2.sezaryen korkusu

Canım 2. Sezeryan ilkinden daha kolay oluyor inanki ağrısı da daha az oluyor uyanması da daha kolay oluyor Hemen ayaklaniliyor sen 39 a doğru dolmaya yakın git acile alsınlar sezeryana bende spinal anesteziden korkuyorum 20 haftadayım genel anestezi ile istiyorum

Size çok üzüldüm ama sonuçta bebeğiniz için şu an en iyisini yapıyordur doktorlar , inşallah o da sağlığına kavuşur en güzel şekilde annelik yapacağınıza inanıyorum bu kadar zorluktan sonra. Benim başımda güleryüzlü bir ekip olmayacağı kesin, çünkü o hastaneye acil bölümüne gittiğimde bana da, sonraki gelenlere de saatlerce nasıl sert davrandıklarını gördüm. İlk defa böyle bir düşünceye vardım ki erkek doktorlar, kadın doktorlar olsun, hemşireler veya diğer görevliler olsun, kadın görevlilerin hepsinden daha iyi davranıyordu, normal insan muamelesi yapıyordu hastalara. Sadece 2 erkek doktor gördüm, bir sürü de kadın doktor hemşire gördüm aynı gün, kadınların 1 tanesi bile kibar, normal davranmadı hastalara. Hepsi çok egoluydu geleni gideni azarladılar.

Gayet güzel ve rahat geçecek inşaallah

Çok üzüldüm Allah sabır versin, sabreder isyan etmezseniz mükafatı çok büyük. Hatta bir arkadaşım evladını kaybetmenin karşılığını öğrenmiş, bana demişti ki keşke bir evladım olsa kaybetseydim, o mükafatı alsaydım ama bu çok yanlış gelmişti bana, ona da anlattım öyle bile olsa insan istememeli böyle acı bir şeyi. Belki de kaldıramazsın böyle bir durumu demiştim.değişik gelmişti bana onun bu isteği öyle aklıma geldi şimdi. İnşallah kendinizi toparlayınca yine olur, hiç hamile kalmayanlar var demek ki sizin oluyor, bu sefer yolunda gider inşallah. 3.5 ay çok yeni biraz daha geçse iyi olur ben çok bitkin düştüm kısa aralıklı olunca. Kansızlık çok oldu en çok o yüzden halsiz oldum, siz beslenmenize dikkat edin vücudunuzu yeni bir hamileliğe hazırlamak için faydalı şeyler tüketin derim.

Doktor bana aynen öyle dedi, hazırlıklı gel, kim varsa o ameliyatını yapar dedi. Aç giderim,ne olur bilmiyorum artık o gün. Bu belirsizlik te beni kötü düşünmeye itiyor

Benim ilk çocuğumu bazı sorunlar nedeniyle sezeryanla doğum yaptım,ikinci cocugumda sezeryan olacağı söylendi son hafta gittim hastaneye gün almak için kontrollerde sancı gözüktü, doktor gonderemem seni dedi yatış verdi kendi yatisimi kendim yaptım o gecede sezeryana alındım,
benim ikisinde de belden uyusturdular ikisinde de ağrı felan olmadi ,sizede Rabbim kolaylık versin sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah

Kotu dusunmeyin , iki dogumumu da genel anesteziyle yaptim , omurgamdaki sorun nedeniyle epidural olamiyorum ben
İlkinde 8 saat normal dogurmaya çalıştım, bebegin kalp atisi yavaslayinca acilen sezeryana alindim ve ayni sizinki gibiydi korkunc acilar cektim
İkincisinde doktorumla randevulasip gittim , cok rahat gecti sezeryanim da sonrasi , ikinci sanirim daha kolay oluyor , hic ilkindeki agrilari yasamadim
Sizde iyi dusunun iyi gecsin dogumunuz

Ayrıca başka bı özel yada devlet hastanesine daha gözükün derim ,birde eskisi gibi değil aslında bütün tahliller e nabız,ve MHRS de kayıtlı oradan bakıp takibe alabilirler diye düşünüyorum,ben nereye gitsem TC yi girince sunuda yaptirmissin diye doktor söylüyor .

Evet sizin isminizi görünce sevdiğim bi tanıdığımı görmüş gibi gülümsedim önceden yazdığınız yorumları unutmadım, çok sağolun içten samimi yazdınız yine. Elleri ayakları hiç aklıma gelmedi ama evet çok çok tatlı oluyor doğum anında da, ne zaman olumsuz düşünecek olsam onları hayal etmeye çalışırım

Özele artık gidesim gelmiyor, ilk doğumumdan sonra ticarethane gözüyle bakmaya başladım ama tabi ki çok iyi, insana pozitif davranan doktorlar da gördüm özelde. Devlette yapmaya karar verdim, son 1 kontrolüm var şimdi bu bahsettiğim hastanede, keşke o gidişimde gün verseler ama takipli olmadığın için vermezler, acilden girersin dedi doktor

İnşallah benimki de böyle yolunda gider,endişe yaşayan hangi kadın varsa keşke böyle ağrısız sıkıntısız atlatsa, iyi hatırlasa doğumu

Bulunduğunuz şehirde yeni yapılan şehir hastanesi varsa öneririm,
kardesim Ankara da yeni yapılan şehir hastanesi nde doğum yaptı 8ay önce ,ben çok beğendim hastaneyi özel hastane gibiydi aynı, kardeşimde tertemiz çok ilgililer demişti kçok memnun olmuş oradan

1 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım hiç korkunç hatırlamıyorum, genel anestezi için uyanma sıkıntısını çok duydum spinali değerlendirin derim.

Valla 2 tane sezeryan oldum lokal anestezi ile ikisinde de maşallah çok rahat geçti ertesi gün agrım sızım kalmadı. Bilmiyorum ikisinde aşırı rahat ve iyisi. Bence siz birincisi psikolojik olarak normale odaklandı ız ondan mı zor oldu acaba. Yada genel anestezi ile olduğu için mi bilemedim? Bünyeye gör e de değişebilir. Ama doktorumun cerahloğı çok iyiydi iz bile kalmadı. İlk doktora gdoğum yaptırmayın başka bir doktor seçin isterseniz

İlk doğumum çok zor geçti. İkinci hamileliğimde sürekli dua ettim. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korktum. Hatta sezeryan olmayı bile düşündüm sonra araştırınca vazgeçtim. İkinci doğumum ilkinden daha kısa sürdü ve daha kolay oldu. İlki hala travma gibi. Yani illa aynısı olacak diye kendinizi korkutmayın. Rabbim yardımcınız olsun.

Belden yapılan iğne de hiç sıkıntı yaşamadım sadece kendini çok serbest bırakın doğumdan sonra afif bir baş ağrısı yapıyor ama çok değil çok az acıyor öyle korkulacak gibi değil sinek ısırığı kadar ne güzel doğumda bebeginide görüyorsun bence lokal düşünebilirsiniz.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de ilk sezeryandan utandığım da aynı acıyı hissetmiştim. Dikiş yerlerim cayır cayır yanıyordu sanki. Bebeğimi sormadan ağrı kesici verin ağrı kesici verin diye inlemiştim. ikinci doğumuma girerken kendimi sürekli telkin ettim. Kendi kendime, '' 1 2 saat çekeceksin sonra geçecek dayanıklı ol" falan diyorum. Sonra bi uyandım hiç acı yok yanma yok. ilk sezeryanda kısa unutmuşlardı en fazla 45 dakika. 2.de odaya dönmeme kadarki süreç 2 saat falan sürdü. Sanırım ağrı kesici etkisini gösterinceye kadar uygulamayı başarabilirsen sancı çekmezsin. Keşke özele falan gidebilsen..

Ben her iki dogumimuda belden uyusmali sezeryan olarak yaptım.ikincidede ayni yerden kesiyorlar karnını .içini ferah tut bu işler nasip meselesi 9 ay boyunca doktora gidersin ama nasibinde o doktor yoksa ya kongreye gider ya seminere gider baskandoktor girer iyi düşün tevekkül et lütfen rabbim yar ve yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…