2. tüp bebek denemesi yapacak arkadaşlar

Kızlar bişey soracam. Biz proteinli beslenme derken neyi bahsediyoruz? Yani proteinler genelde bu ilk sırada kırmızı et süt ürünleri tavuk başka? Kırmızı et her gün pahalı oluyo biraz))) Tavuğu da çok fazla tavsiye etmiyorlar hani çok faydalı değilmiş. Ben genelde yoğurt tuzsuz peyniri falan yiyorum..haftada 1 kere balık? Başka? siz nasıl protein beslenmeyi tutuyorsunuz?
Mercimek yiyebilirsin canim ondada bol protein var et kadar hatta :) her sabah bir adet yumurta yiyebilirsin

Kizlar cok merak ettigim bir konu var hic iknada olmus degilim acaba dondurulmus embriyonun cozulmesinde bozulma olup tedavisi iptal olan oldumu yada bunu duyan benim tek embriyo var ve cozulurken transfer iptal edilir diye cok korkuyorum :(

Kizlar cok merak ettigim bir konu var hic iknada olmus degilim acaba dondurulmus embriyonun cozulmesinde bozulma olup tedavisi iptal olan oldumu yada bunu duyan benim tek embriyo var ve cozulurken transfer iptal edilir diye cok korkuyorum :KK43:
bunu düşünmek hiç bi faydası yok cnm. herşey olabilir biz o kadar şey bilmiyoruz ki. ama sende herşey iyi olacak. böyle düşün. trene bindin gibi düşün ama nereye gidiyorsun hangi durakrta iniyorsun belli değil.

Selam arkadaşlar, 35izmirim35 35izmirim35 in davetiyle aranizdayim. Benim ilk denemem, perşembe tahlil günüm. İstanbul Florance Nightingale de prof Bülent baysal da tedavi gordum. 3. Gundur evde test yapıyorum, silik çizgileri görüyorum ama tahlil günü gelmeden sevinmek için de uzulmek için de erken diyip sakin kalmaya çalışıyorum.

bunu düşünmek hiç bi faydası yok cnm. herşey olabilir biz o kadar şey bilmiyoruz ki. ama sende herşey iyi olacak. böyle düşün. trene bindin gibi düşün ama nereye gidiyorsun hangi durakrta iniyorsun belli değil.
Cok haklisin ama iste insanin aklina kotu kotu seyler geliyor aslinda dusunmemek akisina birakmak en iyisi ama ben tedavi yaklastikca pek yapamiyorum sanirim :D

Selam arkadaşlar, 35izmirim35 35izmirim35 in davetiyle aranizdayim. Benim ilk denemem, perşembe tahlil günüm. İstanbul Florance Nightingale de prof Bülent baysal da tedavi gordum. 3. Gundur evde test yapıyorum, silik çizgileri görüyorum ama tahlil günü gelmeden sevinmek için de uzulmek için de erken diyip sakin kalmaya çalışıyorum.
gozun aydın cnm inss kandada guzel bir değer görürsün

Hosgeldinnnnn :)) umut ol bize
İnşallah canım..
Burada bakıyorum, okuyorum genelde üreme sorunları nedeniyle tüp bebek yapılıyor. Şimdi bana ne diyorsun tabii ki üreme sorunumuz olmasa neden tüple arayalım mucizemizi diyeceksiniz..

Benim hikayemi okuyun o zaman.. ;)

2006 da hidrosefali ( beyin omurilik sıvısının tahliye edilememesi nedeniyle ameliyat oldum. Hanı su genelde bebeklerde olan ve kafayı kocaman büyüten hastalık. Yetişkinlerde bıngıldak kapalı olduğu için kafa buyumuyor ama basınç yapıp beyni sıkıştırarak beyin hasarı oluşturabiliyor. Bu ameliyatta şant denilen bir.mekanizma takıldı. Bu mekanizma kafaicindeki fazla sıvıyı hortumla karın boşluğuna boşaltıliyor.

2011 de evlendik. İki ay korundum sadece. Sonrası 1 yıla yakın gebelik olmayınca doktora gitmeye başladım. Her Dr karın içi sıvı fazla dedi, olacak tabi şantım var dedim. Başka da birşey demediler. Herşey yolunda denildi hep. Sonra eşime dedim sen de gel. Birlikte gittik ben hsg çektirdin o spermiyogram verdi. Orda da bir sorun bulamadılar. Bu arada çok doktor değiştirdim. En son KK dan bir arkadasimin önerisiyle şimdiki doktoruma gittim. Bana sıvı fazlalığının engel olabileceğini söyledi. Denizde lens nasıl göze yapışmaz yogunluktan atarsa kendini, yumurta yumurtaliktan tüpe geçerken sıvıyla karşılaşıyor, tüpe yapismiyor dolayısıyla yumurta ve sperm hiç bulusamiyor ki dollensin dedi. Dışarıda dollenirse hiçbir sorun olmaz dedi. Yanı işimiz tüp bebeklikti bizim. Ama bunu 3 yıl boyunca hiçbir doktor anlatmamisti. Doktorum önce takip edip emin olmak istedi. 2 ay takip ve bir aşılama sonrasında gebelik olusmayinca Bülent hocadan yardım alicaz dedi. Ama o arada ben psikolojimin bozulmaya başladığını ve tüp sürecini kaldiramayacagimi hissettim. Bir müddet herşeyi unutmak istedim. Bu ara 1 yılı geçti. Ocak sonunda başladık işte. Herşeye hazırım geldim dedim doktoruma. Hemen Bülent hocaya yönlendirdi ve tedavim başladı. Geçen hafta salı günü yapıldı transferim. Perşembe de tahlil günüm. İlk defa gebelik takvimi yaptım kendime. İnşallah takvimim sonuna kadar burada kalabilir.

Merhaba bayanlar benimde ilk tüp bebek denemem başarısızdı . Doktor bazı testler yapıcaz dedi 1 ay oldu gidemedim.nasıl test ister ki acaba bilen var mı?

Back
X