2.sezaryen korkusu

Arkadaşınız kendi mi istemiş doktor mu zorlamış. Bazen devlette doktorlar son ana kadar zorluyor normal diye
Arkadaşım İstanbul 'da bizim oturduğumuz yerde iyi bilinen bir özel hastanede yapmış, hatta yıllardır o doktor orda çalışıyor hala. Doktor kendisi zorladı diyor, karnından kendi bastırdığı yetmedi bir de orda gezen bir görevli kadını çağırdı sen de ellerimin üstünden bastır dedi diyor. Sonra vakumla çekmeye çalışmış. Arkadaşım 19 yaşındaymış, bir şey diyememiş. O vakum sırasında çocuğun beyni hasar gördü diyor

Offf nasıl ödeyecekler bunun vebalini. Yazık bir evladın ve annenin Hayatını mahvetmişler

Ben de aşırı şekilde normal doğum istedim ama sezaryen olunca da çok çok büyük acılar, sıkıntılar yaşadım. Sezeryanı küçümseyen, hafife alan birini görsem çok kızarım ona. İkisinin de zorlukları var, ikisini de yaşayan anne yavrusu için büyük acılara katlanıyor. Eskiden doğum yaparken ölen bir sürü kadın ve bebek olmuş. Şimdi en azından anne bebek ölümü azalıyor sezeryan sayesinde. Bebeğim sağlıklı mı sağlıklı çok şükür diye düşünmek lazım ben de çok üzüldüm aylarca keşke normal olsaydı dedim ama sağlık her şeyden önemli

Offf nasıl ödeyecekler bunun vebalini. Yazık bir evladın ve annenin Hayatını mahvetmişler
Arkadaşım durumu kabullenmiş, o şekilde çocuğuna bebek gibi bakıyor, sürekli görüşüyoruz. Maddi manevi başka hiç bir sorunu yok, onun da imtihanı o oldu. Eşinin ailesiyle olsun, eşiyle olsun önemli hiç bir sorunu yok hayatında o evladının durumu hariç. Ona bakınca diyorum ya benim eşimin ailesiyle sorunum olmasaydı da çocuğum öyle olsaydı? Benim için daha büyük acı olurdu.

Benim çocuklarımın da araları 1.5 yaş ve ikisi de sezaryen. İlki iri bebekti ve 40.haftaya gelmemize rağmen doğum belirtisi yoktu birde 4 kiloyu aşınca maceraya gerek yok diyerek planlı sezaryen oldum. İkisi de belden uyuşmalıydı, elbet ilk 2-3 gün zorluğu oldu ama sonrasında çabuk toparlandım, sütüm de geldi ve birkaç ay sonra düzenli egzersiz sayesinde halk arasında yaygın olan "sezaryen göbeği" efsanesi de yalan oldu. Özele gitme imkanınız olsaydı keşke ama devlet hastanesinde kararlıysanız ve doktor da uygun görürse spinal sezaryenı tercih edebilirsiniz.

Teşekkür ederim iyi niyetiniz için. mutlu oldum uzun zamandan sonra benim için yazmanıza. Bu siteye iyi ki üye olmuşum diyorum. Birbirini hiç tanımayan kadınlar birbirlerine moral veriyor, destek oluyor. Emek ve zaman verip yazıyorlar. Dün moralim ne haldeydi, bugün ne kadar iyiyim burda yazılan pozitif yorumlar sayesinde. Birbirlerinin hayatlarına dokunuyor insanlar burda.dışarda normal hayatımda birilerine anlatsam bana dönebilecek şeyler çok az, yetersiz gelecekten burda bir sürü kadın kendi yaşadıklarından örnek verdi, korkum azaldı,olumlu fikirler edindim. Sizin de dediğiniz gibi iyi bir ruh haliyle gitmeye çalışacağım doğuma. Eşim burda değil, sevdiğim, yanında iyi hissedeceğim bir arkadaşımı çağırdım o benimle gelecek, annem evde küçük kızıma bakacak. İnşallah olabildiğince yüksek tutarım moralimi burda yazılanların da etkisiyle

Ben ilk kızıma hamile kaldıktan sonra doğumla ilgili çok yazılar okudum, iri bebeğin kendini daha kuvvetli ittiğini okudum bir kaç yerde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama normalde tanıdıklarımdan 4. 5 kilo bebeği olup normal doğum yapan gördüm. Yine de doktorlar binlerce doğum yaptırıyor, daha iyisini bilirler. Benim bebeğim tersti hiç dönmedi ne devlette ne özelde hiçbir doktor normal doğum önermesi. 40 haftaya kadar bekledim sonunda ben de sezeryan oldum. Başta aylarca üzüldüm keşke bekleseydim belki dönerdi dedim ama yeri dardı dönmezdi dedi güvendiğim bir doktor. Şimdi bakıyorum ilk kızım sapasağlam, kolay kolay da hastalanmayan bir çocuk. Doğru düzgün hastane yüzü görmedi şükrediyorum. Gerçekten de maceraya gerek yok elinden geleni yapıp çok zorlamamak lazım

İlk doğumda acil sezeryana alındım bende,suyum gelmişti,doktorum gelememişti yoldaydı. Tanımadığım insanlarla apar topar girdim ve genel anesteziydi,günlerce kendime gelemedim. Çok etkilenmiştim,birde normal doğum beklerken sezeryan olmak,ayrıca bebek nefes alamıyor,acil dediler o korkuyla girdim. Sizi anlıyorum bu anlamda.
İkinci doğumum daha kolay oldu ama,kendimi hazırlamıştım. Doktoruma ilk dediğim şey,burada olmanızı istiyorum,günüm,saatim belli olsun,birde genel anestezi istemiyorum oldu. Ki aradan 6 yıl geçmişti düşünün, aynısını yaşamak istemedim. Epidural yapıldı. Kendim kalktım,hareket ettim ikinci de zira biliyordum ki ne kadar erken yürürsem süreç o kadar kolay ilerleyecek. Kendimi hazırlamıştım. Şu an oğlum 22.5 aylık. Sizde kendinizi olumlu anlamda hazirlamaya bakın. İlki kadar zor olmuyor zira süreci biliyorsunuz. Mesela ben ilk doğumumdan sonra ödemler inmeyince hemen, çok ağlamıştım,ayaklarım ellerim şiş,inmedi,böyle mi kalacak diye. İkinci de hareket edip,bol su içtikçe geçecek diye kendimi ikna ettim. İlkinde kilom azalmamış hiç diye üzülmüştüm,ikinci de az kilo alıp,aldığım kiloyu da zamanla verebileceğimin bilincindeydim.
Korkmayın,sağlıkla gelsin bebeğiniz yeter ki,herşey geçiyor.

Şimdi devlette yapmaya karar verdiğim için benim isteğimi ciddiye alırlar mı bilmiyorum ama kesinlikle genel istemiyorum. İnşallah benimki de sizinki gibi güzel geçer

Aslında 5 kilo bile normal doğum yapanlar var ama ben hem kendim hem de bebeğim için oluşabilecek riskleri göze alamadım özellikle iri bebeklerde bu risklerin daha da arttığını öğrenince doktorun da kararıyla hiç düşünmeden sezaryen olmasını istedik. Sezeryan veya normal hiç önemi yok yeter ki bebek ve anne sağlıklı olsunlar. Umarım herşey gönlünüze göre olur, negatif düşünmeyin ki herşey güzel gitsin.

Çok teşekkür ederim hem sizin yazdıklarınız hem burda yazılan güzel yorumlarla pozitif düşünmeye başladım doğuma da bu ruh haliyle giderim inşallah

Oncelıkle hayırlı olsun bebısınız. Ben de ilk dogumumu normal istemiştim ama kuzumun kalp atisi yavasladıgı icın acil sezeryana alınmıştım. Ilgınçkı 2.cıde bende sızın gibi oldum ilkinde korkmam gerekirken 2.cıde tırstım. Ama 2.cı spinl oldum ameliyathanede degıstı kararım doktora burnum tıkalı deyince direk spinal yptı. Valla genelden daha ıyıymıs spinalden hep korkmuştum. Ama hic oyle olmadı cok sukur hatta gule oynaya gectı dogumum cok sukur. Galiba oncekı dogum da yapılan işlemler aklımıza geliyor ve 2. Bizi urkutuyor ama korkma bide bakmıssınkı bebıs gelmıs annecıgınin gozlerının ıcıne ışıl ışıl bakıyor

Uhu daha okurken bir yerlerim acımaya başladı

Ben kan verirken falan tansiyonum düşüyor fenalasabiliyorum en ufak şeyde..
Uyutarak bile sezeryan olunca öyle müthiş ağrı mi çekiliyor

Ben gibi böyle durumlarda iki saniye içinde kendinden geçen insanlar için ne yapıyorlar
Böyle benzer durumda olanlar var mi
Kendimi uzaylı gibi görüyorum başıma gelirse netcem

Sezeryan sonrası normal doğumu araştırdınızmı ?

Başa gelen cekılir diyeceksin Allah oyle bir sabir verırkı sen bile kendini tanıyamazsın

Hamile misiniz? Ciddi bi risk olmadığı sürece sonuna kadar normal doğum tavsiye ederim. Genel anestezi olup ta fazla acı duymadım diyen bir sürü tanıdığım oldu. 3 doğum yapıp 3 ü de rahat geçen, yine yapsam yine belden uyuşturmalı istemem, psikolojim kaldırmaz diyen arkadaşım var. Kısa aralıklarla 2 doğum yapan, benim gibi uyutulan canı çok tatlı olup ta çok rahat geçti diyen de gördüm. Kişisine göre değişiyor demek ki. Yani her genel anestezi alan benim gibi olacak diye bir şey yok ben gerçekten kötü bir hastaneye denk geldiğimi düşünüyorum, benden önceki kadınlar da benim gibi acı çekti, sonradan o hastaneyi de kimseye tavsiye etmediğimi söyledim önüme gelene.

Hamile değilim 5 yıldır evliyim ama benim durumum aslında farklı fobi gibi bişey hani insan kendinden geçiyor ben suyum gelse düşer bayılırım herhalde, yani istesem de kendimde olamam hrhlde. Böyle insanın canı ağzına geliyor sanki acaip bişey böyle insanları napıyorlar ki ay icim kıyıldı ya

Sezeryan sonrası normal doğumu araştırdınızmı ?
Çok araştırdım ama ben kızım 7 aylıkken filan hamile kaldım. Doktorlar şu anki ameliyatımı bile riskli görüyor, bir doktor beni hastaneye kabul etmedi bile bu yüzden. Tam teşekküllü hastaneye git dedi. Doğumdan en az 2 sene sonra hamile kalınmalı diye duydum ki o kesik iyileşsin. Bu kadar kısa aralıklı olunca doğum anında yırtılma riski var diye göze alamıyorum ama bugün bile aklımdan geçirdim keşke evde filan kendi kendine normal gelse bebeğim öyle kolay değildir de, hayal işte. Hiçbir doktor kabul etmedi bu kadar kısa süreden sonra ssvd yaptırmayı

İnsana bi cesaret geliyor hamilelikte, düşünsenize hamilelik ve doğum zor ama bile bile kaç sefer doğuran bir sürü kadın var. Sonunda evladının olması çok tatlı dünyanın en güzel duygusu. Ben de şu an çok korkuyorum o ilk bi kaç günü bir an önce atlatmak istiyorum

Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim inşallah öyle güzel geçer ilkinde çektiğim acıları çekmek istemiyorum ilkinde İstanbul da özelde yapmıştım 1100liraydı biraz ucuz diye mi artık neden bilmem doktor ilgisizdi, hastane bakımsızdı, hemşirelerden bi kaç tanesi kabaydı özellikle biri devlette olsa heralde hastaları döverdi sabah muayeneye ikinci gelen bendim ama en son beni aldı doğuma akşam çıkmadan, bana sormadı bile anestezi şeklini. bu kez İzmir e geldim devlette acilden girip yapmaya karar verdim. Siz özelde mi yaptınız 2.yi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…