- 7 Temmuz 2016
- 908
- 615
- 53
- 36
- Konu Sahibi Haydioradan
-
Evet magnezyum olabilir. Magnezyum bagirsaklari aninda calistiriyorEvet canım tamsa iki yaşında yeğenimin başına geldi Dr Dr gezdik. Cokzor Allah yardımcın olsun onun sancısı olup aglayinca bizde ağlar olduk.birazda kakasını tutuyordu bizimki.en son magnezyum tozu verdiler yediklerine azar azar çay kaşığı kadar katıp öyle yedi sonrasında geçti sukur.ya ben magnezyum tozu diye hatırlıyorum yanlış olmasın.bi araştıralım inş
İşte tuvaleti gelince sancı oluyor.Seni çok iyi anlıyorum canım. Ben öbür odalara geçip az aglamadim.İnanır misin lavmanlar bile fayda etmiyordu bazı günler .çocuk perişan olmuştu bende onunla birlikte öyle.Ya çocuk çok iyi, birden bi sancı giriyor ağlamaktan kıpkırmızı oluyor lavman yapılınca ya da fitil verince rahatlıyor bunca zaman çok güzel gaz kaka yapan çocuğa birden ne oldu anlamıyorum hiçbir şey işe yaramıyor kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı şaşırdım
Pzt yeterki kötü bi şey çıkmasın da bunu da sorarım inşallahEvet magnezyum olabilir. Magnezyum bagirsaklari aninda calistiriyor
Ya inşallah geçici bi şeydir çok korkuyorum kötü bi şey çıkmaz inşallah bebeğim mahvoldu acı çekmektenİşte tuvaleti gelince sancı oluyor.Seni çok iyi anlıyorum canım. Ben öbür odalara geçip az aglamadim.İnanır misin lavmanlar bile fayda etmiyordu bazı günler .çocuk perişan olmuştu bende onunla birlikte öyle.
Sonra şuruba başladık. Dr dedi devamli kullan ta ki sorun kalkana kadar.
Geçer canım geçer inşallah pazartesi de bir gidin ins temiz cikar kabızlık çözülür korkmaYa inşallah geçici bi şeydir çok korkuyorum kötü bi şey çıkmaz inşallah bebeğim mahvoldu acı çekmekten
İnşallah gerçekten ne yapacağımı şaşırdım bugün laktozsuz süt aldım içirdim Ama yine akşamdan beri sancı çekiyor bi iyi oluyor bi sancılanıyorGeçer canım geçer inşallah pazartesi de bir gidin ins temiz cikar kabızlık çözülür korkma
Sizin de mi birden başladı? Şurup hemen işe yaradı mı? Slzde de böyle sancılar oluyor muydu ?Biz de İki yaş civarı yaşadık o sorunu. Malesef uzun sürdü. Şurup kullandık. Ayrıca yemeğine çok dikkat ediyordum. Koftesine bile pırasa koyuyordum. Günde İki öğün mutlaka lifli meyve ve bir öğün mutlaka sebze yediriyordum.. Ayrıca Sabah da evde yaptığım erik veya vişne suyu iciriyordum kahvaltıda. Ekmek de genelde kepekli alıyordum. Bunları yapmazsam hemen kakası sert oluyordu. Şu an dört yaşına girmek üzere. DüZeldi sayılır. Eskisi gibi dikkat etmesem de meyve mutlaka veriyorum. En azından ilaca gerek duymuyoruz artık. Sabırlı olun büyüdükçe geçecek İnş
Düzelir inşallah canım pazartesi bir gidin kabızlıktan ise mesaj atın surubun adını yazarım çocuk drunuza sorarsinizİnşallah gerçekten ne yapacağımı şaşırdım bugün laktozsuz süt aldım içirdim Ama yine akşamdan beri sancı çekiyor bi iyi oluyor bi sancılanıyor
Tamam teşekkür ederimDüzelir inşallah canım pazartesi bir gidin kabızlıktan ise mesaj atın surubun adını yazarım çocuk drunuza sorarsiniz
Bir yaşından sonra ara ara yaşamaya başlamıştık. Iki yaşından sonra sürekli olmaya başladı. Surubun etki etmesi bir kaç günü buluyor Tabi. Doktorun tavsiyesiyle ara ara dozunu arttırıp düşürdugumuz zAmanlar oldu veya gün aşırı verdiğim zamanlar. Sert yaptığı dönemler ağrı oluyordu sadece ağlayarak anne elimden tut dediği zamanlar. Yani tuvalette yaşıyorduk. Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.Sizin de mi birden başladı? Şurup hemen işe yaradı mı? Slzde de böyle sancılar oluyor muydu ?
Canım aynı sorunu ben 3 aydır çekiyorum 3 yaşındaki oğlumda. Bizde anal fissür çıktı yani makatta çatlak. Belirtiler aynı bir cerraha götürmelisin. Kremler veriyor sıcak su oturması. Bizim iyi olmaya başladı çok şükür. Çok acı çektikleri için kakasını yapmıyor ve kısır bir döngü oluyor. Bizim çatlak iyi oldu ama korkuyu yenemedik. Kakasi gelince tutuyor sıkıyor ama asla yapmiyordu ve 3 gündür ducosoft kullaniyoruz şükürler olsun 3 gündür de kakasını müdahalesiz yapmaya başladı. Çok zorlu bir süreç. Kesinlikle kabiz ve ishal olmaması gerekiyor. Mutlaka cerraha götür ki ilerlemeden başlayın tedaviye. Keçi şeyi gibi yapiyor demi, kasıyor kendini parmak uçlarında ve aciyor diye ağlıyor.Iyi geceler iki yaşında bir kızım var, bir iki ay öncesine kadar bebekken bile gaz ya da kabızlık problemi yaşamadık, ama bir iki ay önce kakasını sert ya da zeytin gibi yapmaya başladı, ilk günler önemsemedin zeytinyağı içirdim ancak iki hafta evvel bir gece sancılandı çok ağladı acıyo acıyo diye, hemen acile götürdük çok gaz görünüyor dediler lavman yaptılar, daha sonra kendi Dr una götürdük neredeyse tüm organlarına ultrasonla bakıldı hatta bağırsaklarına iki kere bakıldı tam kan tahlili yapıldı ve sonuçta Dr gazı var ve biraz Demiri eksik dedi, debridat ve duscosoft şurup verdi bir de Demir için şurup verdi.. Şurupları beş gündür kullanıyoruz ama kızım her gün sert ya da zeytin gibi kaka yapsa da sancılanıyor çok ağlıyor bi şey yemez oldu, ne gecemiz var ne gündüzümüz, çok iyiyken aniden sancılanıyor pzt gastroenterolojiye götüreceğiz ama bizim gibi böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Bize ne önerirsiniz? Gerçekten kızım için çok endişeliyim ve çok korkuyorum
Allahim benim kızımın başına geldi o neydi yarabbim sancı geldiğinde beraber ağlardık kaç kere doktora gittik anlamadılar en son filmle çıktı 3 gün kivrandik lavmandan sonra geçti bizim şükür offf Allah kolaylık versin ne cektikkkIyi geceler iki yaşında bir kızım var, bir iki ay öncesine kadar bebekken bile gaz ya da kabızlık problemi yaşamadık, ama bir iki ay önce kakasını sert ya da zeytin gibi yapmaya başladı, ilk günler önemsemedin zeytinyağı içirdim ancak iki hafta evvel bir gece sancılandı çok ağladı acıyo acıyo diye, hemen acile götürdük çok gaz görünüyor dediler lavman yaptılar, daha sonra kendi Dr una götürdük neredeyse tüm organlarına ultrasonla bakıldı hatta bağırsaklarına iki kere bakıldı tam kan tahlili yapıldı ve sonuçta Dr gazı var ve biraz Demiri eksik dedi, debridat ve duscosoft şurup verdi bir de Demir için şurup verdi.. Şurupları beş gündür kullanıyoruz ama kızım her gün sert ya da zeytin gibi kaka yapsa da sancılanıyor çok ağlıyor bi şey yemez oldu, ne gecemiz var ne gündüzümüz, çok iyiyken aniden sancılanıyor pzt gastroenterolojiye götüreceğiz ama bizim gibi böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Bize ne önerirsiniz? Gerçekten kızım için çok endişeliyim ve çok korkuyorum
Aynen böyleyiz.. Size bi şey soracağım Dr bize ducosoftun nötr bi tadı var demişti yani tatsız demişti ama ducosoftun yağ gibi ve çok keskin kötü bi tadı var sizde de öyle mi ve bebeğim 3-4gündür onu da kullanıyor bana mısın demediCanım aynı sorunu ben 3 aydır çekiyorum 3 yaşındaki oğlumda. Bizde anal fissür çıktı yani makatta çatlak. Belirtiler aynı bir cerraha götürmelisin. Kremler veriyor sıcak su oturması. Bizim iyi olmaya başladı çok şükür. Çok acı çektikleri için kakasını yapmıyor ve kısır bir döngü oluyor. Bizim çatlak iyi oldu ama korkuyu yenemedik. Kakasi gelince tutuyor sıkıyor ama asla yapmiyordu ve 3 gündür ducosoft kullaniyoruz şükürler olsun 3 gündür de kakasını müdahalesiz yapmaya başladı. Çok zorlu bir süreç. Kesinlikle kabiz ve ishal olmaması gerekiyor. Mutlaka cerraha götür ki ilerlemeden başlayın tedaviye. Keçi şeyi gibi yapiyor demi, kasıyor kendini parmak uçlarında ve aciyor diye ağlıyor.
Canım o ilacı sade icirmiyoruz en az 150ml içeceğine katıyoruz onda bile benim oğlum farkediyor tadını. Bizimde 3 günden sonra etkisini gösterdi. Bol su içmesi lazım birde. Lifli gıdalar ve kesinlikle abur cubur yasak. Cola çikolata en yasaklar.Aynen böyleyiz.. Size bi şey soracağım Dr bize ducosoftun nötr bi tadı var demişti yani tatsız demişti ama ducosoftun yağ gibi ve çok keskin kötü bi tadı var sizde de öyle mi ve bebeğim 3-4gündür onu da kullanıyor bana mısın demedi
Benim kizimda cokk sancilar cekti yeni yeni atlattik. Bende doktora goturdum ama ilac verip yolladilar. Benim kizim uyku vakitlerinde süt icerek uyur. Bende sutun icine kendi yaptigim kayisi suyunu karistirarak icirdim. Ozellikle geceleri tadini almadigi icin hep kayisi suyu verdim. Duzene girdi. Bu ara yemek yemiyo corba yapiyorm surekli kabizlik sorunumz kalmadi
En kisa zamanda duzene girer insallah canim Allah kolaylik versin cok zorBen de birazdan kayısılı yoğurt yedirmeye çalışacağım hiçbir şey yemiyor aniden sancı giriyor sonra saatlerce ağlıyor kasıyor kendini yavrum cidden artık kafayı yemek üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?