013 nisan ve mayıs ayında 2 sefer aşılama yaptırdık olmadı o zamanki değerler şöyle
sperm sayısı 38.000.000
motilite : %41
hızlı :0
yavaş : %29
yerinde : %12
hareketsiz :%41
morfolojiye bakılmadı.
yaklaşık bir aydır gnc den aldığım l-carnıtıne l-arginine ve mega men vitamin kullanıyor.
biraz uzun oldu:)
ilgin için şimdiden çooook teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?