**2. TAKIM 278. ETAP**
akrep33 ( 64,6/ 64,6 / 0 / 0,00%)
aybüke07 ( 68,5 /67,5 /1 / 1,46%)
genic ( 57,9 / 58 / -0,1 / -0,17 %)
bahiresemanur ( 71,2 /71,00 /0,20 / 0,28%)
rukgus ( 80,3 / 79,2 / 1,1 / 1,40 %)
kelebekcearzum ( 74 / 73 / 1 / 1,35 %)
krakker ( 76 /75,8 / 0,2/ 0,26%)
karabiber01 ( 80,1 /79,5 /0,6 /0,75 %)
Neslihan ( 85 / / / %)
cceylin ( 71,8 / 70,8 /1 / 1,39 %)
banusultan ( 65 /64,5 / 0,5/ 0,77%)
secdenur ( 72,3 / 72,3 / 0 / 0 %)
siyah24 ( 72,2 /71,2 /1 / 1,39%)
2. TAKIM TOPLAM YÜZDESİ: 0,68%
Geleneksel sofralarımızda başlangıç yemeğimiz genelde çorbadır. Dünya genelinde Rusya ve Meksika’dan sonra en çok çorba tüketen ülkeymişiz. AC Nielsen tarafından 2006 yılında yapılan çalışmaya göre çorba, pilavdan sonra en çok tükettiğimiz yiyecek... Evlerimizde en çok mercimek, şehriye, ve tarhana çorbası pişiyor. Sabah kahvaltısından başlamak üzere her öğünde yaygın olarak çorba tüketiliyor, öğle ve akşam hatta uzun gecelerin sabahı çorba ile kapanıyor. Yöresel özelliklere göre pek çok farklı malzeme ile hazırlanabilen çorbalar dengeli beslenmenin önemli bir parçası.
Hem lezzetli hem sağlıklı
Çorba, içindeki malzemenin özelliklerine göre birçok besin öğesini içeren besleyici bir yemek.
Yoğurt çorbası iyi bir kalsiyum kaynağı
Mercimek veya ezogelin çorba protein ve lif açısından zengin
Tavuklu veya etli çorbalar, hayvansal protein sağlıyor
Sebzeli çorbalar iyi bir lif, vitamin ve mineral kaynağı olabiliyor
Yumurta eklenerek hazırlanan çorbalar protein açısından zenginleşmiş oluyor
Süt ve sebze ilave edilen çorbalar çocuklar için çok besleyici
Benim en sevdiğim çorba, annemin tavuklu nohutlu çorbası, aslında bir yemek kadar da besleyici ve doyurucu tarifini aşağıda bulacaksınız ben onu yediğimde normal bir tabak yemiş kadar doyuyorum, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
güzelim yediklerin hep akşam saati oluyor gün içinde özellikle sabahları 3 zeytin az çökelekle geçiştiriyosun..gün içinde ye akşamı azalt diyorum sana
balık yemene karşı çıkmadım ama akşam geç saatte yeme dedim getir işyerine öğlen ye yanında yeşilliğin ile
şimdi saglıklımı oldumu bu tamamen unlu şeylere yönelmişsin sadece menunde 2 tane biber dolması digerlerinin neyi elle tutuluyortabikimmm
dün
sabah
simit +çay
ara
yulaflı 1 tane bisküvi
öğle
erişte çorbası bir porsiyon
2 tane biber dolması
1dilim patetesli börek
1 tane küçük boy meyve suyu
ara yok
akşam
1 tane ev yapımı puağaça
gece yoookkk
güzelim yediklerin hep akşam saati oluyor gün içinde özellikle sabahları 3 zeytin az çökelekle geçiştiriyosun..gün içinde ye akşamı azalt diyorum sana
balık yemene karşı çıkmadım ama akşam geç saatte yeme dedim getir işyerine öğlen ye yanında yeşilliğin ile
Geleneksel sofralarımızda başlangıç yemeğimiz genelde çorbadır. Dünya genelinde Rusya ve Meksika’dan sonra en çok çorba tüketen ülkeymişiz. AC Nielsen tarafından 2006 yılında yapılan çalışmaya göre çorba, pilavdan sonra en çok tükettiğimiz yiyecek... Evlerimizde en çok mercimek, şehriye, ve tarhana çorbası pişiyor. Sabah kahvaltısından başlamak üzere her öğünde yaygın olarak çorba tüketiliyor, öğle ve akşam hatta uzun gecelerin sabahı çorba ile kapanıyor. Yöresel özelliklere göre pek çok farklı malzeme ile hazırlanabilen çorbalar dengeli beslenmenin önemli bir parçası.
Hem lezzetli hem sağlıklı
Çorba, içindeki malzemenin özelliklerine göre birçok besin öğesini içeren besleyici bir yemek.
Yoğurt çorbası iyi bir kalsiyum kaynağı
Mercimek veya ezogelin çorba protein ve lif açısından zengin
Tavuklu veya etli çorbalar, hayvansal protein sağlıyor
Sebzeli çorbalar iyi bir lif, vitamin ve mineral kaynağı olabiliyor
Yumurta eklenerek hazırlanan çorbalar protein açısından zenginleşmiş oluyor
Süt ve sebze ilave edilen çorbalar çocuklar için çok besleyici
Benim en sevdiğim çorba, annemin tavuklu nohutlu çorbası, aslında bir yemek kadar da besleyici ve doyurucu tarifini aşağıda bulacaksınız ben onu yediğimde normal bir tabak yemiş kadar doyuyorum, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
siyahcım zaten yazıyoruz neler yediğimizi sen onlara da bir göz kendine göre değiştir yine kalori hesabı yapmaya devam et. ama bir ömür boyu kalori hesabını nasıl yapabilirsinki ????????
onun için zaten yediklerini yarıya indirmişsin bak inan bu daha kolay çözüm. bende yemiyorum süt, yoğurt, yumurta, zeytin, peynir üstelik hiçbir türünü yemiyorum 20 yıldır.
sadece haftasonları mutlaka bol otlu ve peynirli omlet ilaç niyetine yiyorum. yoğurt asla tek başına yemem yiyemem midem kaldırmaz. sebze ya da et ile bir çay bardağı kadar yemeye dikkat ederim. zeytini asla asla yemiyorum ondan alacağımı inşallah başka şeylerden alıyorumdur diyorum. süt asla durduk yere içmem içemem sadece süt içebilmem imkansızdır.içine bir çay kaşığı tarçın atıyorum yiyorum. olmadı soğuk süte bir çay kaşığı çiğ khave atıyorum öyle içiyorum ama onu da çok uzun bir zamandır yapmıyorum ki ayaklarıma kramplar girmeye durduk yere uyuşmaya başladı 2 sabahtır içiyorum ve kimseye birşey diyemiyorum desem ne cevap vereceklerini biliyorum. sana tavsiyem ne yap yap yemeye çalış tatlım. üstelik süt ürünleri dikkat et süt ürünleri diyorum diyet yaparken özellikle tavsiye ediliyor.
Canım kalori hesabı yapmıyrdum ilk hafta cok yiyorsun hala kilo veriyorsun dedikleri için neyi ne kadar yedigimi görülmesi için yaptım.zaten dikkat edersen porsiyon diye gecer yani özel diyetlik yemek degil .Sinirlendigim hala saglıklı degil denilmesi menulere dikkat edilmiyor bu haftaki menude tavugun harici herşey yemişim .Okumuyor arkadaşlar ona hem sinirlendim hem üzüldüm açıkcası .Ben kendimi ifade edemiyorum anlaşılan çalışıyorum çalıştıgım yerde yemek ısıtacak yada evden getirip yenilebilecek bir ortam yok salata getiremem getirecegim ekmek arası olacak buda benim işime gelmiyor.çavdar ekmegi diyorum ıspanak diyorum yogurt diyorum kuzu içi diyorum karnıyarık diyorum süt diyorum elma üzüm yazdım .Nerde hata var bilmiyorum yiyorum zayıflıyorum herşeyi dengeli yiyorum cok yedin diyenlerin menulerine bakıyorum benden fazla az yiyorsun dediklerinin ya arkadaşlar neyse hadin görüşüz
yanlışın da bu zaten öğününü yarıya indirme bak 3 kişi sana laf anlatmaya çalışıyoruz canım kırılacak öfkelenecek bir şey yok hepimiz birbirimizin yanlışlarını düzeltmekle mükellefiz şimdi doğrusunu bir kez daha izah etmeye çalışayım biz diğer takımlar gibi amaca ulaşmak için her yol mübahtır demiyoruz biz yemek yemeyi sağlıklı beslenmeyi ve yaşamayı öğreniyoruz birbirimizin yanlışları hakkında uyararak ve yanlışlarımızı burada paylaşarak ve diyoruz ki hayatın boyunca bu şekilde beslenirsen motor bir noktada ısınır büyük problemler yaşarsın ok bu sorun bu işte şu anda evet güzel kilo verebilirsin ama ileriyi de düşünmek lazım kilo ver al ver al sonra yaşlanınca yağ yerine verdiğin o kaslara ihtiyacın olabilir .....kıskanç gacılar sizi
Nereye sorarsanız sorun benim diyetimde yanlış olan tek şey cahve oda diyetten önce vardı şimdide oluyor bunun harici tek şey meyve onuda yiyemiyorumyorum arada tek alma bir kaç üzüm alıyorum ya siz saglıklı beslenmeden haberini yok bakın listelere saglıklı beslenmeye hepsi var yogurt balık et sebze ekmek .Hem yiyorum hem zayıflıyorum
Evde ne varsa tüketiyorum ne yagını azalttım ne diyetlik olarak özel pişiyor bana sadece normal yeme düzenimde ögünlerimi yarıya indirdim ekmegimi azalttım
Ha bu arada artık menulerinizi takip edecegim hele bakım siz napıyorsunuz
yazıyoruz listemizi takip et canımSahi siz neden ne yediginizi yazmyorsunuz özellikle bahire hemencik bekliyorum 2 nizinkinide dünü özellikle
bu arada siyah aramızda en doğru düzgün beslenen kişi genic genic bu hafta başlıyorum sözümü tutmaya beni izle anacımmm bu arada size bir sır paylaşayım hentbolcular kaslaırnı geliştirmek ve yağ yakmak için akşamdan sonra yoğurtun bir kase yoğurtun içine böyle koca koca 2 yemek kaşığı acı biber katıyor karıştırıyor ve yiyorlarmış ben öğle yemeklerinde yapıyorum bunu bilemem faydası varmı ek bir bilgi olsun diye aktarıyorum yoğurtun içindeki kalsiyum la biberin içindeki bir madde birleşince kas geliştirmeye faydası oluyormuş ...siyahcım zaten yazıyoruz neler yediğimizi sen onlara da bir göz kendine göre değiştir yine kalori hesabı yapmaya devam et. ama bir ömür boyu kalori hesabını nasıl yapabilirsinki ????????
onun için zaten yediklerini yarıya indirmişsin bak inan bu daha kolay çözüm. bende yemiyorum süt, yoğurt, yumurta, zeytin, peynir üstelik hiçbir türünü yemiyorum 20 yıldır.
sadece haftasonları mutlaka bol otlu ve peynirli omlet ilaç niyetine yiyorum. yoğurt asla tek başına yemem yiyemem midem kaldırmaz. sebze ya da et ile bir çay bardağı kadar yemeye dikkat ederim. zeytini asla asla yemiyorum ondan alacağımı inşallah başka şeylerden alıyorumdur diyorum. süt asla durduk yere içmem içemem sadece süt içebilmem imkansızdır.içine bir çay kaşığı tarçın atıyorum yiyorum. olmadı soğuk süte bir çay kaşığı çiğ khave atıyorum öyle içiyorum ama onu da çok uzun bir zamandır yapmıyorum ki ayaklarıma kramplar girmeye durduk yere uyuşmaya başladı 2 sabahtır içiyorum ve kimseye birşey diyemiyorum desem ne cevap vereceklerini biliyorum. sana tavsiyem ne yap yap yemeye çalış tatlım. üstelik süt ürünleri dikkat et süt ürünleri diyorum diyet yaparken özellikle tavsiye ediliyor.
ya canım beni niye delirtiyorsunuz siz 3 dilim ekmek zeytin çökelik bu kahvaltının neresi az .Evden getirip ısıtıp yiyecek bir ortamım yok buray kapatıp lokantaya gidemem ısmarladıgım menuler sınırlı ne yani diyet yapıyorum diye normal düzenimim degiştireyim yapmayın allah aşkına .öglen yediginizle durup akşam yemek yemiyen siz metobolizmanızı tamamen durduran siz çok saglıklımı zayıfladıgınızı sanıyorsunuz bu işin özzü az sık beslenerek metobolizmayı canlı tutmak degilmi. menude et süt sebze meyve yokmu meyve harici hangisi menumde yoktu ki meyveyide 2 kere elma yedim bir kaç üzüm attım diyorum yogurt süt zaten menulerimde vardı
Neyse kapatıyorum bu konuyu bundan sonra ricam sizinde benim gibi ince ayrıntılı bir menu yazmanız ok
tatlım menülerine sade soda ekle ve magnezyumu bol olduğundan taze yer fıstığı tüket ve potasyum deposu muzu sabahları yiyebilirsin canım..siyahcım zaten yazıyoruz neler yediğimizi sen onlara da bir göz kendine göre değiştir yine kalori hesabı yapmaya devam et. ama bir ömür boyu kalori hesabını nasıl yapabilirsinki ????????
ya canım beni niye delirtiyorsunuz siz 3 dilim ekmek zeytin çökelik bu kahvaltının neresi az .Evden getirip ısıtıp yiyecek bir ortamım yok buray kapatıp lokantaya gidemem ısmarladıgım menuler sınırlı ne yani diyet yapıyorum diye normal düzenimim degiştireyim yapmayın allah aşkına .öglen yediginizle durup akşam yemek yemiyen siz metobolizmanızı tamamen durduran siz çok saglıklımı zayıfladıgınızı sanıyorsunuz bu işin özzü az sık beslenerek metobolizmayı canlı tutmak degilmi. menude et süt sebze meyve yokmu meyve harici hangisi menumde yoktu ki meyveyide 2 kere elma yedim bir kaç üzüm attım diyorum yogurt süt zaten menulerimde vardı
Neyse kapatıyorum bu konuyu bundan sonra ricam sizinde benim gibi ince ayrıntılı bir menu yazmanız ok
Size inanmıyorum bir tabak corba karnıyarım yanında bir dilim ekmek ve siz hala akşamlara cok yükleniyorsun diyorsun.Kızlar siz napıyortsunuz allah aşkına bu menunun neresi az sizin gibi akşamları ac kalayım metobolizmammı dursun yada sadece pogaca yiyim kapatımmı ya siz gerçekden şaka gibisiniz.
Siz kime sorarsanız sorun corba karnı yarık bir dilim ekmek cok degil az bile bunada akşama yüklenme denilmez
tatlım menülerine sade soda ekle ve magnezyumu bol olduğundan taze yer fıstığı tüket ve potasyum deposu muzu sabahları yiyebilirsin canım..
canım birincisi kendi adıma konuşuyorum öğle menü sonrası kesmiyorum acıkırsam 18:00 öncesi yiyorum acıkmazsam zaten yemiyorum..akşam da ayran süt bitki çayı elma sirkesi vs. hangisi olursa içtiğim için meto durmuyor canım..
haa ben bunları ezbere konuşmuyorum kalp cerrahisi prof. tavsiyesi...
inanmamkta özgürsün ama amacım seni delirtmek değil..
sözlerimin çıkmaz sokaklarda takılı kalması hoş bir durum değil tabii sen bilirsin canım..
birdaha menülerine yorum yapmam sen de sinirlenmezsin..hatta arkadaşlar siyah arkadaşımızın menüsüne yorum yapmıyoruz..
ama sen bize tabiki yorum yap bekleriz nokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?