- 7 Mart 2011
- 2.302
- 16
- 158
ne güzel sende de işe yaramış ..''Beck diyet çözümü''
Lazım olur belki de ne demek her eve lazım her eve
bak insanlar motive olduklarında veya kendilerine bir kitap iyi geldiğinde ısrarla tavsiye ederler ayyy çok iyi diye sonra aradan zaman geçince hevesi söner bu öyle değil. gayet bilimsel de yaklaşılmış. kadın zaten psikolog Ph.D zannediyorum ameikada öğretim üyelerinin unvanı oluyor, o da ondan iştebabası da pskiyatristmiş. bilişsel terapi falan diyor. yazdığı şeylere hak vermemek mümkün değil. Kendini kandırma sözüne karşı olduğunu söylüyor ki şimdiye kadar okuduğum nlp veya diyet psk. kitaplarında kendimi kandırmaya-inandırmaya çalışıyorduk.bu öyle değil...evet telkinler var ama aslında biz tersini yaparak kendimizi kandırıyoruz.
''o tatlıyı yemedem duramam'
'' sigara içmeden duramam'
'Yemekten yarım saat sonra acıkıyorum, ne kadar pisboğazım!'
eeeeeee öyle olsaydık oruç tutamazdık değil mi?
mide açlığı ile duygusal açlığın farkı var, ben duygusal aç olduğumu sinirlendikçe yemeğe sarıldığımı biliyorum hakikaten bu durumlarda da canım tatlı çekiyor, 1 tabak makarna yiyince mutlu oluyorum. kitap tam da bunun üzerine eğiliyor.
Yemzesem mutsuz olurdum, yemezsem zaten biiii sürü derdi olan ben kendimi iyice kısıtlanmış, yoksun hissederdim
niye başkaları yiyor da ben yiyemeyeceğim diye sitem ederdim, ohhh ben de yerim işte diye yer ve mutlu olurdum. bir yemeği yememe kararı almaya çalışırken el ayak titremesi, ağız sulanması gibi şeyler de olunca fizyolojik olarak yemeye ihtiyaç duyduğum düşüncesine yenik düşüp yerdim. yemezsem saten mutsuuuz mutsuz dolaşırdım: Adını koydum bunun Küçük Emrah sendromu
İstediğim tatlıyı diyette yasak olduğu için yiyemedim anne!!!
Beni hep kısıtladılar anneh!
Herkes şapur şupur yemek yerken onlardan yiyemek ne demek bilir misin , tabiii bilemzsin sen zayıfsın!
Ne güzel pide sıcacık, ama bana yasak biliyo musun
Kilo verince biz de onlardan yiyecez Nurgül, hem de daha fazlasını yiyeces.-nurgül :Tamam abi, ağlama nooolur.
..........
tabi kitap gün gün eğiyime alıyor duygu ve dşüncelerimizi. ödevler veriyor o ödevleri yaparak motivasyonumuzu dinç tutuyor. yapmamız gerekn çeyleri yaptığımız müddetçe de işe yarayacağını düşünüyorum.
Gideyim azcık neden kilo vermek istediğimin nedenlerini okuyayımdüşününce bi sürü neden çıkıyor ortaya
Bugün komple evi süpürüp sildim..Tam 1.5 saat plates yaptım:118: Sonra ılık duş sonrada çarşıya çıktık kızıma ciciler aldık kendime bişiler baktım bulamadım..Bü sürrrüü yürdük yani..İftarı dışarda yedik..Tantuni ve şalgamdı iftar menüm..Yemek sonrası yine gezdik mağazaları ve hala bulamadım kendime göre elbise bindik arabaya eve geldik..Büyük beden büyük, küçükleri de dar ggeliyor elbisede..
Çok uyuz bir durum amaaa nasıl bir güvenle çıkmışım hani iki günlük platesle sanırsınız ebrudanda fit durumlarındayım..Bendeki hava bir bozuldu, bir bozulduBen neden bayramdan 21 gün önce başlamadıysam bu platese pöff yaniii..Çok kilo vermem lazım çooookkk
![]()
21 günlük ü hepsini yapabildin mi ben 31 dk geçemedim daha bacaklarım ağrıdığından yarıda hatta 3 te birinde bırakıyorum hepsini yapabiliyorsan helal sana akreep ebruya hayranım nasıl kaslı nasıl güzel ama o bile ayrıldı....