2 yasina kadar anne sutu ? ya anne sutu yoksa o zaman devam sutu mu ?

sarikirmizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.400
605
123
Merhaba kizlar,

Sizinde bildigniz gibi doktorlar 2 yasina kadar anne sutu tavsiye ediyor. Peki ya anne sutu yoksa o zamanda 2 yasina kadar devam sutu mu vermeli ?

Butun annelerden bu konuda fikir bekliyorum.
tesekkurler

ben inek sutu verdim,sut tozu gibi aptamil filan icime sinmedi oglumda istemedi.buyumesi gelismesi de cok sukur gayet normal.

çocuk doktoruna danışsan sanki daha iyi olur canım. bazı çocuklarda inek sütüne alerjide olabiliyor.
ben inek sutu verdim,sut tozu gibi aptamil filan icime sinmedi oglumda istemedi.buyumesi gelismesi de cok sukur gayet normal.

cevap icin tesekkurler kizlar. Canim ben yurtdisindayim burdaki cocuk doktorlar zaten gerek yok anne sutune dedikleri icin pek icime sinmedi onlarin cevabi.Ayrica inek sutune allerjisi yok cok azda olsa bazen veriyorum yinede tadina alissin diye. Sonra zorlanmamasi icin. Biliyorum sonucta ek gidaya coktan gectik gerekli vitamin ve minerallari zaten besinlerden aliyor cokta ihtiyaci yok ama devam sutune yinede fazladan vitamin koyuyorlar demir gibi ve ben bunu onemsiyorum. Sonucta kizim gunde 2 bardak devam sutu anca iciyor canimdan kiymetli cocugumun ictigi 2 bardak devam sutunde tasarruf yapip paket sute gecmeyi hic dusunmedim ve bir anne olarak beni rahatsiz eder.

Ayrica normal acik sut alma sansimda olmadigi icin hala devam sutu veriyorum.

Sadece diger annelerin bu konudaki goruslerini merak ediyorum. Siz bu durumda olsaniz napardiniz.

cevap icin tesekkurler kizlar. Canim ben yurtdisindayim burdaki cocuk doktorlar zaten gerek yok anne sutune dedikleri icin pek icime sinmedi onlarin cevabi.Ayrica inek sutune allerjisi yok cok azda olsa bazen veriyorum yinede tadina alissin diye. Sonra zorlanmamasi icin. Biliyorum sonucta ek gidaya coktan gectik gerekli vitamin ve minerallari zaten besinlerden aliyor cokta ihtiyaci yok ama devam sutune yinede fazladan vitamin koyuyorlar demir gibi ve ben bunu onemsiyorum. Sonucta kizim gunde 2 bardak devam sutu anca iciyor canimdan kiymetli cocugumun ictigi 2 bardak devam sutunde tasarruf yapip paket sute gecmeyi hic dusunmedim ve bir anne olarak beni rahatsiz eder.

Ayrica normal acik sut alma sansimda olmadigi icin hala devam sutu veriyorum.

Sadece diger annelerin bu konudaki goruslerini merak ediyorum. Siz bu durumda olsaniz napardiniz.

anladım canım bu duruma evam sütü daha mantıklı gibi sanki içlerineki katkı madeleri falan bunlara önemli sanırım ürünleri incelemek gerekiyor. inek sütüne bile paketleme aşamasında bişeyler katabiliyorlar. Türkiyede durum böyle tabi bulunduğun yerde nasıl bilemem :)

anladım canım bu duruma evam sütü daha mantıklı gibi sanki içlerineki katkı madeleri falan bunlara önemli sanırım ürünleri incelemek gerekiyor. inek sütüne bile paketleme aşamasında bişeyler katabiliyorlar. Türkiyede durum böyle tabi bulunduğun yerde nasıl bilemem :)

sagol canim. Ayni dusunmene sevindim. Bu konuda sabit goruslu annelerde var. Illaki 1 yasdan sonra inek sutu diye diretiyorlar.
Bende oyle dusunuyorum. Paket sut vermektense icim rahat bir sekilde devam sutumu veriyorum.

Ayrica turkiyede tatille geldigimizde bile sicak havalarda hic dusunemiyorum paket sutleri. Mesela turkiyenin 40 derece sicaginda sutler cabuk bozulabilir . Marketin anlik bir unutkanligindan dolayi sut bakteri uretebilir.En sagliklisi devam sutu cunku toz halinde bozulmasi bir nebze daha zor. En azindan 2 yasina kadar devam sutu vermeyi dusunuyorum. Bir yetiskin hemen etkilenmez bazi bakteri ve katki maddelerinden ama cocuklar daha hassas bu konuda.

bende yurtdisinda yasiyorum,doktorumuz devam sutu onerdi ki oglum 1 yasina kadar zorla icti.biberonu firlatyordu.matarasina koymayi denedim onuda kabul etmedi.ama inek sutunu bayilarak iciyor.her cocuk farkli.evladin yedigi ictigi hesap edilmez ama onlarinda kendine gore damak zevki var.ogluma kesinlikle kek cikolata yediremem kusar mesela,muz bile tatli geliyor yemiyor.otursun zeytin peynir yesin,tavuk kemirsin.bundan 50yil oncee devam sutumu vardi,ama insanlar civi gibiydi..cocuk ne severse onu yesin icsin saglikli olsun da onemli olan o.

bende yurtdisinda yasiyorum,doktorumuz devam sutu onerdi ki oglum 1 yasina kadar zorla icti.biberonu firlatyordu.matarasina koymayi denedim onuda kabul etmedi.ama inek sutunu bayilarak iciyor.her cocuk farkli.evladin yedigi ictigi hesap edilmez ama onlarinda kendine gore damak zevki var.ogluma kesinlikle kek cikolata yediremem kusar mesela,muz bile tatli geliyor yemiyor.otursun zeytin peynir yesin,tavuk kemirsin.bundan 50yil oncee devam sutumu vardi,ama insanlar civi gibiydi..cocuk ne severse onu yesin icsin saglikli olsun da onemli olan o.

dogru canim sizin durumda farkli. Her cocuk devam sutu kabul etmiyor. Ilk aylar bizde zorlandik istemedi ama benim kizim o zaman 5-6 aylikti. Calistigim icin sutum azalmisti mecburen devam sutune gectik. Ama simdi iciyor iste alisti cunku.

Siz bir yasina kadar kullanmissiniz simdi herseyden yedigi icin cok gerekmiyor devam sutu ana ogun degil sadece tamamlayici gida seklinde ama benim cocugum her ikisinide suan kabul ettigi icin normal inek sutune gecmedim.

Masallah oglunuza saglikli cocuk. Aynen canim cocuklarinda bir damak zevki var. Benim kizimda tatli seyleri pek sevmiyor. Zatende vermiyorum. Bazen meraktan yemek istiyor tatmasi icin veriyorum geri tukuruyor. Hani derler ya yasakladigin sey cazip gelir diye bende tatmasi icin veriyorum tadini alinca nasil olsa istemicek bidaha. Ara atistirmalik olarak erik kurusu kaysi ceviz falan yiyor. Hatta zeytin delisi. Masallah kizimda her turlu sebze meyve severek yiyior. Sagliklida suan 18 aylik olmasina ragmen hic daha hasta olmadi allaha sukur.

Back
X