Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

al bi hamarat daha :46:
teşekkürler canımm ama öyle herzaman değilizz hamarat
haklısın canım
akşam yemicektim aslında ama hafta sonu mide alışınca ve birde sevdiğim yemek olunca dayanamadım kaşıkladım öyle..
hafta sonu da olsa dikkat etmek lazım mide çabuk alışıyor..

dilme tarifim

1kilo dolmalık patlican
1,5 su bardağı ee gider gitmez üst baş çıkarılıp yemek hazırlamaya başlama süresine kadar sıcak su ile ıslanmış yeşil mercimek
1 soğan
6-7 diş sarımsak
8-9 adet domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
yağ
kuru nane
karabiber
kimyon
tuz

hazırlanışı
patlican çizgili bir şekilde soyulur..saplı olan tarafından tutarak uç kısmı dörde bülünür..yani bütünlüğünü bozmadan dilimlenmiş olur..

diğer malzemeleri doğrayıp üzerine yağını baharatını katop karıştırıyoruz..sonra malzemeleri dilinmiş patlicanların arasına katıp tencereye yerleştiriyoruz..ocağa koyup üzerine tuz atıp 1 su bardağı kadar su ekliyoruz..ben bıçakla tereyağının ucundan kesip ekledim üstüne..kaynayınca altını kısıp pişiriyoruz

img_7111.jpg

bu çiğ görünen hali..patlicanların bölünmesinde faydası olur diye ekledim..ama nefis bir yemek..üzerine sarımsaklı yoğurt döküp de yiyebilirsiniz..öğle menüm olucak az sooraaa:56:
çok farklı bir yemekmişş ilk defa gördüm canımmm ama eminim güzeldir severim patlican ve yeşilmercimeğii
aslında 2 patlicandan kendime göre yapsam ne güzel olurduu

kızlar nasılsınız herkes iyidir umarım :16::16:
dün akşam kınamızı yaptık hayırlısıyla
bugün dinlencek gelin hanımımız
yarın düğünü var
o kadar güzeldi ki dün akşam
üzülmem diyordum ama
gidişi çok kötü olacak kardesimin
çok tatlı bi telaş ama ölüyorum yorgunluktan
yarında olamam aranzda
perşembe görüşmek üzere
kendinize çok dikkat edin

unutmadan hemen menümü paylaşım sizlerle

sabah
1 /2 simit
1 fincan şekersiz çay(kuaförde)

öğle
tavuk döner(1 dilim ekmekle)
ayran

ara
1 form çayı

akşam
1 kase çorba
salata
çok az tatlı(2 çatal)

yürüüşe gerek yok sanırım sabahın 7sinden gece 2ye kadar hep ayaktaydım çünkü
bol miktarda su içtim ama tam ölçüsünü bilmiyorum

Vayyy anam vayyyy dilme ler kumpirler havada ucuşuyor takımda.
Kumpiri de pek bi severim.
Ortaköy'e sırf kumpir yemeye gideriz eşimle. :56:

hoşgellldiiinnnn canımmm hepimize kolay gelsin valla kızlar

Canım saolasın işallah. :42:

bu arada tatil konusunda hafta sonu erdek ocaklar köyüne gidiyoryum benim asistan yalvar yakar illa beni götür merak ediyorum dedi cananı kıramadım 3 ne kadar orda olacağım sonrasına hala karar veremedim...

Ocaklar çok güzeldir canım daha önce gittin mi bilmiyorum ama ben çok beğenirim orayı.

günaydın canım...

hoş gelmişsin..... sağlıklı kilo vermeler bol enerjili günlerrr....

Hoşbulduk şeker. Hepimize işallah.

öğleden sonra 29 harfli şu arap alfabesini öğreneyim dedim
inanırmısınız yerime yeni oturduuummmm :43::43:

Allah Im yarabbim bak şimdi sen böyle söyleyince aklıma bir anım geldi, bir arkadaşım anlatmıştı, eşiyle yemeğe gitmişler, eşi ona demiş kiiiiiii göbeğine bakıp hangisi göğüs ?????????çok gülmüştüm, hala aklıma geldikçe gülüyorum, demekki çok güldüğüm için başıma gelmek üzereeeee

offf çok güldüm ama ben yaa akrebim taş fena elmiş :16::16::16:

canım cumartesi öğlen beğenmedim sıkma peynirli tost üst üste gelmiş olamaaaazzz onun dışında zaten sen dikkat ediyorsun bebişim
şu adem oğluna gelince sen varya sabır küpüsün bana öyle davranan birinden anında soğuruuuummmm valla yanımda paspal duruyor diye ki dikkatini çekerim 30 a girdim evlenemiyorum sen beni örnek alma iyimi

siz iki kardeş süpersiniz valla :16::32:

müdürle açık açık muaffakatnama hadisesini konuştummm
hayyyııırrr:45::45: dedi
saftirik halimle kazaynan atıverin imzayı dedim :53::53:
kazaynan bana da atarlar çiziği üstüme üstüme dedii :52::52::52:

Allah Im yarabbim bak şimdi sen böyle söyleyince aklıma bir anım geldi, bir arkadaşım anlatmıştı, eşiyle yemeğe gitmişler, eşi ona demiş kiiiiiii göbeğine bakıp hangisi göğüs ?????????çok gülmüştüm, hala aklıma geldikçe gülüyorum, demekki çok güldüğüm için başıma gelmek üzereeeee

canım cumartesi öğlen beğenmedim sıkma peynirli tost üst üste gelmiş olamaaaazzz onun dışında zaten sen dikkat ediyorsun bebişim
şu adem oğluna gelince sen varya sabır küpüsün bana öyle davranan birinden anında soğuruuuummmm valla yanımda paspal duruyor diye ki dikkatini çekerim 30 a girdim evlenemiyorum sen beni örnek alma iyimi

kız varya biz hiç benzemeyiz fizikende kişilik itibari ile de fakat çok iyi geçiniriz

kız varya biz hiç benzemeyiz fizikende kişilik itibari ile de fakat çok iyi geçiniriz

sabah benim kızla beraber okula geldim anasınıfında onunla oyun oynadım ve ara ara da okula gelen velilerle ilgilendim. Öğlen babamız da geldi okula ve daha rahat oldu benim için. Masabaşı işi canım benimki. Kızın peşinde koşmuyorsam odamdayım. Sbs yerleştirmeleri için evrak almaya gelenler okul kaydına gelenler fikir sormaya gelenler... Anca çene kaslarım enerji harcıyor :)))
Sonra da bir alışveriş merkezine gittik 40 ve 42 beden 10 civarı pantolon giyip çıkardım zıbıdı babasıyla top havuzunda takılırken. Ahhhh 36 ah. Az mutfak alışverişi yaptık sonra eve geldik bizimkinin sulu boya yapası geldi suluboya yapa yapa atıştırmalık yemek hazırladık güç bela yanından kalkınca sirenleri ötüyor çünkü. Sonra bi yarım saat ayaklarımı uzattım(şımartayım dedim bi akşam da kendimi) ve derken zıbıdının uykusu geldi yattık uyuduk :) Tüm hikaye bu 3 aşağı 5 yukarı her gün copy paste.

oy kıyamam ben sana Allah bağışlasın şu evlatlarınızla olan iletişiminize öyle çok imreniyorum ki... varsın her gün copy paste olsun ama sendekinden bir tanede bende olsun... Hayırlı evlat hayırlı eşle mutlu huzurlu sağlıklı bir ömrün olsun inşallah her günün aynı geçsede yaradan eksikliklerini göstermesin.....

kızlar ben sevdiceğime koşuyorum mesai bitti
öğle kazaya kalıyor şimdilik
kışa doğru ezan zaten geç okunuyor

espri anlayışınız iyii ama bebeğim bu genlerle alakalı :16::32:

oy kıyamam ben sana Allah bağışlasın şu evlatlarınızla olan iletişiminize öyle çok imreniyorum ki... varsın her gün copy paste olsun ama sendekinden bir tanede bende olsun... Hayırlı evlat hayırlı eşle mutlu huzurlu sağlıklı bir ömrün olsun inşallah her günün aynı geçsede yaradan eksikliklerini göstermesin.....

haklısın kuşum evde kaldık yaa nasıl özeniyoruz bende 87liyim kaldık kaldık :32::32::32:

kızlar ben sevdiceğime koşuyorum mesai bitti
öğle kazaya kalıyor şimdilik
kışa doğru ezan zaten geç okunuyor

allah kabul etsin tatlım...

bugünü de bitirdik..bir sürü işim vardı dışarda onları hallettim az önce geldim..az sonra çıkarım ben de eve doğru..
akşam menüsünden uzak kalmalıyım..içimden tekraar edip duruyorum:1:

haklısın canım
akşam yemicektim aslında ama hafta sonu mide alışınca ve birde sevdiğim yemek olunca dayanamadım kaşıkladım öyle..
hafta sonu da olsa dikkat etmek lazım mide çabuk alışıyor..

dilme tarifim

1kilo dolmalık patlican
1,5 su bardağı ee gider gitmez üst baş çıkarılıp yemek hazırlamaya başlama süresine kadar sıcak su ile ıslanmış yeşil mercimek
1 soğan
6-7 diş sarımsak
8-9 adet domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
yağ
kuru nane
karabiber
kimyon
tuz

hazırlanışı
patlican çizgili bir şekilde soyulur..saplı olan tarafından tutarak uç kısmı dörde bülünür..yani bütünlüğünü bozmadan dilimlenmiş olur..

diğer malzemeleri doğrayıp üzerine yağını baharatını katop karıştırıyoruz..sonra malzemeleri dilinmiş patlicanların arasına katıp tencereye yerleştiriyoruz..ocağa koyup üzerine tuz atıp 1 su bardağı kadar su ekliyoruz..ben bıçakla tereyağının ucundan kesip ekledim üstüne..kaynayınca altını kısıp pişiriyoruz

img_7111.jpg

bu çiğ görünen hali..patlicanların bölünmesinde faydası olur diye ekledim..ama nefis bir yemek..üzerine sarımsaklı yoğurt döküp de yiyebilirsiniz..öğle menüm olucak az sooraaa:56:

valla çok canım çekti iftarıma da 1 saat var çok güzel göründü gözüme

kumpir de çok güzel görünüyo kızlarrr.
ben patatesleri ekmek fırınına veriyorum orada pişiyorlar.sonra evde zıcık ısıtıp malzemelerini koyuyorum.

Arkadaşlar size bir şey soracağımm internettende araştırıyorumm ama daha birşey bulamadım
Kızım yaprak sarmasını çok seviyor ve elimde haşlanmışş yaprak var benn sarıp derin dondurucuya koymak istiyorumm
okullar açılacak ve hemen kızım hazırlanıpp okula gidecekk ona hemenn pişiripp önüne koyacağımm yemekler atmaya çalışıyorummm
sarmayıda sevdiği içinn oğlum fazla izin vermez o yüzden buzlukta olsun istiyorumm,eğer siz yapmayıı biliyorsunuzz nasıl yapıyorsunuzz
pişmiş atmakk istemiyorumm tadı kaçıyor çünküüüü

Arkadaşlar size bir şey soracağımm internettende araştırıyorumm ama daha birşey bulamadım
Kızım yaprak sarmasını çok seviyor ve elimde haşlanmışş yaprak var benn sarıp derin dondurucuya koymak istiyorumm
okullar açılacak ve hemen kızım hazırlanıpp okula gidecekk ona hemenn pişiripp önüne koyacağımm yemekler atmaya çalışıyorummm
sarmayıda sevdiği içinn oğlum fazla izin vermez o yüzden buzlukta olsun istiyorumm,eğer siz yapmayıı biliyorsunuzz nasıl yapıyorsunuzz
pişmiş atmakk istemiyorumm tadı kaçıyor çünküüüü

haşlanmış derken sanırım sarma yapmak üzere sıcak suya batırılmış taze yapraktan bahsediyorsun değil mi?

evet, mesela bir pişirimlik bir pişirmlik sar sar buzdolabına koy, hiç bir şşey olmuyor,koyma şeklini soruyorsan eğer, ister 10 ar 10 ar bağla koy,( ben böyle yapmıyorum) istersen buzdolabı poşetine yanlamasına sırala ..

Back
X