Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Biraz kalkayımm şu evi toparlayayım artık,
sabah kahavaltısını 1 dilim ekmek 2 kaşık lor ve domatesle yaptımm,bilgisayar başındaykende 1 turk kahvesi içildi
Afiyet olsun canım..

gunaydinn....
gununuz guzel olsun kizlarr ...

canim ya valla sana sunu diyorum sadece bu aksam ruyaya yat anca iste ozaman gorursun benim pasta yedigimi
zaten kazandim kazanmasinada rekor kirmaya calisiyorumm:52:

kiz yedigim yudumlar(lokmalar) bogazimda kaldi enerji sarfediyorsun demek himm ozamn sen zahmet etme aman ben senin yerine derim :34:
sen gul daha gul ben seni cok guldurecem daha hatta okadarki yemege vereceksin kendini yarinki sinirden bugunde gul sen

ya sen ne bakiyon ona iste bana turkce ogretme cabasindayken kendi unuttu
birde laf aramizda ben kilo veriyom anladi ya o yuzden ne diyecegini sasirdi garibim seslenme birak

pasta ne ki hic canim istemiyor hic benki kunefeyi masada birakmis bir kadinim :21:

cok beklersinnnnnnnnnnnnnnnnn:33::33::33:

kiz genic birak sinirini stresi atsin kizcagiz elleme o simdi sinirli bak sanada catar haberin olsun

fransadayim hemserimm

one kele :1:
tumbum valla aklima geldi ama onumu kastettin pek bilemedim anamm simdi aklimdakini derim bu imla kilavuzlari bana yine birsey yapistirirlar .
dilllerinie dusmeye gor
:60::60::60::60:

tamamdir iste budur
onune geleni yol
sinirini alirsin ...

:9:

Mesela senii:60:

dunku menum

sabah :iki bardak su
iki dilim ekmek bir adet peynir ve yarim yumurta

oglen:bir kase corba

aksam:bir elma

3lt su

akrepcim buda sana kapak olsun ...:13:

:53: kız bu nee:53: hiç bişii yememişsin ki sen..Oyy tüm iştahım kapandı kocaman bir yutkundum bu hal ne nesli yaa olmazki ama bu kadar hırs..Ya beni yenip napcan sen söle bakiimm bak gel anlaşalım senle yarışı felan unutalım olaarmıııııııı:18:

yeşilçay elimde
cemalnur sargut nevval sevinde sohbet kitabı
kaloriferin yanında sandelye koydum masanın arka çaprazına
bacak bacak üstüne atıp hem çay içip hem kitap okuyacam iş yok bugün
haftaya patlayacak iş
Aiyet olsun canım..
hala sakinim öyel kriz falan yok iyi gidiyor

Kriz gelirse unutma ilk hedefin neslii :60::60:

neslihan canım akşam yemek ve öğünlerini daha yeni öğrenmeye başladım uzun bir süre hiç birşey yemedim
bak yanlış yapıyorsun miğdesi hassas biri olduğum için çok kazınırsa senin gibi akşamlrı elma ile geçiştiriyordum
ama
tatlım ufak tefek yemek gerekiyor menülerini şöyle yap bence akşamları 1 kase çorba
hergün değişik çorba yap artanı buz dolabı poşetine koy kaldır bir kaç günsonra iç elinin altında hazır olmuş olur
ben öyle yapacam
miğden müsaitse bool ekşili salatta yap ben ekşiiiyi düşününce ağrıyor miğdem
şimdi
en önemlisi aralar
ara da yap
benim fikrim bunlar ama
şimdi de benim menülerimi alalım
sabah 2 tane haşlanmış yumurta
okula gelince 1 tane simit
çay
ara
bir avuç çekirdek
öğle
balık
salata
1 kase şehriye çorbası
birazcık helva
ara
hazır kekk
çizzyyyy
çay çay çayy
akşam
1 kase şehriye çorbası
ara 5 tane hurma
ama taze hurma tatlandırılmış hurma deeelll dalından kopma
organik

Senin menüne hiç yorum yapmıyorum canımmmm:19: Sen kendini kandırmaya devam ettt:47:

Dünkü menüm

Sabah
1 elma,lor salatası,az yufka,1 haşlanmış yumurta,yeşil zeytin,2 ceviz,açık şersiz çay,1 diş sarımsak,1 omega3

Öğle
1 elma,etli patates,salata

Akşam
Menemen,salata,turşu,acıcık ekmek arası tereyağı,yarım salatalık,kuru kayısı

spor
50 dk yürüyüş,aklıma geldikçe nefes al ver

Kitap
Taş devri diyeti

su
2 litre

neslihan canım akşam yemek ve öğünlerini daha yeni öğrenmeye başladım uzun bir süre hiç birşey yemedim
bak yanlış yapıyorsun miğdesi hassas biri olduğum için çok kazınırsa senin gibi akşamlrı elma ile geçiştiriyordum
ama
tatlım ufak tefek yemek gerekiyor menülerini şöyle yap bence akşamları 1 kase çorba
hergün değişik çorba yap artanı buz dolabı poşetine koy kaldır bir kaç günsonra iç elinin altında hazır olmuş olur
ben öyle yapacam
miğden müsaitse bool ekşili salatta yap ben ekşiiiyi düşününce ağrıyor miğdem
şimdi
en önemlisi aralar
ara da yap
benim fikrim bunlar ama
şimdi de benim menülerimi alalım
sabah 2 tane haşlanmış yumurta
okula gelince 1 tane simit
çay
ara
bir avuç çekirdek
öğle
balık
salata
1 kase şehriye çorbası
birazcık helva
ara
hazır kekk
çizzyyyy
çay çay çayy
akşam
1 kase şehriye çorbası
ara 5 tane hurma
ama taze hurma tatlandırılmış hurma deeelll dalından kopma
organik

daşından kopma organik hemde 5 tane çok. 3 yeterli ha birde sabah 2 tane haşlanmış yumurta ve atrı birde simit çok. bırak şu simiti bahire bir dilim ekmek ye inan çok daha az kalorisi. simiti de yiyosan bari yarısını ye.

Dünkü menüm

Sabah
1 elma,lor salatası,az yufka,1 haşlanmış yumurta,yeşil zeytin,2 ceviz,açık şersiz çay,1 diş sarımsak,1 omega3

Öğle
1 elma,etli patates,salata

Akşam
Menemen,salata,turşu,acıcık ekmek arası tereyağı,yarım salatalık,kuru kayısı

spor
50 dk yürüyüş,aklıma geldikçe nefes al ver

Kitap
Taş devri diyeti

su
2 litre

kaptanım akşam akşam turşu birde acıcık da olsa ekmek arası tereyağı :20::20::20:

hişşşş 2 takım ne oluyor böyle hadi silkelenin biraz menülere dikkat yazmayanlarda yazsın bakiyim. hayır aç kalmak yok ama akşam akşam da böyle menü yok.

kaptanım akşam akşam turşu birde acıcık da olsa ekmek arası tereyağı :20::20::20:

hişşşş 2 takım ne oluyor böyle hadi silkelenin biraz menülere dikkat yazmayanlarda yazsın bakiyim. hayır aç kalmak yok ama akşam akşam da böyle menü yok.

Menemene katarken çok canım çekti tereyağını çok azdı canım tadımlık yani..Turşuyu da yerim ben akşam menülerinde zaten tavsiye de ederim herkese ama akşam kalmamıştı turşum sadece bir iki dilim salatalık yedim malesef..

Turşudan zarar gelmez kuşum..Tereyağından da gelmez ama acıcık ekmek 1 lokmalık da olsa akşamımın kötüsü olur ancak..

Afiyet olsun canım..

:60::60::60::60:

Mesela senii:60:

:53: kız bu nee:53: hiç bişii yememişsin ki sen..Oyy tüm iştahım kapandı kocaman bir yutkundum bu hal ne nesli yaa olmazki ama bu kadar hırs..Ya beni yenip napcan sen söle bakiimm bak gel anlaşalım senle yarışı felan unutalım olaarmıııııııı:18:

Aiyet olsun canım..

Kriz gelirse unutma ilk hedefin neslii :60::60:

Senin menüne hiç yorum yapmıyorum canımmmm:19: Sen kendini kandırmaya devam ettt:47:

kendimi kandırmıyorum kız dünkü halimi ruh halimi yani göz önünde bulundur bir yandan sakin davranmak zorundayım ama buradakilerin ayaklarındaki topuk sesine bile ifrit oldum bütün gün içime attım yani tutmasam kendimi inanki çivi gibi 12 cm topuk kavga nedeni olacak salakk karııı 12 cm çivi üzerinde akrobatlık yapmayı becerebilecekkkk yetenektekkkiii karı tek sorunun dikkat çekmek mi senden çooook var kaldırım kenarlarında kime özeniyorsun sen ya hangi meslek gurubuna diye sıçrayasım geldi ama efendi durduuuummm yürümesini bilmeyen su aygırı ya küt küt küt kafamı .....etti bütün gün etmediyse bile bana öyel gelmiş olacak ki neyse
sinir en sevdiğimden ayrılmamın ilk gününe veriverin
bugun düne göre daha iyiyim ama yarın daha daha daha da iyi olacammm
güzel günler beni bekliyor

kendimi kandırmıyorum kız dünkü halimi ruh halimi yani göz önünde bulundur bir yandan sakin davranmak zorundayım ama buradakilerin ayaklarındaki topuk sesine bile ifrit oldum bütün gün içime attım yani tutmasam kendimi inanki çivi gibi 12 cm topuk kavga nedeni olacak salakk karııı 12 cm çivi üzerinde akrobatlık yapmayı becerebilecekkkk yetenektekkkiii karı tek sorunun dikkat çekmek mi senden çooook var kaldırım kenarlarında kime özeniyorsun sen ya hangi meslek gurubuna diye sıçrayasım geldi ama efendi durduuuummm yürümesini bilmeyen su aygırı ya küt küt küt kafamı .....etti bütün gün etmediyse bile bana öyel gelmiş olacak ki neyse
sinir en sevdiğimden ayrılmamın ilk gününe veriverin
bugun düne göre daha iyiyim ama yarın daha daha daha da iyi olacammm
güzel günler beni bekliyor

:1:Aman Allahımm :1::1:

O zaman kocamanından aferin sana :46:
Başarıcaksın hatta başardın bileee her zaman yanındayız istediğin zaman çatabilirsin bize :1:

Menemene katarken çok canım çekti tereyağını çok azdı canım tadımlık yani..Turşuyu da yerim ben akşam menülerinde zaten tavsiye de ederim herkese ama akşam kalmamıştı turşum sadece bir iki dilim salatalık yedim malesef..

Turşudan zarar gelmez kuşum..Tereyağından da gelmez ama acıcık ekmek 1 lokmalık da olsa akşamımın kötüsü olur ancak..

iyide bebeğim yenilsin yenilmesin demiyorum ama akşam menülerinde olmasın turşunun ödem yaptığını biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa dur kafam karıştı :44::44::44::44:

iyide bebeğim yenilsin yenilmesin demiyorum ama akşam menülerinde olmasın turşunun ödem yaptığını biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa dur kafam karıştı :44::44::44::44:

Sana Prof. Dr. Ahmet Aydın' ın Taş devri diyeti kitabını almanı şiddetle tavsiye ederim kuşum...

İnan bana doğru bildiğimiz yanlışların farkına varıyoruz..

Prof Dr. Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği bir kitapdı..Cidden bizi özümüze döndüren bir kitap..Sağlık sağlık sağlık içeriyor..

Sana Prof. Dr. Ahmet Aydın' ın Taş devri diyeti kitabını almanı şiddetle tavsiye ederim kuşum...

İnan bana doğru bildiğimiz yanlışların farkına varıyoruz..

Prof Dr. Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği bir kitapdı..Cidden bizi özümüze döndüren bir kitap..Sağlık sağlık sağlık içeriyor..

hımmm dur bir bakıyım netten ama markete gidersem incelerim şimdi kesin notumu aldım.

Turşunun Faydaları-Turşu Yemenin Sağlığa Yararları-Turşu Neye İyi Gelir

tursu.jpg

turşu nasıl yapılır
Turşu yemeyi seven bir toplum olduğumuz aşikar. Peki yemeklerde, veya meze olarak tükettiğimiz turşunun faydaları nelerdir hiç düşündünüz mü? Sağlık açısından bir çok yararları olan sebzelerden yapılan ve sirke suyu, havuç, turşuluk salatalık, yeşil domates, biber, soğan, sarımsak, lahana yaprağı, kereviz yaprakları gibi başka besinlerle iyice zenginleştirilen turşu hem yağ içermedikleri için hem de neredeyse kalorisiz yiyecekler oldukları için zayıflama amacıyla kullanılabilecek besinlerdir. Turşu sadece zayıflamak, kilo vermek için değil, başka faydaları sebebiyle de sağlıklı bir yaşam amacıyla kullanılabilmektedir. Şimdi sirke neye iyi gelir ve zayıflama, kilo verme amaçları da dahil olmak üzere faydaları nelerdir göz atalım

1. Yüksel lif içerir

Turşu bir çok açıdan sağlıklı bir yiyecektir. Mide ve bağırsak sorunları ve özellikle de hazımsızlık şikayetleri olanlar için sebze ve salatalık gibi yiyeceklerden yapılan turşuyu tüketmelerinde fayda vardır. Bu besinlerde bulunan yüksek orandaki diyet lifleri, sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını teşvik eder. Diğer yandan turşu yapımında kullanılan sebzeler genellikle antioksidan bakımından son derece zengin gıdalar oldukları için kanser yapıcılar olarak ta adlandırılan serbest radikaller i yok eden ve dolayısıyla kanseri önleyen özelliklere sahiptirler ve bu kanser önleyici fayda, turşuya da geçmektedir.

2. Vitamin ve Mineral Kaynağıdır

Turşu ve turşu suyu magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır. Doktorların sağlıklı bir yaşam amacıyla günlük ortalama 3-5 porsiyon sebze ve meyve tüketmemizi önerdiklerini hatırlayalım. Bu durumda bunun bir kısmını en azından turşu tüketerek karşılayabiliriz. Bağışıklık kuvvetlendirmek için son derece faydalı olan turşu, içerdiği düşük kalori miktarı ile de zayıflama diyetleri nde kullanılmasını tavsiye ettiğimiz bir besindir.

3. Bunamayı geciktirir ve doğal tedavi imkanı sağlar

Halk arasında bunama olarak ta bilinen Alzheimer hastalığına bitkisel çözüm amacıyla turşu tüketmeyi doktorlar tavsiye ediyolar. Turşuda buluan sarımsakta bulunan bir takım flavonidler isimli bitkisel kimyasallar, insanların yaşlılık döneminde alzheimer hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde bertaraf ediyor. Buna ek olarak reflü ve kabızlık gibi yaygın görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi gelen yiyecekler arasında turşu ön plana çıkıyor.

4. Tansiyonu Düşürür

Fermente edilmiş sirke, turşunun ham maddesi olup aynı zamanda sindirim sistemindeki zararlı mikropları kontrol altına alan faydalı bir takım bakterileri ihtiva eder. Turşunun mayalanma sürecinde üretilen laktik asit, tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını teşvik ederek damar açıcı etki gösterir. Buna ilave olarak şeker hastaları (diyabetliler) için de faydalı bir besin maddesi olarak bilinir.

5. Turşu bağışıklığı güçlendirir

Turşuda kullanılan sebzeler ve elbette sirke, sindirime iyi gelir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, idrar yolları hastalıklarını tedavi eder, ve bağırsaklarda bakteri oluşumuna mani olur. Buna mide mikrobu denilen ve ülsere neden olan helikobakter bakterileri de dahildir.

6. Kalp ve damar hastalıklarına bitkisel çözüm dür.

Turşu yapımında kullanılan gerek üzüm sirkesi gerekse elma sirkesi pektin adı verilen ve kalbe iyi gelen bir tür biyolojik madde içermektedir. Bu madde aslında bir tür enzimdir.

Turşunun aşırı tüketiminin bir takım zararları ve yan etkileri de olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse turşunun aşırı tüketimi susuzluk hissi oluşturabilir, görmede bozulma ve osteoporoz a neden olabilir. Turşu yapımında mümkünse kaya tuzu kullanılmasını uzmanlar öneriyorlar.

herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar... sizde o0lmasanız beni kim anlar...
gerçi sabahları biraz zorlanıyorum kalkarken inanın nasıl sabah oluyor bilmiyorum...

herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar... sizde o0lmasanız beni kim anlar...
gerçi sabahları biraz zorlanıyorum kalkarken inanın nasıl sabah oluyor bilmiyorum...

Aynen canım yaa ne çabuk sabah oluyor çok yoruluyoruz sanırım..Allahtan doğru besleniyoruz da çabucak kalkabiliyoruz..

nerelerdesiniz bakalım kızlar yine ortalık boş bomboş sessiz sakin.

bunun da sahtesi vardır muhakkak piyasada,marka yazabilir misin,ona bakayım ben.çocuklara da vereceğim çünkü.
şu an balık yağı veriyorum takviye olarak ama bunu da almak istiyorum..

aleovera idi canım onun propolisi bulabilirmisin bilmiyorum ama ne alırsan mutlaka bandrol bak

Günaydın canım

Şimdii gelelim senin duruma..Tatlım 14. takımdan geçiş yapıcaksın bize..Geçen hafta kilon neydi..Geçen cumaydı dimii 14. takım kapanmıştı..

hayatım ben en son izne 92 ile ayrıldım(eski tartımda)
geçen hafta( 5 kilo yeni tartı farkı ile ) 112 çıkmıştım ama nasıl bildirim yapıldı bilmiyorum.artı çok fazla kilo aldım 15 kg kadar sizin için problem olacaksa takıma almak istemezsiniz anlayışla karşılarım çünkü çok fark var 14. takım kaptanımız almak istemeyebilirler diye beni uyarmıştı.canınız sagolsun ne karar verirseniz ben buralarda takılırım sorun olmazsa

Back
X