2 yaş bebesi ve kedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha önce tekir kedi bakıyordum şu an anneannemde 5 yaşında, şimdi de bir scottishim var. 6 aylık. kendisini de bakamayacak olan birinden annesine mama alarak sahiplendim. durumu pandemiden dolayı annesine de bakmaya müsait değildi. özellikle cins kedi arayışında değildim, bana kalsa sokaktaki bütün canları almak isterim. anneannemin bahçesinde de bir altı yedi tanesine daha bakıyorum. her kedinin mizacı farklıdır. tekirlerde de hepsi uyumluyken bahçedeki bir tanesi yavru olduğundan beri bizimle olmasına rağmen aşırı kaçıyor hepimizden. pimpirikli biriyseniz, aman tırnaklamasın, ısırmasın, hiçbir şeye ellemesin, tüy ordan burdan çıkmasın diyorsanuz böyle bir kedi ve kedi cinsi yok öncelikle. gülü seven dikenine katlanır olayı. aman mutfağa girmesin, masaya çıkmasın da yok bizde. eşim de bende hiçbir şeyden mahrum bırakmıyoruz bizimle birlikte sofraya da masaya da oturuyor :-) masrafına gelince, evet masrafı da baya bir var. ama çocuğunuzdan ayırmadığınız için o masraf gözünüze batmıyor. yani benim için öyle en azından. yalnız sadece çocuğum yalnız kalıyor diye sahiplenecek bir canlı değil, canı gönülden isteyenlerin bakabileceği bir canlı. annem de deli gibi seviyor ama evde bakmak ona göre değil mesela. yani biz ne desek boş açıkçası

Kadının anneliğine kadar laf edilmesi normal mi cidden?
Yahu ne anneligine laf etmek ben mizacini söyledim . Depresyona yatkın ve biraz agresif.. Fazla olan sorumluluk onu karanlığa sürüklüyor kolay kolay basedemiyor bunu anlatmak istedim. Benim gozlemim bu.
Her gün onlarca kadın doğuruyor biz kk da kaç kere böyle konu okuduk 1 veya 2 . 3 değil ama ..
Tahammül sınırı az
Kedi hareketli bir hayvan tahammül gerektiriyor evet .
Anneliginden banane ?
Çıkın şu analık tribinden bence
Sağlıkli olan herkes üreyebiliyor🤦🏻‍♀️

Yahu ne anneligine laf etmek ben mizacini söyledim . Depresyona yatkın ve biraz agresif.. Fazla olan sorumluluk onu karanlığa sürüklüyor kolay kolay basedemiyor bunu anlatmak istedim. Benim gozlemim bu.
Her gün onlarca kadın doğuruyor biz kk da kaç kere böyle konu okuduk 1 veya 2 . 3 değil ama ..
Tahammül sınırı az
Kedi hareketli bir hayvan tahammül gerektiriyor evet .
Anneliginden banane ?
Çıkın şu analık tribinden bence
Sağlıkli olan herkes üreyebiliyor🤦🏻‍♀️
Kedim benim anksiyeteme çok iyi geldi yavrum. O olunca daha iyi hissediyorum. Bu arada ben de normalde tahammülsüzüm, yoğunum, çocuğum var. Ama ben yapabildim. Konu sahibi yapabilir miyim acaba diye konu açıp akıl danışıyor.

Sorumsuz biri olsa konu açar mıydı?

En fazla denilebilir ki, şöyle zorluğu var böyle masrafı var. Anneliğinden vurmak nedir yahu?

Arkadaşlar merhaba,
Oğlum çok yalnız bir çocuk olduğu için kreş ve evcil hayvan tavsiye edilmişti. Bol çocuklu bir kreşe yeni başlayacak. Evde de kedimiz olsun diye düşünüyorum bir süredir, bu söylenmeden önce de düşünüyordum ama doktor söyleyince daha bir canla başla araştırır oldum.
Daha önce hiç kedi beslemedim, besleyenlere de sorunca bambaşka cevaplar aldım. Masrafı zaten kimi diyor 50 kimi diyor 400. Bakımında bir şey yok diyen de var, zor diyen de. Cinsine göre karakteri olur diyen de var her kedinin mizacı farklıdır diyen de.
Beni bir aydınlatın özellikle british tavsiye ediliyor hem alerjiye sebep olmaz hem mizaç olarak iyidir diye. Var mı böyle bir şey gerçekten? Öyleyse para biriktirmeye başlayayım :KK70: değilse sokaktan yavru bir kedi sahipleneceğim.
Öncelikle alacaksanız ömürlük olacağını bilin, almak istediğinizden net emin olun.
Sahipli kediler sokağa atılınca kendilerini koruyamıyor ve ölüyorlar.
5 ay önce ben ve iki çocuğum markete giderken yavru bir kedi bulduk annesini kaybetmişti ve ana caddede araba çarpmak üzereydi. Arabayı durdurup kurtardık kediyi. Bahçemizde iki saat kadar annesi gelir, onu bulur diye bekledik. Ama gelen giden olmadı. Hava kararmaya başlayınca ve çocuklarımın ısrarı üzerine sahiplendik onu. Adını pati koyduk.
Gelelim bakımına. Paticik iki defa kanepenin altına kaka yaptı, ama ertesi gün alıştı kuma. Hergun o kumu temizlemeniz gerekecek.
Gerekirse siz aç kalacaksınız ama ona mama alacaksınız😁 biz geçen ay öyle yaptık. Migros' ta ciddi bir indirim vardı, kaçırmak istemedik.
Hergün en az yarım saat oyun oynayacaksınız onunla, bi köşede duracaksa hiç almamak daha iyi.
Pati hırçın bir kedi çıktı. Evde tırmalamadığı kimse kalmadı.
Ama ısırırken seçici. Bir tek beni ısırıyor, geceleri de kafamda yatıyor. Benimle bi derdi var ama ne olduğunu anlamadım😍
Kendini asla öptürmüyor, bir kez kafasını öptüm diye bana tırmık atıp kaçtı.

Yani kedi bu, tırmalasa da, ısırsa da,, hadtalansa evin etrafına kussa da ömrünün sonuna kadar sahip çıkarım diyebiliyorsanız, çocuklar içinde sizin içinde muhteşem bir duygu evde salına salına gezinmesi.

Gelmişler burada öyle yapamazsın şöyle yapamazsın beceremezsin...

Ne haddinize yahu yetişkin bir kadına ne yapmaması gerektiğini dikte ediyorsunuz. Bunu yaparken önceki konulardan anneliğinden vuruyorsunuz. Önceki konulara o kadar hakimseniz konu sahibinin hassas olduğunu bile bile böyle yazmanız da tamamen art niyetli olmanızdan. Şu yaptığınız terbiyesizlik başka bir şey değil.

Kedim benim anksiyeteme çok iyi geldi yavrum. O olunca daha iyi hissediyorum. Bu arada ben de normalde tahammülsüzüm, yoğunum, çocuğum var. Ama ben yapabildim. Konu sahibi yapabilir miyim acaba diye konu açıp akıl danışıyor.

Sorumsuz biri olsa konu açar mıydı?

En fazla denilebilir ki, şöyle zorluğu var böyle masrafı var. Anneliğinden vurmak nedir yahu?
2 arkadaşım bir senedir bakıyorlar bu cins kediye. Hiç tırmalama, ısırma, eşyalara zarar verme ile karşılaşmamışlar. Öyle olunca bir yakınlaştım bu fikre. Aslen hiç de esktra bir sorumluluk taşıyacak gibi değilim .Yani beni değil ama oğlumu tırmalaması beni gerer evet böyle bir huyu olursa. Sürekli tırmalasa ısırsa hoşuma gitmezdi muhtemelen...

Cins kedi !!
Hiç tirmalamadiklari için yaklastim bu fikre
Hiç sorumluluk taşıyacak gibi değilim !!
Oğlumu tirmalamasi gerer !!

Konu sahibinin ne kadar minnoş olduğunu bu altıni cizdiklerimizden anlıyoruz ..
Amaaaaa anneliginden vurmak ,anneliginden vurmak , anneee vurma , vur, vu , v diye gideceksiniz belli o yüzden konuyu kapatiyorum.
Etraf dogurduklari küçük sultan suleymanlara ve prenseslere oyuncak olsun diye alınıp en ufak bir falsoda atılan zavallılarla dolu ..
Uf neyse konu sonunda lanet yiyen biziz
Psikolojisi bozuk olan da .

2 arkadaşım bir senedir bakıyorlar bu cins kediye. Hiç tırmalama, ısırma, eşyalara zarar verme ile karşılaşmamışlar. Öyle olunca bir yakınlaştım bu fikre. Aslen hiç de esktra bir sorumluluk taşıyacak gibi değilim .Yani beni değil ama oğlumu tırmalaması beni gerer evet böyle bir huyu olursa. Sürekli tırmalasa ısırsa hoşuma gitmezdi muhtemelen...

Cins kedi !!
Hiç tirmalamadiklari için yaklastim bu fikre
Hiç sorumluluk taşıyacak gibi değilim !!
Oğlumu tirmalamasi gerer !!

Konu sahibinin ne kadar minnoş olduğunu bu altıni cizdiklerimizden anlıyoruz ..
Amaaaaa anneliginden vurmak ,anneliginden vurmak , anneee vurma , vur, vu , v diye gideceksiniz belli o yüzden konuyu kapatiyorum.
Etraf dogurduklari küçük sultan suleymanlara ve prenseslere oyuncak olsun diye alınıp en ufak bir falsoda atılan zavallılarla dolu ..
Uf neyse konu sonunda lanet yiyen biziz
Psikolojisi bozuk olan da .

Doğru:
-Cins kedi alman yanlış çünkü bla bla...
-Kedi cins olsa da tırmalar
-Kedi sorumluluk ister
-Oğlunuzu asla tırmalamaz diye bir şey yok

Yanlış:
-Sen şöylesin böylesin sorunlusun nasıl annesin...

Üslup herşeydir...

Gelmişler burada öyle yapamazsın şöyle yapamazsın beceremezsin...

Ne haddinize yahu yetişkin bir kadına ne yapmaması gerektiğini dikte ediyorsunuz. Bunu yaparken önceki konulardan anneliğinden vuruyorsunuz. Önceki konulara o kadar hakimseniz konu sahibinin hassas olduğunu bile bile böyle yazmanız da tamamen art niyetli olmanızdan. Şu yaptığınız terbiyesizlik başka bir şey değil.
İyice costun sen ha .insan gibi anlattık annelikten vurmak değil diye
Ne terbiyesizlik kaldı ne lanet
Kib liyorum
Ne anlatırsan anlat ancak karşıdakinin kapasitesi kadar anlatabiliyorsun işte bende kabahat anlatıyorum tek tek .
Annelik annelik kimsenin onu anneliginden vurduğu yok
Milyon tane konu açmış
Köpeğim beni çok yoruyor carttt sahiplendir
Çocuğum beni çok yoruyor
Kocamla boşanmak
Herkesi hayatımdan çıkarmak
Konu sahibinin profili bu ..
Bu işte görmek istesen de istemesen de bu
Kraldan çok kralcisiniz
Odunuz kopuyor ağzınizdan dogru çıkacak diye
Senin ne haddine terbiyesiz demek?

İyice costun sen ha .insan gibi anlattık annelikten vurmak değil diye
Ne terbiyesizlik kaldı ne lanet
Kib liyorum
Ne anlatırsan anlat ancak karşıdakinin kapasitesi kadar anlatabiliyorsun işte bende kabahat anlatıyorum tek tek .
Annelik annelik kimsenin onu anneliginden vurduğu yok
Milyon tane konu açmış
Köpeğim beni çok yoruyor carttt sahiplendir
Çocuğum beni çok yoruyor
Kocamla boşanmak
Herkesi hayatımdan çıkarmak
Konu sahibinin profili bu ..
Bu işte görmek istesen de istemesen de bu
Kraldan çok kralcisiniz
Odunuz kopuyor ağzınizdan dogru çıkacak diye
Senin ne haddine terbiyesiz demek?
Ben anneliğinden vurduğuyla ilgili yorum yaptım beni siz alıntıladınız? Böyle yapmadıysanız neden cevap hakkı doğmuş olabilir ki?

Bu arada terbiyesizlik dedim evet. Lanet ettim, hayır. Nasıl okuyorsanız...

Bu arada konu sahibini tanımam etmem, özelden iki kelime yazışmışlığımız yok. Bu demek değil ki sanal zorbalığa sesimi çıkarmam. Duyar kasmak uğruna yaptığınız bu, kimse kusura bakmasın. Özellikle kadının kadına bunu yapması çok vahim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X