Tuvalet Eğitimi 2 yaş ve tuvalet alışkanlığı ne kadar zormuş meğer

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

yusufum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
43
-3
86
Kars
arkadaşlar 2 yaşındaki oğluma 1.5 ay kadar önce tuvalete alıştırdım geceleri bile bezlemiyodum kupkuru kalkıyodu şimdiyse bırakın geceyi gündüz bile haber vermiyo ne kakasını nede çişini altına yapıyo yaptıktan sonra söylüyo kızıyorum olmuyo iyilikle söylüyorum olmuyor bu durum sizinde başınıza geldimi ne yapmalıyım sinir ediyo beni
CADIARZU:uhm:

benimde 2 yaşında oglum var yazın başında çişimizi ögrendik ama sormayı sakın bırakma eger bırakırsan hemen unutuyorlar ben günde 10 defa tuvalete götürsem yarısını ben söyleyip götürüyorum aslında biraz daha sabırlı olmalıyız mutlaka geçicidir

Ben çok şirin bir lazımlık alıp hep gözünün önünde olacak bir yere koymuştum.Dene istersen belki faydası olur.

bende kizima ögretmeye calisiyorum.kizim 2.5 yasinda ama yaptiktan sonra söylüyor.wc ye götürüp kulozete oturtuyorum yapmiyor hic.bekliyorum basinda ama yapmiyor sonra donuna yapiyor cok zor ya ne yapcam ya bi akil verin.

merhaba bende de aynı sorun var :1no2:

4 ay kadar önce gece bezıne bıle yapmıyodu gündüzlerıde soruyoduk süreklı gıdıyodu ama ben sormadan geldı demıyooo yaaa coook zormus bıde benımkı büyük tuvaletını yapmaya korkuyo wc yeeeeeeeee napcaz yaaaa alışırmıkıı :çok üzgünüm: arkadaslar :Saruboceq: :Saruboceq:

inatlaşma olayı felanmı?
yada bişiden korkuyo?
yada beslenmesinde deişiklik olabilr?
yada farkına varmadıgınız bir rahatsızlık?

inatlaşma felansa ögrettiklerinizi unutun bir süre bebekmiş gibi düşünün hatta gerekirse bezleyin
az ara verdikten sonra yeniden ögretmeye baslayın
asla ama asla kızmayın bu kızılcak bişi deil

arkadaşlar bende oğlumu 2 yaşındayken alıştırdım. ama meşakatli bir iş kolay değil fakat isterseniz başarısınız.öncelike altına yaptığında kızarsanız hiç söylmemeye başlar bence sabırlı olmakta fayda var.özellikle tuvalletten korkuyolar her bebek aynı onun için biz beraber girerdik tuvalete yada beton kısmına yaptırıyodum. üstelenince malesef inatlaşıp yaparım temizlersin diyo:::)))şimdi çok güzel sadece geceleri bağlıorum ama sabaha kadar tuvaletteyiz bezine yapmıyo oğluşum üstelik tuvaleti geldimi kapının önünde zıplıyo ben öle anlıyorum gecede ıhlayıp duruyo çişim var diyo arkadaşlar biraz azimle çözülür merak etmeyin çocuk her zaman emek ister yeterki sabırlı olalım.....

arkadaşlar cvaplar için teşekkür ederim aslında tuvallete girmeye bayılıyodu benle beraber girip yapıyodu çıkıyodu çok güzel alışmıştı ama inatmı yaptı anlıyamadım babasıyla alkışlıyoruz çişini haber verince ama çoğu zaman ben götürüp tutuyorumda öyle yapıyor yoksa aklına bile gelmiyor kaçırıyor pantolonuna:1no2:senağlama

Arkadaslar selam benim oglusum wc ye aliştiii hemen söylüyoo artik ya coook sükür ama gece beze devam ediyorum yavas yavas da onu birakiyoruz
sizinkiler ne yaptiii ?

Merhaba erkek çocukların tuvalet eğitimi geç oluyor biraz.Benim 2 oğlum da 3 yaşında öğrendiler 1 günde hem gece hem gündüzü kestiler.Ama daha önce de mümkün.Zorlamaya değer mi.Çok küçükken zorlamalar daha sonra gece ıslatmalarına sebep oluyor aceleniz neden anlamadım nasıl olsa öğrenecekler...

Merhaba benim oğlumda 26 aylık. Doktorumuz kesinlikle ısrarcı olmamamızı 3 yaşına geldiğinde nasıl olsa kendisinin bırakacağını söyledi. Zaten şimdi iki yaş sendromundayız ve herşeyi inat yaptığı için normalde altı açıkken oturağına yaptığı tuvaletini şimdi rastgele yerlere yapıyor. Tam inatlaşma döneminde. Doktorumuz ısrarcı olursak ilerde tuvalet tutma alışkanlığı geliştirebileceğini söyledi. Biz bıraktık günü geldiğinde kendisi nasıl olsa bırakacak elbet.

arkadaşım alıştı nerdeyse kendi istekli artık söylüyo bazen kacırıyo altına geceleride bezliyom ama sabah bakıyorum bezi kupkuru bi dönem inat yaptı herhalde şimdilik iyi gidiyoruzda bakalım görücez umarım tamamen alışır oğluşumgamyoncuiremsu

benimde büyük oglum 3 yasina yakin basladi söylemeye.denemedigim yöntem kalmamisti,doktora sordum bana :hayati hem kendin hemde cocuk icin zorlastirma birak o kendi kararini verip kendisi söyleyecek dedi.inaninki sanki cocukla doktor anlasmaliymis gibi bir gün bezine kakasini yapmak icin koltugun arkasina gecti,biraz bekledikten sonra anne ben tuvalete gidecegim dedi ve o günden sonra bez baglamadim.rahat birakin bebisleri,kafalarina göre takilsinlar.gamyoncuiremsu:ecrin_bebek:

kızlar benim kızım 22 aylık ve 1 haftadır bende tuvalet eğitimi için uğraşıyorum soruyorum evet var derse götürüyorum lağzımlığa yapıyor sormazsam unutursam ya altına yapıyor yaptıktan sonra söylüyor yada çişim diye söylüyor bana.. sizce acelemi ediyorum yoksa bukadar geldikten sonra bırakmadan devam etmelimiyim sabırlıyım hiç kızmıyorum bol bol anlatıyorum hevesli gibi
sizce ne yapayım yorumları okuyunca biraz tereddüt ettim yardım lütfen...

benimde kizimla basim dertte asla tuvalete gitmeyi kabul etmiyor 2 yasinda hala bezliyorum tuvalete goturmek istedigimde gitmiycem deyip aglamaya basliyor ne yapicam bilmiyorum

Ben oğlum 1 yaşına geldiğinde ona küçük bir lazımlık aldım ve banyoda klozetin yanına koydum. Aldığım lazımlık kapaklı,müzikli falandı. Bir süre sonra fatk etti ve onun ne olduğunu sordu , ben de onun tuvaleti olduğunu istediği zaman onu kullanabileceğini ve kullandığında lazımlığının ona bir süprizi olduğunu söyledim. Bir süre ara ara sordu ve her seferinde aynı cevabı verdim. Sonraki dönemde ben tuvalete gittiğimde kapıyı açık bıraktım , bir süre sonra o da benimle gelip kendi lazımlığına oturmaya başladı. Sonra birkaç kere bezini çıkartıp oturtmamı istedi. Sonra neden bilmiyorum tamamen ilgisini kesti lazımlıkla , ama gözü alıştı ve kendisinin diğer eşyaları gibi görmeye başladı. Havalar ısındığında pişik sorunu başlayınca her bez değişimi sırasında pişiğin nedenini anlatıp lazımlığı kullanmaya başladığında bu sorunun biteceğini söyledim. Sonraları slogan haline geldi bu " beze son , pişiğe son " Bunu çok sevdi ve evde bağıra bağıra söylemeye başladı. Sonra buna da alıştı. Ve bir gün " bez takmasam bugün nasıl olur " diye sordum , çıkarış o çıkarış olay bitti. Yaklaşık 5 gün ne o istedi ne de ben bağlayayım mı diye sordum. Gece de kullanmadık bez. Sadece dışarı uzun süreli çıktığımızda isteyip istemediğini sodum , ilk iki kere istedi sonra onuda bıraktı. 5 gün sonra ev de bez bağlamamı isteyince moralim sıfır oldu ama bezi bağladım tabii biraz sıkarak. Bir saat dayandı ve kendi çıkardı.

Şimdi oğlum 2,5 yaşında ve uzun süredir bez konusu kapandı. Ben hiç zorlama yapmadım , özellikle etraftaki çatlak sesleri ve karşılaştırma yapan sesleri hiç duymadım. Sadece oğluma anlayabileceği şekilde anlattım ve kendi karar verdiği zaman bıraktı. Bu şekilde hiç ama hiç zorluk çekmedim. Şimdi bile zaman zaman oğlum çişini söylemiyor ama bu oyunu bırakmayı istememesinden kaynaklanıyor.

Bir ara gece altına kaçırıyordu ve bunun nedeni akşam yemeğini iyi yememesi dolayısıyla da gece acıkıp içtiği sütlerdi. Bunu ona anlattım ve birkaç akşam deneme yapmasını istedim , akşam yemeklerinde denemeyi hatırlatıp iyi yemesini sağladım ve sabahları da kuru kalktığında durumu hatırlatıp onu tebrik ettim. Bu sorunda ortadan kalktı.

Umarım bu deneyimim size de fikir vermiştir. Bizim tahmin edemediğimiz kadar iyi anlıyorlar anlatılanları aslında , sizlere kolay gelsin. :)

benim oğlum 3.5 yaşında hala bezliyoruz.ısrarla klozete yapmayacağım diyor.bez bağla diyor bende zorlamıyorumm.umarım yapar bir öneriniz varmı bana acaba?

Benim oglum 16 aylik su an, 18 aylik olsun baslamaya düsünüyorum. Hayirlisi, ümidim yok ama neyse......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…