2 nci evliliğim olucak

Tabi ki söyleyin.
Yumurta donasyonunu herkes kabul etmez.
Çevremde bı kaç örnek var, kadın kaynaklı infertilite bir kisinin evliliği bitti. Donasyonu eşi kesinlikle ama kesinlikle kabul etmedi. Anneleri aynı kişi yarın öbür gün evlenirse ben o vebal altına giremem dedi eşi.

Diğer kişininde evliliği devam ediyor tedavi sürecinde devamlı.

Bir kadının anne olmak hakkı nasılsa, erkeğinde baba olmak hakkı..
Evlilikte beklentisi çocuk üzerine yüksekse kabul etmez.
Fakat öncelikleri başka işe kabul eder.

Soylememek sizin için büyük risk. Eğer çocuk eşiniz olacak kisi için ön planda ise tekrar boşanmayla sonuçlanır.

Siz bu konu da herşeyi açık açık anlatın karar karşı tarafa kalsın.

pardon ben tam anlayamadım da o yüzden soruyorum
donasyon ne ki aynı kişi evlenirse vebal altına giremem ne demek tam anlamadım
veballe ne alaka?

öncelikle herkese merhabalar Allah kimseye dert sıkıntı vermesin... sizler'den bakış açısı düşüncelerinizi almak istiyorum benim başımdan bir evlilik geçti 2 yıl kadar evli kaldım boşandık ve üzerinden 1 sene geçicek boşanmamın..... ve hayatımda biri var ciddiye doğru gidiyoruz çok güzel gidiyor herşey mükemmel şükür ama gel gelelimki içimi kemiren bir sıkıntı var benim çocuğum doğal yolla olmuyor doktorlar yumurta donasyonu tedavisi önermişti önceki eşimle evliyken erken menepoz gibi birşeyim ve şimdi hayatımdaki kişiye evlenmeden önce bunları anlatıp anlatmamakta kararsızım haksızlık yaptığımı düşünüyorum ve anlatma taraftarıyım onun ilk evliliği olucak çünkü ve bunu bilmesi en doğal hakkımı yoksa söylemiyimmi ? siz olsanız böyle bir durum'da ne yapardınız ?.
Ben olsam söylerim. Bilmeye hakkı var. Siz de rahat edin içinizde kaldıkça kötü hissedersiniz kendinizi. Evliliğinizi dürüstlük üzerine kurun

veballe ne alaka?
canım yumurta donasyonu kıbrısta gerçekleşiyor başka bir kadının tanımadıgın bir kadının yumurtalıklarıyla eşinin spermini birleştirip sana transfer yapıyorlar yani çocuk senin karnında büyüyor senin genlerini alıyor sen doğuruyorsun ama yumurta başkasının yumurtası aslında vebal değil sonuçta sen doğuruyorsun

Allah kimseyi böyle birşey söylemek zorunda bırakmasın ozaman anlayabilirsin insandaki çaresizliği

böyle birşeyi paylaşmayayım gibi bir düşüncem olsa kimseyle evlilik yoluna girmem. size aynı şekilde evleneceğiniz erkek bu konuda bilgi vermemiş olsa hoşunuza gider miydi ? benim gitmezdi. karşımdaki adımın hayati kararına bu şekilde müdahale etme hakkım yok. kimsenin birbiri üzerinde böyle bir hakkı yok.

mağdur edebiyatı gibi geldi bu cevabınız. herkesin bir sürü derdi var merak etmeyin, tek çaresizlik de çocuk sahibi olamamak değil.

çocuğunuz olmayacak diye ayrılmasından korkuyorsanız, insanlar gayet sağlıklıyken bir kaza geçirip evlendikten sonra bile çocuk sahibi olmama durumuna düşebiliyor. o zamanda anında boşanmaları yada eşlerinden saklamaları mı lazım ?

kadın/erkek farketmez, evlenip hayat paylaşmaya karar veren insanlar birbirilerine her konuda dürüst olmak zorunda. net.

canım yumurta donasyonu kıbrısta gerçekleşiyor başka bir kadının tanımadıgın bir kadının yumurtalıklarıyla eşinin spermini birleştirip sana transfer yapıyorlar yani çocuk senin karnında büyüyor senin genlerini alıyor sen doğuruyorsun ama yumurta başkasının yumurtası aslında vebal değil sonuçta sen doğuruyorsun

ayhhh nasıl sinirlendim
sorun eğer kendi oğullarında olsa hiç o vebali düşünmezlerdi ama bence, sanki zorla alınıyor bağışçıdan.
neyse zaten ayrılmışsınız, çok iyi olsalardı ayrılmadınız değil mi laf işte bendeki.
ama tabi ki söylemeniz lazım, çok kolay bir durum değil sizi çok iyi anlıyorum ama bu stresle de yaşanmaz.
hiç karşı tarafı düşünemiyorum yaa Allah affetsin erkek türüne hafif gıcığım :) ama sizin açınızdan ya öğrenirse diye düşünmek yerine ve evlendikten bir düzen oturttuktan sonra bu riski almak yerine en başta söyleyin ki herkes rahatlasın, en önemlisi siz rahatlayın.

Afedersiniz ama yumurta başkasınınken genler nasıl sizin oluyor🤔 yumurta genlerimizi taşıyan üreme hücremizdir. Bahsettiğiniz işlemle ilgili Bilgin yok ancak bahsettiğiniz gibi yumurta başkasının ise o biyolojik olarak siz doğursanız bile sizin çocuğunuz olmaz. Umarım hayırlı bir şekilde evlat sahibi olursunuz

Şu an bunu söylememekle kuracağınız evliliğinde büyük bir güven sorunu yaratmış olursunuz kesinlikle söyleyin

Bence söylemelisin.
Eşimin böyle bir durumu olsaydı ve bilseydi , bana söylemiş olmasını isterdim.

veballe ne alaka?
Yumurtası alınan kadının yumurtasıyla bir kız doğdu sonra kadın başkasıyla evlendi ve oğlu oldu diyelim biyolojik olarak o iki çocuk birbirinden habersiz kardeş oluyorlar ve evlenirlerse kimsenin haberi olmayacağı için böyle bir vebal almak istememişlerdir o kişiler.

veballe ne alaka?
Örnek vererek anlatayım Ayşe diye bı kadın olsun, Ayşe yumurtasını satsın Kıbrıs'ta yumurtaları toplandı donduruldu.
Geldi yumurtası olmayan bir kadın Ayşe'nin yumurtası ile eşinin spermi döllendi tuttu kadın erkek bebek doğum yaptı.

Başka bi kadın geldi yumurtası olmayan ona da Ayşe nin yumurtası ile eşinin spermi döllendi tuttu bu kadın da bı kız bebek doğum yaptı.

Yarın öbür gün bunlar evlenirse ki bunun örnekleri çok var.
Düşünün anneleri aynı babaları farklı, kişiler evlenecek.

7 yıllık çıktığım kişiyle evlendim kimin ne katacağı belli olmuyor hayatta insana 7 yıllıkmı 3 aylıkmı deseniz 3aylık derim yaşamadan kimse bilemez ordan yargılamak kolay insanları..
Hayir hayir yargilamadim, sadece cok iyi cesaret dedim. Oyle ya da boyle konu evlilige gelmisse hemen soyleyin diyorum

söylemeye tam net karar verdim kızlar ama zor söyleme kısmı zor konuyu nasıl açacağım o zor net olmak en mantıklısı zaten çocuk içinde ayrılırsa ayrılsın napıyım Allah vergisi :)

sizin yumurtaları donduramıyorlar mı?öyle bir olay yaptı da bir akrabam aynı sorun vardı erken menepoz durumu.başka tedavi yok mu?bunları bir araştırın.bundan bağımsız olarak evet söylemelisiniz karşıdakinin ilk evliliği olmasıyla alakası yok kim olursa olsun bu bilinmesi gereken bir durum.belki kabul etmeyecek sizi üzecek.ne kadar erken söylerseniz karşınızdaki insanın asıl yüzünü o kadar erken tanırsınız.

buarada benim erkek arkadaşımında çocuğu olmayacak büyük ihtimal.doktor öyle söylemiş yani olursa da zor olurmuş doğal yolla olmazmış.bir hastalıktan dolayı sperm üretiminde sıkıntı varmış öyle birşey tam bilmiyorum hiç üstüne düşmedim.bunu bana daha ilk flört aşamasındayken söylemişti ki evlilik falan düşüncesi yoktu.hiç kafama takmadım hani aklınızda bulunsun belki karşıdaki için çocuk olmazsa olmaz değildir veya tedavisi neyse oluruz nasipse de olur zamanı gelince kafasındadır.anlatırken dünya başınıza yıkılmış havası vermeyin karşıdakine normal ama bilmesi gereken bir mevzu gibi anlatın.

Tabi ki söylemelisiniz.
Başka bir kadının yumurtası size transfer edilecek bu saklanacak bir durum değil.
Bilip kabul etsin.
Kabul etmeyedebilir. Ben boyle bir durumda olsam evlatlık alırdım. Tabi herkesin tercihi farklı..

Ama yumurta transferi olursa da sizin genleri almayacak. O yumurta kiminse onun ve eşinizin genleri alınacak. Siz rahimde taşıyacaksınız. Tabi ki ruhsal olarak bebeğiniz olur. Ama biyolojik olarak sizin bebeğiniz olmayacak.
Hayırlısı olsun..
Her şeyi bir an önce netleştirin.

Çünkü bu tüp bebek gibi bir durum değil.. Yumurta transferi başka bir şey.

öncelikle herkese merhabalar Allah kimseye dert sıkıntı vermesin... sizler'den bakış açısı düşüncelerinizi almak istiyorum benim başımdan bir evlilik geçti 2 yıl kadar evli kaldım boşandık ve üzerinden 1 sene geçicek boşanmamın..... ve hayatımda biri var ciddiye doğru gidiyoruz çok güzel gidiyor herşey mükemmel şükür ama gel gelelimki içimi kemiren bir sıkıntı var benim çocuğum doğal yolla olmuyor doktorlar yumurta donasyonu tedavisi önermişti önceki eşimle evliyken erken menepoz gibi birşeyim ve şimdi hayatımdaki kişiye evlenmeden önce bunları anlatıp anlatmamakta kararsızım haksızlık yaptığımı düşünüyorum ve anlatma taraftarıyım onun ilk evliliği olucak çünkü ve bunu bilmesi en doğal hakkımı yoksa söylemiyimmi ? siz olsanız böyle bir durum'da ne yapardınız ?.

Kesinlikle söylemelisin bunun için senden vazgeçiceğini düşünüyorsan eğer evlendikten sonrada vazgeçebilir,
arkadaşlarda yazmış empati yapabilirsin diye bencede empati yapmalısın.
sana söylenmemiş olsaydı ne düşünürdün?

evlenince illaki öğrenicek ve sen bilmiyormuydun diyecek o zaman ne diyeceksin?

Tabi ki söylemelisiniz.
Başka bir kadının yumurtası size transfer edilecek bu saklanacak bir durum değil.
Bilip kabul etsin.
Kabul etmeyedebilir. Ben boyle bir durumda olsam evlatlık alırdım. Tabi herkesin tercihi farklı..

Ama yumurta transferi olursa da sizin genleri almayacak. O yumurta kiminse onun ve eşinizin genleri alınacak. Siz rahimde taşıyacaksınız. Tabi ki ruhsal olarak bebeğiniz olur. Ama biyolojik olarak sizin bebeğiniz olmayacak.
Hayırlısı olsun..
Her şeyi bir an önce netleştirin.

Çünkü bu tüp bebek gibi bir durum değil.. Yumurta transferi başka bir şey.

bence evlatlıktan riskleri daha az.
evlatlık alınan bir yavrunun belli bir yaştan sonra seni ben doğurdum senin annen benim diye çıkıp gelmesi kadar emek veren bir anneyi yerle bir edebilir. ve buda günümüzde o kadr çok ki. yada çocuğa gerçek söylendiğinde benim annem kim araştırmalarına girilebilir veya eş aileleri çocukları tarafından sürekli duygusal tacize uğruyabilir. ama yumurta donasyonunda karı kocadan başka kimse bilmediğinde bunların hiç biri yaşanmıyor ve en önemliside sizin içinizde büyütmeniz. biyolojik olarak olmayabilir ama sizin ellerinizde karnınızda canınıza can olan olan bir yavrum olsa bana 7 cihanda büyolojik annesi değilsin dese sadece gülümserdim bilmem anlatabildim mi :)

Back
X