Tuvalet Eğitimi 2 yaş ve tuvalet alışkanlığı ne kadar zormuş meğer

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
benim kızım 29 aylık hala bez kullanıyor kimi daha erken diyor kimi geç kalmışsın diyor anlayamadım br türlü ne yapacağımı şaşırdım. Üstelik kızım nedense tuvaletten korkuyor klozet adaptörü aldım olmadı lazımlık aldım gene istemedi. Ama en büyük sorun bence kızım çok inatçıııııı

benim kızımda 2.5 yaşına dayandı,ne onda ne bende istek var bu konuda,bez bana da çok kolay geliyor,yaza bırakırız heralde,yoksa abes kaçacak artık ama hiç gözüm almıyor bu süreci.

arkadaslar benimkide 2 yasina yaklasiyo söyledigim herseyi anliyo, yapiyo ama kakani,cisini yapmadan bana söyle diyorum kafasini sallayip tamam diyo ama gene altina yapiyo nasil aliscaz bilmiyorum klozettende korkuyo off offffgamyoncuiremsu

:umursamaz:benim bi de anlamadığım,tuvalet olayı tabiki şart ama anneye bunun ne kolaylığı olabilir ki,dışarı çıktığınızda sürekli temiz ve sıcak tuvalet bulma zorluğu,gece tuvalete kaldırma falan daha zor değilmi?beze yapması çok daha rahat geliyor bana.bizim kreş müdürümüz hiç zorlamayın o kendisi isticek zaten dedi,benim de işime geldi,utanmasam ilkokula kadar bezlerim valla

Bence de çocuk istediği zaman bezi bırakacaktır. Benim kızım 27 aylıkken bezi bir sabah çıkardı, lazımlığa 1 kere çiş, aynı gün de kaka yaptı ve bir daha bez yüzü görmedik.
hihoyyyt Hiç zorlamayın o kendi kendine size belli edecektir.

klozetten korkanlar için müzikli lazımlıklar var.çişini kakasını yapınca alkışlıyor ve müzik çalıyor.deneyebilirsiniz benim kızım sevmişti.

:umursamaz:benim bi de anlamadığım,tuvalet olayı tabiki şart ama anneye bunun ne kolaylığı olabilir ki,dışarı çıktığınızda sürekli temiz ve sıcak tuvalet bulma zorluğu,gece tuvalete kaldırma falan daha zor değilmi?beze yapması çok daha rahat geliyor bana.bizim kreş müdürümüz hiç zorlamayın o kendisi isticek zaten dedi,benim de işime geldi,utanmasam ilkokula kadar bezlerim valla

evet canım zorlukları var ama belli bir dönemden sonra alt değiştirmekte işkence gibi özelliklede normal beslenmeye başladıktan sonra

arkadaşlar benim oğlumda 2,5 yaşında ve hiç zorlamıyorum bu yaz söyliyeceğinden eminim, zorladıkça inatçı oluyolar bence sevgiyle yaklaşmalı her konuda,erkek çocuklar daha geç söylüyor

arkadaslar 20 aylık bi kızım var artık tualete alıstırmak istiyorum ama pek bilgim yok ne yapacağıma dair bana biraz bilgi verirmisiniz

tuvalet alışkanlığını kazandırmak için en ideal zamanlar 20-30 aydır.
Sinyalleri iyi gözlemlemek önemli.

Çocuğunuz kadar sizinde hazır olmanız lazım.
Bu dönemde ,kafanızda başka hiç bir sorun olmamalı.

Çocuğunuzun bezini çıkardıktan sonra ilk 3 gün devamlı çişini yapmasına hazır olmalısınız.
Çünkü wc.den korkabilir oturmak istemeyebilir .
Ve sürekli altına yapabilir

Sakin olmak ,anlayışla yaklaşmak ve her defasında sıfırdan başlamak önemli
3.günün sonunda wc.ye yapmalar artacak ,yere yapmalar azalacaktır.
Ama tam anlamıyla çiş sürelerinin arasının açılması ve wc.ye yapışların artması 14.günü buluyor

bol bol çamaşır sutoklamanızı öneririm.
Hele şu zamalar hiç doğru zamanlar değil
Havalar çok soğuk çamaşırlarda kurumuyor

En ideal zaman mayıs ve haziran
çünkü altlarına eşorfman giydirilebiliyor
yapınca yer ıslanmıyor

yazın verirseniz her yere yapabilirler
Alıştırma külıtlarını kesinlikle kullanmamak en önemlisi
altının ıslak olduğunu hissetmeli ve rahatsız olmalı

Bezinin kalmadığını mutlaka söylemelisiniz.
Çocuklara bir şeyleri anlatırken ,neden sumarsanız kabullenmeleri daha kolay olur

bu sırada gece bağlamalarına devam ediyoyuz
Anne çiş olayı iyice perçinleşiyor

ve 15 .günde gece bezi çıkıyor
ilk gece saat başı çişe kaldırabilirsiniz
ertesi gün 2 saatte bir
sonraki gün duruma göre 2 veya 3 saatte bir

böyle böyle saat aralıkları açılıyor
Ben çocuklarımın gece çişe kalkmasını istemediğimden dolayı gece yatmadan 1,5 saat önce sıvı alımını kısıtlıyorum.
yaklaşık 1 ay sonunda herşey tamamen bitiyor

ama 4 yaşına kadar kaçaklar olabilir
moralinizi bozmadan bu kaçırmaların normal olduğunu düşünmelisiniz

şimdiden herkese kolay gelsin

canim benim sen bir tutup bezi bir bos birakma bence tamamen birak tutma
yaptigi zaman dövme kizma anlatmaya calis o da etkilenecek senin dediklerinden mutlaka bsaracaksiniz buna inaniyorum

bide geceyle gündüzü ayni zamanda alistirmak lazim

tuvalet eğitiminde kararlılık çok önemlidir .bezi çıkardığınızda tekrar bez kulanmaya başlamayın ama bunun yanında zorlamamlı ,bağırma yada farklı yaptırımlar denemeyin biraz sabır ilk zamanlar olan kazalara karşı anlayış gerisi geliyo ben oğlumu zorlamadım titiz olduğum için olabilecek kazalarda beni yıldırıyordu bunların da etkisiyle 3 yaşında bezden çıkdı ama 1 hafta da halloldu şimdi iyi ki zorlamamışım onu da yıpratmamışım ben herkezin önerdiği gibi gece ve gündüzü aynı anda kesmedim önce gündüz tamamen çıkardım birkaç gün sonra gece de çıkardım ama sürekli gece çişi için kaldırdım uykudan .sonra kendi uyandı

benim kızımda 2 yaşında çişini tabiki söylüyor ama nereye yapıyor biliyormusunuz bezi sardırıp içine yapıyor asla tuvaletmiş lazımlıkmış hepsini denedim hepsi fiyasko çişini beze yapıyor onuda derhal çıkarttırıyor eeeee olanlarda boşa giden bezlere oluyor çünkü birkere bile küçük çişini yapsa sardırmıyor:çok üzgünüm:

arkadaşlar çocuklara kızmadan ceza vermeden alıştırmaya çalışın benim kızlar 2 yaşına gelmeden bu alışkanlıklarını edindiler.ben özellikle ilk etapta gece bazsiz yatırdım ilk birkaç gün ama takip etmek gerekiyor gece altına kaçırdığında hemen değiştirmek gerekiyor daha sonra zaten kendiliğinden çiş diye bağırıyorlar ama hep hoş görü göstermek ve sabretmek şart.

hanimlar benim kizimda 2 yasina gircek bu ay bende baslamak istiyorum ama havalar cok soguk olunca bahara mi biraksam yoksa baslasam mi kararsizim .bu arada kizim gecen yaz tuvalete gidiyordu annemlerde tatildeyken malesef evimize donunce yapmak istemedi lazimligina tuvalettende korkuyordu 1 2 defa zorladim baktim olmuyo ustune gitmemek icin biraktim simdi yine istemezse diye korkuyorum.aslinca herseyi anliyor cok zeki bazen dalga geciyor benimle anne cis diye bende hadi gidelim diyince gulup kaciyor yada lazimligina oturup hemen kalkiyor bisey yapmadan bitti diyor cok zeki oluyo bu kucuk cadilar pesinde dolanmak zorunda kaliyorum.

benim kızım da 23 aylık ve bezden çok sıkılmış olmalı ki her gun anne popo baglama diye yalvarıyor. 1-2 gun denedim olmuyor. kaka soyluyor ta 10. ayından beri ama çişini soylemiyor. yazı bekliyorum bezden kurtarmak için.

arkadaşlar dr. sabiha paktuna keskin in videolarını internetten izleyin.çok yardımcı olur.doğru bildiğimiz yanlışları söylüyor.tuvalet eğitimindeki püf noktaları söylüyor.gerçekten türkiyenin en iyi doktorlarından biri.......

Back
X