• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş tuvalet eğitimi için erken mi ?

Bende düşünüyorum 2 yaşına yeni girdi ama bez istiyor lazimligi alışsın diye neredeyse 1 sene önce aldım ne işe yaradığını anlattım ama o içine ayağını sokmayı tercih ediyor sadece 1 kez çişini yaptı ve oynamaya kalktı bir daha da hiç oturmadı altını değiştirince bezi takmayınca bez diye tutturuyor çaresiz bekliyorum

Bebeğinizin kendini ifade edip konuşabilmesinden ziyade fiziksel olarak hazır oldugunu düşünüyor musunuz bu kısım da cok önemli.
Geceleyin taktığınız bez sabah kuru oluyor mu?
Gün içerisinde ıslak bez sayısında azalma var mı?

Benim kızım da 2 yaşına bastı bi hafta önce . Lazımlık aldım üç gündür deniyorum ama berbat gidiyor . Üç gündür bi kere bile lazımlığa yapmadı sürekli altına yaptı. Konuşabiliyor tuvaleti de biliyor ama asla beceremedik . 15-20 dakika oturuyoruz lazımşıkta yapmıyor üstünü giydiriyorum beş dakika sonra altına ediyor. Sinirlerim alt üst ve tek başımayım eşim de yanımda değil şuan . O yüzden çok çok zorlayıcı ve çok sinirlenip bağırıyorum ona . Sanirim ikimiz de hazır değiliz bu sürece . İlkbahara bi daha denemeyi düşünüyorum . Yani deneyebilirsiniz öğrenir belki de ama tek başına çok zor oluyor hele de çabuk sinirlenen biriyseniz. Kesinlikle sabır ve destek lazım 🤦‍♀️
Sizi çok iyi anlıyorum bende bi kaç gün denedim başarılı olamadım o yüzden erteledim 2.5 yaşında tekrar denemeyi düşünüyorum umarım en kısa sürede başarılı oluruz

Bende düşünüyorum 2 yaşına yeni girdi ama bez istiyor lazimligi alışsın diye neredeyse 1 sene önce aldım ne işe yaradığını anlattım ama o içine ayağını sokmayı tercih ediyor sadece 1 kez çişini yaptı ve oynamaya kalktı bir daha da hiç oturmadı altını değiştirince bezi takmayınca bez diye tutturuyor çaresiz bekliyorum
Sanırım henüz hazır değiller, açıkçası bende hazır hissetmiyorum o yüzden erteledim şu an

Bebeğinizin kendini ifade edip konuşabilmesinden ziyade fiziksel olarak hazır oldugunu düşünüyor musunuz bu kısım da cok önemli.
Geceleyin taktığınız bez sabah kuru oluyor mu?
Gün içerisinde ıslak bez sayısında azalma var mı?
Gözlemledim evet ama sabah kuru olmuyor bezi henüz sanırım bez bırakmakta en büyük etkenlerden biri kuru olması

Back
X