- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Canım 2. Sezeryan ilkinden daha kolay oluyor inanki ağrısı da daha az oluyor uyanması da daha kolay oluyor Hemen ayaklaniliyor sen 39 a doğru dolmaya yakın git acile alsınlar sezeryana bende spinal anesteziden korkuyorum 20 haftadayım genel anestezi ile istiyorumO acıyı kesinlikle göze alamıyorum. Bir de bu kış korona yeni yeni ülkemize gelmişken eşimin ananesi pozitif çıktı ve 2 hafta tedavi gördü hastanede. O dönem eşim de ben de hasta olduk ağır grip geçirdik korona mıydı bilmiyorum ama hayatımda ilk kez yaşadığım solunum güçlüğü çektim günlerce. Uyuyup uyanamama ihtimali de aklıma geliyor o yüzden
Size çok üzüldüm ama sonuçta bebeğiniz için şu an en iyisini yapıyordur doktorlar , inşallah o da sağlığına kavuşur en güzel şekilde annelik yapacağınıza inanıyorum bu kadar zorluktan sonra. Benim başımda güleryüzlü bir ekip olmayacağı kesin, çünkü o hastaneye acil bölümüne gittiğimde bana da, sonraki gelenlere de saatlerce nasıl sert davrandıklarını gördüm. İlk defa böyle bir düşünceye vardım ki erkek doktorlar, kadın doktorlar olsun, hemşireler veya diğer görevliler olsun, kadın görevlilerin hepsinden daha iyi davranıyordu, normal insan muamelesi yapıyordu hastalara. Sadece 2 erkek doktor gördüm, bir sürü de kadın doktor hemşire gördüm aynı gün, kadınların 1 tanesi bile kibar, normal davranmadı hastalara. Hepsi çok egoluydu geleni gideni azarladılar.Karşılaştıramam çünkü epidural tek sezeryanım oldu. Çok güler yüzlü bir ekiple bilgilendirilerek ilerledi her sey. Gergindim ama sebep 30 haftalık erken doğum yapıyor olmamdi. Sadece bebeğim için endişeliydim. Sonrasında yasayacaklarim için zaten tecrübem yoktu diye belki.
Çok zordu diyemem. Agri kesici etkisi geçtiğinde ağrılarım oldu elbette. Yardimsiz kalkmaya ve dönmeye 1 hafta sonra başladım. 23. Gündeyim. Hâlâ sizi hissediyorum. Ne zaman tamamen yok olur bilmiyorum.
Ama hepsinden önemlisi bebeğinizi sağlıkla kucaklayacaksanız fiziksel acılarınız elbet geçer. Ben hala kucaklayamadım hiç dokunamadım. Kokusunu bilmiyorum. Yaptığım tek şey anneliğe dair 3 saatte bir süt sağmak..
Rahat olun lütfen.
Size sağlıklı doğumlar diliyorum.
Gayet güzel ve rahat geçecek inşaallahHem güldüm hem duygulandım yazdıklarınızı okurken. İlkinde yaşadığınız şeylerin aynısını yaşadım, acıdan herkesi odadan kovdum, ki normalde çok sıkıntı bile çeksem içine atarım ama o an tek kişilik odada yanıma hiç istemediğim halde eşimin ailesinden 6kişi geldiler ne alakaysa annesinin amcasının kızı bile oradaydı, acıdan o seslerini duymaya tahammül edemedim çıkın odadan çok gürültü yapıyosunuz hiç birinizi görmek istemiyorum dedimçocuğumu aylarca karnımda olduğu halde özlüyordum ultrasona gitsem yüzünü görür müyüm ki diyodum, boyunu kilosunu her şeyini çok merak edip, hayal edip evde ölçüyordum. Ama doğunca o acı yüzünden görmek istemiyorum dedim, 4saat sonra filan bakabildim yüzüne. Şimdi aynı acıyı göze alamıyorum, belden belki daha kolay olur diye ümit ediyorum. Sizin gibi matrak, şen bir yapım yok malesef susar beklerim iyi düşünmeye çalışırım en fazla..
Çok üzüldüm Allah sabır versin, sabreder isyan etmezseniz mükafatı çok büyük. Hatta bir arkadaşım evladını kaybetmenin karşılığını öğrenmiş, bana demişti ki keşke bir evladım olsa kaybetseydim, o mükafatı alsaydım ama bu çok yanlış gelmişti bana, ona da anlattım öyle bile olsa insan istememeli böyle acı bir şeyi. Belki de kaldıramazsın böyle bir durumu demiştim.değişik gelmişti bana onun bu isteği öyle aklıma geldi şimdi. İnşallah kendinizi toparlayınca yine olur, hiç hamile kalmayanlar var demek ki sizin oluyor, bu sefer yolunda gider inşallah. 3.5 ay çok yeni biraz daha geçse iyi olur ben çok bitkin düştüm kısa aralıklı olunca. Kansızlık çok oldu en çok o yüzden halsiz oldum, siz beslenmenize dikkat edin vücudunuzu yeni bir hamileliğe hazırlamak için faydalı şeyler tüketin derim.Ben de sezaryenliyim 3buçuk ay oldu ama ben bebeğimi kaybettim şimdi yavaş yavaş tekrar düşünmeye başladım canım biraz daha toparlanayım inşallah tekrar nasip etsin bana da rabbim.evet canım her şerde bir hayır ama bebiş kısmetiyle gelir ne güzel kardeşlerin yaş aralığı az birlikte büyürler.hiç korkma inşallah her sezaryen aynı olacak diye birşey yok
Doktor bana aynen öyle dedi, hazırlıklı gel, kim varsa o ameliyatını yapar dedi. Aç giderim,ne olur bilmiyorum artık o gün. Bu belirsizlik te beni kötü düşünmeye itiyorGenel yada lokal anestezi öncesi belli kontroller gerekir çantayı alıp gitmek olurmu hiç.imksniniz varsa özele uğrayın eski hastanenizden raporlarinizi isteyin ve korkmayın.bir şekilde olup biticek Allah yardım eder.endisenizde çok normal.
Benim ilk çocuğumu bazı sorunlar nedeniyle sezeryanla doğum yaptım,ikinci cocugumda sezeryan olacağı söylendi son hafta gittim hastaneye gün almak için kontrollerde sancı gözüktü, doktor gonderemem seni dedi yatış verdi kendi yatisimi kendim yaptım o gecede sezeryana alındım,37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Ayrıca başka bı özel yada devlet hastanesine daha gözükün derim ,birde eskisi gibi değil aslında bütün tahliller e nabız,ve MHRS de kayıtlı oradan bakıp takibe alabilirler diye düşünüyorum,ben nereye gitsem TC yi girince sunuda yaptirmissin diye doktor söylüyor .37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Evet sizin isminizi görünce sevdiğim bi tanıdığımı görmüş gibi gülümsedim önceden yazdığınız yorumları unutmadım, çok sağolun içten samimi yazdınız yine. Elleri ayakları hiç aklıma gelmedi ama evet çok çok tatlı oluyor doğum anında da, ne zaman olumsuz düşünecek olsam onları hayal etmeye çalışırımKonuşmuştuk seninle beni unutmadın demi.Olacak o kadar duygusallık normal.Hormon falan derken tepetaklak oluyor insan.Bebişin minicik ellerini ayaklarını düşün rahatlarsın Rica ederim.İçin falan sıkılırsada yaz bana.
Özele artık gidesim gelmiyor, ilk doğumumdan sonra ticarethane gözüyle bakmaya başladım ama tabi ki çok iyi, insana pozitif davranan doktorlar da gördüm özelde. Devlette yapmaya karar verdim, son 1 kontrolüm var şimdi bu bahsettiğim hastanede, keşke o gidişimde gün verseler ama takipli olmadığın için vermezler, acilden girersin dedi doktorAyrıca başka bı özel yada devlet hastanesine daha gözükün derim ,birde eskisi gibi değil aslında bütün tahliller e nabız,ve MHRS de kayıtlı oradan bakıp takibe alabilirler diye düşünüyorum,ben nereye gitsem TC yi girince sunuda yaptirmissin diye doktor söylüyor .
İnşallah benimki de böyle yolunda gider,endişe yaşayan hangi kadın varsa keşke böyle ağrısız sıkıntısız atlatsa, iyi hatırlasa doğumuBenim ilk çocuğumu bazı sorunlar nedeniyle sezeryanla doğum yaptım,ikinci cocugumda sezeryan olacağı söylendi son hafta gittim hastaneye gün almak için kontrollerde sancı gözüktü, doktor gonderemem seni dedi yatış verdi kendi yatisimi kendim yaptım o gecede sezeryana alındım,
benim ikisinde de belden uyusturdular ikisinde de ağrı felan olmadi ,sizede Rabbim kolaylık versin sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah
Bulunduğunuz şehirde yeni yapılan şehir hastanesi varsa öneririm,Özele artık gidesim gelmiyor, ilk doğumumdan sonra ticarethane gözüyle bakmaya başladım ama tabi ki çok iyi, insana pozitif davranan doktorlar da gördüm özelde. Devlette yapmaya karar verdim, son 1 kontrolüm var şimdi bu bahsettiğim hastanede, keşke o gidişimde gün verseler ama takipli olmadığın için vermezler, acilden girersin dedi doktor
1 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım hiç korkunç hatırlamıyorum, genel anestezi için uyanma sıkıntısını çok duydum spinali değerlendirin derim.37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Valla 2 tane sezeryan oldum lokal anestezi ile ikisinde de maşallah çok rahat geçti ertesi gün agrım sızım kalmadı. Bilmiyorum ikisinde aşırı rahat ve iyisi. Bence siz birincisi psikolojik olarak normale odaklandı ız ondan mı zor oldu acaba. Yada genel anestezi ile olduğu için mi bilemedim? Bünyeye gör e de değişebilir. Ama doktorumun cerahloğı çok iyiydi iz bile kalmadı. İlk doktora gdoğum yaptırmayın başka bir doktor seçin isterseniz37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?